BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #877098 przez aggi
missyy no jak weekend długi jest to liczą sobie jak w sezonie :dry: też patrzeliśmy z emkiem bo chcieliśmy gdzieś pojechać, ale lipa. To rzeczywiście większa frajda do zoo pojechać :) ja chcę jechać za rok do zoo - jak maluch będzie już takim roczniakiem :blush: ale to odległe plany..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #877102 przez missyy
aggi hihii, rozumiem. Sama sobie tak odbiegam myślami, że jak będzie większe to pokaże Małej to i tamto :lol:
Póki co niech starzy się ubawią na safari :silly:

Wróciłam właśnie z ogrodu, bo już przygrzało mnie nieco :P Kicham już od nadmiaru słońca Idę się schłodzić lodem :woohoo:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 7 miesiąc temu #877107 przez nataliaa87
missyy gdzie się wybierasz na to safari?? Do Czech?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877108 przez MAniula
Ja też mam ochotę na zoo i do tego planetarium, więc chyba pojedziemy sobie do Chorzowa tylko byle pogoda była, a jak nie będzie to tylko planetarium. My w majówkę nigdy nie jeździmy na dłuższy wypoczynek bo zawsze są wszędzie dzikie tłumy.

I zapisałam się na edukację okołoporodową tu link www.medmar.net.pl/ , ciekawa jestem czy u was też takie zajęcia na nfz są. Teraz czekam na info o terminie dla mam sierpniowo wrześniowych ;)

no a w maju mam zamiar wybrać się www.azalia.pl/pisarzowice/index.php?st=12 , byłam w tamtym roku, pięknie jest więc i w tym sobie nie odpuszczę i wezmę moją mamę bo tylko słyszała a nie widziała ;) a to u mnie w zasięgu ręki, max godz drogi samochodem.

10 lata 7 miesiąc temu #877110 przez missyy
nataliaa87 Czechy były w początkowych planach, ale w porę skapneliśmy się, że siostrzeniec nie ma paszportu, więc na granicy byśmy utknęli :P :P
Więc padło na safari w Borusewie, w łódzkim, raz, dwa autostradą się śmignie :blink:

Maniula uwielbiam azalie i wszelakie różaneczniki :P Na tyle, że pół ogrodu ich zasadziłam. Wszelakie kolory. Teraz pięknie kwitną :lol: Bajka

10 lata 7 miesiąc temu #877121 przez aggi
missyy ale tak jest dopóki dziecia w brzuszku nie ma to tylko smutki i rozterki, a teraz można jawnie planować co młodemu pokazać... takie to fajne :D

MAniula też mam w planach właśnie Chorzów :) Ostatni raz byłam tam w zoo jak miałam z 5 czy 6 lat :dry: Ale mam migawki wspomnień jak było :D Te azalie strasznie ciekawe, ja do Pisarzowic mam 30min drogi :D Jak lubisz kwiaty to polecam Ogrody Daisy w Pszczynie :) coś pięknego :) tak w zeszłym roku było www.wiadomosci.pless.pl/30354-foto-temat-ogrody-daisy-na-rynku a w tym roku jest 23-25maja :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877125 przez missyy
aggi no właśnie, koniec smutania się ;) Też chce sobie trochę umilić ten cudowny czas oczekiwania i rozerwać się, bo póki co ostatnie 2 lata były męką. Co wyjazd na wakacje czy na weekend kończył się kłótnią, bo wokół pełno dzieci, a mi się serce krajało na części :( A teraz tylko czekam aż bobo się odezwie do mnie i mnie trochę poszturcha :lol: Jak cos robimy to już z myślą o maleństwie, nie tylko o sobie :)

Po drugie póki jeszcze mam ochotę i siłę, to gdzieś się wybierzemy :P Bo jak będzie za kilka tygodni to nie wiem :P

10 lata 7 miesiąc temu #877127 przez aggi
missyy dokładnie! :) teraz to wszystko takie urealnione, jak kiedyś drażnił mnie widok wózków bo na wiosnę pełno ich było w parku tak teraz sobie wyobrażam że to już niedługo i banan na buzi gwarantowany :lol:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877164 przez nataliaa87
missyy pytałam, bo nie wiedziałam, że w Polsce też jest gdzieś safari, a kiedyś właśnie mieliśmy jechać do Czech, ale coś się nie złożyło.

A mi jakoś smutno. Wczoraj mąż wrócił w nocy z pracy. Myślałam, że dzisiaj spędzę z nim trochę więcej czasu, a on wraca o 17 i mówi, że o 18 wyjeżdża gdzieś na Śląsk. Wróci pewne jutro wieczorem. Nie lubię samotnych nocy.. :/

Jadę zaraz do cioci do szpitala i jakoś mi ten wieczór zleci..

Pokażę Wam jeszcze jak ciężarna dogadza sobie i mężowi ( na szczęście zdążyła zanim wyjechał) :P Ale się zasłodziłam :P

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

P.S Myślałam, że truskawki i jabłka to już jakieś przesadne połączenie, ale kto mi tam zabroni szaleć :D
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #877167 przez aggi
natalia mi też jakoś samotnie dziś - mąż miał być jak zwykle po 16tej a zadzwonił że będzie później dziś :dry: mniam pyszne masz te słodkości :D a ja ciągle miksuję marchewkę z truskawkami albo jabłkami - jakbym mogła to bym ze wszystkim tę marchewkę miksowała i wcinała :blush:

10 lata 7 miesiąc temu #877170 przez MAniula
Dokładnie czuję to co wy ;) myślę już o tym co pokaże mojej córci, jak ją będę uczyła rysować, poprowadzę do przedszkola pierwszy raz hmmm, rozmarzyłam się.
Na mnie też brzuszkowe mamy i wózki wprawiały w złość i smutek, ale teraz jesteśmy na dobrej drodze aby urealnić swoje marzenia ;)

Aggi bardzo ciekawe te ogrody, byłam w Pszczynie wiele razy, też w okresie kwitnienia magnoli, park jest piękny i miasteczko też, ale te ogrody super ;) zapiszę sobie w kalendarzu może uda mi się tam pojawić ;) Dzięki!

Missy no ja azalie mogę tylko podziwiać, bo ja z bloku jestem, mamy co prawda ogródek działkowy ale za mało tam miejsca i wyżywam się tam bylinowo ;)

Jak ja się ciesze że już wiosna:)

natalia to ja idę na to magnum ;)

10 lata 7 miesiąc temu #877259 przez asienka87
Missy my jakoś nie mamy specjalnych planów na majówkę :) w piątek- 2 maja- jedziemy do dziadków, zjazd wnuków :) a w sobote- 3 maja - znajomi maja nas odwiedzić , no a poza tym, to pewnie jakis grill, jeżeli pogoda dopisze :)

Gosia no wlaśnie cieżko polapać sie z tymi tyg.. ja niby na necie znalazłam, że od 28 tyg liczy sie 7 miesiac, a z racji, ze termin mam na 2 sierpnia, to zaczynajacy sie miesiac jest moim miesiacem ciażowym, czyli maj- to 7 mc, czerwiec- 8 mc, a lipiec -9 mc :)

Natalia no dokładnie :) najbardziej obawiam sie puchnięcia stóp, zobaczymy :) no , ale tez nie koniecznie beda upały, wiesz jak to z pogoda u nas jest ;)
a deser- pyszności :laugh: ale mi smaka narobiłaś :S sama piekłaś :)?

Aggi dziekuje ;) choć pare detali bym jeszcze zmieniła ;) a co do burzy, to własnie u nas była ;/ z ulewą i grzmotami ;/ ale całe szczęście szybko przeszła :)
a w Chorzowie byłam jakieś 5 lat temu :) ale tez chętnie bym sie wybrała w któryś dzien, jak tylko pogoda dopisze ;)

Całuje i życze dobrej nocki :*

10 lata 7 miesiąc temu #877284 przez nataliaa87
Asienka no jasne, że sama piekłam :) nie wrzucalabym tu Wam cudzych wypieków. Z resztą ja w sumie nie mam blisko nikogo, więc nawet nie miałby kto mi czegoś upiec. Ł. coś mi ostatnio wspominał, że ma ochotę na szarlotke, więc zrobiłam na wypasie, a on musiał wyjechać..

No nic.. Trzeba próbować zasnąć :)
Dobranoc wszystkim :)

10 lata 7 miesiąc temu #877300 przez aggi
Dzień dobry :)
Wstałam, męża wyprawiłam, herbatka wypita, ja ubrana i gotowa :)
Jadę dziś do miasta do babci popatrzeć co i jak u niej.

MAniula polecam, wtedy nie tylko park kwitnie i żyje własnym życiem, ale rynek również zamienia się w jeden wielki ogród :)

asienka u mnie wczoraj obeszło się bez wielkiej ulewy, jakoś od kilku dni tak nas łagodniej traktuje ta pogoda :S

natalia Ty talencie kulinarny :side: super Ci to wyszło, pewnie pyszne :)

A ja dziś nie spałam zbyt dobrze - na prawym boku źle, na lewym jeszcze gorzej, na plecach się nie da... i tak się kręciłam całą noc :dry:

A mierzyłam dzisiaj obwód brzuszka i 84cm :blush:

Udanego dnia kochane! :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #877306 przez nataliaa87
Dzień dobry :D

Aggi SZACUN - post w "środku nocy" ;D Co do talentu, to bez przesady :D to tylko zwykła szarlotka :D Kieeeedyś to ja piekłam :D Uwielbiałam to :D Nie dałam mamie dojść do miksera jak przychodziły Święta i piekło się kilka blach ciasta :D Teraz już mi się nie chce :p
A co do Twojego obwodu brzuszka, to padłam :D My tu wszystkie prawie setkami walimy a Ty nawet 90 nie masz :D Gdzie to Twoje dziecię się mieści?! :D

Ja już po śniadanku. Lecę się trochę ogarnąć, a potem na randkę z dentystą :D

Miłego dnia :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka