BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #350272 przez misia88
Poza tym jak już naprawdę będzie taki kryzys, że mleka nie będzie to można przecież wysłać męża do sklepu :P
Jednak będziemy musiały się wtedy wspierać, bo wiem, że kryzysy są często (po koleżankach widziałam) i jak się przejdzie ten kryzys to później dziękuje się Bogu, że nie podało się butli :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350275 przez labelo
zgadzam się, zgadzam, ja mam zamiar dzielnie wytrwać:P i się nie poddawać, takie małe wyzwanko:P.
A tak na poważnie, czego się nie zrobi, aby Nasze Maleństwo było zdrowiutkie i przede wszystkim zdrowiutko rosło:)

12 lata 8 miesiąc temu #350280 przez misia88
labelo napisał:

zgadzam się, zgadzam, ja mam zamiar dzielnie wytrwać:P i się nie poddawać, takie małe wyzwanko:P.
A tak na poważnie, czego się nie zrobi, aby Nasze Maleństwo było zdrowiutkie i przede wszystkim zdrowiutko rosło:)

Otóż to! :D

12 lata 8 miesiąc temu #350282 przez ewel7
Dziewczyny macie absolutnie rację, nie można zakładać od początku, że będą problemy. Jak to nam powiedziała położna na szkole rodzenia laktacja się rodzi w głowie, dlatego ja też nie kupuję żadnego mleka, wierzę mocno, że się uda.

12 lata 8 miesiąc temu #350294 przez beadka7
Dziewczynki, te które znalazłam na fb też dostaną ode mnie zaproszenie do znajomych :) Beata M. w razie czego :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350301 przez beadka7
labelo a Ty z Sopotu jesteś ??

A ja jestem zablokowana na fb więc mnie nie znajdziecie po mailu :( buu

12 lata 8 miesiąc temu #350309 przez akciak84
misia, labelo
17.00 mi pasuje

12 lata 8 miesiąc temu #350361 przez misia88
Dziewczyny, którą stroną kłaść materacyk w łóżeczku? Kokos na górze czy gryka?

12 lata 8 miesiąc temu #350367 przez Dotka
chyba kokosem :P ja tak położyłam

12 lata 8 miesiąc temu #350368 przez ewel7
o ile dobrze pamiętam to w sklepie kobitka mówiła, że najpierw kokos.

12 lata 8 miesiąc temu #350395 przez ewel7
hej Kochane, jak tam nocka minęła?

U nas tak w miarę choć strasznie zaczęło mnie boleć w pachwinach, no i kaszel też jeszcze trochę męczył w nocy, ale baaaaaaaaaardzo powoli chyba mi przechodzi to choróbsko.

Jutro zostaję sama w domu, mąż wyjeżdża w delegację. Niby to jedna noc tylko, ale... nie lubię zostawać sama, zawsze jak jest to bezpieczniej się czuję, zwłaszcza teraz.

12 lata 8 miesiąc temu #350401 przez labelo
misia, akciak, to juterko o 17:) ,ale fanie

beadka, tak jestem z Sopotu, od 7 miesięcy mieszkam w Warszawie, do mężusia przyjechałam,hehe.Za to teraz mezus dostał super prace w Trojmieście, zatem będziemy wracać do korzeni:P,ale to jak Malutka się urodzi:), a Ty skąd jesteś?Ja ostatnio mieszkalam na Złotej Karczmie (kolo IKEA):)

12 lata 8 miesiąc temu #350413 przez Martita
Dziewczyny a jak ja mam materacyk do kołyski tylko gąbka i gryka to czym mam położyć na wierzch?Do kołysek tylko takie były.
W ten weekend zapowiadają 30 stopni, czy można się troszeczkę poopalać naturalnym słońcem?

12 lata 8 miesiąc temu #350438 przez nati.olsztyn
Martita co do materacyka to nie wiem, szukałam na necie ale jakoś nic nie znalazłam...niby na początek to powinno się kłaść twardszą stroną na wierzch...

A słoneczko? Z tego co mi wiadomo nie ma przeciwwskazań do poopalania się naturalnym słoneczkiem w ciąży, byle tylko nie leżeć plackiem na słonku i żeby brzuszek był osłonięty...:)

12 lata 8 miesiąc temu #350476 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny ależ się zdziwiłam dzisiaj jak weszłam na fb- tyle lajków dostałąm do fotek od Was :)

Byłam dzisiaj rano na wizycie u gino- mały wkońcu się obrócił główką do dołu :) uff, waży 2660 g, ale powiedziała, że teraz trzeba liczyć +/- 500g (także ja liczę bardziej + niż - :))
Z maluchem wszystko wporządku, zrobiła mi wymaz na GBS i teraz tylko muszę do laboratorium zawieźć do zbadania.

Trochę tylko się zmartwiłam, bo zapytałam o KTG, a ona powiedziała, że absolutnie jak nie ma wskazań to nie trzeba chodzić, bo w izbie przyjęć mieli by kocioł.. :/ więc nie wiem czy to dobrze czy źle, ale moje wszystkie znajome też chodziły pod koniec ciąży. Nie wiem jakoś dziwnie :unsure: :ohmy:

Ewel wiem co czujesz, mój mąż ciągle jeździ ostatnio i to nie na 1 noc, ale zwykle na 4-5 :( ja też nie lubię sama zostawać.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka