BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1001311 przez Marta1985
A ja dzis zaliczyłam pierwszy raz kibelek .... masakra do tej pory tylko mnie mdliło a dziś już masakra .... w pierwszej ciaży żadnych objawów nie miałam więc teraz to dla mnie nowość. Ale nic miłego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1001319 przez Aruneczka
Doberek Dziewczynki:)
Dlygo mnie nie bylo, coreczki byly chore i czasu jak na lekarstwo dla samej siebie.
Wczoraj wyladowalam na ip, zaczelam delikatnie plamic i dostalzm mega bolesnych skorczy. Strasznie sie balam. Lekarz od niechcenua mnid zbadal, stwierdzil ze nie wie co sie stalo, przepisal mi luteine dopochwowo, duphaston dalej mam brac. Jutro mam wizyte u mojego prowadzacego zobaczymy co powie. Na szczescie plamienia ustaly i te dziwaczne skorcze tez...
Paulina gratuluje pisiorka;))

9 lata 3 miesiąc temu #1001326 przez Gosia 2712
Hejka :)

Ale mi sie z lozka nie chcialo wstawac :whistle:

Moniab a pomógł Ci ten szew ? (bo nie wiem ktora ciaze donosilas z synkiem) zastanawiam sie, czy moj lekarz bedzie mi go chcial zalozyc... musze z nim pogadac i zmusic go do tego , przynajmniej bede troche spokojniejsza...

Marta ten szwek o ktorym piszemy to wlasnie pesser :) Oj wspolczuje pierwszego spotkania z kibelkiem :S mam nadzieje ze to jednorazowo tylko :P

Paulina sliczny dzidzius :) no i pisiorek konkretny :P :whistle: a napisz cos wiecej? ile dzidzia ma cm itp?

Natkka bidulko :( oby to malenstwo pozniej Ci wynagrodzilo to cierpienie ;)

Aruneczka wlasnie mialam wczoraj pisac,ze cos sie nie odzywasz ostatnio... Zdrowka dla dziewczynek :) a Ty kochana lez i odpoczywaj jak najwiecej, mam nadzieje ze te plamienia to nic groznego, ta jednorazowo...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 3 miesiąc temu #1001360 przez Marta1985
To mi lekarz tłumaczył ze szew to jest zakładany w formie zabiegu i wówczas trzeba mimo wszystko leżeć a pessar to taki silikonowy krążek który zakłada się w gabinecie ginekologicznym i można funkcjonować normalnie.

9 lata 3 miesiąc temu #1001394 przez Gosia 2712
Marta sorrka Ty dobrze piszesz... sprawdzilam z wlasnej ciekawosci i faktycznie pesser to ten krazek, a szewek, to szewek... Ja bylam swiecie przekonana ze pesser to szewek :S i zawsze jak ktos mowil o nim to myslalam ze chodzi o szewek... :S
Ale dobrze ze nas jest tak duzo to chociaz kazda wymieni swoje zdanie i czlowiek sie czegos nowego dowie :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1001402 przez moniab26
Gosia 2712 nie wiem czy to dzięki temu, że miałam szew założony ale donosiłam tę ciążę do końca - w 39 tyg miałam zrobione cięcie ze względu na wadę serduszka u dziecka ale ciąża była donoszona. Następna ciąża za rok i obyło się bez szwu, ale tak, Marta1985, twój gin dobrze ci wytłumaczył, że szew zakłada się podczas zabiegu w szpitalu, normalnie z narkozą jak do operacji jakiejś poważnej ale cały zabieg trwa ok 20 minut i ja po wyjściu ze szpitala normalnie wszystko robiłam, nawet do pracy chodziłam mimo, że miałam zwolnienie, tak więc wg mnie różnica między pesserem a szwem jest tylko w cenie bo za szew nie płaciłam a koszt pessera w prywatnym gabinecie ok 300 zł - przynajmniej u nas.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1001410 przez Gosia 2712
Monab wlasnie duzo dziewczyn mialo zakladany szewek i one twierdza, ze dzieki niemu donosily ciaze... Musze z ginem pogadac, bylabym spokojniejsza gdybym go miala zalozonego...
A jak myslicie , co wedlug Was jest lepsze? ten krazek, czy szewek?

NatB odezwij sie!! co tam u ciebie?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1001413 przez Marta1985
Mam wyniki badań :) wszystko normie :) ale kurcze nic nie pisze o bakteriach :unsure:

co do ja płaciłam 100 za pessar a załozenie było w ramach wizyty t

ja słyszałam o pessarze dobre rzeczy ... sama miałam i urodziłam dzidziusia w terminie i mogłam robić wszystko za wyjątkiem seksu.

Mam zupkę paprykową :)

9 lata 3 miesiąc temu #1001416 przez Gosia 2712
A do mnie wlasnie dzwonila pani doktor i przelozyli mi wizyte na poniedzialek :) :woohoo: ale fajnie :)

Marta heh o seksie to ja juz dawno zapomnialam :whistle: od poczatku mamy zakaz :S i chyba do konca bedzie... :whistle:
Z tego co slyszlam to przy krazku czesciej mozna nabawic sie infekcji? to prawda?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001417 przez natB
Wychodzę ze szpitala zaraz :).. Dostałam zwolnienie do dnia wizyty czyli na razie do 18.09 mam leżec, luteina 3 razy dziennie po 2 tabletki.. Jak to lekarz powiedział gwarancji nie ma,.ze donosze ciążę.. No to na tyle wrażeń.. Liczę, że fasolka będzie dalej rosła i na wizycie dowiem się, że wszystko jest ok...

9 lata 3 miesiąc temu #1001423 przez moniab26
natB żadna z nas nie ma takiej gwarancji, musimy po prostu zrobić wszystko co w naszej mocy żeby tak się stało, żebyśmy nie miały później do siebie pretensji a reszta nie leży już w naszej mocy.

Z sexem to i u nas post od samego początku i to we wszystkich ciążach po tym porodzie w 24 tyg ale tak prawdę mówiąc wcale mi go nie brakuje, ten pierwszy trymestr był dla mnie ciężki, mdłości :sick: , ciągłe zmęczenie i tak nie miałabym ochoty na sex

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1001433 przez Marta1985
Nat B super ☺ odpoczywaj :kiss:

Ja nie miałam żadnej infekcji ślę uzywalam tantum rosa ☺

9 lata 3 miesiąc temu #1001443 przez Gosia 2712
Nat fajnie ze Cie do domu puszczaja, ale musisz teraz jak najwiecej odpoczywac, co wiem ze latwe przy Wladku nie bedzie... Bedzie dobrze zobaczesz :)

Marta moze po prostu kazdy inaczej reaguje i jak ktos ma tendencje do infekcji to wtedy latwiej lapie... :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1001451 przez clue
Nat, oszczędzaj się proszę :)
Paulina gratuluję Chłopca !!
też po cichu liczę, że na prenatalnych zobaczę siurka :P :whistle: hehe
Natkka ja byłam u dr Marka Janisza.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 3 miesiąc temu #1001452 przez natB
Ja juz w domku leżę leżę, ale jak widzę tonę prania syf eh to mam ochotę wziąć się do roboty..

Ale tak jak Monia mowie musze zrobić wszystko, żeby nie mieć Później do siebie pretensji eh..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wszystko w imię dzidziusia :))

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka