BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 9 miesiąc temu #973470 przez ALEX01
Mi tez lekarz kazal brac urosept w zeszlej ciazy, mowil ze ladnie oczyszcza drogi moczowe i ponoc zapobiega odkladaniu sie wody w organizmie co zmiejjsza wszelaka opuchlizne np nog czy rak.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #973473 przez AgusiaKRK
Dziewczyny, muszę się pochwalić: dziś kupiłam pierwsze w życiu ubranka dla naszego synka! Jestem taka podekscytowana :) Są na troszkę większego chłopczyka, takiego 4-6 m-cy, ale tak bardzo już chciałam mu kupić coś ładnego! To teraz będzie numer, jak maluch znów nam zrobi psikusa i jednak okaże się dziewczynką hihi ;)

9 lata 9 miesiąc temu #973476 przez ewela007
Agusia śliczne, ja Ci się wcale nie dziwie tez chciałam cos kupić jak sie tylko dowiedziałam ze jestem ciąży. A jak się okazało ze to już na pewno będzie chłopak to od razu zapełniłam szafkę z ubrankami
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #973481 przez tysiiiak
jak będę już wiedziała co mam to też się pochwalę tym co dostałam :) ale czape muszę wam pokazać: )

I teściowa przescieradlo zrobiła w sumie i dla Kubusia i dla dzidzi może być: )

A w hm można cuda kupić dla chłopców ;)
cudne wasze zdobycze ;)

a tu myyy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #973498 przez agge
To też się pochwalę, byłam dziś na zakupach i kupiłam wanienkę, taką gąbkę do niej, zestaw kosmetyczny(nożyczki i cążki), rożek, smoczki, butelkę i trochę kosmetyków :)

9 lata 9 miesiąc temu #973507 przez agnieszka1
Jak zapisać się do tamtej tabelki?

Tysiiiak no dziwny,ale miałam nadzieję,że natrafię na innego,bo tylko 2 robi usg,a ja chodzę na nfz,bo nie stać mnie było chodzić prywatnie. Jak będę miała pewnie w 8mies to zapiszę się jak tamten będzie miał dyżur to może ten drugi zrobi i się dowiem.

9 lata 9 miesiąc temu #973522 przez agge
Normalnie, w wolne pola wpisujesz swoje dane ;) A jak sobie nie poradzisz, to podaj je tutaj to ktoś to zrobi za Ciebie.
Dziewczyny jakiej fimy pampersy będziecie kupować? Pytanie zwłaszcza do mam, które już mają dzieci i wypróbowały ;)

9 lata 9 miesiąc temu #973568 przez tysiiiak
Witajcie w ten nie słoneczny dzień :( może się jeszcze wypogodzi ;)

Agge ja używam raczej dady z biedronki no i pampersa zielone jak jakąś promocje dorwiemy ;) i pewnie będziemy się tego trzymać :) jeżeli chodzi o chusteczki to te dady są beznadziejne. Obecnie kupuje fitti z biedronki też kosztują 9,9 zł za 3 paczki i są ok ale dla noworodka chyba te pampersa zielone albo białe będę kupować na początek :)

Już jutro wizyta :woohoo: Moja mama się rozchorowała. Mam nadzieję, że teściowa będzie mogła zostać z Kubulkiem :)

9 lata 9 miesiąc temu #973570 przez paulinkaaa2202
Ja z Judyta używałam od początku pampersów tych zielonych później przeszłyśmy na pampersy pomarańczowe a później na dady. Jak dla mnie dady z biedronki są w porządku ale nie nadawały się na noc jak mała była już większa około 1.5 roku to zawsze je przesikiwała na dzień się nadawały.
Ale teraz myślę że spróbuje od noworodka używać dady może akurat się uda :)

A jeśli chodzi o chusteczki to wcześniej używałyśmy z pampersa chyba takie zielone już nie pamiętam ale jak dla mnie teraz te z dady chyba takie białe sensitive też są w porządku

A u mnie pięknie słoneczko świeci i już jest ciepło zapowiada się piękny dzień :)

9 lata 9 miesiąc temu #973573 przez Lizzy
Witam nową Mamę :)

Co do pieluch to my używamy dadę i tesco loves baby - to na dzień. A na noc zawsze pampersa zielonego.
Chusteczki - babydream różowy rossmana - jak dla mnie rewelacja.

Dla Młodszej też tak planuję robić :)

9 lata 9 miesiąc temu #973607 przez AgusiaKRK
Ewela, jakie cudeńka, cała szuflada już pełna! A gdzie kupiłaś te słodziutkie czapeczki i bluzeczkę mum + dad? :)

Tysiiiak, uroczy synuś, piękna grzywka i super prezenty dostaliście:)

Wczoraj byłam na tych warsztatach " Mamo, to ja" i bardzo fajne! Były różne moduły: o kąpaniu, żywieniu, noszeniu w chuście - dużo praktycznych wskazówek i prezentacji, jak to zrobić. Dla mnie jako niedoświadczonej przyszłej mamy, bardzo cenne. Dodatkowo, dostawalo się też różne próbki i małe upominki (witaminy dla mam i dziecka, kosmetyki, pieluszka flanolowa), bardzo to miłe. Z tego cyklu są jedne warsztataty dla przyszłych mam, a drugie dla mam małych dzieci (właściwie dla rodziców, bo kilku tatusiów też było :) ). Na te drugie też się chętnie w przyszłości wybiorę, jak będzie okazja (idzie się razem z dzieckiem). Polecam Wam, gdyby któraś też miała ochotę i możliwość - wiem że są organizowane w różnych miastach.

U mnie też piękny, słoneczny dzień :)

9 lata 9 miesiąc temu #973613 przez agge
U mnie dzisiaj są warsztaty z Bezpiecznego Malucha i też się wybieram ;)

U mnie słonecznie, ale czy ciepło to jeszcze nie wiem :d
Wapno i smarowanie oliwką pomogło, wysypka mi znika :)
A w jakich sklepach robicie zakupy dla dzieci? :)

9 lata 9 miesiąc temu #973617 przez ALEX01
Czesc dziewczyny.
Ja dla noworodka uzywalam zolte pampersy a pozniej przeszlam na pomaranczowe ale one byly jakies mniejsze rozmiarowo i przeciekaly kupki wiec przezucilam sie na zielone pampersy i jestem zadowolona.
Slyszalam tez wiele pozytywnych opini o pieliszkach dada i pewnie bym ich uzywala gdyby w uk byla biedronka :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973651 przez ewela007
Agusia Mum+Dad=ME to jest komplet body, spodenki w paski i taka sama czapeczka z uszkami z H&M za 39 zł, było tego pełno w różnych kolorach, to był mój pierwszy zakup bardzo neutralny, wstawiam link www.hm.com/pl/product/24089?article=24089-J#article=24089-H .
Jeżeli chodzi o czapeczki to mam je od przyjaciółki z USA, która zrobiła mi dużą paczkę jak dowiedziała się że jestem w ciąży. Pozostałe zakupy które robię u siebie w mieście robię w hurtowni dziecięcej bo seny w niej są dużo niższe niż w sieciówkach. W tym tygodniu jadę po kołdrę i pościel oraz po wanienkę. Dziewczyny które kupiły wózek niech wstawiają zdjęcia chętnie zobaczę co kupiłyście! Ja swój dostanę po cioci, został już wysłany więc najpóźniej w kwietniu powinien już być a nie widziałam go nigdy i jestem bardzo ciekawa.
Co do pampersów to ja podobnie jak moje rodzeństwo planuję przez pierwsze tygodnie używać firmy Pampers a następnie przejść na Dada. Zresztą każdy kto przychodzi w odwiedki i kupuje pampersy to też są one zazwyczaj z firmy pampers więc trzeba będzie wykorzystać to co dostanę.
U nas piękna pogoda, jest ciepło i świeci słonko superrr, jutro robię glukozę :))
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #973653 przez agge
Ja będę miała niebieski wózek 3w1, całego wózka zdjęć niestety nie mam to wstawię nosidełko od tego :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka