BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1002527 przez moniab26
Aruneczka herbatki z sokiem malinowym się napij a na ból gardła cytryna z miodem

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1002537 przez Gosia 2712
Hejka :)
Ale sie ochlodzilo :whistle: wczoraj 36stopni,a dzisiaj chyba nawet 20nie ma :S i od rana pada :S

Marta swietne wiesci :) gratuluje :) pochwal sie foteczka? :P

Natkka oj mnie tez juz fryzjer goni :whistle: :P odrosty mam straszne :S ale nie wiem czy moge rozjasniac, bo mi zwykla farba nie chyci blond tylko rozjasniacz :S

Aruneczka powodzenie na prenatalnych :) daj znac od razu :) moze kup w aptece cos na gardlo, w ciazy na pewno mozna tantum verde i wez cos na przeziebienia, po co sie meczyc? no i oczywiscie cieply koc i lozko :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 3 miesiąc temu #1002554 przez malutkamilka
Aruneczka jak będziesz na badaniach to zapytaj doktorka co możesz wziąść- przecież powinien wiedzieć toż to gin

9 lata 3 miesiąc temu #1002557 przez paulinsien
Hej :)
U mnie to samo zizi, nie pada ale słoneczka nie ma i zimny wiatr wieje. W noc to nawet wstawałam okno zamknąć bo miałam rozszczelnione. Ale za to dziś to perwsza przespana noc od dawna... aż zaspałam na pobranie krwi. Pojechałam do laboratorium przed 10 a pani na to że kurier był dziś wczesniej po próbki i już nie da rady, buuu. ;)
Natkka chyba mnie zmobilizowałaś bo już odrost że cho cho!!! :D
Gosia 2712 wydaje mi sie że można jeśli to są pasemka z tego powodu że rozjaśniacza fryzjer nigdy nie nałoży idealnie od skóry i w tym wypadku to ma swój plus :P ( sama jestem rozjanianą blondynką to dopytywałam) a z drugiej strony to rozpoczynamy drugi truymesty i takie zabiegi już są dopuszczanle i poprawiają samopoczucie przyszłym mamusią :silly:
Marta wspaniale:) Wrzuć foteczke maluszka:)
Aruneczka trzymam kciuki za prenatalne! :* Wszystkie cekamy aż pochwalisz się dzidziusiem :) W aptece są serie dla mamuś w ciąży, tak jak pisze Gosia 2712 dostaniesz coś na ratunek :) Niom herbatka z dużo ilością cytryny dobra sprawa, ja jak coś czuje robię sobie taką wyciskam poł cytryny na raz i do tego porządną łychę miodziku i hlup ;)
Co do prenatalnych miałyście robione dopochwowo czy przez brzuszek? Bo mnie doktorek tak wygniutł przez brzuszek że zastanawiałam się czy dzidziuś się nie obrazi :P
Mój mąż pierwzy raz widział dzidzie i dopytywał czy to chłopak :D
Buziaki dziewczyny:*
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1002559 przez natkka
Gosia ja też rozjaśniam się na blond - do tej pory miałam platynowy, teraz jest pod spodem lekko miedziany właśnie dlatego, że nie było standardowego rozjaśniacza potem farba neutralizująca tylko sama farba rozjaśniająca. Dzięki temu zabiegowi jestem dalej blondynką bez użycia amoniaku i dużej ilości wody utlenionej ;)
Paulinsien ja miałam przez brzuch prenatalne, ale moja Pani doktor była bardzo delikatna :)

9 lata 3 miesiąc temu #1002560 przez paulinsien
wciazy.familie.pl/artykul/Bezpieczne-lek...NEKOLOGA,4352,1.html
Jeszcze coś takiego znalzłam to lista leków dozwolonych i niedozwolonych w ciąży. Może się przyda. :) Poczytałam jeszcze że beziepczne są preparaty na bazie wit. C oraz tabletki czosnku na przeziębienie :)
Zdrówka życzę szybciutko :*

9 lata 3 miesiąc temu #1002570 przez Gosia 2712
Paulinsien wlasnie co lekarz to inna opinia co do farobowania wlosow :S poprzedni gin w tamtej ciazy mi zabronil rozjasniac :S i musialam pofarobowac zwykla farba na inny kolor :S A teraz sie nie pytalam bo mnie ta baba wkurzyla :S do pazdziernika wytrzymam i jak moj gin wroci z urlopu to sie jego zapytam :P A co do usg prenatalnego to ja mialam najpierw przez brzuch, ale moje uparte dziecko nie chcialo wspolpracowac i musialam sie rozbierac, bo dopochwowe jest dokladniejsze i lekarz stwierdzil, ze bedzie mu latwiej uparciucha obejrzec :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1002617 przez paulinsien
Dzidziuś nie miał ochoty współpracować i musieliśmy na chwilkę przerwać badanie żeby pochodzić po korytarzu, pogadałam z nim troszkę ale i tak był potem uparty i doktor wygniatał mnie aż bolał mnie cały brzuchol :) Śmiałam się ze charakterek to ma mężusia :P Gosia martwiłaś mnie teraz.. cieszyłam się że już mogę się pofarbować i nawet zapisałam się na nastepny wtorek i tu ooo :) sie narobiło:P

9 lata 3 miesiąc temu #1002632 przez Gosia 2712
Paulinsien ale wiesz, ze co lekarz to inna opinia i nie sugeruj sie tym, ze tamten mi zabronil, tym bardziej, ze wiekszosc z tego co wiem to pozwala :) i duzo dziewczyn w ciazy rozjasnia wlosy, bo farby nie nakladaja od skory tylko troche dalej :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1002650 przez Aruneczka
Ja juz po....
Dzidzia ma 52 mm, czyli od soboty uroslo o 1cm! Serce bilo okolo 164/minute, maluszek wiercil sue i krecil, skakal bardzo. Lek miala klopoty zeby malucha pomierzyc hyhyhyhy. Plci nie znamy, bo wstydliwe dziecie sie chowalo. Przyziernosc ok, kosc nosowa ok, ehhhh jestem taka szczesliwa. Na usg ryczalam :p
Teraz walcze dalej z przeziebieniem, kupilam miod, prenalwn syrop i tabletki na gardlo. Teraz sie grzeje pod kocykiem
Paulinsen dzieki za liste przydatna;)

9 lata 3 miesiąc temu #1002652 przez Aruneczka
Cos mi fotki nie dodalo
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1002661 przez Gosia 2712
Aruneczka sliczne malenstwo i swietnie ze jest wszystko ok :) A teraz do lozeczka i kuruj sie :) zdrowka :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1002676 przez Marta1985
Super że dzieciaczki zdrowe wszystkie ☺

I śliczne robaczki ☺

My nie mamy zdjęcia. Jurij muszę zadzwonić i się umówić na prenatalne ostatni tydz września najprawdopodobniej

A nasz Bartuś ma mega katar

9 lata 3 miesiąc temu #1002710 przez moniab26
To chyba przez tą pogodę bo Oskar też od dwóch dni zakatarzony, wczoraj nawet nie był w przedszkolu bo szkoda i jego - był taki umęczony tym wycieraniem noska, i innych dzieci - żeby się nie pozarażały, podawałam mu Nasic kids i dzisiaj jest już w porządku.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1002712 przez malutkamilka
Całe szczęście że ja moją jako tako zahartowałam i na razie od w sumie listopada nic nie złapała.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka