BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #879711 przez missyy
To znów ja ;D

Zakupy się udały. Pojechałam sobie do C&A bo mają dziś 20% obniżki na wszystko. Także poszalałam, kupiłam sobie dwie bluzki i ... sukienkę maxi :blush: :blush: Trudno, będę wyglądać mega z brzuchem, ale chociaż w razie upału będzie mi wygodnie i chłodno. :P
Nawet dla męzula miałam dziś dzień dobroci, bo mu powybierałam jakaś bluzkę i polo ;P Miał zdziwko B)

dziulka ja na migrenę sobie obklejałam czoło i skronie plastrami chłodzącymi Apap Ice, albo smarowałam się Amolem :P
Też muszę sobie podjechać na zakupy dla bobo, ale to na spokojnie, po usg ;)
Chce jechać do Akpolu albo Pati i Maxa :lol: Pół dnia chyba wybierać będę :blush:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #879724 przez aggi
Dziewczyny właśnie nic takiego nie zjadłam, nigdy po rybce i ziemniaczkach nie miałam czegoś takiego, ani po owocach, ani kanapkach :dry:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
tyle dobrze że po 30 minutach ustąpiło, choć potem czułam niepokój .. dziś już jest dobrze.

Ann ja właśnie wstaję z pleców tak jak piszesz - najpierw się kulam na boczek a później już gładko idzie :)

dziulka będzies zbrać lek i tsh znów spadnie zobaczysz :kiss: połóż się, może jak zaśniesz to głowa odpuści. Ja też dziś jakaś na pół przytomna jestem i głowa trochę doskwiera..

natalia właśnie tak jak napisałam ból był tak silny i taki typowy jak zawsze w okres miałam :dry: i pamiętam że od kiedy okres mam tak zawsze przez ból pierwszego dnia lądowałam na kibelku.. i wczoraj ten ból był identyczny jakbym miała mieć okres lada chwila :dry: :dry: wczoraj mnie jeszcze pobolewało na dole, dzisiaj już spokój.. nie mam pojęcia z czego to mogło być

missyy pochwal się zdobyczami my lubimy oglądać ciuchowe fotki :D

No nic dzięki dziewczyny za odpowiedź w mojej kwestii, mam nadzieję że był to jednorazowy incydent - chciałam tylko wiedzieć czy coś Was takiego spotkało w ciąży :S

No nic ja spadam na xfactor popatrzeć i w kimono :S
udanego weekendu :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #879729 przez dziulka
Przespałam się trochę wzięłam w końcu 1 tabletkę apapu i trochę mi ulżyło. Mam nadzieję że ból już nie wróci.

missy ja też wczoraj zaszalałam w C&A bo właśnie wyczaiłam że mają rabat :) Kupiłam sobie 3 koszulki te co były za 14,99 i 2 pary leginsów. A w New Yorker dziś kupiłam sukienkę i żakiecik :) a co tam to że grube jesteśmy to nie znaczy że nie musimy być piękne :)

Aggi jakby Ci się coś takiego powtórzyło to lepiej jedż od razu na IP. Może to były jakieś przedwczesne skurcze, podobno im bliżej porodu tym częsciej mogą pojawić się skurcze przepowiadające

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #879731 przez asienka87
Gosia trzymaj się Kochana :kiss: jesteś silna i na pewno dasz rade, trzymamy tu wszystkie za Was wielkie kciuki i mocno , mocno ściskamy :kiss:

Ann ja od wczoraj tez źle się czuje.. czuje jakiś taki ból w dole brzucha, w pachwinach- cieżko mi nawet chodzić i ból w kręgosłupie.. nie miałam tak wcześniej :( w sroda wizyta u lekarza, więc zobaczymy co mi powie...

Missy mam podobnie, jak leże na plecach, to ruszyć sie nie mogę... mały chyba za bardzo naciska i dlatego... ale z powoódu bóli w kregosłupie i pachwinach, nie mogę sie nawet przekręcic z boku na bok.. jakaś masakra.. no, a dziś jak z łóżka nie mogam wstać, to też sie przestraszyłam... szczególnie że długo małego nie czułam :(
a zgagi póki co , nie mam i mam nadzieje, ze nie będe miała :)
ciesze sie, ze zakupy sie udały :laugh:

Natalia masz racje, taki etap, że już będzie niestety coraz gorzej... a te bóle, to już chyba wszystkie mamy :)

Aggi nie ma za co :) a co do Twojego wczorajszego "problemu" to sama nie wiem, co Ci radzić... nie miałam tak, więc nie wiem, co mogło to spowodować .. moze faktycznie zjadłas coś innego, co Cię zaskoczyło ?
a widze, ze odpisałaś , ze nic innego nie jadłas.. mam nadzieje, ze więcej Ci sie to nei powtórzy i będziesz teraz już spokojniejsza..

Dziulka też trzeci dzień mnie głowa boli.. ale całe szczęście nie jest to bół migrenowy i bardzo uciażliwy.. ja jakoś go przetrzymuje, a sprawdzonego sposobu nie mam niestety...

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, ktore rodziły :) ile potrzeba koszul do szpitala? 2? jedną do porodu, a drugą po porodzie z możliwością łatwego karmienia ?
zastanawiam sie nad takimi, pierwsza do poroodu, a druga do sali, po porodzie, myślę , że ta odsuwana na piersi bedzie łatwiejsza i szybsza , niż rozpinanie guzików, ale nie rodziłam wiec nie wiem :) prosze o pomoc :)
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #879734 przez missyy
W nastepnej kolejności muszę sobie sprawić koszule do karmienia i porodu. Jedną już sobie wypatrzyłam na allegro, podobna do tej fiołkowej koszuli z drugiej fotki, z italian fashion. A do porodu to jakaś inna musze znaleźć.

No to patrzcie :P
różowy hipcio B) Tak ładnie niestety jak modelka wyglądac nie będę, cóż :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #879796 przez midnight
Dzień dobry z rana :)

Dziękuję dziewczynki za ciepłe słowa - staram się nie denerwować, ale kiepsko mi to wychodzi... po prostu straszna panikara ze mnie. Postanowiłam, że w poniedziałek rano pojadę na IP, żeby mnie zbadali - może się uspokoję trochę. A że i tak mam do zrobienia badania krwi w szpitalnym laboratorium, to przy okazji zajrzę na IP.
Przez ten cały cyrk z szyjką zapomniałam pogadać z moim lekarzem o morfologii - spadły mi wyniki, i na moje oko wchodzę w anemię - na wizycie lekarz ani słowem o tym nie wspomniał, a ja zapomniałam... :( i nie wiem teraz co powinnam robić :/ może w szpitalu przy okazji mi coś podpowiedzą :)

w ogóle to mam wrażenie, że Kacper kopie mnie centralnie w szyjkę - strasznie nisko go czuję i to mnie martwi :( Proszę go, żeby się przesunął wyżej, ale nie chce matki słuchać :P

Dzisiaj M. zawozi mnie do moich dziewczyn i będę grzebać w ciuszkach i innych bambetlach :D wrócę obładowana :D :D :D

aggi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dziulka współczuje bólu głowy - ja dzisiaj mam to samo - tak mi głowę rozsadzało, że aż się obudziłam w nocy i mdłości miałam.. :/

asienka87 Co do koszul, to proponuję 1 do porodu i dwie na potem, bo wiadomo, że ze 2-3 dni poleżysz, i albo dziecku się uleje, albo się sama zabrudzisz... warto mieć jedną na zmianę... Ja też chcę taką z misiem, czy innym stworzonkiem, na guziki w każdym razie - z prostej przyczyny - mam wielki biust i w tych otworkach mi się po prostu nie zmieści :D zwłaszcza, jak pokarm zacznie się gromadzić :D

missyy
różowy hipcio jest boski :cheer:

Miłej zdrowej i bezproblemowej niedzieli Wam życzę :D

10 lata 7 miesiąc temu #879832 przez Wiki
Cześć dziewczynki
U mnie weekend mija leniwie Czuje się dobrze ale ciężko się poruszać i spać no ale nic staram się przyzwyczajać Wczoraj byliśmy z synem na basenie tzn on tylko pływał potem byłam w sklepie ciążowym i kupiłam sobie białe rybaczki na lato i bluzkę na krótki rękaw Zawieźliśmy potem syna na urodziny do koleżanki a sami poszliśmy na obiad na miasto Dziś siedzimwy w domu Bo Karol ma dużo nauki

Midnight - ja też mam niestety to paskudztwo ale już przed ciążą miałam jeszcze po poprzedniej ale małe więc się do usunięcia. Nie kwalifikowały Boję się co z tym będzie przy porodzie ale nigdy mi nie krwawiły a masć czy czopek nie pomagały tylko miałam po tym rozwolnienie :-(

10 lata 7 miesiąc temu #879835 przez Wiki
míssyy- ta pierwsza pierwsza sukienka super ale chyba nie ciążowa?
Pisze z kom więc boję się że jak za długo będę pisać to nie pójdzie mi

Męża Wysłałam na ogródek żeby huśtawkę mi rozłożył Pogoda w Piasecznie nawet ładną może słońca nie ma ale jest ciepło Pewnie potem będzie padało ale Narazie ptaszki śpiewają :-) Jak rozłoży to idę czytać książkę Obiad zostawiam na męża barki. Zresztą w weekendy zawsze on gotuje:-)

Miłego dnia Wam życzę i oby ten nowy tydzień był dla nas lepszy. I żebyśmy czuły się dobrze

10 lata 7 miesiąc temu #879856 przez ann-sunshine
Dziulka, wiem, że nie chcesz truć kruszynki, ale jak ty się męczysz to ona też to odczuwa. Weź jeden apap, nie zaszkodzi bo dzidzia już duża jest, a przynajmniej może Ci ulży. No i może tak jak pisze Missy apap ice - czy zimne kompresy na głowę? Może też głowa cię boli ze względu na zwiększenie dawki leków na tarczycę? Przykro mi, że mimo leków, poziom tsh nie spada, ale najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy. I gratuluję, że córcia grzecznie główką w dół, już pewnie tak zostanie :-) OOooo widzę że uległaś i pomogło.

Dziewczyny przerażacie mnie z tymi zakupami, pakowaniem torem do szpitala, praniem ciuszków. Ja w proszku jestem i będę do momentu aż nie przeniosę Marty do jej pokoju, czyli do lipca.

Jeżeli chodzi o koszulę do porodu. To miałam swoją, tylko zwróćcie uwagę, żebyście mogły po porodzie przytulić dziecko do klatki piersiowej skóra do skóry. A do szpitala na oddział lepiej mieć dwie na zmianę, bo może się pobrudzić (krwawienie) i wtedy warto mieć coś na przebranie. Czy guziczki czy zakładki to kwestia wyboru. Zakładek nie polecam paniom o obfitym biuście, bo zwyczajnie wyskakuje z koszuli i wtedy świecicie gołymi piersiątkami po oddziale, albo w staniku do karmienia. A przejść np na kontrolę raz dziennie przez oddział trzeba. A latem w szlafroku będzie za ciepło.

Aggi dobrze, że już lepiej, ale jak coś to śmigaj do lekarza, bo to takie trochę niezwykłe było. Jak już któraś pisała, organizm jest mądry i często tuż przed porodem sam się właśnie w ten sposób oczyszcz.

Kurczę, w nocy wstawiałam pranie, bo Marcie skończyły się getry (zasikane dwie pary, jedna w jedzeniu, jedna upadek w kałuży itp) i zapomniałam zmienić temperaturę na niższą i białe mi się od żółtej sukienki pofarbowało.

Nie będę was pocieszać, do końca ciąży mężowie będą najbardziej przydatni do tego, żeby podnieść się z łóżka, pomóc przewrócić się z boku na bok, założyć lub zawiązać buty. Niestety brzuszek jeszcze trochę urośnie przez ostatnie 3 miesiące.

He he Missy chciałabym zobaczyć twój brzuszek w tej panterze :-)

Midnight a jak jest Kacper ułożony? Bo może to nie kopanie czujesz na dole tylko jego pupkę? Dobry pomysł z tym IP, dopytaj o wszystko, uspokoisz się może odrobinkę.

Odpukać hemoroidy mi nie dokuczają, a przynajmniej nie krwawią jeżeli są.

10 lata 7 miesiąc temu #879863 przez nataliaa87
Dzień dobry :)

U nas też dzisiaj raz słonecznie, a raz wieje i się chmurzy. Raz chce się wyjść z domu, a za chwilę chce się leżeć pod kocykiem :D

Ann a kto to już torbę pakuje? :D No ja na pewno nie :)
Wczoraj w sumie zrobiłam pierwsze porządne zakupy, ale wiesz jak spodziewa się pierwszego dziecka, to nie ma się dosłownie nic. A potem ciężko będzie się już toczyć po tyle rzeczy :)
Jeszcze i tak dużo przede mną.

midnight daj znać jutro czego się dowiesz na IP.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

missyy świetne ciuszki :)

Miłej niedzieli!

10 lata 7 miesiąc temu #879909 przez midnight
To znowu ja :D

Wróciłam z wojaży - pojechałam przegrzebywać ciuchy po rodzinnych dzieciakach (3 dziewuchy) i wróciłam z trzema wielkimi torbami ubranek dla Kacpra :D Wiedziałam, że trochę tego będzie, ale nie myślałam, że aż tyle :) wydawało mi się raczej, że większość odpadnie, bo będzie za bardzo różowe, falbaniaste czy M. będzie coś mruczał o "gender" :silly: ale o dziwo mam tonę ubrań typowo chłopięcych - z samochodzikami itd :) będę musiała po woli zabrać się za dokładne segregowanie po rozmiarach, ale wydaje mi się, że do kupienia zostaną mi tylko pojedyncze sztuki :D Fajnie było też, że część ubranek nosiła jeszcze Oliwka (9 lat temu :cheer: ) a teraz będą w sam raz na Kacpra :D

Wiki mi się te cholerniki po ciąży z Oliwką zrobiły i też rzadko kiedy dokuczały, a tu nagle taki klops... :/

Ann Kacperek był na połówkowym USG ułożony podłużnie główkowo i wydaje mi się, że tak mnie głową szturcha..
-nie mam pojęcia co to :/
Pojadę z rana - niech to wszystko sprawdzą, bo coraz mniej mi się to podoba... :( jak się czegoś dowiem to się odezwę :)

Btw, jakie macie poziomy hemoglobiny, że dostałyście żelazo?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #879943 przez MAniula

A oto ja, jak wy pokazujecie się w całej krasie to i ja heh ;)

PS Boże te zdjęcia naprawdę pokazują różnicę a ja naprawdę nie widziałam jej w lustrze B)
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #879948 przez ann-sunshine
Natalia od robienia zakupów do pakowania torby już bliska droga ;) nie wiem jakoś tak mnie panika ogarnęła że nie zdążę z niczym :huh:

Maniula śliczna kobietka jesteś. A to fakt że w ciąży jakoś przychylniejszyn okiem na siebie patrzymy i dopiero na zdjęciach! wszystko widać.

Dobrej nocy. A i zaczynamy kolejna turę wizyt w tym tygodniu

10 lata 7 miesiąc temu #879949 przez MAniula
Ann dziękuje.
Ja jutro zaczynam wizyty godz 7:45.

Dobranoc i miłego tygodnia.

10 lata 7 miesiąc temu #879956 przez asienka87
Witam sie po weekendzie :)
Dziś znów nie mogę spać ;/ zasnęłam przed 1.00 a obudziłam sie o 5.00 :( może popołudniowa drzemka pomoże :)

Missy śliczna ta sukienka maxi :S
własnie patrzylam tez na te koszule z italian, ładne sa :)

Midnight daj Kochana znać, jak po dzisiejszej wizycie na IP, mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze i sie uspokoisz :kiss:

Co do koszul, to dziękuję za podpowiedź :) a duży biust to jaki? bo obawiam sie, ze mi też sie nie zmieści :) teraz mam 75D, a nie wiem, co będzie przed porodem i po, jak pokarm sie nagromadzi :)
i gratuluje ubranek od znajomych :laugh: to wielka ulga, ze nie trzeba tyle kupować ;)

Anndziękuję za podpowiedź, co do koszul :) też jestem w proszku, jeszcze nic nie mam, więc sie nie przejmuj :) w tym tyg myślę chociaz w jakieś koszule sie zaopatrzyć, kapcie, żeby w razie czego mieć do szpitala :) bo moja mama wszystkie dzieci, a jest nas 5, urodziła wcześniej , koło 7-8 miesiaca, i mnie nastraszyła troche :P

Maniula śliczny brzusio :) już wiem, dlaczego tylko 5 kg do przodu, bo Ty szczuplutka bardzo jesteś :)
Czekamy na relacje z wizyty ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka