BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #880879 przez missyy
serduszko20 to widzę podobnie jak u mnie. Najgorzej zabrać się za remont, potem już z górki. ;)

aggi heheh, dobre;D Ja tak samo, dojrzałam dziś majonez, bo został mi jeszcze ze świąt. Tak sobie zamarzyłam o sałatce jarzynowej :cheer: Kurcze, najgorsza ta robocizna, obieranie i krojenie :S Do degustacji długa droga :P
Tylko jakieś ładne warzywka muszę dorwać w warzywniaku :)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #880890 przez asienka87
Witam sie :)
ale dzis paskudna pogoda, od samego rana pada :( no ale już obawiają sie powodzi, jak w 2010 r... mam nadzieje, że jednak się ich prognoza nie spełni...

byliśmy dziś z mężem na pierwszym spotkaniu z położna w ramach szkoły rodzenia. Spotkania są indywidualne, więc Pani położna rozmawia z nami bezposrednio, jestem bardzo zadowolona z pierwszych zajęć :) na razie była to 1 godzinka wprowadzajaca, kolejne spotkanie za tydzień :) :laugh:

a dziś o 18.45 zobaczę mojego Skarbka :) już nie mogę sie doczekać :blush: jak ladnie się ułoży to moze uda nam sie zrobić zdjecia 4d :blush:

Ann ja mam to samo.. jak za dużo chce zrobić jednego dnia, to niestety dzidzia sie buntuje i konam na koniec dnia i w nocy :( tak więc niestety musimy wiecej odpoczywać Kochana :)choć wiem, ze czasem łatwo sie mówi, gorzej zrealizować :)
Kochana my bardzo Ci dziękujemy za wszystkie rady :) ja często pytam tez mojej szwagierki o różne rzeczy , bo już dwójke dzieci ma :) fajnie jest podpytać kogoś doświadczonego :)

Katsi ciesze sie, że masz pozytywne nastawienie do wszystkiego :) tego właśnie trzeba Tobie i Twoim Fasolkom :) dzisiaj ogladalam spotkanie w szpitalu z mamami bliźniaków, jedna dzidzia przy jednej piersi, druga przy drugiej, i tak sobie o Tobie pomyślałam :laugh: gdzie trzecia? chyba między piersiami ;)

Ja tez kupowałam wczoraj pieluszki na allegro:) kupiłam troche tetrowych białych i kolorowych i chyba 4 flanelowe , kolorowe, co do wymiarów to ja wziełam 70x80, to sa chyba takie w miare standardowe.. bo sa też mini, ale nie kupowałam, ale tak dokładnie to nie wiem, bo jestem równeiz pierworódką :) co do ilości dla Ciebie to niestety nie pomogę...

Natalia co do
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
to ja wlasnie nic nie czuje, i nie boli.. więc może to jednak nie to :) co do pieluszek, to ja też zamówiłam tylko 4 flanelowe i chyba 6 tetrowych (białe i kolorowe) jakby brakło, to zawsze mozna dokupić :)

Wiki mnie tez juz biust o 2 rozmiary urósł :) ale na razie stoi w miejscu ;) pewnie po porodzie jeszcze o 1 rozmiar sie zwiększy, bo bedzie mleko sie gromadziło i ja własnie zamawiałam na allegro biustonosz do karmienia i wzięłam o 1 rozmiar większy :)

Aggi no własnie patrzymałam na ten laktator, znalazlam za coś koło 80 zl :) a co do koszul.. to wlasnie masakra jakas z tymi rozmiarami... de facto kupiłma jedną taka , jak Ty z krotkim rekawem, jedną na ramiączkach, i 1 komplet- koszulka na ramiączkach z szlafrokiem.. i zobacze jak będa lezeć :) w sumie będę miała 3, ale 1 na ramiaczkach chce wykorzystać do porodu i zostanie mi jedna z krótkim i jedna na ramiączkach na później po porodzie. Mąż i tak będzie u mnie codziennie, to najwyżej jak sie przebiore, to mi wypierze i dowiezie czystą :)
ciesze sie, ze u Ciebie wszystko w porządku :) a zdjecie faktycznie- zagadka ;) ale y chociaz jakieś zdjecie masz, a ja już od dłuzszego czasu zdjecia zadnego nei dostałam :S
a kicia słodka :)

Gąska wyniki książkowe i to najważniejsze ;) mój synek znów najbardziej aktywny wieczorem i w nocy ;) my też juz powoli zaczeliśmy szykowac wyprawkę :)
a siedzenia na zajęciach współczuje ;/ mnie było cieżko norlanie wysiedzieć, a co dopiero w ciaży :)
a brzusio śliczny :)

Maniula ja też dziś po pierwszym spotkaniu z położną, ale to w ramach szkoły rodzenia :) my z kolei mamy indywidualne zajęcia, więc byliśmy sami z moim Ł :) ale fajnie, bo rozmawia typowo z nami i rozwiewa nasze watpliwości :)

Midnight no i widzisz, niepotrzebnie sie martwiłaś :) ciesze sie, ze wszystko dobrze :)

Dziulka współczuje Kochana , ale moze nie będzie tak źle , nie ma sie co martwić na zapas :kiss:
ładny brzusio :)

Marsi moja mama tez mnie ostatnio wystraszyła , bo tez rodziła zawsze w 7-8 miesiacu.. i też zaczełam kompletować torbę do szpitala i wyprawkę powolutku :)

Serduszko no to już piekna waga maluszka :) mój synek też za każdym razem buzinke zakrywa :) zobaczymy jak dzisiaj będzie :)

10 lata 7 miesiąc temu #880897 przez MAniula
Hej,

Missy, Serduszko wy też remonty? Eh zachciało się nam, ja dziś c.d. zrywania tapet w przedpokoju, no i wywaliłam wszystkie moje ciuchy z szafy i komody, popakowalam zimowki i te co z nich wyroslam do worów 120l, mam tez sukienki ktore spróbuje sprzedac przez neta. Poza tym masakra nie da sie tyle pracowac.
Teraz leze i mysle co dalej no i odciążam kręgosłup, jeszcze zaplanowalam goląbki więc wypadaloby je zrobic jutro mezowi do pracy.

A mi dzis mamusia ugotowala barszczyk z botwinki mniam, no i jedna scianę podrapala :kiss:

Dziulka trzymam kciuki, no i tak jak dziewczyny piszą usg też ma swoj zakres pomyłki, najlepiej zeby te przeplywy sprawdzili. Ja ostatnio takie badanie glowki itp mialam na polowkowym usg, obecnie nie wiem ile mala wazy i czy rosnie jak powinna :(

Ok zmykam, biore się za te goląbki :woohoo:

10 lata 7 miesiąc temu #880908 przez missyy
MAniula póki co u nas przygotowania do remontu. Muszę gdzieś to wszystko poupychać. Potem trzeba będzie meble usunać, kanapę... Będzie galimatias. :S
Ciuchy niektóre poskładałam na półki, bo raczej za wcześnie ich nie założę:P Coś na sprzedaż też wystawie.
Jeszcze w tym tygodniu muszę zdecydować się na konkretny kolor, bo różowy to taki oklepany, bardziej jakiś lila, lawendowy podobałby mi się. Tylko najpierw męża trza namówić do niego:P

10 lata 7 miesiąc temu #880997 przez nataliaa87
Hmmmm... 2 w nocy, a mi się spać nie chce. Ł. właśnie ruszył do Warszawy.. Najlepsze jest to, że 5 godzin temu wrócił z dwudniowego wyjazdu. Osiwieję chyba.
Przeczytałam Was dzisiaj, ale jakoś nie miałam siły pisać. Coś drugi dzień kiepsko się czuję. Mam jakieś straszne duszności i w ogóle jestem jakaś osłabiona.
Wczoraj wyszłam na chwilę do sklepu i dostałam takiego bólu w dole brzucha, że nie wiedziałam jak do domu wrócić :/ Potwornie się wystraszyłam. Ból przeszedł dopiero po godzinie od wzięcia nospy. Siostra już mnie chciała na IP wieźć. Na szczęście dzisiaj było już dobrze.
Widziałam, że kilka z Was po wizytach. Dobrze, że wszystko w porządku z dzieciaczkami.

Dziulka musisz być silna i mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Malutka rośnie i to jest najważniejsze. Oby udało się zrobić to badanie w drugim szpitalu.

Idę się położyć. Może uda się zasnąć. Chyba pełnia na mnie kiepsko wpływa :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880999 przez asienka87
Witam sie z samego rana :)
nie mogłam znów spać w nocy :( chyba to przez wczorajszą wizytę u gina..

Z synkiem wszystko w porządku, maly waży już 1200 g, lekarz pokazał nam go w 4d :blush: śliczny :blush: i udało się nawet wydrukować 3 zdjęcia, mimo że wstydniś zakrywał sie cały czas rączkami :laugh: później pokaze :S no i ułożył się już główką w dół :)
niestety martwi mnie szyjka... 21 mm.. gin kazał dużo odpoczywać, brać 2 razy dziennie luteine i nospe.. no i zrobil mi posiew, za tydz ma być wynik.. musi sprawdzić czy nie ma bakterii... w związku z tą szyjką mam wizyte, nie za 3 tyg, jak zawsze, a za 2... i sprawdzi jak z szyjką.. jak dalej będzie się skracać, to założy mi krążek.. który nosi sie chyba do 34 tc.. no i powiedział mi, ze prawdopodobnie urodze w lipcu :S no i jakoś tak mnie martwi ta szyjka :( jaka długą Wy macie ?

10 lata 7 miesiąc temu #881008 przez Wiki
Cześć Dziewczynki :)

Ja już jestem w pracy i jedząc śniadanko czytam co tam u Was się działo od wczoraj :) Ja wczoraj 6 godz uczyłam koleżankę na zastępstwo ale pociesza mnie to że już bliżej niż dalej tego pójścia na zwolnienie. To uczenie jest bardzo męczące Jak się nagadam dużo to ciężko mi oddech złapać. Mały też już miał chyba dość bo sporo kopał wczoraj :)
Jeszcze od jakiegoś czasu często łapie mnie takie dziwne kłucie na połączeniu nogi na górze i to tylko prawej Uczucie beznadziejne i nie wiem co to jest Może też tak któraś z Was ma?

Ann i zapisałaś się na ten kurs kadrowy?

nataliaa87 mojego męża też w kółko gdzieś wysyłają i cały dom mi zostaje na głowie łacznie z synem i lekcjami, który non stop ma teraz jakieś sprawdziany Od poniedziałku wylatuje mi na tydzień do Koloni wraca na weekend a potem na tydzień do Libii co nie bardzo mi się podoba bo tam nie jest zbyt bezpiecznie a ja znowu zostanę sama na placu boju Chociaż ostatni tydzień maja Karol jedzie na zieloną szkołę to wożenie do szkoły i ze szkoły mi odejdzie :)
Jak ten straszny ból Ci się powtórzy to lepiej idź do lekarza bo faktycznie mogłaś się wystraszyć nie na żarty.

dziulka Trzymam kciuki żeby Ci zrobili te przepływy i nie odsyłali w kółko. Ciśnienie to może masz takie bo się denerwujesz na wizycie a w domku byś miała normalne. Ja raczej mam zawsze niskie 90/60 i u mnie to norma rzadko 100/70.

asienka87 Mój Maluszek tydzień temu ważył 1447 a szyjkę mam 30 mm więc też niby nie za długą ale lekarz powiedział że w porządku Chociaż jak któraś z koleżanek pisała że ma 45 mm to się zaniepokoiłam i nie wiem co o tym sądzić i jakie są normy :( Luteinę biorę od początku ciąży. A tą nospę to na co Ci przepisał?, też na szyjkę? Miejmy nadzieję że urodzisz w termnie .

Gąska też chodzę już jak słoń i przytyłam 10 kg. Brzuszek masz piękny. Ty do nauki nie masz głowy a ja też w kółko się łapie na tym że coś zapominam także współczuję Ci tych wykładów i pewnie zbliżającej się sesji :)

MAniula z remontem Cię podziwiam Mój mąż jeszcze jakiś czas temu chciał się brać za robienie schodów ale powiedziałam żeby się nawet nie ważył bo nie zniosę tego bałaganu i skapitulował :laugh: ale najważniejsze żebyś nie przeholowała z robotą dla dobra swojego i dzeciaczka

midnight super, że z tym szpitalem się udało Lepiej jeździć tam co 2 tyg niż leżeć. Wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki :)

missyy Fajnie sobie popodglądaliście Maleństwo na usg Mój ostatnie dwie wizyty tylko sapł - śpioch mały :laugh: ale najważniejsze, że wszystko w porządku Tak trzymać :)

aggi Maleństwo w idealnej pozycji, szyjka w porządku Nic tylko się cieszyć :)

serduszko20 nie przemęczaj się z remontem i gratuluję, że na ugs wszystko w porządku :)

No to trochę nadrobiłam teraz muszę popracować ale będę tu zaglądać :) Miłego dnia kobitki :)

10 lata 7 miesiąc temu #881009 przez Gąska
WITAJCIE DZIEWCZYNY :)

Dziękuję za brzuszkowe komplementy ;)

U nas dziś brzydka pogoda :( nie mogłam w nocy spać, co chwilę się budziłam, bo mi brzuch przeszkadzał, nie mogłam znaleźć odpowiedniej pozycji do snu. Lewy bok mam tak zdrętwiały,że ledwo chodzę :( i od rana przy chodzeniu ciągnie mnie w lewym boku :( A to wszystko przez to, że wieczorem powiedziałam,że w końcu dobrze się czuje :angry: od dziś będę nieustannie narzekać ;) Chce mi się spać i boli mnie kręgosłup od góry do dołu :( :(

Czytam,że u wszystkich remonty - my mieszkamy dopiero niespełna rok w nowym mieszkaniu, a teraz trzeba znów wszystko zmieniać pod szkraba ;) i znów bałagan :(

asienka87 leż i odpoczywaj, nie powinna się wtedy już bardziej skracać. Mi gin nigdy nie mówi długości szyjki, tylko,że długa i zamknięta. Zapytam w poniedziałek o długość.

Miłego dnia !! :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #881020 przez missyy
Dzień dobry ;)

Mam nadzieję, że taki przynajmniej będzie :) Słonko świeci, może będzie cieplej niż przez ostatnie dni. Wyjdę sobie chociaż na dłużej na dwór, bo ciągle siedzę w domu, bo mi zimno :silly:

Przeliczyłam się wczoraj ze swoimi siłami :S Przez to porządkowanie i sprzątanie. Jak miałam się położyć spać, to dosłownie łóżko zaczęło mnie parzyć w plecy.
Ehh, nawet mąż zauważył, że wczoraj taka żywa byłam i ciągle coś robiłam, jak nigdy. Sama się cieszyłam, że dobrze się czułam, to pomyślałam, że to wykorzystam i coś porobię.
Maja też miała dobry humor bo co chwilę mi kopniaki zadawała. Mąż się śmiał, że to po nim takie kosy (przez kilka lat grał w piłę) :woohoo:

Dziś też sobie coś porobię, ale już w wolniejszym tempie i nie będę się tyle gimnastykować. :blush:

asienka87 Chłopak ładnie rośnie :) Pokaz koniecznie zdjęcie, bo ja z tych co uwielbiają oglądac :P hihiih. A sama nic nie mam :blush: Więc chyba dziś podzwonię i umowie się na 3D.
Kochana odpoczywaj, za dużo nie kombinuj, jak coś poproś swoją połówkę o pomoc :)
Dł. szyjki mam 4.5cm. Pierwszy raz mi chyba mierzyła, bo wcześniej to tylko mówiła, że jest ok.

Gąska Coś mi się wydaje, że już teraz ciągle będziemy narzekać na spanie. Brzuszek coraz większy. To już taki etap :)

10 lata 7 miesiąc temu #881042 przez nataliaa87
Dzień dobry :)

Ja też pospałam dzisiaj z 4 h :P Także szaleństwo.

Asienka rzeczywiście bardzo krótka ta szyjka. Ja tydzień temu miałam 46 mm. Tak jak dziewczyny piszą, najlepiej by było gdybyś poleżała kilka dni, bo to trochę niepokojące. No i ja też czekam na zdjęcia. Też dawno nic nie dostałam, ale 2,06 idę na badanie, z którego będę miała długi film na płycie ( 3 do kolekcji), więc się naoglądam :D

missyy prześlij trochę słońca na Dolny Śląsk. U nas tak brzydko. Ciemno i wieje.. Pewnie i padać będzie. Aa i powinnaś wiedzieć już po doświadczeniach innych dziewczyn, że nie ma co szaleć z pracami w domu. Już któryś raz, któraś się przeliczyła ze swoimi siłami. Niby mówią, że ciąża to nie choroba, ale prawda jest taka, że nie mamy tyle siły.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Wiki to Ty masz jeszcze gorzej. Mojego męża ciągają przynajmniej po Polsce. Współczuję, bo Ty całymi tygodniami jesteś sama. Poza tym naprawdę współczuję, że jeszcze musisz męczyć się w pracy. Nawet nie zdążysz porządnie odpocząć podczas tej ciąży.

Gąska chyba każdej z nas jakiś ból od czasu do czasu dokucza. Niestety te wszystkie skurcze, kolki, bóle to niestety w III trymestrze normalne. A Ciebie chyba boli w pachwinie tak? Mnie na szczęście nic w tych okolicach nie dokucza, ale to tez podobno norma.

10 lata 7 miesiąc temu #881059 przez missyy
nataliaa87
Pogoda ostatnio nie rozpieszcza. Co prawda jest słońce, ale wieje :dry: Jedynie co mnie pociesza to fakt, że nie będzie padać.
Zasialiśmy trawę na ogrodzę, więc tym bardziej żadne ulewy nam nie są potrzebne.
Jeśli chodzi o to przesilanie się, to wiesz... Każda jedna z nas chyba tak samo z automatu postępuje :blush: jak widzi, że jej dobrze się czuje, to chociaż coś chce zrobić. Bo od tego siedzenia bezczynnie, to aż tyłek w fotel wrasta :lol:
Więc tak jak pisze, bez szaleństw, powoli ze spokojem :)

Na Twoim miejscu już dawno bym ze zwolnieniem wyskoczyła, sama z reszta czujesz, że już nie nadążasz, zwykłe chodzenie przez cały dzień a potrafi umęczyć :)

10 lata 7 miesiąc temu #881068 przez nataliaa87
missyy
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 7 miesiąc temu #881086 przez dziulka
Jestem już po usg
Niestety jest coraz gorzej :( Lekarz w końcu zbadał mi przepływy i są nieprawidłowe:( Jestem załamana:( pakuje się właśnie i jadę do szpitala. Napiszę Wam coś więcej jak mnie przyjmą :(

Trzymajcie kciuki żeby nic złego nie stało się mojej kruszynce :(

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881090 przez asienka87
Wiki no to ładna waga :) to mój troszkę drobniejszy :) moj gin powiedział, ze nie powinna byc krotsza niż 25 mm, jak dobrze go zrozumialam.. bo jak zacząl mi mówić, ze moja ma 21 mm, to tak sie wystraszyłam, ze nie wiem, czy go dobrze zrozumiałam... nospe przepisał, bo mam bóle w podbrzuszu, jak na okres.. i dziś w nocy tak mnie bolało, ze musiałam zażyć :(

Gąska wiem, ze mam odpoczywać, ale ja uleżeć nie mogę, jak widze, ze jest cos do zrobienia , a mojego Ł nie ma ;/ taka głupia natura ;/ musze pracować nad sobą, aby więcej odpoczywać dla dobra Szkraba .. i tez dziś spać nie mogłam :angry:

Missyy to masz bardzo ładna długość :) no i ja tym bardziej sie martwie :( mam nadzieje, że mimo wszystko będzie wszystko dobrze :)

Natalia miałam wczoraj nadzieje na więcej zdjeć i film, ale mały cały czas zakrywał sie rączkami :) ale chociaż 3 dostaliśmy :) co do szyjki, to właśnie tez mi sie wydaje, ze krótka.. musze sie zmusić do większego odpoczynku :)
no i współczuje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:silly:

Dziulka Kochana , trzymam mocno kciuki :kiss: wierzę, ze będzie wszystko dobrze :*

10 lata 7 miesiąc temu #881093 przez Gąska
dziulka trzymamy kciuki, będzie dobrze :) To już 28tc dzidzia jest bezpieczna.
Zdrówka dla dzidzika i dla Ciebie :kiss: :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka