BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #340620 przez marzenieeee
Ja to mam pessar i póki mi nie wypadnie lub nie odejdą wody to jestem spokojna ... w razie co to podjadę na IP na ktg ... na skurcze biorę fenoterol więc tu i tak nic innego nie pomorze... a ból nie jest mocny po prostu taki nieprzyjemny ... wrażenie jak by się miało dostać okres

A dydusia my bierzemy do szpitala, aha chyba torbę spakuję w tygodniu w razie w

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #340621 przez akciak84
HappyMummy
no właśnie ja bym chciała zabrać smoczek, to nie waży, a może się przyda. Myślę o pojemniku.

a z opuszczaniem brzucha to już- z suwaczka wynika -że masz 36 tydzień. Dziewczyno nie martw się! Bliziutko już. Zazdroszczę B)

12 lata 8 miesiąc temu #340631 przez Ingrid29
Są specjalne pojemniczki na smoczki ja kupiłam jeden koszt około 4zł. na Allegro. Ja kupiłam 2 smoczki Tomme Tippe, ale nie wiem czy brać do szpitala. Moja koleżanka urodziła pół roku temu córeczkę i nie dawała jej smoczka wogóle do 3 miesiąca.

12 lata 8 miesiąc temu #340714 przez beadka7
marzeniee ja bym chyba też nie czekała i kontrolnie sprawdziła czy wszystko ok.

12 lata 8 miesiąc temu #340727 przez labelo
HappyMum, no u mnie tez takie pobolewanie, ćmienie brzucha, jak na okres, ale takie delikatne.Także chyba już termin się zbliża:P.A masz często?ja zazwyczaj jak lezę.
Co do smoczków, co myślicie o NUK uspokajającym 0-6m??

12 lata 8 miesiąc temu #340738 przez marzenieeee
labelo napisał:

HappyMum, no u mnie tez takie pobolewanie, ćmienie brzucha, jak na okres, ale takie delikatne.Także chyba już termin się zbliża:P.A masz często?ja zazwyczaj jak lezę.
Co do smoczków, co myślicie o NUK uspokajającym 0-6m?

ja też mam delikatne i zazwyczaj jak leżę jak np siedzę czy stoję to nie... nie mam często zazwyczaj wieczorem i tak godzinkę przed wzięciem fenoterolu

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 8 miesiąc temu #340742 przez KAMI
HappyMummy ja też się zaniepokoiłam, bo też mi brzuszek opadł ale lekarz powiedział, że to jeszcze nie takie typowe opadnięcie tylko znak, że Mały się ułożył główką w dół. A pobolewania jak na okres i takie mulenie też miewam, zwłaszcza jak się napracuję w domku to wieczorem daje znać o sobie

12 lata 8 miesiąc temu #340754 przez aga2+1
Dziewczyny weźcie smoczki do szpitala, bo jak dzieci będa brane gdzies na badania, a nie bedą miały swoich smoczków to położne dają dla świetego spokoju taki zwykły smoczek z butelki taki zwykły i wpychają w niego pieluszkę fuj:(

12 lata 8 miesiąc temu #340807 przez ewel7
Ingrid fajny brzuszek :)

jak tam mija popołudnie? u mnie dziś coś ciężki dzień, nie mogę sobie znaleźć miejsca i ogólnie słabo się czuję, spałam chyba ze 2 godziny w ciągu dnia bo też pobolewał mnie brzuch.

12 lata 8 miesiąc temu #340817 przez beadka7
Cześć ewel ja też chodzę dzisiaj jakaś zamulona, mało spałam, bo synek w nocy harcował, miałam jakieś skurcze i rano szłam do dentysty. Ciśnienie ciągle mam niskie więc chyba dlatego tak słabo się czuję.

aga dobrze, że mówisz, bo tutaj chyba wszystkie jesteśmy pierwszy raz przed porodem oprócz Ciebie :)

12 lata 8 miesiąc temu #340822 przez KAMI
aga2+1 napisał:

Dziewczyny weźcie smoczki do szpitala, bo jak dzieci będa brane gdzies na badania, a nie bedą miały swoich smoczków to położne dają dla świetego spokoju taki zwykły smoczek z butelki taki zwykły i wpychają w niego pieluszkę fuj:(

Aga dzięki - super rada :)

12 lata 8 miesiąc temu #340826 przez misia88
Ja dzisiaj też chodzę jakaś taka nijaka... :P Czasem jak dużo chodzę to też mam takie pobolewania brzucha jak na @, ale bardziej, gdy długo stoję.

Jutro robimy małą sesyjkę brzuszkową, już nie mogę się doczekać :D

12 lata 8 miesiąc temu #340831 przez KAMI
a ja wykamana jestem też dzisiaj ale na własne życzenie nieco, dostałam zamówione worki próżniowe i teraz skończyłam pakować różne różności zalegające w szafach, pod łóżkiem i pod kanapą... miejsce porobione to naprawdę super sprawa :) mogę te wolne miejsce zapełniać rzeczami dla Maluszka :)

12 lata 8 miesiąc temu #340833 przez misia88
Ojj tak, porządki i u nas się zaczęły. Wczoraj zrobiliśmy miejsce w pokoju na łóżeczko, a przy okazji wysprzątałam cały pokój. Jak się pogoda poprawi to mąż okna pomyje :P

12 lata 8 miesiąc temu #340837 przez KAMI
spróbuję brzuchola wstawić - świeżutki z dzisiejszego poranka :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka