BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972318 przez paulinkaaa2202
Wydaje mi się że jak równomiernie co jakiś czas czujemy to jest chyba czkawka ja tak miałam co jakies pare minut ale nie mam pewności :)
Dziecko czuję strasznie nisko pytałam się ginekologa i powiedział , że przy kolejne ciąży macica już tak szybko nie podnosi się do góry i dlatego wyczuwa się ruchy dziecka niżej coś takiego :P

Dzisiaj byłam u drugiego ginekologa i tez potwierdził że dziewczynka :)

Ale dziwne bo wyszły mi w moczu jakieś bakterie i jeden ginekolog kazał mi zrobić posiew moczu jeśli będzie pozytywny mam się zgłosić, natomiast drugi nic o tym nie wspomniał że wszystkie wyniki normalne i bądź tu mądry ale ten posiew moczu zrobię

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972376 przez Lizzy
Hej!
A ja zamulę. Nie mam siły na nic. Niby pogoda piękna a mi sił nie dodaje. Najchętniej spałabym cały dzień, ale mam marudę w domu. Idą górne jedynki i Młoda wyyje o wszystko - przy zabawie, na rękach, na spacerze. Wykończyła mnie już.. Ale wydaje mi się, że zęba już widać więc niedługo powinien być luz.. Oby.
Teraz włączyłam teletubisie i jest w miarę spokój..

Coraz częściej boli mnie brzuch :( No i zaczyna się powoli stawiać :( Oby się nie rozkręcił, bo nie wiem jak z Hanią bym miała dużo leżeć i się nie przemęczać..

Młodsza szaleje jak opętana - aż mi brzuch cały skacze. Mąż w szoku, że potrafi mu odkopać tak rękę, że aż mu odskoczy ;)

Macie jakiś patent na strasznie zniszczone dłonie? Niby nie myję naczyń, zawsze używam kremu a ręce wyglądają jakbym cały dzień je drapała :(

9 lata 9 miesiąc temu #972378 przez ALEX01
Oj Lizzy lacze sie z toba w bolu u mnie to samo malemu ida dopiero dolne zabki ale ten sam cyrk mam w domu w zadnej pozycji mu nie jest dobrze a wieczorami wrecz padam na buzie a on dalej nie w humorze jest :dry:
Jeszcze fo tego opuscilismy lozeczko na sam dol i teraz to dopiero mi ciezko z tym brzucholem tam sie po niego schylac, kazde wyciaganie go z lizeczka konczy sie albo rwaniem w brzuchu albo straszna zgaga jak te flaki sie tam scisna :sick:
A co dopiero jak brzuszek jeszcze wiekszy bedzie :blink:
Jednak byc w ciazy i miec tak malutkie dziecko to nie lada wyczyn, jestesmy bohaterkami :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #972384 przez ALEX01
O a na dlonie polecam czerwony krem z garniera dla mnie rewelacja, mi tak rece wyschly ze az na wszystkich zgjeciach popekaly tylko ten krem ulge przynosi :)

9 lata 9 miesiąc temu #972385 przez agge
Lizzy z dłońmi Ci niestety nie pomogę, bo nie miałam takiego problemu.
Szczerze to mi też niezbyt chce się wychodzić z łóżka :<
W załączniku dodaję fotkę :) Taki kształt przybiera mój brzuch podczas wygibasków :D
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972404 przez zancik
hejka :)
U mnie cudna pogoda ja już od 5.30 nie śpie siuski zaniesione krew pobrana w czwartek o 12 wyniki a o 16.30 gin :) :) :)

Andziulka super,że brzuś rośnie :)

Agge extra,że wszustko ok.i płeć potwierdzona :) Mam nadzieję,że nasz dzieć też się pięknie rozłoży :laugh: Ale brzuchol super ;) :)

Paulinka chyba ztą czkawką jest tak jak piszesz :) Widzę,ze chyba przewaga dziewczynek będzie z lipca :) też miałam bakterie w moczu i gin kazał mi wybrac całe opakowanie uroseptu wyniki moczu w czwartek zobaczymy co bedzie.

Lizzy ząbkowanie najgorsze trzymam kciuki oby szybko poszło :) To młodsza szaleje ;) N zniszczone dłonie podobno dobra jest zwykła maść witaminowa :)

9 lata 9 miesiąc temu #972427 przez tysiiiak
Hej :) u nas troszkę wietrznie ale ciepełko więc byliśmy na dworku :) Kubuś połazikowal sobie, potem zasnął w wózku więc zrobiłam zakupy i teraz domek :) misio jeszcze śpi więc korzystam i troszkę leniuchuje :) zaraz i tak trzeba wstać i zaczać jakiś obiad robić :P

Kupiłam sobie parkę ciążową na wiosnę :) o tą: allegro.pl/kurtka-wiosenna-parka-ciazowa...-40-i5183409556.html mierzyłam w hm taką samą granatową ale jednak troche szkoda mi było dać 150 zł a niewiadomo czy po ciąży też da rade ją ubrac i nie wyglądać jak z brzuszkiem :P

Żancik super już zaraz wizyta :D ja mam tydzień po Tobie i odliczam dni :D <3 jutro idę do labo a tak mi się chceee wcześniej wstawać że szok :whistle: jeszcze musze podejść dopytać na którą mam wizyte u gina bo nie jestem pewna haha :woohoo:

Lizzy współczuję :( u nas zostały piątki i chyba jedna idzie bo ja wyczaiłam ukradkiem już pod dziąsłem :dry: U nas jedynki i dwójki szły w miarę spokojnie hardcore zaczął się później :(
Ja uwielbiam do rąk neutrogenę :) polecam

9 lata 9 miesiąc temu #972432 przez zancik
Tysiiiak super ta parka :) Tobie się nie chce wstawać a ja najdłuzej spie do 6.30 i sama sie budze :( Zleci Ci raz dwa do wizyty :)

9 lata 9 miesiąc temu #972442 przez Lizzy
ALEX - u nas też łóżeczko już opuszczone. Najgorsze, że Młoda usypia tylko na rękach (od kilku tyg tak jej się zrobiło). Dobrze, że nie trzeba jej nosić czy bujać ale odkładanie jest masakryczne. Nie wiem jak to będzie jak brzuch będzie większy. Chyba nie ma opcji. Teraz po każdym odłożeniu/podniesieniu brzuch mi twardniej i rwie tak jak i Ciebie :( Łudzę się, że za 2 lata będzie łatwiej :laugh: :P

Dzięki za rady co do rąk. Muszę popróbować..

A ja za tydzień na glukozę.. już się "cieszę" :sick:
Zancik - ja to bym spała i spała. Niestety budzik budzi się między 6:30 a 7:30 i nie ma opcji żeby pospać ;)

9 lata 9 miesiąc temu #972479 przez AgusiaKRK
Cześć Dziewczyny! Czy któraś z Was się może wybiera na warsztaty "Mamo, to ja" w przyszły wtorek w Krakowie?

babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Jak tak, to bardzo chętnie poznałabym się z Wami! :)

9 lata 9 miesiąc temu #972489 przez agge
Gdybym miała trochę bliżej, to na pewno bym się wybrała ;)

9 lata 9 miesiąc temu #972534 przez zancik
Witam mamuśki :)
U mnie dziś znów super pogoda uwielbiam wiosnę :) Jutro już wizyta :silly:

Agusia ja też gdybym miała blisko do Krakowa to bym się wybrała a mam 296 km więc niestety nie da rady :(

9 lata 9 miesiąc temu #972535 przez tysiiiak
Hej dziewczynki jak tam u Was?
Ja w nocy prawie nie spałam :( przed snem ukruszyła mi się ósemka i bolała jak cholera do tego promieniowała na ucho i skroń :S ratowałam się amolem ale i tak g... mi to dało tylko mnie mdliło od tego zapachu :sick: teraz jest ciut lepiej...
Ok 4 rano udało mi się zdrzemnąć to Kubula postanowił do nas przydreptać i po 6 pobudka bo do labo dziś szłam .. Zombieeeeee :S :pinch: :blink:
Teraz wziełam apap i nic nie boli puki co :)

9 lata 9 miesiąc temu #972537 przez zancik
Tysiiiak bidulko ząb najgorsze co może być :( :( dobrze,że przestał boleć :) ja jutro po wyniki o 12.Muszę się doprowadzić do porządku na wizytę :) A normalnie odkąd jestem w ciąży to kłaczki na nogach strasznie wolno rosną :laugh: :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #972541 przez tysiiiak
Żancik mi na nogach też wolno rosną strasznie ale tylko tam :P do tego zauważyłam, że chyba przez 5 dni moge nie myć włosów a nie będą przetłuszczone :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka