- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do mojego brzucha to dzisiaj Wam powiem ile mam w przyszłym tygodniu postaram sie wrzucic jakieś zdjatko
uwaga w pasie mam ( miara z dzisiaj ) równe 102
natalia 87 pogoda masz racje piekna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Natalia ja dzis bardzo dobrze sie czuje u nas też słoneczko świeci, choć chyba później znów przyjdzie jakaś burza i deszcz, bo w oddali już widze chmury...
Wiki sama nie wiem.. niby mam już twardy cały czas.. ale nie czuje jakiegoś neipokojacego twardnienia.. za to ja czuje czasem w dole brzucha takie napięcie jak na okres..
Katsi najważniejsze, ze już macie przeprowadzkę z głowy a na rozpakowanie pudeł i ogarniecie nowego miejsca jeszcze przyjdzie pora, powoli , z pomocą męża i dasz rade
Kakadu nic sie nie martw, ja mam 100 cm tak mi ostatnio wystrzeliło brzuch , ze szok
ale... uwaga... za 3 dni zaczynam 28 tc, a co za tym idzie, 7 miesiąć
No i teraz ja sie pochwalę brzuszkiem ostatnie zdjecie - 27 tc, z dzisiaj
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale mamy dziś piękną pogodę
Od rana się trochę denerwowałam na ten szpital bo wczoraj miał być mój wypis, pojechałam i okazało się że nie ma. I na dodatek jeszcze źle mi wystawili L4. Dziś miałam przyjechać i oczywiście znowu wypisu nie ma. Mój T... trochę hałasu zrobił i ma być jutro.. Pewnie mają problem co napisać, bo żadnych badań mi nie zrobili... Ale mniejsza z tym
Byłam dziś w pracy zanieść L4 i trochę się rozerwałam:)
Dziś na obiad serwuje pierś z kurczaka zapiekaną mozzarellą z pomidorem
Wiki jeżeli chodzi o skurcze to nie mam jako takich ale mam bardzo często te kłucia w boku lub okolicy pępka. Myślałam że to od macicy, czyli to jednak jelita. Czasem tak mnie kłuje że nie mogę się okręcić. I widzę że nie jestem sama z tym kłuciem.
Poza tym często czuję ciągnięcie w kroczu.
A co do skurczy i twardnienia brzuszka to polecam Wam magnez. Ja odkąd biorę magnez z potasem nie mam tego napinania się brzuszka
Katsi bardzo fajny pomysł z tym blogiem i FB już polubiłam stronkę i będę obserwować
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
MAniula no to wygląda tak choćby ona chciała więcej kasy do siebie mieć bo kto widział co 2tyg 150zł dawać
kasia085 dzięki za informację ! Poszukam w triumpfie i h&m może coś znajdę dla siebie
asienka i też Ci te okna na drugi dzień deszcz zalał? Bo mi jak nazłość.. zawsze pokaż brzusia jak zdjęcie zrobisz śliczny brzuś ! Super się prezentujesz I masz mega urządzone mieszkanko
natalia słonko nastraja pozytywnie dziś - o wiele lepsze samopoczucie niż wczoraj bo było szaro i buro, a dziś od rana jaśniutko i ciepło
Wiki ja nie mam jakiegoś uciążliwego twardnienia brzucha - nie wiem dokładnie jak takie twardnienie czuć ? Ale twardy go mam jak maluszek się rozciągnie pupką w moją stronę - czuję chwilę takie rozciągnięcie jakby skóry i jak dotknę to jest twardo
katsi nasza cudowna SUPER mamusiu ja Cię dokładnie rozumiem co to znaczy uparty wc fajnie że już po przeprowadzce Szybciutko Wam poszło, teraz leż i pachnij i pokazuj mężowi co gdzie ma stać Tak, na świecie nie brakuje dobrych ludzi kochana i tak jak mówisz - dobro powraca no no blog ale super To teraz będziemy miały co czytać
Gosia no gdyby nie te zdjęcia to pewnie bym nie myślała że AŻ TAK urosłam
kakadu mierzysz przez pępek? Nigdy nie wiem gdzie mierzyć
dziulka z tymi szpitalami to tragedia, moja babcia prosiła się prawie miesiąc o wypis ze szpitala bo chciała iść do swojej lekarki żeby jej pokazać co i jak masakra mają tak głęboko w duu.. ludzi że szok
Dziś na obiadek wczorajszy żurek jeszcze Kurcze ta ósemka mi nadal wychodzi - odezwała się znowu i masakra - zębów nie umiem zagryźć bo mam spuchnięte dziąsło że policzek przygryzam smaruję sacholem, płuczę rumiankiem i od kilku dni ledwie jem bo gryźć nie umiem ale tak to jest, trzy wyszły expresowo a ta jedna się mamlocze od 3 lat
No nic idę jakieś pranie zrobić. Miłego dnia
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Kasia co podzielila sie doswiadczeniami z biustonoszami-dzieki
Katsi juz zaraz lece polubić stronkę na fb,
Dziulka w kulki sobie lecą w tym szpitalu.
Asienka brzucho rosnie, slicznie.
Aggi truskawkowe musli mowisz? Ja ma chcice na magnum mmmm
A co do mojej pani doktor w sumie zapytam czy da sie chociaz co 3 tyg, niech sobie uswiadomi ze te 150zl wolalabym wydac na szkrabinke...
Co do twardnienia to tez mam i jesli pamietacie mialam przed 20 tyg, ostatnio sie uspokoilo choc wczoraj nawet moj P sobie macal i oczy zrobil jak ten brzuch sie napina. Wiec Aggi jesli bedziesz miala to rozpoznacz, nie boli ale twardy jak kamien.
A ja dzis pomidorowke z wczoraj, a jutro nalesniki
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
a brzuch, co widać na zdjeciach, to mi tak ostatnio urósł, ze szok i dziękuję za miły komentarz odnośnie mieszkania szczerze mówiac, to cały czas sie urzadzamy, bo niestety nie ma kasy na remont całego meiszkania.. póki co mamy zrobiony salon (ten na zdjeciu)sypialnie i kuchnie, została łazienka , wc i przedpokój, ale nie wiem kiedy... na pewno nie w tym roku, ani w następnym
U mnie dziś rosołek z makaronem nie robie nic więcej, bo mężulka nie ma , a mnie rosołek wystarczy
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
u mnie też cieplutko, zaraz chyba pójdę się trochę pobujać na hustawce i wygrzać na słoneczku. Tylko muszę najpierw zupę zrobić, idzie mi to dziś jak krew z nosa. Co raz gorzej mi wystać przy obieraniu i krojeniu, bo już cierpnę.
Potem jadę na zakupy, bo lodówie sam szron Wskoczę sobie do ogrodnika, może jakieś ładne kwiatki na pergolę kupię. I takie tam. Majówkowy nastrój czas zaczać
Szykuje się na weekend na grilla, a jak pogoda pozwoli to wybieramy się z siorą i siostrzeńcem na zoo safarii. Uwielbiam zwierzątka, to i ja będę zadowolona.
Malutka chyba też, bo wczoraj była nad aktywna Uwielbiam te kopniaki:lol:
Teraz tylko będę się modlić za pogodę, żeby w błocie nie łazić
a Wy jakie plany na majówę??
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Asienka brzusio sliczny
Wlasnie mialam sie juz ostatnio was pytac jak wy liczycie miesiace ciazy bo jak bylam ostatnio u mojego gina to spytalam z ciekawosci od kiedy zaczynam 6 mies a on do mnie ze juz jestem w polowie i pokazal mi to swoje kolko z ktorego korzystaja lekarze i na nim faktycznie wychodzilo ze juz jestem w polowie 6miesiace... To jest rozpiska wedlug tego kolka
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
A wydaje mi sie ze skoro lekarze z tego kozystaja to powinno byc wiarygodne... Wiec asienka Ty juz wedlug tego bys konczyla 7 miesiac
Heh ja na swieta umylam okna i powiem wam ze po tych ostatnich deszczach to te moje okna gorzej wygladaja niz po calej zimie
Ja dzisiaj na obiadek mam rybke z ziemniaczkami
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
missyy jak jest pochmurno, to nic się nie chce i jak jest pięknie za oknem, to też nie ma się weny Ja też dopiero zupę wstawiłam, ale mam zamiar upiec jeszcze szarlotkę A ostatnio w ogóle mi odbija i chleb piekę :D:D
Co do planów na majówkę, to my mieliśmy jechać nad morze, ale po przekalkulowaniu doszliśmy do wniosku, że może gdzieś bliżej pojedziemy. Na razie w planach mamy Kraków, może Wieliczkę. Mąż tak często jest w Krakowie, a na Wawelu nawet nie był
Asienka ja tez właśnie ostatnio mam takie dziwne napięcia w dole brzucha jak na okres. Widocznie tak musi być. Mi też brzunio ostatnio w ekspresowym tempie rośnie. Dzisiaj po śniadaniu miałam 98cm. Boję się tego najtrudniejszego okresu, który nadchodzi wielkimi krokami. Upały i wieeeeelki brzuch do dźwigania
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- midnight
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Znowu narobiłam sobie zaległości :/ Straszny mam ostatnio problem kończeniem zaczętych czynności - zaglądam na forum, przeczytam, otwieram wiadomość, żeby odpisać i odrywam się do czegoś innego i zapominam oczywiście co miałam zrobić - i tak za wszystkim :/
Zła jestem, bo Oliwka znowu choruje, cały weekend miałam załatwiony, bo wymiotowała i miała gorączkę.. przez ostatnio 2 miesiące ponad 3 tygodnie w domu... Na szczęście udało mi się niczym nie zarazić.
byłam wczoraj w szpitalnej przychodni dla "słodkich mamusiek", lekarka obejrzała wyniki, powiedziała, ze wszystko idzie w dobrym kierunku, bobas rośnie prawidłowo i wypisała skierowanie na kolejne usg za miesiąc
Dziewczyny, fajne te brzuszki wam rosną
Katsi - ja też polubiłam Twoje stronki i kibicuję tobie i bobaniom mocno:)
Co do tych skurczy, to mi jakoś ostatnio mniej dokuczają, nawet przestałam łykać nospę, bo jej nie potrzebuję za to mam jakieś napady bólu w pachwinach, szczególnie jak więcej pochodzę, albo przejdę kawałek za szybkim tempem - wtedy boli mnie do tego stopnia, że kroku nie mogę zrobić... na szczęście po odpoczynku przechodzi - muszę zapytać gina o to na wizycie.
Według rozpiski Gosi, od poniedziałku będę w 7 miesiącu - ale to leci
- midnight
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
asienka u mnie grzmiało ale gdzieś z daleka bo niebo czyste - tzn no jasne chmury są takie niedeszczowe narazie no salon mi się podoba mimo że malutko go widać to widać że stylowo jest
missyy no u mnie niestety głoszą deszcze i spadek temperatury na weekend, więc szału nie będzie oby Tobie się udało chociaż
Gosia każdy chyba inaczej liczy bo ciąża to taki dziwny czas że niby 9 miesięcy a jednak 10 i w ogóle ciężko dojść do tego bo wg tego co Ty piszesz to 9 miesiąc trwałby 5tyg? a reszta po 3? masło maślane, mi to wszystko jedno który miesiąc ja liczę że 7mc zaczyna się od 27/28tygodnia
natalia to ja mam zamiar poszukać przepisu na placek z truskawkami - mam mega ochotę
midnight zdrówka dla małej! I żebyś się nie zaraziła bo to rzeczywiście nie byłoby zbyt fajne.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Marzyło mi się morze, ale tak zdzierają za lokum za majowe, ze szok. Wolę bobaskowi coś kupić. A z zoo raczej tez będę zadowolona, lubię zwierzątka, fotoski porobie i pamiątka będzie. ja poł kadru zajmę , to wolę lwiątka i tygryski pstrykać. Hihi.
Mam nadzieje, ze dam radę, 1,5h drogi, a samo safari ma 22ha