BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #876983 przez kakadu
natalia 87 ja z tymi kolkami byłam u lekarza nawet bo cały dzien potrafilo mnie kuc jak chodziła, . lekarka powiedziala ze kucia nigdy nie sa z macicy tylko z jelit, ja bym sobie reke dala ze to gdzies z macicy okazalo sie ze nie. Moga sie zdarzac to są jakieś odjelitowe najczesciej kuje w boku albo koło pepka.

co do mojego brzucha to dzisiaj Wam powiem ile mam w przyszłym tygodniu postaram sie wrzucic jakieś zdjatko
uwaga w pasie mam ( miara z dzisiaj ) równe 102

natalia 87 pogoda masz racje piekna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #876990 przez Wiki
Gosia 2712 - Piszą, że to właśnie te twardnienie brzuszka to są te skurcze także też je już masz :-)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877048 przez asienka87
Witam sie :)

Natalia ja dzis bardzo dobrze sie czuje :) u nas też słoneczko świeci, choć chyba później znów przyjdzie jakaś burza i deszcz, bo w oddali już widze chmury... :(

Wiki sama nie wiem.. niby mam już twardy cały czas.. ale nie czuje jakiegoś neipokojacego twardnienia.. za to ja czuje czasem w dole brzucha takie napięcie jak na okres..

Katsi najważniejsze, ze już macie przeprowadzkę z głowy :laugh: a na rozpakowanie pudeł i ogarniecie nowego miejsca jeszcze przyjdzie pora, powoli , z pomocą męża i dasz rade ;)

Kakadu nic sie nie martw, ja mam 100 cm :) tak mi ostatnio wystrzeliło brzuch , ze szok ;)
ale... uwaga... za 3 dni zaczynam 28 tc, a co za tym idzie, 7 miesiąć :laugh:

No i teraz ja sie pochwalę brzuszkiem :) ostatnie zdjecie - 27 tc, z dzisiaj :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #877052 przez dziulka
Cześć dziewczynki :)
Ale mamy dziś piękną pogodę :):)

Od rana się trochę denerwowałam na ten szpital bo wczoraj miał być mój wypis, pojechałam i okazało się że nie ma. I na dodatek jeszcze źle mi wystawili L4. Dziś miałam przyjechać i oczywiście znowu wypisu nie ma. Mój T... trochę hałasu zrobił i ma być jutro..:) Pewnie mają problem co napisać, bo żadnych badań mi nie zrobili... Ale mniejsza z tym :)
Byłam dziś w pracy zanieść L4 i trochę się rozerwałam:)

Dziś na obiad serwuje pierś z kurczaka zapiekaną mozzarellą z pomidorem :)

Wiki jeżeli chodzi o skurcze to nie mam jako takich ale mam bardzo często te kłucia w boku lub okolicy pępka. Myślałam że to od macicy, czyli to jednak jelita. Czasem tak mnie kłuje że nie mogę się okręcić. I widzę że nie jestem sama z tym kłuciem.

Poza tym często czuję ciągnięcie w kroczu.

A co do skurczy i twardnienia brzuszka to polecam Wam magnez. Ja odkąd biorę magnez z potasem nie mam tego napinania się brzuszka

Katsi bardzo fajny pomysł z tym blogiem i FB :) już polubiłam stronkę i będę obserwować

10 lata 7 miesiąc temu #877054 przez aggi
Dzień dobry :kiss: musli truskawkowe raz! zjedzone z mleczkiem mmmm pychotka :) Piękne słoneczko dziś świeci, czas zrobić jakieś pranie. No taka pogoda to jest super :cheer:

MAniula no to wygląda tak choćby ona chciała więcej kasy do siebie mieć bo kto widział co 2tyg 150zł dawać :ohmy:

kasia085 dzięki za informację ! Poszukam w triumpfie i h&m może coś znajdę dla siebie

asienka i też Ci te okna na drugi dzień deszcz zalał? :P Bo mi jak nazłość.. zawsze :P pokaż brzusia jak zdjęcie zrobisz :) śliczny brzuś ! Super się prezentujesz :) I masz mega urządzone mieszkanko :silly:

natalia słonko nastraja pozytywnie dziś - o wiele lepsze samopoczucie niż wczoraj bo było szaro i buro, a dziś od rana jaśniutko i ciepło :)

Wiki ja nie mam jakiegoś uciążliwego twardnienia brzucha - nie wiem dokładnie jak takie twardnienie czuć ? Ale twardy go mam jak maluszek się rozciągnie pupką w moją stronę - czuję chwilę takie rozciągnięcie jakby skóry i jak dotknę to jest twardo :S

katsi :kiss: nasza cudowna SUPER mamusiu :side: ja Cię dokładnie rozumiem co to znaczy uparty wc :dry: fajnie że już po przeprowadzce :) Szybciutko Wam poszło, teraz leż i pachnij i pokazuj mężowi co gdzie ma stać :D :kiss: Tak, na świecie nie brakuje dobrych ludzi kochana :kiss: i tak jak mówisz - dobro powraca :) no no blog ale super :D To teraz będziemy miały co czytać :blush:

Gosia no gdyby nie te zdjęcia to pewnie bym nie myślała że AŻ TAK urosłam :D

kakadu mierzysz przez pępek? Nigdy nie wiem gdzie mierzyć :S

dziulka z tymi szpitalami to tragedia, moja babcia prosiła się prawie miesiąc o wypis ze szpitala bo chciała iść do swojej lekarki żeby jej pokazać co i jak :dry: masakra mają tak głęboko w duu.. ludzi że szok :dry:

Dziś na obiadek wczorajszy żurek jeszcze :) Kurcze ta ósemka mi nadal wychodzi - odezwała się znowu i masakra - zębów nie umiem zagryźć bo mam spuchnięte dziąsło że policzek przygryzam :( smaruję sacholem, płuczę rumiankiem i od kilku dni ledwie jem bo gryźć nie umiem :dry: ale tak to jest, trzy wyszły expresowo a ta jedna się mamlocze od 3 lat :dry:

No nic idę jakieś pranie zrobić. Miłego dnia :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877056 przez MAniula
Hej, u mnie pochmurno ale cieplo ;)

Kasia co podzielila sie doswiadczeniami z biustonoszami-dzieki ;)

Katsi juz zaraz lece polubić stronkę na fb,

Dziulka w kulki sobie lecą w tym szpitalu.

Asienka brzucho rosnie, slicznie.

Aggi truskawkowe musli mowisz? Ja ma chcice na magnum mmmm

A co do mojej pani doktor w sumie zapytam czy da sie chociaz co 3 tyg, niech sobie uswiadomi ze te 150zl wolalabym wydac na szkrabinke...

Co do twardnienia to tez mam i jesli pamietacie mialam przed 20 tyg, ostatnio sie uspokoilo choc wczoraj nawet moj P sobie macal i oczy zrobil jak ten brzuch sie napina. Wiec Aggi jesli bedziesz miala to rozpoznacz, nie boli ale twardy jak kamien.

A ja dzis pomidorowke z wczoraj, a jutro nalesniki :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877060 przez asienka87
Aggi zlał, zlał, a jakże inaczej :silly: u Ciebie słonko, a u mnie właśnie deszcz przeszedł.. pewnie za jakis czas znów sie pojawi :S
a brzuch, co widać na zdjeciach, to mi tak ostatnio urósł, ze szok :S i dziękuję za miły komentarz odnośnie mieszkania :blush: szczerze mówiac, to cały czas sie urzadzamy, bo niestety nie ma kasy na remont całego meiszkania.. póki co mamy zrobiony salon (ten na zdjeciu)sypialnie i kuchnie, została łazienka , wc i przedpokój, ale nie wiem kiedy... na pewno nie w tym roku, ani w następnym :silly:

U mnie dziś rosołek z makaronem :blink: nie robie nic więcej, bo mężulka nie ma , a mnie rosołek wystarczy :)

10 lata 7 miesiąc temu #877070 przez missyy
Hallo, halooo :lol:

u mnie też cieplutko, zaraz chyba pójdę się trochę pobujać na hustawce i wygrzać na słoneczku. Tylko muszę najpierw zupę zrobić, idzie mi to dziś jak krew z nosa. Co raz gorzej mi wystać przy obieraniu i krojeniu, bo już cierpnę. :blush:

Potem jadę na zakupy, bo lodówie sam szron :silly: :silly: Wskoczę sobie do ogrodnika, może jakieś ładne kwiatki na pergolę kupię. I takie tam. Majówkowy nastrój czas zaczać :lol:
Szykuje się na weekend na grilla, a jak pogoda pozwoli to wybieramy się z siorą i siostrzeńcem na zoo safarii. Uwielbiam zwierzątka, to i ja będę zadowolona. :laugh:
Malutka chyba też, bo wczoraj była nad aktywna B) Uwielbiam te kopniaki:lol: :lol:
Teraz tylko będę się modlić za pogodę, żeby w błocie nie łazić :P

a Wy jakie plany na majówę?? :) :)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 7 miesiąc temu #877072 przez Gosia 2712
Wiki to widzisz nawet nie wiedzialam :S ale dziekuje za info :) :D

Asienka brzusio sliczny :)
Wlasnie mialam sie juz ostatnio was pytac jak wy liczycie miesiace ciazy bo jak bylam ostatnio u mojego gina to spytalam z ciekawosci od kiedy zaczynam 6 mies a on do mnie ze juz jestem w polowie i pokazal mi to swoje kolko z ktorego korzystaja lekarze i na nim faktycznie wychodzilo ze juz jestem w polowie 6miesiace... To jest rozpiska wedlug tego kolka
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
A wydaje mi sie ze skoro lekarze z tego kozystaja to powinno byc wiarygodne... Wiec asienka Ty juz wedlug tego bys konczyla 7 miesiac :S

Heh ja na swieta umylam okna i powiem wam ze po tych ostatnich deszczach to te moje okna gorzej wygladaja niz po calej zimie :S

Ja dzisiaj na obiadek mam rybke z ziemniaczkami :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877075 przez nataliaa87
Gosia no właśnie z tym podziałem to chyba nie do końca wiadomo. Ja cały czas sugeruję się podziałem z książki "W oczekiwaniu na dziecko" i wg niej 7-my m-ąc zaczyna się właśnie od 28 tyg. Inaczej byłabym już 3 tygodnie w siódmym :P Raczej wszędzie ciąża jest liczona do 40 tyg. Ciężko to ogarnąć.. :D

missyy jak jest pochmurno, to nic się nie chce i jak jest pięknie za oknem, to też nie ma się weny :D Ja też dopiero zupę wstawiłam, ale mam zamiar upiec jeszcze szarlotkę :D A ostatnio w ogóle mi odbija i chleb piekę :D:D:D
Co do planów na majówkę, to my mieliśmy jechać nad morze, ale po przekalkulowaniu doszliśmy do wniosku, że może gdzieś bliżej pojedziemy. Na razie w planach mamy Kraków, może Wieliczkę. Mąż tak często jest w Krakowie, a na Wawelu nawet nie był :P

Asienka ja tez właśnie ostatnio mam takie dziwne napięcia w dole brzucha jak na okres. Widocznie tak musi być. Mi też brzunio ostatnio w ekspresowym tempie rośnie. Dzisiaj po śniadaniu miałam 98cm. Boję się tego najtrudniejszego okresu, który nadchodzi wielkimi krokami. Upały i wieeeeelki brzuch do dźwigania :D

10 lata 7 miesiąc temu #877082 przez kakadu
widze, ze moja 102 nie robi furrory :) a to dziwne bo myslalam ze mam ogromny brzuch:)

10 lata 7 miesiąc temu #877083 przez midnight
Cześć dziewczynki :)

Znowu narobiłam sobie zaległości :/ Straszny mam ostatnio problem kończeniem zaczętych czynności - zaglądam na forum, przeczytam, otwieram wiadomość, żeby odpisać i odrywam się do czegoś innego i zapominam oczywiście co miałam zrobić - i tak za wszystkim :/
Zła jestem, bo Oliwka znowu choruje, cały weekend miałam załatwiony, bo wymiotowała i miała gorączkę.. :( przez ostatnio 2 miesiące ponad 3 tygodnie w domu... :( Na szczęście udało mi się niczym nie zarazić.

byłam wczoraj w szpitalnej przychodni dla "słodkich mamusiek", lekarka obejrzała wyniki, powiedziała, ze wszystko idzie w dobrym kierunku, bobas rośnie prawidłowo i wypisała skierowanie na kolejne usg za miesiąc :D

Dziewczyny, fajne te brzuszki wam rosną :D

Katsi - ja też polubiłam Twoje stronki i kibicuję tobie i bobaniom mocno:)

Co do tych skurczy, to mi jakoś ostatnio mniej dokuczają, nawet przestałam łykać nospę, bo jej nie potrzebuję :) za to mam jakieś napady bólu w pachwinach, szczególnie jak więcej pochodzę, albo przejdę kawałek za szybkim tempem - wtedy boli mnie do tego stopnia, że kroku nie mogę zrobić... :( na szczęście po odpoczynku przechodzi - muszę zapytać gina o to na wizycie. :huh:

Według rozpiski Gosi, od poniedziałku będę w 7 miesiącu - ale to leci :D

10 lata 7 miesiąc temu #877085 przez midnight
Tak się martwicie obwodami :D to poprawię Wam humor - ja mam dzisiaj 119 w pasie - ale ja nigdy takim szczupakiem jak Wy nie byłam :p

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877090 przez aggi
MAniula mmmm lody to ja bym co chwilę wciągała :blush: a jak reklama magnum właśnie leci w tv to ślinka aż cieknie :D

asienka u mnie grzmiało ale gdzieś z daleka bo niebo czyste - tzn no jasne chmury są takie niedeszczowe narazie ;) no salon mi się podoba mimo że malutko go widać to widać że stylowo jest :cheer:

missyy no u mnie niestety głoszą deszcze i spadek temperatury na weekend, więc szału nie będzie :dry: oby Tobie się udało chociaż :)

Gosia każdy chyba inaczej liczy bo ciąża to taki dziwny czas że niby 9 miesięcy a jednak 10 :P i w ogóle ciężko dojść do tego ;) bo wg tego co Ty piszesz to 9 miesiąc trwałby 5tyg? a reszta po 3? :P masło maślane, mi to wszystko jedno który miesiąc :D ja liczę że 7mc zaczyna się od 27/28tygodnia :)

natalia to ja mam zamiar poszukać przepisu na placek z truskawkami - mam mega ochotę :D

midnight zdrówka dla małej! I żebyś się nie zaraziła bo to rzeczywiście nie byłoby zbyt fajne.

10 lata 7 miesiąc temu #877094 przez missyy
w sumie to u mnie to też ładnie nie będzie,bo od piątku pogoda ma się sknocić. Wrr. Wiec ten grill to przy 14 stopniach mnid nie uraczy. Za to w czwartek jeszcze ma być jak teraz wiec trzeba go wykorzystać.
Marzyło mi się morze, ale tak zdzierają za lokum za majowe, ze szok. Wolę bobaskowi coś kupić. A z zoo raczej tez będę zadowolona, lubię zwierzątka, fotoski porobie i pamiątka będzie. :lol: ja poł kadru zajmę :P , to wolę lwiątka i tygryski pstrykać. Hihi.
Mam nadzieje, ze dam radę, 1,5h drogi, a samo safari ma 22ha :lol:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka