- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
doczytam ostatni raz i idę obiad przygotować już sobie
Na dzisiaj serwuję paluszki rybne własnej roboty z fileta z dorsza
z młodymi ziemniaczkami i sosem koperkowym mam nadzieję że wyjdzie
natalia ja jak dużo robię w domu to jak się zasapię to koniec. Ostatnio mi się słabo w kuchni przy gotowaniu zrobiło - chyba za ciepło miałam ja mam większy brzuch, biust i uda mi poszybowały na boki bo widzę różnicę widzę ją
Wiki super że wszystko dobrze z Bartkiem Ciekawe czy mój też jest tak ułożony w poprzek? Bo czuję nogi po prawej stronie i dupkę, a po lewej też mnie coś kuje to pewnie rączki. super że tak zadowolona z wizyty na oddziale jesteś
Coście się wszystkie tak mojego 85cm uczepiły ale spoko spoko pewnie jak mi brzuch wystrzeli to będziecie przy mnie o TAKIE malutkie
Noooo idę ogarniać coś w kuchni, nie szaleć mi tutaj wpadnę za jakiś czas
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do balsamu to używam Lirene będę mamą, bardzo mi odpowiada, skóra elastyczna i nawilżona.
Obwód mam 90cm ale ja za wami jestem w tygodniach;) w niedziele robimy foty więc zobaczę różnicę.
W poniedziałek mam wizytę, może dowiem się jak mała się ułożyła ale chyba jeszcze się kręci bo potrafi mnie kopnąć w pęcherz uuuu, a czasami z prawej lewej stuka.
Ostatnie dwa dni szalała a jeszcze wcześniej było więcej spokoju. Więc chyba ma takie fale, ja czytałam że to co zjemy zmienia smak wód płodowych, po narodzinach dziecko będzie lubiało to czym się żywiłyśmy.
Marsi brzuszek piękny, ja w niedziele się ujawnie hihi
Aaa i we wtorek mam 1 spotkanie na tym kursie edukacji okołoporodowej, wtedy wybiorę położną
No i u mnie w szpitalu też jest szkoła rodzenia i raz w miesiącu dni otwarte porodówki, więc pewnie pójdziemy zobaczyć choć nie wiem czy tu będę rodzić czy nie w Katowicach.
No i Gosia, myślami ciągle przy tobie!
Edit
I zapomniałam dodać, że w czerwcu remont a już teraz zdzieranie tapet i starych pseudo boazerii, pozbywanie się mebli i gdzie my te wszystkie rzeczy pomieścimy????
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
ale się rozpisujecie. Nie miałam ostatnio czasu pisać, a jak już się zebrałam do kupy to forum padło
Po pierwsze zasmuciły mnie wieści o Gosi Ehh, życie jest brutalne, ciągle tylko wrzuca kłody pod nogi.
U mnie jakos tam leci. Co prawda tata znowu po lekarzach jeździ, ciągle tylko badania, leki. Już się momentami załamuje, że nic lepiej nie idzie. Telefon nadal milczy, a my czekamy jak na zbawienie na wiadomość o dawcy, żeby jak najszybciej zoperować tacie oko, a potem drugie. Ehh. A tak chce wnuczkę zobaczyć, bo tak słabo już widzi.
Zauważyłam, że znowu dostaje śpiączki, bo rano się dobudzić nie mogę. Zmęczenie totalne.
Jak na początku ciąży miałam problem z chodzeniem, tak teraz jak nie chodzę, to jęczę jak staruszka jak mam wstać. Z trudem się mogę wygramolić z łóżka, a już nie mowie o przewracaniu się na drugi bok. Za każdym razem mąż się budzi,bo słyszy co odstawiam za akrobacje i wyzywam na cały głos
Takie życie wieloryba:S
Co do oliwek to używam Bio-oil, ale nie ciągle, bo kurcze ostatnio leniuch się zrobiłam. Specjalnie na brzuszku rozstępów się nie dopatrzyłam, ale za to poszło mi w uda
Mała od dwóch dni znów na foszka i tak się rusza bo rusza. Meteopatka jedna B)Od kilku dni deszczowo u nas. W poniedziałek była ładna pogoda, słoneczko i w ogóle, to szalała cały dzień i pół nocy.
Czekam tylko do wizyty, by się upewnić, że malutka ma się dobrze.
Ostatnio ciągle myślę o porodzie i wiecie co, głupol się doczekać go nie mogę. Tak już chce ją mieć przy sobie i się nią opiekować. Oglądałam wczoraj w tv jakaś relacje z porodu to wyłam jak bóbr, z poruszenia.
Huśtawka nastrojowa po prostu, a za kilka tygodni będę miała pełne gatki na myśl o porodzie.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
paluszki rybne są gotowe,
sosik koperkowy gotowy,
ziemniaczki obrane,
zrobiłam jeszcze mizerię
oby to wszystko się zgrało i wystarczyło mojemu głodomorowi
MAniula i tak piątka ! masz poniżej 100 tak jak ja dacie radę z remontem, jakoś przechomikujecie na kupie te wszystkie rzeczy
missyy no długo Cię nie było tu Ty też nos do góry, wszystko z tatą będzie dobrze! Napewno nieraz będzie się cieszył wnusią ja jak na plecach leżę to się nie umiem podnieść, najpierw się przekulać muszę na boczek i dopiero wstawać jak się mała nie rusza to daj jej ptasie mleczko i białe michałki na noc to Cię tak skopie że z płaczem rano wstawać będziesz wiem po dzisiejszej nocy Ja jak oglądam jakieś porody w tv to moje oglądanie kończy się z momentem gdy babka ląduje pod kroplówką... nie umiem patrzeć jak kogoś kłują bleeeee
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Maja najlepiej reaguje na kawę i colę. to wtedy fika jak zajączek
Ja dziś sobie szparagi zrobiłam na obiadek i pieczone ziemniaczki
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Aggi Ty lepiej z wagą tu nie wyskakuj, bo to może zle wpłynąć na moją psychikę Twój obiadek aż mi na Dolnym Śląsku zapachniał Szczególnie ma młode ziemniaczki mi ochoty narobiłaś
Edit.
Ohooo! I za późno! Aggi już z wagą wyskoczyła
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Właśnie wróciłam od lekarza. Dość długo trwała dzisiejsza wizyta. Pani dr wszystko posprawdzała. Mała co prawda trochę urosła ale ma dopiero ok 730 gr kruszynka (2 tyg temu ok 570) Ułożyła się już główką w dół. Za tydzień w czwartek idziemy na dokładniejsze usg więc Pani dr mówi że tamten lekarz zmierzy dokładnie. Szyjka zamknięta i długa. Martwiły mnie tylko moje obfite upławy takie wodniste. Jak się naczytałam o Gosi to wystarszyłam się że to mogą być wody, ale ilość płynu na szczęście jest prawidłowa.
Dostałam skierowanie na powtórkę toxo, cytomegali więc od razu upuściłam trochę krwi. Poza tym moja lekarka uparcie dąży do tego żeby zrobić mi przepływy dlatego też dostałam skierowanie tym razem do poradni wykrywania wad płodu na polną aby wykluczyć tą hipotrofie.
Coś mi tylko ostatnio ciśnienie podskoczyło. Dziś miałam 140/80. Mam mierzyć codziennie. Mam nadzieję że nie ujawniło się u mnie nadciśnienie bo wcześniej miałam wręcz za niskie a teraz nagle wysokie.
Wiki Twój synek jest bardzo duży fajnie bo moja mała jest o połowę mniejsza
missy widzę że Twoja mała też ma focha:) moja też bo rusza się tylko tyle o ile:) może faktycznie ta pogoda a co do huśtawki nastroju to mi wczoraj nieźle odbijało. Pół dnia płakałam.
Od rana jak przeczytałam o Gosi, potem oglaałam program ciąża z zaskoczenia i jak już urodziły babeczki to ja w ryk Mój jak wrócił z pracy coś mi powiedział w żartach przy obiedzie a ja się popłakałam
Dziewczyny z wagą was już też doganiam mam 4 kg na plusie a w obwodzie 97 cm
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Do chudzielców nie należę, po za tym uważam na wagę hihih. Tym bardziej, ze przez tarczycę może być ciężko u mnie z odchudzaniem po ciąży.
Ciągotki niestety mam na słodkie jak diabli i coś dobrego na mieście. wrrrrr
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hahaha no się normalnie mnie uczepiły
dobrze że missyy trzyma póki co ze mną sztamę
dziulka rzeczywiście kruszynka z Twojej malutkiej ale ważne że wszystko wporządku 4kg na plusie! To chyba rekord w najmniejszym tyciu tutaj Jak już tak się czepiamy wagi
missyy ale pierdaczysz głupoty z tym przekroczeniem 100! Ty przekroczone 100?! no ja Cię proszę aż głowa boli
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Dziulka o nowym balsamie z nivea pisala Aggi ja pisałam o kremie do ciała avokado z bielendy, jak dla mnie świetny ładnie pachnie, fajnie sie wchłania, a przede wszystkim nawilża, mojej skórze pomógł, wczoraj w ogóle sie nie drapałam
Mnie tez od wczoraj głowa boli
daj znać, jak po wizycie
O widze, ze już po wizycie ważne Kochana, ze z małą wszystko dobrze, a wagą póki co, sie nie martw , na pewno jeszcze urośnie i przybierze ciałka ale Ty tez malo Kruszynko przytyłas
Marsi chyba jednak miałam uczulenie na jakiś składnik z oliwki... bo zastosowałam krem do ciała z bielandy i wszystko przeszło.. wprawdzie stosuje dopiero 2 dzień, ale już jest poprawa i to ogromna, nie swędzi już skóra
Ann mam taką nadzieje poużywam tego kremu i zobaczymy jak coś, to amm wizyte w środe, więc wspomne o tym lekarzowi..
Marsi moja mama też same wcześniaki rodziła..a jest nas 5.. ja wprawdzie urodziłam sie na poczatku 8 miesiaca i ważyłam 2100 g, ale np. moja siostra urodziła sie w 7 miesiacu i ważyła zaledwie ponad 1 kg.. wprawdzie spędziła miesiac w inkubatorze.. ale teraż z niej zdrowa, szalejąca 30-letnia kobietka więc masz racje, trzena być dobrej mysli.. Gosia jest silna, da rade
jaki ładny brzusio taka piekna ciążowa piłeczka szczególnie , że na początku ciąży taki płaski brzuszek miałaś i ja tez mam 100 cm w obwodzie i plus 10 kg
Aggi ja to samo okropnie bolały mnie pachwiny i kręgosłup w dolnej częśći nie mogłam sie przewrócić z boku na bok, a o spaniu mogłam zapomnieć od godz. 5.00 nie śpie, a do 5.00 budziłam sie ciągle
dziekujemy za przepis , musze wypróbować
Natalia mój obwód też ma 100 cm idziemy w większosci łeb w łeb
co do duszności mam podobnie.. czasem musze tak porzadkie głęboko odetchnąć, jakby mi tchy brakowało..
Mnie też mówia, ze tylko brzuch rośnie szczególnie sie z tego cieszę , jak mój Ł mi mówi, że mi tylko nrzuszek urosł i piersi chociaż ja tez wiem, że bioderka poszły i boczki sie zrobiły, no ale to okolice brzuszka, wiec najwyraźniej tak musi być a poza tym gdzieś to 10 kg dodatkowych sie mieści
Wiki pieknie rośnie, jak na drożdżach ciesze sie, ze wszystko w porządku aż jestem ciekawa ile mój Kacperek będzie ważył w środe a mój synek chyba jest podobnie ułozony, bo też czuje go raz z lewej, raz z prawej storny, z większa tendencją do kopniaków z lewej
Maniula dasz rade choć wspołczuje, ze dopiero w czerwcu, bo ja juz po remoncie, a zmęczona byłam samym patrzeniem a teraz to w ogóle coraz gorzej sie czuje.. spac nie mogę, szybciej sie męcze, kłuje, boli w kręgosłupie, ehh uroki III trymestru.. ale trzymam kciuki Kochana
Missyy na pewno będzie dobrze trzymam kciuki Kochana
a co do ciągotek do słodkiego, lodów itp. to niestety też nie umiem sobie odmówić no cóż, trzeba będzie zrzucać po ciaży
a u mnie dziś na obiadek ziemniaczki z zieloną cebulką, mizeria i jajko sadzone jajka dostałam od znajomej z jej osobistej hodowli i mój mąż powiedział, żebym mu nie dawała tych ekologicznych zdrowych jajek, bo jeszcze sie rozchoruje żartowniś
a ja dziś zrobiłam sobie dlugi spacerek, moze nawet troche za długi byłam w ccc, bo uwzględnili moją reklamacje- lubie ich za to i mogłam sobie wybrać nowe buciki od razu humor mi sie poprawił
Aggi przypomniało mi sie, jak kiedyś rozmawiałysmy o odzieży używanej. Jest taka sieć sklepów- sortex- hurtownia odzieży używanej. Czesto maja przeceny 50% bądx 75% lub 10 rzeczy za 10 zł, ja byłam ostatnio , jak było 50% i kupiłam sobie np. spodnie ciążowe za 8 zł, spodenki za 7 zł, dwie sukienki po 8 zł, ja mam najblizej do Brzeszcz, ale mają całą sieć, sa miedzy innymi w Czechowicach, ale znajdziesz ich strone, to mozesz sobie popatrzeć, maja dokładnie napisane kiedy nowy towar, a kiedy przeceny
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
aggi koniec tematu
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do Twojej wagi to średnio Ci idzie to doganianie Co to jest 4 kg ?
- midnight
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Mnie znowu dawno nie było, ale albo forum nawala, albo ruszyć się nie mogę
Muszę się wyżalić - strasznie mnie połamało ostatnio, czuję się, jakbym miała połamaną miednicę, biodra i wszystkie kości poniżej pasa Wczoraj byłam na wizycie i lekarz powiedział, że szyjka znów mi się skróciła i mam leżeć, a jakby za kilka dni nie zrobiłoby się lepiej, to muszę jechać do szpitala (( Dupa. A leżeć już nie mogę, bo mnie wszystko boli - i tak w kółko.
więc chyba po weekendzie będę się musiała stawić w szpitalu... buuu ((