BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #340922 przez katiuszka
Beadka nie tylko Aga ma doświadczenie, ja też:) Ale jestem po dłuższej przerwie i czuję jakby to był pierwszy raz :ohmy:
Aguś nie spakowałam jeszcze, teraz żyje egzaminem do gimnazjum mojej córci i przezywam to chyba bardziej niż ona:(
Wózeczek juz wyprałam ale jeszcze nie poskładałam, dodam fotkę jak doprowadzę go do ładu. A na ten drugi wciąż czekam, być może będzie w tym tygodniu. Jest o dwa lata młodszy ale pozatym ,że będzie w zielonym kolorze to nie wiem nic więcej:)
Spakuję się zaraz po świętach.
Dziewczynki jak zaczęłam Was dzisiaj czytać to ciarki mi przeszły. Wy zaraz zaczniecie rodzić... Mam nadzieję, że nie zostanę na końcu);

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #340939 przez akciak84
no ja wezmę to nie waży...rzeczywiście pomysłowość położnej nie zna granic

12 lata 8 miesiąc temu #340944 przez akciak84
śliczniusi

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #341013 przez ajłona
Pozdrawiam wszystkie Majóweczki i powodzenia życzę!Porody tuż tuż...
A to mój brzuchol z 35t3d :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #341050 przez katiuszka
Kami i Ajłona śliczne brzuszki:)
Co do sesyjki zdjęciowej to dobry pomysł i nie ma chyba na co czekać bo to ostatni dzwonek:)
Akciak ja nie załapałam o co chodzi z tą położna?:(
Martio jak po wizycie?
Aga masz rację jeśli chodzi o smoczek, to ja też wezmę na wszelki wypadek choć moje dziewczynki wogóle nie ssały smoka. Ale jak maja małej wciskać coś takiego z pieluchą to niech to juz będzie smok do tego celu przeznaczony.

12 lata 8 miesiąc temu #341110 przez Ingrid29
Kami i Ajłona śliczne brzuszki:)

Ja dziś mam dzień paczek kurierskich, fajnie, że rano przywożą-właśnie rozpakowałam wanienkę ze stelażem i kilka pierdółek + laktator, smoczki itp.

Dalej jednak wszystkiego nie mam i ciągle coś do kupienia zostaje. Jak to mi wszyscy mówią teraz to się rozpoczeły wydatki, a z wiekiem będą rosły.

Jak tam dziewczynki przygotowania do Świąt? My z mężusiem zostajemy w domku i nikogo nie zapraszamy, mamy ochotę pobyć sami bez rodzinnych spędów. Chcemy troche odpocząć dopóki możemy, bo w majowy weekend będziemy malować pokój dla synka. Chociaż na razie synek będzie z nami w sypialni.

No i pogoda się skiepściła, w Wielkanoc ma +5 C.

12 lata 8 miesiąc temu #341117 przez HappyMummy
Labelo ja dziś znowu miałam ból brzucha ale silniejszy niż ostatnio, aż mi oddechu zabrakło stąd chyba te ćwiczenia oddechu w szkołach rodzenia.
Brzuch mam prawie cały czas twardy- boję się że to już niedługo, z drugiej jednak strony chciałabym mieć to za sobą i tulić mojego skarba.
Apropos smoczka to właśnie taki kupiłam NUK 0-6.

12 lata 8 miesiąc temu #341135 przez aga2+1
My jedziemy do rodziców na święta tzn. na sniadanie do mojej mamy, a na obiad do teściowej. W tym roku robię tylko sernik i tiramisu + sałatka i nic więcej.
Smoczki kupiłam Lovi i Tommee Tippee, a który wybierze mała zobaczymy może być tak, że będę musiała kupić jeszcze inne. Córka bardzo lubiła smoczki Nuk, a młodu znowu Avent.

12 lata 8 miesiąc temu #341188 przez KAMI
Dziewczyny czy wy tez jesteście takie rozkojarzone? Mi wszystko z rąk leci, stłukłam dzbanek do herbaty, termometr (rtęciowy niestety ale wysprzątałam dokładnie i szybko), 2 kubki. Juz mam zakaz brania do ręki tłukących się przedmiotów.

12 lata 8 miesiąc temu #341192 przez KAMI
Katiuszka pochwal się egzaminem córci jak już będzie wiadomo :)

12 lata 8 miesiąc temu #341193 przez KAMI
Ajłona śliczny brzucholek :)

12 lata 8 miesiąc temu #341207 przez ewel7
dziewczyny super brzuszki :)

ja złapałam wczoraj jakiegoś doła... te zmiany nastrojów czasem mnie dobijają... dlatego dziś na poprawę nastroju umówiłam się do fryzjera. Mam tylko nadzieję, że będę zadowolona ;)

12 lata 8 miesiąc temu #341217 przez Dotka
akciak też mam żyrafkę własnie z amy :) a ta to jakiej firmy ?? bo fajnie wygląda :)

Wczoraj byłam u lekarza spytałam sie o ten hiv no i powiedział mi ze nie jest konieczne to badanie a co lepsze że moge sie na nie w ogóle nie zgodzić i ze w szpitalach nie jest wymagane przynajmniej w Wawie.
A tak ogólnie to mam za tydzien kolejna wizyte i wszystko jest ok odpukać :)

Czyli takie bóle brzucha jakby sie miało dostac okresu to są te skurcze ??
tez mam takie czasem

aga fuj jak one tak mogą dzieciom malutkim cos takiego dawać nie myslałam wcześniej o tym czy smok brać czy nie ale teraz to juz wezmę koniecznie.

Ja dzis tez umieram bylam na kolejnym poraniu krwi wczoraj meble przestawiałam jutro ma łózeczko przyjechać dziś jeszcze sprzątanie czeka bo wczoraj nie dałam rdy a na dodatek mnie gardło boli i kiepsko sie czuje :dry:

Śliczne brzuszki macie :)

ja mam smoczek MAM i tommee tippee

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #341224 przez asiale26

12 lata 8 miesiąc temu #341230 przez akciak84
dotka
pościel firmy plusbaby.

a z brzuchem to mam tak że coraz mocniej mi twardnieje, szczególnie wieczorem.

umówiłam się na sesję brzuszną na 29 kwietnia :laugh: mam ndzieję do tego czasu nie urodzę. Będzie plener w parku Skoryszewskim a jak będzie np. padać to studio :) Będzie już wtedy początek 38 t.c. :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka