- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak narzekacie na ten III trymestr a ja go jutro zaczynam oby u mnie obyło się bez takich dziwnych różnych przypadłości Od początku nie wymiotowałam, nie miałam zgagi, nie narzekam ogólnie na tę ciażę Ciekawe jak będzie dalej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- blondynka18
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Wiki ja tez biore ten magnez i łapia mnie skurcze przedewszytkim łydek w nocy a Ty tez bedziecie miec chlopczyka ? to Gratuluje i powodzenia bede bardzo mocno trzymala kciuki za szczescliwe rozwiazanie przytylam 8 kg a Ty ile ? makabra czuje sie jak Ciezarowka na autostradzie
Ewcia87bede zmieniac wlasnie tego lekarza ... a wiesz juz co Bedziesz miala? chłopczyka czy dziewczynke ? w ktorym jestes tygodniu jesli moge spytac ? i jak sie czujesz ?
aggi w ciagu 27 tygodni przytylam 8 kg
asienka87chyba kazda mysli o porodzie ja mam dopiero 19 lati strasznie to przezywam ze za 3 miesiace bede rodzic -...jestem przerazona a zarazem szczesliwa ze moje malenstwo bedzie juz na swiecie A Ty bedziesz miala chłopczyka czy dziewczynje ? w ktorym jestes tygodniu jesli moge wiedziec ? ile przytylas ?
Bardzo sie ciesze ze trafilam na takie fajne forum gdzie sa przyszle mamy ktore potrafia pogadac i doradzic nie douczonym przyszlym mamą a mam jeszcze takie pytanie czy ktoras z was miala ureoplasme ? jesli tak to tak sie czulyscie po tym??? bo ja mam pewne obawy czy wszystko jest ok a probki bede miala dopiero przed samym porodem
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Co do apetytu to też nie jem zbyt dużo . Przytyłam dopiero 4 kg. Ale nabiału też dużo pochłaniam A ty ile przytyłaś?
Wiki to mnie pocieszyłaś, że nie jestem sama która się nie kwalifikuje:) A wysokość L4 muszę wyjaśnić bo może ktoś się pomylił bo zawsze też wychodziłam lepiej nawet na zwykłym L4
Ewcia czyli jesteś już trzecia która dziś cierpiała na skurcze. Może to przez pogodę bo ja też nie miałam wcześniej skurczy a łykam od kilku tygodni aspargin. A dziś w nocy to aż piszczałam z bólu. Też nadal czuje ból jak chodzę
Asienka Też mam swędzenie skóry wieczorami. I to nie tylko brzuch ale i ręce i nogi. Wydaje mi się że to przesuszenie skóry bo ostatnio zauważyłam że strasznie mi się wysusza. Ja stosuje tylko oliwkę cały czas. Co do kosmetyczki to się nie znam na tych kwasach ale jakbym była na Twoim miejscu to chyba poszukałabym innej kosmetyczki i zrobiła tradycyjny pedicure, a po ciąży będziesz mogła sobie zrobić tymi kwasami. Nigdy nie wiadomo jak skóra w ciąży zareaguje na te kwasy.
Co do 4D to właśnie mam nadzieję że jak pójdziemy to mała się nie zakryje
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
A co do pytania o kosmetyczkę, to niestety też się nie znam
Blondynka na pierwszej stronie masz nasze daty porodów i płeć. Większość z nas ma również suwaczki, które widać na dole postu i możesz sobie zerkać w którym tygodniu jest każda z nas Proponuję Tobie również założyć sobie suwaczek.
Co do tej ureoplasmy, to ja nic takiego nie miałam. W ogóle nie słyszałam nawet o czymś takim Mało chyba wiem
Aggi a Ty znów narobiłaś ochoty na jakieś pyszne jedzonko Ja dzisiaj jeszcze sama, więc ograniczyłam się na obiad do jajecznicy Zaszalałam Ale jak Ł. nie ma, to nic mi się nie chce. Daj znać jak wyszło ciasteczko. Nigdy nie robiłam marchewkowego
A ja na III trymestr jeszcze nie narzekam Co prawda czuję częściej jakieś bóle, kolki, napięcia i większe zmęczenie, ale to jeszcze nie jest tak intensywne. Myślę, że za miesiąc będzie gorzej
Matko dziewczyny to forum ciągle szwankuje. Ciągle wyskakują mi błędy. Często nie mogę w ogóle wejść, a jak się już uda, to zaraz i tak się psuje.. Ehhh..Wkurzające!
Edit.
Kurcze dziewczyny Gosia jest w szpitalu Weszłam na wrześniówki i aż mi się smutno zrobiło. Oby wszystko było dobrze! Gosia jeśli to czytasz, to wiedz, że jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy za Was kciuki! :*
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Ja tez nie miałam żadnych dolegliwosci, wymiotów , zgagi itp, ale od niedawna mam straszne bóle pleców, głównei odcinka lędżwiowego i ogólnie ciężko mi sie przekręcić w łózku z boku na bok ;/
Blondynka oj, ja tez bywam marudna mąż sie śmieje, że stałam sie marudnym domownikiem, jak to kiedys przeczytaliśmy na jakiejś stronie opisującej objawy ciąży
ja, póki co, rozstępow nie mam, i mam nadzieje, ze nie będę miała choć tez sie ich obawiam... za to strasznie przesusza mi sie skóra ;/
Ja będę miała chłopczyka- kacperka a jestem teraz w 28 tc, pod wpisem pojawia sie suwaczek z tygodniem ciąży u mnie dzisiaj jest dokładnie 27 tc 5 d, a przytyłam 10 kg
co do ureaplasmy... też ją miałam. Kiedy staraliśmy sie długo o dziecko, trafilismy w koncu do lekarza, który nam pomógł i obecnie prowadzi moją ciążę.. i właśnie przed zajściem w ciążę robił mi badanie m.in. na obecność dna ureoplasmy.. okazało sie, że ją mam i dostałam antybiotyk, który chyba zażywałam tydzień.. no i póxniej już było wszystko ok.. ale tak, jak pisze, to było przed zajściem w ciążę..
Dziulka dokladnie mam to samo, swędzi mnie nie tylko brzuch, ale też ręce i nogi może to wina faktycznie oliwki... ja spróbuje zastosować jakiś balsam dla odmiany o zobacze..
Natalia no wlasnie , spróbuje zmienić tą oliwke na jakiś balsam, albo krem na rozstępy
mam nadzieje, ze z Gosia wszystko w porzadku i to nic powaznego...
- Ewcia87
- Wylogowany
- gaworzenie
asienka87 Mnie również od kilku dni swędzi skóra, ale tylko na brzuchu non stop bym się tylko po nim drapała. Może to faktycznie wina oliwki, której używam
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Na reszte postow pozniej odpisze
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
blondynka napewno maluch Ci uciska nerwy i stąd to samopoczucie ja rozstępy na udach, piersiach i boczkach mam już białe baaaardzo stare i się do nich przyzwyczaiłam. Mimo wszystko mam nadzieję że nowych żadnych nie nałapię codziennie pod prysznicem funduję sobie masaż brzuszka, boczków, pośladków i ud mam nadzieję że wystarczy bo w kremy-cud nie wierzę
natalia jutro postaram się wrzucić przepis na to ciasto bo jest PYSZNE
Co do Gosi to smutne - nie wiem co się stało kompletnie, ale oby wszystko było dobrze i napewno będzie ! Trzymamy kciuki !!!! odezwij się jak wrócisz do domku!
asienka tak ja polecam ten balsam plus kupiłam sobie żel pod prysznic też z nivei o zapachu kremu mmmm a to ja jak leżę na plecach to się podnieść nie umiem bo mi tak plecy chwyta na dole staram się unikać takiego leżenia.
No nic ja spadam odezwę się jutro
I jeszcze raz zaciskam kciuki za naszą Gosię ! Napewno będzie wszystko dobrze, MUSI!
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aggi jeżeli chodzi o Gosie u nich nie najlepiej. Czytałam rano forum mamuś wrześniowych gdzie Gosia pisze cały czas i wiem że po rannej wizycie powiedzieli że nie jest dobrze Prawie w ogóle nie ma wód i zaczęło jej się robić rozwarcie lekarze podobno nie mogą nic zrobić. Powiedzieli tylko że będą starać się uratować malutką ale nie ma zbyt dużych szans dostaje sterydy na płucka:(
Ja mam ciągle nadzieję że będzie dobrze. Ale jak rano czytałam posty Gosi to płakać mi się chciało
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Na wstępie chciałam napisać, że rano byłam na badaniach w tym glukoza, i siedząc czekając na kolejne pobranie krwi weszłam na forum, uderzyła mnie od razu wiadomość o Gosi.
Gosiu słonko, trzymaj się, jesteśmy z Tobą, czytałam, że takie maluszki się ratuje!!!
Wierzę, że lekarze zrobią wszystko co w ich mocy, a ja się za Was modlę!!!
Musisz być silna i sama uwierzyć w szczęśliwe zakończenie
Co do mnie to glukozę przeżyłam znośnie choć bez cytryny i jest w normie.
Toxo robiłam i tez ok
Natomiast krew trochę szaleje bo neutrofile mam podwyższone, limfocyty z eozynofilami zaś obniżone. No i wszystko co z czerwonymi krwinkami i żelazem się systematycznie obniża wiec pewnie wyłania się przede mną suplementacja żelaza.
Wybaczcie, że wcześniej nie pisałam jakoś nie miałam parcia włączyć komputera a z komórki mi się nie chcę.
Pozdrawiam Was i trzymajcie się ciepło.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Blondynka nie mam co myśleć na temat zzo bo u mnie go nie ma. Nie wiem co to ureoplasma, ale skoro miałaś przepisany illadian (przez kogoś w szpitalu?) to chyba możesz spokojnie go zastosować. Skurcze i drętwienia pojawiają się częściej właśnie teraz więc to chyba normalne. Poczytajcie sobie na głównej stronie ciąża tydzień po tygodniu tam o skurczach jest chyba w 26 czy 27 tyg. A o nas możesz się więcej dowiedzieć z listy w pierwszym poście na pierwszej stronie jak chcesz to Ciebie też dopiszę A jakiś lekarz w szpitalu nie podpasował Ci bardziej od twojego? Bo po takiej akcji od razu bym od niego uciekała gdzie pieprz rośnie.
Jak łapie skurcz to trzeba stanąć płasko na podłodze, to najskuteczniejsze. Można też wyprostować nogę i przyciągnąć palce do siebie, ale to jest dla mnie niewykonalne.
Ewcia twój synek też ładnie reaguje na twój brzuszek, oby nasze starsze pociechy były dobrym rodzeństwem.
Asieńka, mnie skóra czasem swędzi, ale nie cały czas i nie strasznie. Zapytaj o to lekarza, bo nie wiem, czy coś mi dobrze świta, czy źle, ale nie wiem czy to nie jest jakiś objaw chorobowy.
Pedicure u kosmetyczki nie robiłam, nie pomogę.
Im gorsza pogoda nad morzem tym więcej jodu jest
Mierzyłam się wczoraj i mam 101 cm w pasie
Blondynka staraj się kłaść na lewym boku, to najlepsza pozycja dla ciężarnej. Przy leżeniu na wznak za bardzo obciąża się kręgosłup. Mnie też mocno kość ogonowa daje się we znaki, ale im więcej się ruszam i ćwiczę tym mniej mnie boli. A co do naszych tygodni ciąży to mamy suwaczki pozakładane i tam ładnie widać.
Asieńka to już ten etap ciąży że z łóżka dźwigiem trzeba nas podnosić. Nawet nie wiecie jak mi ciężko jak Marta 15 tysięcy razy na dzień woła mamo daj, mamo siku itd. Wstaję i siadam tysiąc razy, nie wiem jak jeszcze dam radę przez 3 miesiące.
Chyba szykuje mi się mały nocny marek, całą noc nie spałam tak mnie kopała, za to w dzień aniołeczek. Teraz to samo
Maniula cieszę się, że choć na chwilkę się odezwałaś. Z obniżoną morfologią dużo z nas ma problemy. Dobrze że glukoza w normie
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Ewcia ja wlasnie zmieniłam moją oliwkę na krem do ciala avokado z bielandy i powiem szczerze- rewelacja. Polecila mi ten krem babeczka w drogerii, mówiła , ze sama używa i faktycznie jest świetny. Skóra nawilżona, elastyczna, miękka w dotyku, nie łuszczy się , nie swędzi, a użyłam dopiero 2 razy jestem zadowolona czyli to przesuszenie bylo winą oliwki... ;/
Aggi gratuluje kwroczenia w III trymestr 7 miesiać, ale ten czas leci niedługo będziemy tulić nasze Skarby do serduszka
co do zmiany kremu do ciala, to tak, jak pisąłam Ewci, zdecydowałam sie na krem do ciala z bielandy i , póki co, jestem bardzo zadowolona
Maniula ważne, ze glukoza i toxo w porządku, a morfologie na pewno poprawisz
Ann no własnie czytałam o tym swedzeniu, ale nie nastawiam sie, ze to to.. wole myśleć, że to przez oliwkę i chyba tak właśnie jest, bo , jak pisąłam wyzej, zmieniłam na krem do ciała, póki co, zastosowałam 2 razy i już jest poprawa, skóra nie swedzi, jest napieta, elastyczna , miękka i nawilżona.. wiec to chyba wynikało z wysuszajacego dzialania oliwki, którą stosowalam...
a co do pogody i jodu nad morzem.. zawsze to jakieś pocieszenie
Czy ktoś wie, co z Gosią ? marwie sie bardzo o nią oby wszystko było dobrze..
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asienka mówisz że ten nowy balsam taki fajny? chyba dziś pójdę go kupić i spróbuje.
Co do Gosi to od rana śledzę forum czy Gosia coś napisała ale widzę że wszyscy się denerwują bo nie ma od Gosi żadnego odzewu
MAniula fajnie że wyniki glukozy i Toxo są ok. Te neutrofile i eozynofile to nic poważnego, tym nie musisz się przejmować.
Ja się dziś czuję fatalnie. Głowa mi pęka od wczoraj, nie mam siły wstać z łóżka.
Dziś o 12 idę na wizytę do gin Jestem ciekawa co mi powie. Trochę się denerwuje. Ale wierzę że będzie dobrze
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Osobiście tego balsamu z nivea bez spłukiwania nie polecam, mi się nie sprawdził. Skóra po nic wcale nie byłą nawilżona. Do niedawna używałam oliwki w żelu Johnson & Johnson - świetna, minusik długo się wchłania no i jest dość tłusta. Teraz mam Hipp - rewelacja ładnie pachnie i bardzo szybko się wchłania jak na oliwkę. Ale to zależy od indywidualnych preferencji.
asieńka, ann sunshine z tym swędzeniem ma racje, ja tez słuszałam, że nadmierny świąd może świadczyć o zaburzeniach bodajże wątroby. Ale i oczywiście nie koniecznie, może to jakaś alergia na kosmetyk.
Aggi witaj w III trymestrze. Ja już odliczam dni do rozwiązania. Rozpoczęłam kompletowanie wyprawki do szpitala i powolutku zacznę się pakować. Wtorkowe zajęcia na szkole rodzenia zainicjowały całe zamieszanie. Puki wiedza w głowie świeża
Blondynka witaj, chyba nie będe orginalna, na zmianę lekarza nigdy nie jest za późno. Masz być spokojna a nie w nerwach chodzić. A jeśli chodzi o leki to jeśli lekarz szpitalny je przepisał, myślę że nie zostaje ci nic innego niż mu zawierzyć. Często większym złem dla dziecka jest nieleczona infekcja niż sam antybiotyk.
Gosiu za twoją kruszynkę i ciebie mocno, mocno trzymam kciuki. Na pocieszenie dodam że ja i moje dwie siostry (ona przeszło 40 lat temu) urodziłyśmy się w na początku 7 miesiąca. Jedna z wagą 750g, druga 1200g ja tylko mały słonik bo 2200g. Dziś zdrowe silne babki z nas.