BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #633042 przez poziomka-1801
klaudia mojegobto nawet lapie na takim zachowaniu jakby myslal ze wcale nie jestem w ciazy....czasami jak wychodzimy na spacer to tak gna ze musze mu zwrocic uwage ze to nie maraton a sama dysze i sie wkurzam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #633171 przez pasal
poziomka, mój ma tak samo siedzi i marudzi jak mu się strasznie nudzi bo poszłoby się tu i tu ( ale przecież jego ciężarna nigdzie nie może), jak wchodzimy po schodach to się irytuje że ja przy drugim piętrze już nie mam siły i po prostu się wlekę. Faceci są okropni, chociaż mój po wizycie w szpitalu się trochę ogarnął i choć odrobinę mi pomaga przy pracach w domu

klaudia - dostaję żelazo w tyłek, co drugi dzień mam zastrzyki.

11 lata 8 miesiąc temu #633391 przez poziomka-1801
Jak na poczatku ciazy cxzulam sie swietnie tak teraz do dupy, a jak kiedys uslyszalam od swojego,,ciaza to nie choroba,,przy syt gdy mialam mega dola to jak sie nakrecilam i mu nawciskalam to od tamtego czasu sie troche uczlowiecznil i czasami weznie do reki ten odkurzacz i szmate choc w ostatni weekend zagonilam go do mycia okien to entuzjazm mu szybko minal....poarudzil popoprawial smugi tam gdzie pozostawial ale na tzw miseczke ryzu na obiad zasluzyl :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #633407 przez klaudia69
pasal wspolczuje bo te zastrzyki bola, a czemu? nie mozesz normalnie lykac w tabletkach?

poziomka wiesz ja nie moge narzekac ze mi nie pomaga bo on akurat bardzo sie udziela, stara sie mnie podtrzymywac na duchu ale kiepsko mu to idzie.

dziewczyny mam taki problem, hm strasznie mnie kluje po lewej stronie tylko nie wiem czy to nerka czy biodro. mam trudnosci z chodzeniem a jak sie zegne to biednie jest mi sie wyprostowac. kurcze nie wiem czym to jest spowodowane ale dokuczliwe bardzo:(

11 lata 8 miesiąc temu #633425 przez pasal
Brałam w tabletkach chela feer ale hemoglobina z 10 spadła mi na 8 więc chyba się nie wchłaniały, teraz biorę i magnez i żelazo w tabletkach i w zastrzykach. Tyłek trochę po nich szczypie.

Klaudia może to poprostu maluszek pcha nóżki tam gdzie nie potrzeba? nie napina Ci się przy tym brzuszek ? ja tak miałam jak się maluszki przekręcały

11 lata 8 miesiąc temu #633428 przez pasal
Mam pytanie z innej beczki, oriętujecie się ile teraz daje się na 18 stkę? idziemy w sobotę na 18stkę brata męża i się zastanawiam ile się teraz wrzuca do koperty :)

11 lata 8 miesiąc temu #633448 przez Patrizia
hej dziewczyny :)

W piatek mialam wizyte :) glukoza wyszla ksiazkowo, ja mam na plusie 11kg :ohmy: a moj synus wazy juz 1300gr wszystko jest oki :) u mnie rusza remoncik jutro przychodza na pomiar okna a w przyszlym tygodniu maz zaczyna klasc gladzie i wreszcie pokoik zacznie wygladac tak jak powinien w tym tyg ruszam tez na male zakupki trzeba skaracac liste wyprawkowa :) caly wekend na dzialeczce przesiedzielismy bylo super slonko swiecilo :)
teraz ruszam do pracy posiedziec z dziewczynami a pozniej szkola rodzenia :)

pasal a jednak dwie dziewczynki super :) a na 18stke to nie wiem moze z 200-300zl powinno byc oki tak mi sie wydaje nie ma co szalec ;)

Milego dnia kobitki :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #633457 przez Karo290392
Pasal
Jeśli o rodzeństwie mowa to przykładowo ja dałam siostrze 400 to wyszło że nawet chrzesni tyle nie dali, u brata tak samo było także to zależy chyba po prostu od tego na ile sie czujesz dać. Za bardzo nie ma sie też co wychylać :) ;p

Patrizia
NO długo Cię nie było :) Ważne że mówisz że weekend udany a i badania w porządku :) Bobas rośnie :):)

A mój maluch się rozbujał i coraz częściej go czuje :) już się nie moge doczekac aż moja połówka tez to bedzie mogła poczuć :P

Zbieram się na spotkanie z położna.
Miłego dnia dziewczyny :*

11 lata 8 miesiąc temu #633458 przez klaudia69
pasal wlasnie maly jest odwrocony glowka w dol wiec to napewno nie nozki. hm, coz jutro sie widze z polozna wiec moze sie czegos dowiem, o ile nie wyladuje na izbie wczesniej

11 lata 8 miesiąc temu #633482 przez pasal
mój mąż chce dac 500 i jakies dobre whisky.. uważam, że to przesada zwłaszcza, że wydatków teraz będziemy mieli dużo więcej niż zawsze.

Patrizia - tylko jak będą kłaść gładzie i malować to zrób ewakuację z domu! dziś też chciałam jechać na szkołę rodzenia ale nie wiem czy dam radę

Klaudia - jeżeli mocno Cię boli to zgłoś się na izbę, zrobią USG i KTG i będziesz wiedziała czy na pewno wszystko jest dobrze, ewentualnie leż plackiem i czekaj na spotkanie z położną żeby nie narobić sobie i dziecku krzywdy.

Karo - później będziesz prosiła, żeby się maluszek uspokoił, brzuch będzie żył własnym życiem a im bliżej końca tym mniej to będzie przyjemne :)

11 lata 8 miesiąc temu #633557 przez Karo290392
Pasal
Zdaję sobie z tego sprawę tym bardziej po waszych wpisach , ale dopóki moge to sie ciesze bo wszystko takie nowe i jak narazie nie uciazliwe . Zdaje sobie sprawe że bedzie gorzej bo juz jest troche faktów które mnie denerwuja ale staram sie o tym nie myslec :)

11 lata 8 miesiąc temu #633597 przez pasal
Na razie to się ciesz tymi delikatnymi ruchami :) dla mnie też to było bardzo przyjemne i całkiem niedawno mój mąż siedział obok i wyczekiwał aż on poczuje jak się maluchy wiercą. Szybko ten czas leci :)

11 lata 8 miesiąc temu #633619 przez Kinia1712
Witajcie kobietki ;) Za nami juz usg połówkowe ;) Mała zdrowiutka :) tyle ze o tydzien mniejsza jest..ale mam nadzieje ze nadrobi :) potwierdziła sie nasza ksiezniczka na 100% chociasz nie wiem czy sie nastawiac jak tu u poziomki naszej taka niespodzianka sie stała..

Ja mam 4-5 kg na plusie zalezy czy sie waze rano czy wieczorem..dziewczyny od 3 dni boli mnie ząb bardzo i nie wiem czy cos brac nie orientujecie sie co mozna brac na ból zeba? Wizyte mam w czwartek a nie wiem czy wytrzymam do czwartku..poratujcie cos ..;)

11 lata 8 miesiąc temu #633645 przez klaudia69
przeciwbolowo mozna panadol czy apap

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #633667 przez Kataleja
ja od swojego ginekologa mam pozwolenie na i apap i panadol

Kiniu - ogrooooomne gratki :kiss:

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka