BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2014

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967966 przez mesy
Alkohol padany nawet w formie oblizania łyżeczki zle wypływa na dziecko....takiemu dziecku wystarczy tylko oblizanie łyżeczki.....
CzytaM i własnym oczom nie wierzę.....brak mi słów.
Pytasz o logikę. ?
Wytłumaczę ci to najprościej jak się da....wszędzie na każdym alkoholu jest napisane DOZWOLONE. OD LAT 18....łatwiej się tego wytłumaczyć nie da....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967967 przez Marz-ka
Toffik rób jak chcesz, to Twoje dziecko- Matka wie najlepiej co dobre dla jej dziecka :whistle: :S

9 lata 10 miesiąc temu #967968 przez majka1987gnoWlkp
A czy gluten jest nniezdrowy? Nie... On może uczulac dlatego wprowadza się go pomału...
Golonka to mięso.. Jedno z źródeł białka potrzebnego do wzrostu..
Cukier jest czymś przyjemnym. Występuje w owocach m.in. Więc tym tokiem nie powinnam podawać owoców... Srety berety.
A landrynek nie daje póki co jeszcze Tosi nawet bo obawiam... Nie cukru a formy.
Alkohol to alkohol

[/url [/url]

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967969 przez Marz-ka
Toffik Majce chyba chodziło o własne zasady, jakie sama ustala, a nie o logikę. W podawaniu danonków, parówek, klusek chyba nie ma logiki. To własne subiektywne odczucia, oby dzieci kiedyś były za to wdzięczne.

9 lata 10 miesiąc temu #967970 przez majka1987gnoWlkp
Marz-ka ja wychodzę z tego założenia że matka wie najlepiej ale alkohol to używka.. I mną wstrzaslo... Nic nie jest w stanie mnie zdziwić. Mam swoje lata i dwie Panny. A jednak.

[/url [/url]

9 lata 10 miesiąc temu #967971 przez toffik1984
Alkohol od 18 lat jest napisane macie racje.... ale tak jak wszystko inne ma swoj czas na wprowadzanie.... i w odpowiednich ilosciach ...
Gluten od 6msc... miesko od 6msca a o cukrach nic nie ma napisanego zeby wprowadzac no chyba ze cos przeoczylam ... a ty dziewczyno cukierz bialy porownujesz do cukru z owocow...? Poczytaj ksiazki z podstawowki i pogadamy

9 lata 10 miesiąc temu #967973 przez majka1987gnoWlkp
Toffik....
Uważasz że 5 miesięcy to dobry czas na wprowadzenie alkoholu?
Dziecko karmione mm powinno mieć wprowadzane posiłki od 4 m-c życia. Misia jest karmiona mieszanie więc mam prawo wprowadzać jak wprowadzam.
A wybierając cukier czy alko wybieram cukier. Dałam taki przykład bo i Ty totalnie nie logicznie przyrownalas gokonke, pierogi do alkoholu.
Nie muszę czytać książek z podstawówki jestem technikiem technologii żywności i akurat w temacie wiem więcej niż może się tu komukolwiek wydawać
Ale wiedzą to jedno. Zastosowanie co innego. Zasazdy jeszcze inny temat.
A ALKOHOL TO UŻYWKA NIE SKŁADNIK ODŻYWCZY

[/url [/url]

9 lata 10 miesiąc temu #967974 przez Princessa27
Zana ja tez mam dom caly na glowie i mezucha w pracy

Princessa27

9 lata 10 miesiąc temu #967975 przez Princessa27
Majka a jak podajesz jabłko? Surowe np. potarte czy ugotowane lub pieczone w skórce, obrane i wtedy?

Princessa27

9 lata 10 miesiąc temu #967977 przez toffik1984
Majka czy ja powiedzialam ze wprowadzam nie ..a na twoom miejscu nie przyznawalabym sie ze jestem technikiem technologi zywienia ... mam nadzieje ze nie pracujesz w zawodzie... a bron boze w szkole czy przedszkolu bo widzac twoje podejscie do karmienia maluszkow to w orzedszkolu na sniadanie goloneczke podasz.... bo to miesko same witaminki no i tyle bialka.... na obiad bigosik warzywka musza byc a na deserek torta czekoladowego no bo cukier to cukier... nie zaszkodzi odrobinka ....

9 lata 10 miesiąc temu #967979 przez Princessa27
Ja puki co to musze powoli Miloszkowi wprowadzać, bo ewidentnie kazda "nowość" w buzi budzi wielkie zdziwienie. Choc z marchewka jest lepiej niż z ziemniakiem ale to pewnie dlatego, ze to od mojej mamy z ogródka takie male pimpki wyrosly i są bardzo slodkawe, a ziemniak chyba wydal mu się nijaki i mdly. Może jutro mu polacze i zobaczę co on na to? Z owocami chyba spróbuj po 8 marca.chciałabym na razie warzyw jak najwiecej spróbować.

Princessa27

9 lata 10 miesiąc temu #967980 przez majka1987gnoWlkp
Toffik ty czytaj ze zrozumieniem.
Podałaś w poście porównanie alkohol do golonki, parówki, cukru i pierożkow.... W tym porównaniu podałam Ci powody dla których te rzeczy są zdrowsze niż alkohol...
Jeśli masz problem z zrozumieniem porównania proponuję Tobie cofnięcie się do podstawówki.
Wszystko jest lepsze niż alkohol w ogóle a co dopiero dla 5 miesięcznego Dziecka....
Dalej. Nie znasz mnie nie krytykuj... Ja krytykuje tylko decyzję o podaniu dziecku wina...nawet w takiej ilości. Krytykuje decyzję a nie twoja osobę.
I dalej jestem Technikiem technologii żywności a nie żywienia. Mój zawód pozwala na określanie składu żywności, wykorzystywaniu tej wiedzy w przetwórstwie i żywieniu.... więc nic wspólnego z pprzedszkolem nie mam. Ale spoko. Mogłaś nie wiedzieć.

Princessa różnie. Czasem podam surowe tarte na takiej specjalnej tarce że nie ma cząstek albo blenderuje jabłko z kompotu obrane :-)

[/url [/url]

9 lata 10 miesiąc temu #967981 przez Princessa27
Dziewczyny a jak wprowadzać zaczynalyscie to sloiczki czy same gotowałyście o rozdrabnialyscie? Czy byly jakies zmiany w kupach?

Princessa27

9 lata 10 miesiąc temu #967983 przez lynka80
Toffik, o matko i córko :woohoo: ale głównie matko!

A co do cukru też nie podam aż dziecko roku nie skończy. Oczywiście nie mam na myśli naturalnych cukrów zawartych w owocach.

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 10 miesiąc temu #967985 przez Princessa27
Majka s ja jestem nie żywności a żywienia. A jaka miałaś specjalizacje? U mnie tez bym ten kierunek.

Princessa27

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka