- Otrzymane podziękowania: 31
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- Cornick
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lustigpaula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Cornick, pierwsze chorobowe miał mi wypłacić ZUS w marcu, na początku kwietnia dostalam pisamo,że wszczeli postępowanie i odpowiedź dadza do 25.05 (czy wypłaca chorobowe), czyli od marca jestem bez kasy...w tym czasie pracodawca dostał dwa pisma,w których musiala odpowiedzieć na różne pytania(umowa,dowody pracy,listy obecnosci,kto mnie zastepuje itp), ode mnie nic nie chcieli, tzn nic nie wyslali.. także czekam na ich decyzje.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Sevila u mnie lipnie na syronie szpitala i nic nie ma..ja sie zastanawiam czy tam rodzic..
- Justyna89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Z ZUS-em zawsze są jakieś przejścia, mnie też to pewnie czeka :/
31 tydzień skończony no to zaczynamy 32 tydzień
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
Cornik tak szlafrok jest by tylek zakryć.. Choc koszula wystarczy uwazam. Ja po korytarzu nie latałam... Ledwo do łazienki dochodzilam.
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja z przerazeniem sprawdzam pogody dlugoterminowe,w tym tygodniu u nas ani kropli deszczu..temp oscyluja na 28 stopni...jest godz 9 a u mnie w cieniu juz 22.. Czyli beddzie chyba wyzsza niz przewiduja..malo tego,wiekszosc czerwca tak upalna z niewielkimi opadami zapowiadaja a lipiec u nas zupelnie i goracy... Z jednej striny dobrze bo bodziakow mam wiecej na krotki rekaw dla malej;)) ale z drugiej ile my sie umeczymy w takie upaly.. Mnie zawialo przy remoncie,kicham,katar mega ze smaku nie czujei kaszel nad ranem..wizyte dopiero mam na 2czerwca bo teraz w czwartek jest swieto i lekarz nie przyjmuje..od kilku dni budze sie po 4nad ranem mecze sie bo zasnac nie moge i po 6zasypiam jeszcze na godz... I nie wazne czy poloze sie o 1 w nocy czy po 22.. :/ poza tym glupie mysli,czy aby do terminu dotrwam w dwupaku..P sie zalozyl ze urodze w czerwcu..
A Wy jak sie czujecie kochane? Malenstwa tez tak daja Wasze czadu?
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Madzia... nie strasz, że nie dotrzymasz heheh. Chociaż w Twoim wypadku, koniec czerwca nie byłby wcale taki wczesny ja tak liczę na sierpień... sam początek. I w sumie wszystkim tak mówię, bo by mi nie dali żyć pod koniec lipca eh hehe.
My na weekend byliśmy na wsi, była komunia córki naszych znajomych. Powiem Wam, dawno nie byłam na komunii... ale teraz to normalnie robi się z tego nie małe wesele ponad 50 ludzi! Myślałam, ze z przejedzenia mi szwy pękną
Ogólnie weekend udany.... tylko mały mi takiego stracha napędził.... Miałam wrażenie, ze prawie przez dwa dni go nie czuje.... czasami tylko coś takiego pojedynczego... ale sama już nie wiedziałam, czy to on czy jelita.... Ja wiem, że czym ciąża późniejsza to ruchy stają się słabsze, mniej odczuwalne.. ale jakoś dla mnie to było takie za bardzo niemożłiwe, zeby taks tało się z dnia na dzień.
Ale tylko przekroczyliśmy próg domu to jak zaczął wywijać!.... Ale ogólnie jestem jeszcze obrażona na niego, ze matce takie numery wywija....
Moja najlepsza metoda na małego jest taka - dać kompa na brzuch - od razu chce mi go zrzucić hehehe
Poza tym u nas też gorąc... po pracy męża mamy jechać na ogródek rodziców - bo oni wyjechali nad morze. Też im pogoda sprzyja
Co do wizyt - to ja mam 31 maja razem z USG a 2 czerwca pójdę do tego mojego prywatnego bo dawno nie byłam - teraz nie będę przez Boże Ciało a tydzień wcześniej byłam na tych warsztatach Mamo to ja a jeszcze tydzień wcześniej miałam wizytę z NFZ... także się trochę to przeciągneło w czasie...
- Lustigpaula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Weekend minął tak szybko,że nawet nie wiem,zreszta dni mijają mi jak szalone.
Wózek i łóżeczko zamówione teraz tylko pozostało czekać. Już troche rzeczy mamy kupionych także nie jest tak źle, najgorzej wyglądam z ubrankami, będę miała golasa w pampersie
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ewaaa1988
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najszczęśliwsza!!! ;-)
- Otrzymane podziękowania: 4
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
A już pewne, ze cesarka? Ja czytałam, ze dzidziuś do 38 tyg może się obrócić....
Sevi - powiem Ci, ze mam podobnie.... ja nawet jak usiąde to nie odczuwam jakoś specjalnie że jestem w ciąży... naprawdę nie mogę narzekać (póki co) na tą ciąże każdemu tak życzę przechodzić ją jak ja....
Kupiłam dziś kocyk (taki cieńszy, polarkowy) i ręczniczek