BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #971339 przez AgusiaKRK
Hej, mnie też powoli włącza się "syndrom wicia gniazda" ;) Kupiliśmy komodę na rzeczy Maleństwa i wstawiliśmy do sypialni, na razie stoi pusta, czekam na Wielkanoc, wtedy mam nadzieję że uda mi się spotkać z kuzynką i zabrać ciuszki po jej dzieciach. Dopiero jak zobaczę co tam mamy, zacznę się oglądać za nowymi. Łóżeczko i wózek musimy kupić, bo kuzynki są jeszcze w użyciu :) Teraz jak wylądowałam w domu, może wreszcie zajmę się wyprawką :) I jakieś koszule do szpitala też trzeba by kupić.

I jeszcze miałam zostać w domu, żeby odpoczywać, a tu mi wiercą cały dzień! Chyba ktoś robi remont. To już w pracy miałam ciszej, ech :P

Śliczne wszystkie brzuszki! Takie zgrabne i okrąglutkie. Wstawiam mój - jeszcze trochę mały, ale cały czas rośnie, a ja "tuczę" maluszka jak pani doktor kazała ;)

Załącznik nie został znaleziony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #971348 przez agge
zancik śliczna pościel :) wyniki będę miała na wizycie, czyli za 6 dni. Nie mogę się doczekac poniedziałku :)
Agusia śliczny brzuszek. U mnie już łóżeczko stoi, ma swoje miejsce i tak już zostanie, na szczęście miejsca w pokoju mamy na razie wystarczająco, też musimy kupic jakąś komodę dla Małej. Już niedługo zaczniemy też się rozglądac za kolejnymi rzeczami z długiej listy wyprawkowej :P
A ubranek Emilka dostała już 4 torby, na 62-74 mamy najwięcej :D
Do łóżeczka podusię, kołderkę i prześcieradła dostaniemy, więc będziemy musieli kupic tylko pościel :)

9 lata 9 miesiąc temu #971353 przez zancik
Agusia śliczny brzuś :)
Agge no a ja mam wizytę w następny czwartek też juz nie mogę się doczekać :) Super,że dostaliście ubranka my tez dostaniemy ale czekamy jak znana będzie płeć ;) Łóżeczko postawimy dopiero w czerwca podusię i kołderkę tez dostaniemy samą pościel zamówiłam :) Mamuśki na forum poradziły mi żeby kupić jakis kocyk bo dzieć latem będzie miał za ciepło pod kołderką spać :)

9 lata 9 miesiąc temu #971356 przez agge
No w sumie, jeden kocyk też już mamy - błękitny w białe serduszka :D

9 lata 9 miesiąc temu #971358 przez paulinkaaa2202
Zancik pościel fajna taka kolorowa z misiami :)

Ja się cieszę że kołdrę pościele wszystko mam po córce a wtedy nie wiedziałam co będzie więc pościel jest w kolorze pomarańczowym i chyba w jakieś misie już nie pamiętam :P

Jakbym miała córeczkę nie musiałabym się martwić o ciuchy a jak chłopczyk będzie gorzej no ale jakoś damy radę :)

A ja mam jutro połówkowe chciałabym się dowiedzieć na 100% co będzie :P

Agusia brzuszek śliczny :) prędzej czy później na pewno wyskoczy i sama się zdziwisz jaki jest duży :) najważniejsze że maluszek dobrze się rozwija :P

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #971389 przez tysiiiak
Ja narazie odkładam kaske :) jak się dowiem co tam noszę to będę dokupować potrzebne rzeczy dla maleństwa :) Będę też wtedy wiedziała czego mi brakuje :)

Żancik śliczna pościel :) dla Kubusia mam blękitną w misie :) co do spania pod kołderką to masz rację :) Kubula urodzony w maju i dłuuuuuugo pod kołderką nie spał :) tylko pod kocykiem :)

Agusia ale masz zgrabniutki brzuszek :) super :) !

9 lata 9 miesiąc temu #971511 przez Andziulka
ooo Matko a my praktycznie dla naszej Niuni nic jeszcze nie mamy tzn. może dziś wózek odbierzemy bo sąsiadka już chce się pozbyć, łóżeczko dopiero w maju/czerwcu o pościeli jeszcze nie myślałam, ubranka też w okolicach Wielkanocy kuzynki męża już nam coś zbierają :) damy radę :) noo jedno mam dla siebie dwie koszule jedna odpinana do karmienia, a druga zwykła na ramiączka raczej ciepluchno będzie :) :) :)

Wczoraj Pani Endokrynolog mnie pocieszyła że możemy cesarkę mieć przez to skaczące ciśnienie, a z naszym doktorem jeszcze o porodzie nie gadaliśmy bo zawsze mnie na wizycie uspokaja, że mamy na to jeszcze troszkę czasu :/ ehh

9 lata 9 miesiąc temu #971515 przez Andziulka
paulinkaaa2202 powodzenia na połówkowych ja też miałam taką nadzieję na 100% płci a wstydziocha nasza chowała to co tam ma :) :) :) musimy wytrzymać do 3 kwietnia i zjem wtedy coś słodkiego :)

9 lata 9 miesiąc temu #971527 przez ewela007
hej ale się rozpisałyście. Ja byłam wczoraj na połówkowym, ale mój synek nie chciał współpracować, odwrócił się tyłem i widać było tylko jego plecki i tył głowy. Prawie godzinę próbowałyśmy zachęcić go do odwrotu ale z małym efektem. O zdjęciu 3d tez nie było mowy. Synuś waży 328 gram, Pani doktor powiedziała ze to taki maluszek i mam prawo jeszcze przez kilka tygodni nie czuć jego ruchów. Teraz glukoza i za miesiąc znowu usg.
My mamy całą wyprawkę po rodzinie, muszę kupić tylko rzeczy higieniczne i z apteki. No i pościel i kołderkę kupie nową bo akurat rodzina powiedziała ze nie odda mi swojej ze najlepiej aby były nowe. Wstawiam pościel miętowej pościeli, która upatrzyłam myślę ze to taki neutralny kolor.
Wstawiam link do strony z mitami również z malowaniem paznokci:
www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...zego-mnie_34889.html
Wstawiam także foto mojego brzuchalka
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #971538 przez Andziulka
ewela007 ŚLICZNA ta pościel :) zamawiasz przez internet ??

9 lata 9 miesiąc temu #971552 przez AgusiaKRK
Ewela: prześliczna ta pościel i piękny, zgrabny brzusio :)

To ja Wam też pokażę, co sobie upatrzyłam, jak się dowiedziałam, że jednak będzie chłopczyk (jeszcze nic nie kupiłam, ale zbieram pomysły)
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #971581 przez agge
Śliczne pościele i reszta :)
Ja mam dziś dobry dzień, muszę się pochwalić, że w końcu dziś zdałam egzamin na prawko. Koniec stresu :D
I jeszcze tylko 5 dni do wizyty!
A pogoda się coś popsuła u mnie.

9 lata 9 miesiąc temu #971582 przez tysiiiak
Agge ogromne gratulacje !! :D brawo :) :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Agusia boski motyw :) i te żołte dodatki ślicznie się komponują :)

Ewela szkoda że synuś nie chciał współpracować :( to tak jak mój dzieć ostatnio :( oby następnym razem dali się podglądnąć :) a pościel cudna zstanowie się czy jej nie zamówić :P

Nie wyszło nam z odpiluchowaniem ale za to muszę pochwalić Kubusia, że od wczoraj nie używa smoczka :D jestem taka dumna <3 po prostu o nim zapomniał :P

9 lata 9 miesiąc temu #971593 przez Andziulka
agge ;) GRATULACJE :cheer:

się chyba nakręcę i też poszperam za pościelą itd,.bo to takie śliczniutkie wszystko :)

9 lata 9 miesiąc temu #971596 przez ewela007
Dziękuje dziewczyny, Agusia Twoja kolorystyka tez mi sie bardzo podoba. Będę zamawiać raczej przez internet chyba ze gdzieś w swoim mieście wpadnę na taką. najpierw chce kupić kołderkę a później pościel

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka