BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #876660 przez kakadu
witam brzuchy rosna :) dobrze, ze nie tylko mój :P

ann sunshine juz kiedys pytalam ale forum szwankowalo czy w sierpniu kupujesz wozek podwojny czy marta bedzie juz zawsze sama chodzic? pytam ciebie, bo masz dziecko w wieku mojego igorka mniej wiece3j ( listopad 2011 )

dziulka nie przejmuj sie z tymi szpitalami i lekarzami tak zawsze jest:)

buziaki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #876665 przez aggi
kakadu pochwal się brzucholkiem :)

10 lata 7 miesiąc temu #876668 przez nataliaa87
Aggi śliczny ten Twój domek. W ogóle fajnie widać różnice jak ktoś jest taki szczuplutki jak Ty :P U mnie też widać, ale ja tam super płaskiego, a tym bardziej wklęsłego brzucha przed ciążą nie miałam :P Weź mi jeszcze powiedz, że robisz zdjęcia w tym samym staniku?? Ja już w drugim miesiącu musiałam kupić większy..A jak będzie jeszcze większy, to się załamię..

10 lata 7 miesiąc temu #876672 przez MAniula
Hej,

Dziulka głowa do góry, ciekawe co by ta młoda powiedziała gdybyś jej powiedziała, że dzień wcześniej miałaś diametralnie inną opinie... :unsure:

Aggi brzuszek suuuper :) widać już dużą różnicę.

A ja dziś po wizycie u endo, dawka bez zmian.
Byłam też u mojej ginki, hmmm u niej po l4 co dwa tyg, i za każdym razem badanie i 150zl do kieszeni... kurde masakra.
I do tego za dwa tygodnie glukoza, toxoplazmoza mocz i krew.

Dobrze wiedziec o tym przewijaku, wlasnie sie zastanawialam.

I doswiadczone mamy, polecacie jakies staniki dla karmiacych, gdzie kupic itp.

Papa

10 lata 7 miesiąc temu #876674 przez nataliaa87
MAniula co 2 tyg. musisz chodzić i tyle płacić??! To jakieś dziwne.. Brzmi jak normalne naciąganie. Nie pytałaś się czy nie może dawać Ci zwolnienia chociaż na 3-4 tyg? Ja chodzę co 30 dni. Na tyle dostaję zwolnienie zawsze. I i tak wizyty, badania i jeszcze do tego dentysta rujnują moją kieszeń..

10 lata 7 miesiąc temu #876691 przez aggi
natalia dzięki za miłe słowa heh :) wiesz co robię w tym samym ale o ile z początku zapinałam go na najmniejszy tak teraz na ostatnie go zapinam :P I trochę mi się z niego wylewa - ale to do zdjęć ten sam mam :D na codzień też więęększy musze mieć :)

MAniula dokładnie też potrzebuję porady co do staników do karmienia :S strasznie często do ginki chodzić musisz po te L4 :unsure:

10 lata 7 miesiąc temu #876710 przez MAniula
No też myślę, że za często, chyba jest za bardzo skrupulatna..., albo się asekuruje, żeby ZUSik jej nic nie zarzucił. W ostatecznym rozrachunku jak tak pójdzie to to co od Państwa dostanę pójdzie na czynsz salonowy i lekarzy :angry:

10 lata 7 miesiąc temu #876748 przez kasia085
Dziewczyny ja do karmienia kupilam sobie triumpfa , taka specjalna serie dla mam i powiem Wam ze jestem super zadowolona. Fakt ze nie byl tani ale cycki super sie ukladaja. Kupilam sobie jeszcze dwa tansze ale to juz nie to samo. Dziewczyny na moim forum polecaly tez serie z h&m ale nie ma tegi sklepu u mnie w miescie wiec nie wiem osobiscie. Na noc no. Zakladam sobie taki sportowy z pepco bezszwowy bo niestety musze nosic caly czas wkladki bo to mleko leci jak szalone. A w nim sie bardzo wygodnie spi bo nic nie uwiera. A josztuje 15 zl.

10 lata 7 miesiąc temu #876811 przez asienka87
Witam sie po weekendzie :)

Dzis byłam w mojej pracy z L4, szefa nie było, więc miałyśmy czas z koleżankami na kawkę i ploty ;)

Katsi cieszę sie, ze wyszlas juz ze szpitala, nie ma to jak u siebie w domku :) trzymam kciuki za Ciebie i Twoje bobaski, odpoczywajcie dużo :*
Śliczne truskaweczki ;)

wiki przed wizytą w szpitalu trzeba mieć zmyty lakier na paznokciach bądź usunięty ewentualny żel. Lekarz mówi widzieć płytkę paznokcia, bo podobno można cos rozpoznać po zmianie kolorystycznej na płytce paznokcia.Nawet kosmetyczka, do której dzwoniła, mówiła, ze przed porodem na paznokciach nic nie może być..

Midnight ja nic nie brałam w ciaży przeciwbolowego jeszcze.. jedynie nospe na bóle w kregoslupie.. tylko że ja nwet przed ciażą bardzo mało łykałam przeciwbólowych.. jakoś tak tylko biore w ostateczności :)

Maniula też miałam nadzieje, ze pomieszcze sie do tych ciuchów letnich , co mam, ale niestety przeliczyłam sie :P jedynie 1 sukienka jest dobra, bo jest na gumce i odcinana pod biustem :)

Missy haha, ja już czasem jak mały wielorybek sie czuje :P ale też będę szukać jakis spodenek na pewno, no i jakby mialo byc jakoś bardzo gorąco, to jakas sukienka sie przyda :) zobaczymy :)

Aggi ja też szorowałam wszystkie okna w piątek i sobote :) prałam też firanki :) od razu inne spojrzenie na świat :laugh: czysciutko i jasno :laugh:
a ciuszki slodziutkie :S

Gosia no my wlaśnie zrobiliśmy remont sypialni, ale mebli jeszcze nie mamy :) tzn łózko nam zostało, ale łóżeczko, jakąś szafe i komode musimy kupić.. szukam takiego uzywanego zestawu na tablicy albo all :)
a śpiworek i ciuszki bardzo fajne :) i to za grosze :)

Natalia nic sie nie martw, ja kompletnie jeszcze nic nie kupiłam :P ani jednego ciuszka, ani pielszki, ani smoczka :S pare ubranek dostalam już od mojej mam, i od znajomej, która miala kiedyś sh z ubrankami dla dzieci i pare jej zostało dla chłopca :) ale jakoś od czerwca zabieram sie za kompletowanie :) w mau myślimy jeszcze jednak nad to morze pojechac na tydzień :S

aaa, a wózek, taki 3 w 1 dostaniemy od teściów :laugh: jakie firmy polecacie ?

Dziulka No widzisz, czasem zdarzają sie takie siksy madrzejsze od całego swiata, które chca tylko odbebnić swoje i maja wszystko w nosie ;/ ale nie martw sie na zapas, na pewno będzie wszystko dobrze :kiss:

Wiki dzieje sie tak, jak za długo pisze wiadomość i automatycznie wyloguje mnie z forum.. ale wtedy daję "wstecz" i cała wiadomość jest, otwieram forum w nowej stronie , loguje sie jeszcze raz, wracam do strony z wiadomością i ją wysyłam jeszcze raz i działa :)

Aggi śliczny brzusio :) ladnie rośnie :) ja własnie jutro musze zrobić nowe zdjecie do kolekcji ;)

Maniula ja mam wizyty co 3 tyg, no i L4 co 3 tyg, i prawie połowe mniej.. faktycznie, troche naciagane to... 150 zł co 2 tyg..

całuje wszystkie mamusie :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #876908 przez nataliaa87
Dzień dobry :)

Jakoś cicho tu ostatnio.. Wrocław dzisiaj piękny, od rana ciepły i słoneczny :D Aż chce się żyć :D
Jak się dzisiaj czujecie?

10 lata 7 miesiąc temu #876935 przez Wiki
Hej Dziewczynki :)

W Wawie różnież piękna pogoda :)
Czuję się dobrze ale wczoraj jakiś słabszy dzień miałam bo a to mnie trochę kłuło w prawym boku i często brzuch mi twardniał co prawda na krótko - ale przyznam się nie lubię teogo uczucia - chyba to te skurcze Braxtona-Hicksa Najgorzej jak łapią jak się gdzieś do kasy stoi w sklepie.

Czy często robi Wam się twardy brzuszek?

10 lata 7 miesiąc temu #876951 przez katsi87
Hej kochane dziewczynki:D my już po przeprowadzce:D he jakby bomba wybuchła:P jest pełno pudeł brrrrrrrr a Ja leżę i nic zrobić nie mogę;( Też czuję się coraz gorzej, tzn nie mam siły wiecie, wcaaale;/ pare minut coś porobię i padam:/ do tego kuracja poszpitalna: strasznie duże dawki bardzo drogiego leku z żelazem muszę brać. Mam dietę bogatoresztkową, muszę dużo pić. Ehhh niby narazie udaje mi się jakoś ogarnąć WC ale i tak jest to męka;/ Niektóre wiecie o czym mówię:)
Aggi brzuszek extra:)))) piękny:D
Dziulka : zgadzam się w stu procentach, takie debilki istnieją. Ja tego co mnie spotkało ze strony tej pseudo profesor nie zostawię tak. Ale dopiero jak Fasolki się urodzą to się zajmę tym.
U nas koncepcja urządzenia mieszkania się zmieniła:) Wszystko zostało już wybrane. Jak pokoik będzie gotowy to Wam pokażę odrazu:)

Kochane przez moją siostrę i jej namowy oraz z jej pomocą ogarnęłyśmy bloga i jego funpage na FB: jeżeli macie ochotę poczytać o Nas z innej bajki to zapraszam:)

Moje Trzy dzidziusie wzbudzają wiele emocji u wielu osób i ten blog jest w sumie ukłonem w ich stronę:D
Ludzie są wspaniali!!!!!!!codzień się o tym przekonuję, a nasze życie się całkiem zmieniło:)..

Aaa na blogu są zdjęcia hi:D tu mi trudniej wrzucać;/
Podaje funpage: www.facebook.com/naszpotrojnycud
oraz adres BLOGA:
naszpotrojnycud.blogspot.com/
zapraszam:)))))

10 lata 7 miesiąc temu #876960 przez Gosia 2712
Witam sie i ja :)

U mnie tez slicznie sloneczko swieci :) nareszcie :D

Natalia ja tez se dobrze czuje :) hehe tylko najgorsze jest to ze moglabym spac, spac i spac :P :d

Wiki mi brzuch twardnieje najczesciej jak sie za duzo nachodze lub za dlugo sprzatam... Ale ja jestem pare tyg do tylu niz ty wiec moze jeszcze nie czuje tych skurczy...

Aggi brzuszek sliczny :) juz taki fajny typowo ciazowy :) i fajnie widac roznice na tych zdjeciach :)

MAniula to powiem ci ze ta twoja gin to chyba bardzo lubi na kase naciagac... Ja chodze raz w miesiacu i na caly miesiac mam zwolnienia wystawiane... Bardzo to podpadajace...a zapytaj sie jej czy nie moze ci na dluzej wystawiac...

Milego dnia :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 7 miesiąc temu #876964 przez nataliaa87
Katsi fajnie, że dzielisz się swoimi przeżyciami :) Zaraz zerkam na blog. Na fb już stronę polubiłam, więc będę obserwować :D
Pamiętasz swój dzisiejszy sen? Pierwszy w nowym miejscu? :D

Wiki mi też czasami twardnieje brzuch. Szczególnie jak dużo pochodzę.. Ostatnio zaczęły łapać mnie też dziwne, bardzo silne kolki. Ruszyć się wtedy przez chwilę nie mogę..

10 lata 7 miesiąc temu #876972 przez katsi87
Natalka wiesz, że pamiętałam coś ale kurcze to było rano:D hi a Ja spałam tylko z 3 godz;/ byłam zbyt podekscytowana:D tyle się ostatnio dzieje:)))
Mnie Fasolki kopią; szalone:))))uwielbiam to uczucie:)
Lublin dziś mega słoneczny więc zabieram siebie i brzuszek pełny bobasków na lody:D hihihi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka