- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108507 przez Aleksandra
Oj tak. Najchętniej leżałabym cały dzień w łóżku i się obijała Jeszcze 2 tygodnie i zaczynamy 4 miesiąc Podobno już wtedy lenistwo przemija. Moja siostra cioteczna która jest teraz w 6 miesiącu mówiła mi, że jak skończył I trymestr dostała mega zastrzyk energii i do tej pory ją trzyma. Sprząta (podobno aż do przesady), gotuje, chodzi na spacery, zakupy itp.
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 7 miesiąc temu #108515 przez Dorciaition
Drugi trymestr jest najfajniejszy
No a jak tam dziewczynki święta? My dziś na spokojnie. Goście przed chwilą pojechali, więc mamy w planie coś obejrzeć fajnego. Dostałam ogrodniczki ciążowe od bratowej i ciuszki dla maluszka. Później Wam pokażę.
A jak Wasze brzuszki? Bo ja mam już spory. W poprzedniej ciaży późno był widoczny, a teraz już jest. Mama mówi, że u niej też było tak szybko widać.
Miłego dnia kochane
No a jak tam dziewczynki święta? My dziś na spokojnie. Goście przed chwilą pojechali, więc mamy w planie coś obejrzeć fajnego. Dostałam ogrodniczki ciążowe od bratowej i ciuszki dla maluszka. Później Wam pokażę.
A jak Wasze brzuszki? Bo ja mam już spory. W poprzedniej ciaży późno był widoczny, a teraz już jest. Mama mówi, że u niej też było tak szybko widać.
Miłego dnia kochane
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108517 przez Aleksandra
U mnie też już troszkę widać Mam taką piłeczkę, jak to mój mąż określił Moja mama mi wczoraj mówiła, że ona taki brzuszek miał dopiero w 5 miesiącu. Ale może dlatego, że całą ciążę wymiotowała a ja wchłaniam wszystko Na piersiach zaczynają pojawiać mi się małe żyłki I z dnia na dzień wydają mi się większe.
Dziś mam tylko imprezkę z okazji urodzin chrześniaka i imienin mojego "ulubionego" szwagra męża, a tak poza tym to spokojnie. Wczoraj byli moi rodzice na świątecznym obiedzie.
Dziś mam tylko imprezkę z okazji urodzin chrześniaka i imienin mojego "ulubionego" szwagra męża, a tak poza tym to spokojnie. Wczoraj byli moi rodzice na świątecznym obiedzie.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108546 przez Dorciaition
hehe, no ja też właśnie mam. Myślałam, że brzuszek mi się powiększy tak jak w pierwszej, dosyć późno, ale ciesze się, że już jest choć nie jem za dużo. W sumie w czwartek zaczynam 12 tydzień
Ojejku to miłych imienin
Ojejku to miłych imienin
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 7 miesiąc temu #108592 przez Agusia83
Czesc dziewczynki. Widzialam, ze dyskutowalyscie o badaniu genetycznym. Jesli chodzicie do lekarza z nfz-u, to na takie badanie daja skierowanie, ale tylko kobietom powyzej 35 roku zycia badz tez kobietom, ktore urodzily dzieci chore. Natomiast lekarz prywatny pewnie bedzie Wam mowil o badaniach, a raczej o usg, zeby je wykonac. Polega to na szczegolowym badaniu dzidziusia i ocenieniu jakie sa szanse na to, ze maluch moze miec wady genetyczne. By wykonac to usg, potrzebny jest specjalistyczny sprzet, a raczej jakis certyfikat, co za tym idzie, badanko kosztuje od 100 do 200zl...Jesli wynik jest prawidlowy to na tym sie konczy diagnostyka, jesli cos niepokoi lekarza, np: NT, czyli przeziernosc karkowa jest za wysoka lub nie ujawnia sie kosc nosowa, wowczas moze zaproponowac dodatkowe badanie z krwi.
Ale to prawda, takie badanie jest bardzo stresujace.Czasem lepiej je sobie odpuscic...ja jednak je wykonalam i szczerze, wyniki mnie uspokoily. Teraz w piatek ide na 2 genetyczne, beda robic zestawienie z 2 badan....tez jest lekki stresik, ale jestem dobrej mysli
Ale to prawda, takie badanie jest bardzo stresujace.Czasem lepiej je sobie odpuscic...ja jednak je wykonalam i szczerze, wyniki mnie uspokoily. Teraz w piatek ide na 2 genetyczne, beda robic zestawienie z 2 badan....tez jest lekki stresik, ale jestem dobrej mysli
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108647 przez Suari
Witam Was gorąco po świętach
Jeśli chodzi o badania genetyczne to ja będę je miała i to już w ten piątek, stresa jeszcze nie mam
A mój brzuszek też już widać
Ostatnio myślałam, że mdłości już sobie poszły, a tu wczoraj niestety znowu się pojawiły.
Miłego dnia
Jeśli chodzi o badania genetyczne to ja będę je miała i to już w ten piątek, stresa jeszcze nie mam
A mój brzuszek też już widać
Ostatnio myślałam, że mdłości już sobie poszły, a tu wczoraj niestety znowu się pojawiły.
Miłego dnia
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108650 przez Dorciaition
Dziękuję Agusia za dokładne wyjaśnienie
Idę do gina za 2 tyg. Dopiero wtedy zapytam o te badania.
A Wam powodzenia życzę. Nic się nie stresujcie, na pewno z maluszkami będzie wszystko dobrze.
Suari daj koniecznie znać. Może już płeć poznasz
Miłego dnia dziewczynki. Znowu piękna pogoda
Idę do gina za 2 tyg. Dopiero wtedy zapytam o te badania.
A Wam powodzenia życzę. Nic się nie stresujcie, na pewno z maluszkami będzie wszystko dobrze.
Suari daj koniecznie znać. Może już płeć poznasz
Miłego dnia dziewczynki. Znowu piękna pogoda
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
13 lata 7 miesiąc temu #108695 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Hej
1. Energia w II trymestrze?? Hahaha dobre zarty. Ja tam nie widze zadnej roznicy
2. Brzuszka brak, piersi brak - moze cos nie tak
3. Badanie genetyczne - jak dla mnie zero stresu... I nie potrzebne. Dawniej nie bylo i sie zylo. Przeciez nie usune ciazy jesli zle wyjdzie...
1. Energia w II trymestrze?? Hahaha dobre zarty. Ja tam nie widze zadnej roznicy
2. Brzuszka brak, piersi brak - moze cos nie tak
3. Badanie genetyczne - jak dla mnie zero stresu... I nie potrzebne. Dawniej nie bylo i sie zylo. Przeciez nie usune ciazy jesli zle wyjdzie...
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108704 przez Dorciaition
Wiadomo każda ciąża inna, ale większość kobiet w II trymestrze czuję się o wiele lepiej. Mdłości ustają.
Magda na pewno wszystko dobrze. Brzuszek to indywidualna sprawa. W pierwszej ciąży widoczny był ok 19 tyg, a w tej już mam spory. Piersi teraz też nie wiele mi się zmieniły. Może dlatego, że i tak są spore
A z tymi badaniami to się w sumie z Tobą zgadzam Choć może jest tak, że jeśli nie daj Boże coś wykryją można już w ciaży leczyć.
Nie wiem, nie znam się za bardzo, dlatego zapytam gina na wizycie.
Magda na pewno wszystko dobrze. Brzuszek to indywidualna sprawa. W pierwszej ciąży widoczny był ok 19 tyg, a w tej już mam spory. Piersi teraz też nie wiele mi się zmieniły. Może dlatego, że i tak są spore
A z tymi badaniami to się w sumie z Tobą zgadzam Choć może jest tak, że jeśli nie daj Boże coś wykryją można już w ciaży leczyć.
Nie wiem, nie znam się za bardzo, dlatego zapytam gina na wizycie.
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
13 lata 7 miesiąc temu #108726 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Dorcia to co mozna leczyc wykrywaja na USG polowkowym ok 20tc. Pamietasz ta moja kolezanke?? Dowiedziala sie na polowkowym dopiero, ze corcia ma wodoglowie i rozszczep kregoslupa. Niestety nie dalo sie tego operowac w lonie matki. Kazali usunac ciaze, ona sie nie zgodzila. Ciaze rozwiazali jakies 4 tyg przed terminem. Juleczka juz po operacji rozszczepu i poki co nie jest zle Trzeba byc dobrej mysli
Za reszte cieplych slow - dziekuje
Za reszte cieplych slow - dziekuje
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108763 przez Dorciaition
Pewnie co ma być, to będzie. Ale musimy wierzyć, że nasze maluszki urodzą się zdrowe
Buziaki
Buziaki
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108827 przez Aleksandra
Ja chyba nie będę robić, chyba, ze lekarz zaleci. Magda ma rację kiedyś nie robili i było ok
Moja siostra teraz szaleje w ciąży. Zastać ją w domu graniczy z cudem, a jak już jest to coś wiecznie robi
Ja też mam już duży brzuszek - widać już , że jestem w ciąży Po wypłacie jadę na zakupy ciążowe
Dorcia miałaś nam pokazać jakie ciuszki dla maleństwa dostałaś
Moja siostra teraz szaleje w ciąży. Zastać ją w domu graniczy z cudem, a jak już jest to coś wiecznie robi
Ja też mam już duży brzuszek - widać już , że jestem w ciąży Po wypłacie jadę na zakupy ciążowe
Dorcia miałaś nam pokazać jakie ciuszki dla maleństwa dostałaś
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #108881 przez Dorciaition
Aleksandra obiecuję, że dzisiaj zrobię fotki ciuszków
A ja właśnie wróciłam z zakupów, no i nic ciekawego nie było. Kupiłam sobie tylko bluzeczkę, nie ciążową, ale mam nadzieje, że przez lato dam radę w niej chodzić. Choć teraz trochę żałuję bo w domu stwierdziłam, że jest za obcisła i boczki mi wystają
Na allegro sobie coś upatrzę
Haha, a Twoja siostra jak już jest wysoko w ciąży? Energia ją rozpiera
A ja właśnie wróciłam z zakupów, no i nic ciekawego nie było. Kupiłam sobie tylko bluzeczkę, nie ciążową, ale mam nadzieje, że przez lato dam radę w niej chodzić. Choć teraz trochę żałuję bo w domu stwierdziłam, że jest za obcisła i boczki mi wystają
Na allegro sobie coś upatrzę
Haha, a Twoja siostra jak już jest wysoko w ciąży? Energia ją rozpiera
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #108901 przez Dorciaition
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Dorciaition.
Moderatorzy: ilona