BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #878788 przez katsi87
Hej dziewczynki;)witamy sie po majoweczkach i wogole nadrabianiu zaleglosci;)))
Ann slicznie wygladacie z Martusia;)
Aggi jak pysznie bylo u Ciebie:ciekawa jestem co wybralas za wersje;)
U mnie botwinka plus mlode ziemniaczki z koperkiem imaselkiem plus jajeczko;) a do tego szaszlyki warzywne z piersia;)
;) botwinki nagotowalam wiec i na jutro jest;)
u nas wporzadku,tylko ciezki brzuszek bo aby on jest pileczka;)maluszki teraz jakies spokojne sie zrobily ale ogolnie jak tylko mi wesolo bardzo i sie smieje lub zjem cos slodkiego to one szaleja odrazu we trzy;)))

Serduszko gratulacjeeee
U nas urzadzanie w nowym mieszkanku trwa a w czwartek o 10zaczynamy pokoj bobaskow i sypialnie urzadzac;))nie moge sie doczekac!!
U nas planowane rozwiazanie za 7 tyg az mnie ciary przechodza!jutro z rana ide na morfologie,skontrolowac to nieszczesne zelazo: tak jak pisalysmy Aggi po wzieciu lekow zaleconych w szpitalu zaczely sie mega problemy z jelitami ze az 3maja na izbie przyjecwyladowalismy;/teraz leki odstawione od soboty. Jutro zobacze czy hemi sie podniosla;)

Zycze Wam slodkich snow;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #878817 przez dziulka
Witam się z samego rana :) Nie mogę dospać...

o 2:30 obudził mnie straszny skurcz w łydce. Nigdy w życiu nie miałam takiego skurczu. Jeszcze do teraz nie mogę wyprostować do końca łydki. No i jak już się obudziłam to nie mogłam zasnąć i kręciłam się do 5 aż mój T... nie wstał do pracy. Przestudiowałam sobie ustawę o świadczeniach rodzinnych, bo wczoraj w szkole rodzenia uświadomili mnie, że zmieniło się prawo i żeby dostać becikowe dochód nie może przekroczyć 1922 zł na osobę. Wiec od rana siedziałam z kalkulatorem :)i się okazało że przekraczamy ten dochód :dry:

missyy ja też biorę witaminy z dawką jodu 150 (chyba standard)

blondynka dlaczego chodzisz do tego lekarza skoro nie masz do niego zaufania. Może zmień na innego...Myślę, że w ciąży powinno się chodzić do kogoś komu się ufa, kto Cię uspokoi , wszystko wytłumaczy... A tak w ogóle to na kiedy masz termin porodu? Znasz już płeć dziecka?

katsi trzymam kciuki oby wyniki były dobre :)

10 lata 7 miesiąc temu #878835 przez blondynka18
czesc Mamusie :)

Wstalam strasznie nie wyspana przez cala noc mialam skurcze łydek byly tak bolesne ze zdarzyla mi sie ze łezka mi poleciala ... :dry: Mój maly rozbrabiaakaaa dawał mi ozanki ze tez nie spi :)

dziulka
teermin porodu mam na 4 sieprnia ... wiem ze moge zm einic lekarza ale czy mi sie oplaca? on od poczatku prowadzi moja ciaze i czy to nie bedzie problem ze ktos kto mnie nie znam bedzie prowadzil moja ciaze? moj maz tez mówi mi ze powinnam zmienic lekarza...

10 lata 7 miesiąc temu #878838 przez Wiki
Hej Dziewczynki :)

Witam po weekendzie majowym Czytam Was codziennie ale w pracy mam teraz młyn bo początek miesiąca i z pisaniem było gorzej. Majówka na działce u rodziców minęła szybko chodź pogoda była słaba ale odpoczęłam :)
W poniedziałek zaczęłam III trymestr :) Jutro wybieram się na usg i już nie moge się doczekać żeby zobaczyć Bartusia :) i ciekawa jestem ile przybrał na wadze od ostatniej wizyty :) Ja w brzuszku mam cały czas 98 ale waga podskoczyła już o 10 kg do przodu :(

Ann ja też czuję się jak wieloryb taki rasowy :laugh: Straszne jest to sapanie i problemy z przekręcaniem się w nocy :) czasem jeszcze w górze nogi jakiś ból mi wchodzi. A tu będzie coraz gorzej nie ma się co łudzić :laugh: Na kurs jak masz siłę to idź. Ja jeszcze do końca maja pracuję i daję radę Chyba w pracy od siedzenia mniej sie męczę niż jakbym w domu leżała na kanapie albo wyszukiwała sobie co rusz to nowych zajęć :) Zdjęcie z Martusią bardzo ładne - fajnie że sobie wypoczęliście :)

serduszko20 życzę Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

blondynka18 Witamy w gronie sierpniowych mam :) Lekarza to chyba też bym zmieniła na Twoim miejscu skoro ten jest taki niepewny i ma takie opinie. A porodu się nie bój napewno wszystko będzie dobrze. Każda z nas go przejdzie inaczej i nie ma co się sugerować opowieściami innych.

Dziewcznki u mnie dzisiaj zupka jarzynowa, pierś duszona z indyka z ziemniaczkami i buraczki :) Miłego dnia Wam życzę choć niby ma być deszczowo ale w Wawie narazie piękne słoneczko świeci :)

10 lata 7 miesiąc temu #878880 przez ann-sunshine
Dzień doberek :-)

Blondynka a mogę spytać po co ten lek? Jest niezbędny?
Pewnie że każda z nas boi się porodu, nawet te, które mają już pierwsze porody za sobą. Zachęcamy do zostania z nami aż do rozwiązania, w grupie raźniej :-). Przykro słyszeć, że nie masz zaufania do lekarza. Nie masz możliwości go zmienić? Spodziewasz się chłopca czy dziewczynki? Masz możliwość uczestniczyć w zajęciach szkoły rodzenia? Poznasz tam inne mamy, będziesz mogła porozmawiać z położną, która rozwieje wiele twoich wątpliwości dotyczących ciąży jak i porodu.

Katsi 7 tygodni! to już prawie zaraz. Podczytuję Twojego bloga, więc wiem co u Was. Hm tym żelazem tak bardzo się nie przejmuj, jeżeli będzie niskie, to po porodzie przejdziesz szybką kurację dużymi dawkami żelaza i wszystko wróci do normy (no poza komfortem w toalecie).

Dziulka na skurcze to magnez. A ten dochód to dzieliłaś już na 3 osoby? Ja już teraz będę dzielić na 4 :-) więc się załapiemy

Blondynka na skurcze magnez. Oczywiście że możesz w każdej chwili zmienić lekarza. Twój komfort i zdrowie twoje i dziecka są bezcenne! Rozważ to jeżeli masz możliwość wybrać innego lekarza.

Wiki na zwolnienie się nie wybierasz? A dobra, doczytałam że od czerwca.

Napracowałam się już. Przebrałam pościel nam i Marcie, naszykowałam wsad do pralki i odkurzyłam. Teraz kawka i czytanie Was :-). Zachmurzyło się już, a poranek był taki ładny. Mam nadzieję, że się nie rozpada, bo muszę jechać z córą po nowe kapcie do żłobka, bo stare już za małe.

10 lata 7 miesiąc temu #878887 przez aggi
Dzień dobry :)
A mnie dzisiaj budził całe rano jakiś trzmiel? Nie wiem co to było, ale
na osę za duże.. W każdym bądź razie tak wirował koło mojego otwartego okna
że nie dało się wytrzymać :dry: wkońcu się wkurzyłam i psiknęłam mu w twarz
dezodorantem :S i chyba pomogło bo się gdzieś oddalił - było go słychać
ale już nie tak uciążliwie.

A druga rzecz to wiecie że ja miksuję sobie marchewkę z różnymi owocami no nie? :blush: i tak staram się codziennie coś zdrowego podjeść :S
To dzisiaj zrobiłam mix 2 marchewki, 2 kiwi, banan... NIEBO w gębie :ohmy: zróbcie sobie bo pycha i ile witamin :)

Ann rozkoszna ta Twoja Marta :D Będzie wzorową starszą siostrą :) ja też już pralkę odpaliłam - ostatni tura prania - dzień trzeci :P haha. Ja nie wiem skąd się tyle tego bierze :ohmy: :woohoo:

blondynka to ja nie rozumiem czemu nie zmieniłaś od razu lekarza prowadzącego wiedząc o nim takie rzeczy???????? :ohmy: ja bym nie pozwoliła na prowadzenie ciąży komuś kto ma takie opinie.

katsi u mnie była wersja bez brokułowej :D Czyli ziemniaczki z sosem pieczarkowym i do tego filet z kurczaka + pieczarki panierowane :D 7 tyg :ohmy: no to nieźle, to już tak niedługo! no żelazo strasznie robi problemy :dry: mi już lekarz powiedział żebym chociaż co dwa dni brała to żelazo jak tak źle na mnie działa w TEJ kwestii.

dziulka kurcze to macie niezłe zarobki jeśli przekraczacie ten dochód :P Bo to cały dochód dzielisz na 3 osoby :) My nie przekraczamy, BA daleko nam do tej kwoty na osobę...

Wiki z Bartkiem napewno wszystko dobrze :side: nic się nie martw i daj nam znać po wizycie :kiss:

Muszę iśc pranie pościągać wczorajsze i dzisiejsze wywiesić :S a na obiad dzisiaj u mnie na szybko - barszczyk z pierogami ruskimi bo akurat mam zamrożone :S

Miłego dnia :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878891 przez nataliaa87
Dzień dobry :)

Czas na drugie śniadanie i lekturę :D

Jestem już po wizycie. Niby wszystko w porządku. Mój skarbek rośnie pięknie. Od 4 dni bardzo mało go niestety czułam i okazało się, że mój brzdąc ułożył się już pośladkowo i na dzień dzisiejszy nie ma zamiaru zmienić pozycji. Tak mu chyba dobrze. Może stwierdził, że się nie będzie męczył przeciskając się przez kanał :D Niby ma jeszcze 4 tygodnie na obrót, ale leży pionowo z główką na górze pod wątrobą i stópkami przy uszkach :D Akrobata. Lekarka mówi, że może mieć już za mało miejsca żeby się obrócić, więc jak nic się nie zmieni to będzie cesarka.
2.06 mam już to bardzo dokładne usg III trymestru ( to będzie już 32 tydzień), więc mam nadzieję, że się naoglądam i może uda się zobaczyć buzkę w 3d. Kolejna wizyta 9.06.
Wyniki trochę lepsze. Hemoglobina podskoczyła już do 11,4, a tsh spadło do 1,36. Także tylko się cieszyć.
Aa i na dzień dzisiejszy mam równo 8kg na plusie. Niby nie jest zle, ale jakoś tak się człowiekowi dużo wydaje.

Ann ze mną w tamtym roku na kurs (też kadrowy :)) chodziła dziewczyna chyba w 8-mym miesiącu i dała radę :) Jeszcze dojeżdżała sama autem z 30 km.
U nas też się już rozpadało. Dobrze, że zdążyłam wrócić przed deszczem.
Aaa dobrze, że napisałaś o tym L4 po terminie porodu, bo powiem szczerze, że jakoś o tym nie wiedziałam.

Dziulka tak jak Ann pisała, pamiętaj przy tym liczeniu o maluszku. Ja też się na początku wystraszyłam, ale okazało się, że się załapiemy raczej.

Serduszko wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze :) Mogłabyś się pochwalić jak wyglądałaś :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878892 przez ann-sunshine
Aggi też myślałam, że zrobię dziś pranie i do następnego tygodnia będzie z głowy, ale przebrałam pościel, a to oznacza że dziś jedno, a jutro kolejne, aż się boję co to będzie przy 4-osobowej rodzinie. Już teraz nie ma tygodnia, żeby pralka 1-2 razy nie chodziła.

Która mi przypomni w czwartek, że w piątek rano mam iść na targ, bo trzeba botwinkę i szczaw do słoików na zimę włożyć?

Jedyny minus tego kursu jest taki, że jak kasa na niego pójdzie, to już nic nie zostanie na odświeżenie pokoju Marty. Chyba musimy się pogodzić z tym, że dopiero jak Natalkę będziemy wprowadzać do pokoju dziecięcego, to dopiero wtedy zrobimy remont :-( a teraz może tylko jakieś naklejki na ściany i kolorowe zasłony?

Natalia najważniejsze że wszystko z Wami dobrze, a wyniki nawet się poprawiły, super. No cóż, jak się nie obróci, to nie pozostaje Ci nic innego, tylko pogodzić się z faktem cesarki. Plus planowanej cesarki jest taki, że wiesz kiedy, możesz wszystko zaplanować, a cięcie jest ładne, równe i niziutko. Ważne jest twoje pozytywne nastawienie, to wtedy wszystko szybciej się zagoi.

10 lata 7 miesiąc temu #878898 przez aggi
natalia kochana nic się nie martw może maluch jeszcze się zdecyduje na szybki obrót główką w dół :kiss: najważniejsze że jest w 100% zdrowy :)

Ann no u mnie już trzeci dzień pod rząd, chyba zostanę praczką :P haha. Tak pięknie o tej cesarce napisałaś że aż niemożliwe że może być tak idealnie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878917 przez dziulka
Dziewczyny dzieliłam to na 3 osoby i nadal przekracza :) no trudno:) niby tak dużo zarobiłam w zeszłym roku a L4 dostaje mniejsze niż średnia z 12 m-cy. Muszę się skontaktować z księgową jak oni to obliczają bo nie powinnam być stratna na L4 w ciąży.

natalia fajnie, że z małym wszystko dobrze, nie przejmuj się cesarką, mały ma jeszcze sporo czasu na obrócenie się. Moja mała cały czas leży miednicowo.

Też miałam zamiar zrobić dziś pranie ale się rozpadało i nie chce mi się suszyć w domu więc poczekam, może jutro nie będzie padać .

Ann magnez z potasem biorę już od dawna 3x1 tab. i do dnia dzisiejszego nie miałam problemów ze skurczami.

Dopadł mnie dziś ból głowy i nic mi się nie chce. Chyba sobie dziś poleże cały dzień

10 lata 7 miesiąc temu #878932 przez blondynka18
Wiki

Jutro mam wiztyte u mojego lekarza... tak wlasnie zrobie zmienie mojego lekarza... pojde ostatni raz do niego :) A co myslicie na temat tego znieczulenia okoloporodowego??????

Ann-sunshine

jasne , ze mozesz spytac to zadna tajemnica jakis czas temu mialam ureoplasme.. bralam antybiotyk ktory wlasnie moj lekarz mi go przepisal... a 5 dni pozniej wyladowalam w szpitalu gdyz dostalam na niegu uczulona... :( a ten illadian to mial byc oslonowy na takie zakazenia....Bede miala chlopczyka rosnie jak na drozdza ma juz okolo 33 cm :laugh: i wazy okolo 1 kilograma :) Biore magnez ale nic mi nie to nie pomoaga ... :dry: a na dodatek dretwieje mi lewa noga od wewn wewnetrzej strony .... Czy to normalne???? :unsure:

aggi

ja dopiero o tym jaki jest moj lekarz dowiedzial sie jakis miesiac temu.... nie mowiac przez niego juz 2 razy trafilam do szpitala .. Pierwszy raz jak nie dal rady mnie przyjac to w nocy pojechalm do szpitala gdyz pojawilo mi sie krwawienie z drog rodnych... a za drugim razem jak juz wspominialam dostalam uczulenia na antybiotyk ktory mi przepisal i powiedzial ze moge spokojnie go brac bo na zaden z tych skladnikow nie jetsem uczululona.. :dry:

No u nas dobrze wlasnie zrobilam obiad dla mojej rodziny :) pyszny rosolek z makaronem i ziemniaczki z gotowanymi na parze warzywami i puiersia z kurczka ... :) ja nie jadlam gdyz od jakiegos czas nie mam apetytu... :( nie wiem czy to dobrze czy zle? ale a to pije duzo mleka i jogurtów :)

10 lata 7 miesiąc temu #878947 przez Wiki
dziulka nie martw się tym becikowym Ja dzielę na 4 osoby i też przekraczamy Jedyne pocieszenie to że w rozliczeniu rocznym nam zwrócą bo już dwoje dzieci, bo z jednym się nie łapaliśmy :) a jak narazie gdy byłam na zwolnieniu jakieś tam pojedyńcze dni to więcej za nie kasy brałam niż normalnie to by było więc dziwne że Ty masz mniej

blondynka18 to faktycznie maluszek juz troszke waży ale czuję że mój go jutro przebije wagowo :laugh: bo 3 tyg temu ważył 867 g i lekarz mówi że duży chłopczyk, a ile przytyłaś w ciąży?
Jeśli chodzi o magnez to mi kazał lekarz brać dwa razy dziennie po 2 tabl - magne B6 i jeszcze ani raz mnie skurcz nie złapał

10 lata 7 miesiąc temu #878952 przez Ewcia87
Witajcie Mamuśki ;)

W Goleniowie też pogoda do bani, dlatego również wstrzymałam się z praniem, bo niby słoneczko próbuję się przebić, ale chyba te ciężkie chmury go nie przepuszczą.

dziulka Dzisiejsza noc dla mnie również nie należało do najprzyjemniejszych. Na początku złapał mnie skurcz w jednej nodze a po chwili w drugiej. Myślałam, że z łóżka spadnę. Nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić, nigdy wcześniej nie miałam takich bolesnych skurczy w nogach. Nawet się rozpłakałam a mój mąż się przestraszył bo nie wiedział co się dzieje :) Do tej pory czuję ten ból w łydkach.

nataliaa87 Witaj w klubie ;) Moja malutka od samego początku ma taką pozycję i też jakoś nie ma zamiaru jej chyba zmienić :) chodź ja mam ciągle nadzieję i na każdą wizytę idę z tą myślą, że może akurat. Ja mam wizytę dopiero 22 maja przesunęła mi się o tydzień przez ten wyjazd do Zamościa :)

blondynka18 Witaj w gronie sierpniowych mam :) Ja również na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza. Ja do swojego mam 100% zaufanie, ale u mnie to on już prowadzi moją drugą ciąże i za każdym razem mi powtarza, że gdyby coś się działo mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy.

serduszko20 Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia :) Ja często latem odwiedzam Świnoujście i Międzyzdroje, ale z Goleniowa mam niedaleko :)

ann-sunshine Mój synek codziennie głaska mój brzuszek i mówi "głasiu głasiu dzidzia słyszysz mnie" co lepiej w sklepie zawsze chcę wszystko brać podwójnie bo oczywiście jeszcze dla dzidzi :) ciekawe czy będzie takim troskliwym braciszkiem jak już siostrzyczka będzie na świecie :)

Inna607 Tobie również życzę Wszystkiego Dobrego Na Nowej Drodze Życia :) Na moim ślubie to mój mąż miał większego stresa ode mnie i nakładał mi na palec swoją obrączkę, chodź Jego była dwa razy większa od mojej :)

Lecę z synkiem na plac zabaw może nie będzie padać :)

[/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878956 przez aggi
dziulka no to ja Wam zazdroszczę jak Wam przekracza :P serio :blush:

blondynka
drętwienie nogi może być normalne, widocznie mały uciska gdzieś na nerwy :) no to skoro na własnej skórze wiesz jaki jest ten lekarz to ja bym się nie zastanawiała tylko szybko szukała innego - popytaj znajomych kogo polecają, poszperaj po necie :) dużo 'urosłaś' w ciąży? :) ile ci przybyło od początku?

Ewcia ja mam to samo z lekarzem - jest na telefon w każdej chwili jakby coś się działo. :)

Dziewczyny ale u mnie w domu przyprawą korzenną pachnie mmmmmm :blush: wstawiłam do piekarnika ciasto marchewkowe i się doczekać nie umiem czy wyjdzie czy nie bo pierwszy raz robię :D

10 lata 7 miesiąc temu #878972 przez asienka87
Witam sie po kilkudniowej nieobecnosci :) jakoś tak czas mi szybko leciał ostatnio, ze nawet nie miałam kiedy do Was zaglądnąć.. teraz muszę troszkę ponadrabiać :)

Dziewczyny Wy też tak macie, ze strasznie swędzi Was skóra ? mnie okropnie , głównie wieczorami... smaruje sie oliwką, ale chyba to nie wystarcza.. strasznie wysusza mi skórę.. macie jakieś sprawzone sposoby? jakieś balsamy, oliwki, kremy itp? może garnier czerwony dla bardzo wysuszonej skóry? sama nie wiem:(
Oprócz tego muszę sie Wam pochwalić, ze Kacperek szaleje ostatnio w moim brzuszku :) tak mocno i intensywnie, ze całym brzuszkiem mi rzuca ;D nawet mój Ł to zauważył i tak sobie siedzimy i oglądamy, jak mały szaleje :D cudo :)

Mam jeszcze jedno pytanie do Was :) a raczej prośbe o radę ;) wybieram sie do kosmetyczki na pedicure.. ów kosmetyczka powiedziała mi, ze wykonuje pedicure plastrami nasączonymi kwasami. Zapewniła mnie, ze kwas w tej postacie jest bezpieczny w ciaży.. że owczem, nie nalezy wykonywac zabiegów z użyciem kwasów, ale chodzi o ciało i twarz i powiedziała, ze to sa inne kwasy... a że te są na pewno bezpieczne... no sama nie wiem.. wierzyć jej, czy szukać innej , ktora wykonuje pedicure frezarką ? co myślicie ? akurat ta kosmetyczka ma salon u mnie na osiedlu i musze tylko przez ulice przejsć :) jedyną rzecz, jaką u niej robiłam, to makijaż na wesele i byłam bardzo zadowolona.. :)

Marsi mnie tez ostatnio łapały skurcze łydki, powiedziałam o tym lekarzowi i kazał zażywać 2 razy dziennie aspargin. Wprawdzie nie pije go regularnie, tylko jak mi sie przypomni :P ale póki co, skurcze odpusciły :)

Dziulka zmęczenie to chyba objaw III trymestru, bo ja tez ostatnio bardziej leniwa, śpiąca sie zrobiłam.. drzemki popołudniowe mi się zdarzają i szybciej sie męcze.. już nie mówie o częstszych bólach kregosłupa :P taki urok już chyba III trymestru :) jak to ostatnio przeczytałam, teraz bedzie już tylko gorzej :P
Co do zdjeć 3d/4d to mój lekarz je wykonuje, ale ostatnio na wizycie Kacperek miał rąćżke i nóżke na buzi, więc nie było sensu robić :) zobaczymy, jak będzie za tydzień :)
Co do ruchów mam ro samo :laugh: czuję jak sie wierci, jak wypycha główkę, jak kopie, zresztą widac juz na brzuszku, jak mi nim rusza :)
a do szkoły rodzenia wybieramy sie na przełomie maja i czerwca :)

Natalia nio, teraz juz bedzie tylko gorzej ;P ja już to czuję po sobie :) a co do zdjeć 3d/4d, to też mam na takie nadzieję na nastepnej wizycie, która mam za tydzień :)
daj znać, jak po Twojej dzisiejszej wizycie i czy udalo sie zrobic zdjecia 3d/4d :D
aa widze, ze już po wizycie :) moze jeszcze mały sie sie obróci , ma jeszcze czas :) 8 kg, to nie dużo, ja mam juz 10 kg :P

Ann ale super, ale pogoda, pozazdroscić :) mam nadzieję, że wypoczęłas i nabrałas sił :)

Aggi no tak bywa.. my się napracujemy, a potem tylko patrzymy, jak inni sie bawią i jeszcze musimy to posprzatać :P ważne, ze masz juz po ;)
my tez mamy dylemat, co do morza... chcemy jechac za tydzień- 17.05 i na tydzień, ale też obawiamy sie pogody :( no ale z drugiej strony, ważne, zeby tylko nie padało i było w miare ciepło, bo opalać i tak sie nie będziemy :)

Missy ja tez gotuje na 2 dni, bo jakoś chęci brak na stanie nad garami :P chodzi za mną od jakiegoś czasu upieczenie szarlotki, ale jakoś nie moge sie zabrać za to.. choć ochota na zjedzenie jest :S

Blondynka witaj :) co do leku, niestety nie pomogę :( a o porodzie jeszcze nie myślę :)

Serduszko gratuluje :laugh: wszystkiego najlepszego na nawej drodze życia :laugh:
daj znać, jaka pogoda nad morzem, my myslimy jechać za tydzień :)

Kakadu Wy wybieracie sie w przyszłą środę, a my myślimy nad przyszłą sobotą :) jeżeli pojedziemy, to do Pobierowa :) zastanawiamy sie jeszcze, ale jestesmy napaleni na odpoczynek, szczególnie nad morzem, bo już kilka lat tam nie byliśmy :)

Katsiwitaj Kochana :) kurcze, 7 tygodni... ale przeleci :)

Wiki nic sie nie martw, tez juz mam 10 kg na plusie, ale w 7 miesiacu to norma :) zresztą wszyscy mi mówią, ze tylko brzuch mi rosnie, a nogi i ręce nie, wiec zawsze to jakieś pocieszenie ;)

a ja jestem cały czas głodna, mormalnie masakra jakaś :P ide coś zjeść :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka