BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #317387 przez Renata Anna
Hej!

Chciałam się pochwalić, że moje dziecko z każdym dniem zadziwia mnie coraz bardziej. Dziś rano udowodniła, że potrafi sama siedzieć i wzbraniać się przed upadkiem a do tego zaczęła się w końcu przekręcać z pleców na brzuszek :)

Tyle mojej radości. Opuszczam Was na jakiś czas, bo jestem chora i do tego mam doła :dry:

Sonia, 100 lat dla Majeczki :)
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #317420 przez Asik
Hejka :) :)

Kurca ale mi wstyd :( :( zapomniałam wczoraj o jeszcze jednym solenizancie :( wiec szybciutko nadrabiam

100 latek dla Mateuszka od Kasi z okazji ukończenia 7 mcy :D :D :D

Renatko zdrówka Ci zyczę :kiss: :kiss: super że Celinka taka rezolutna i tak szybko sie rozwija :D :D
aaa no i Celinka waży tyle samo co Szymek :D :D

100 lat dla Majeczki od Sonii :D :D :D

lenistwo mnie dzisiaj ogarnia wiec zmykam leżeć :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #317439 przez kiniaa
hej :)

u nas nadal wiosna :)

Renatka brawa dla Celinki :laugh:

Mateuszku sto lat :laugh: :kiss: spoznione ale szczere :laugh:

Majeczko wszystkiego najlepszego :laugh: :kiss:

Kasiek zrob tak jak Anetka pisze, moja tez pluje mm ale z kaszka chetnie je lyzeczka tylko musi byc minimum godzina odstepu od cyca zeby troche zglodniala ale nie za bardzo bo jak jest bardzo glodna to juz tylko cyc
12 lata 10 miesiąc temu #317448 przez Kasiek
Agusia to Jerzyk tez ładnie je :) zazdroszcze, ja to sie tyle musze nameczyc zeby Iga cokolwiek zjadła :ohmy:
wczoraj np na noc poszła spac na głodniaka :ohmy: kaszki nie tknęła nawet a specjalnie mleko odciagałam 45 minut :ohmy: :ohmy: :ohmy: i wiecie ile mi sie udało odciągnąć??? 60ml :ohmy: :ohmy: :ohmy: przez to Igi niejedzenie chyba bedzie koniec mojej laktacji :( a chcialam karmic ją do skończenia roczku kurde :( :( wczoraj jak nie chciala kaszki to po kąpaniu dostała piers ale ciągnęła ją i ciągnąła ale tylko troszkę poleciało potem z drugiej to samo :( ciągnęła, ssała ale nie było słychać połykania :( :( i w koncu zrezygnowała sama po 15 minutach :( więc podejrzewam ze juz mało mleka mam kurcze :( ciekawe co ona bedzie jadła jak mm pluje dalej niz widzi :( :( :unsure: :ohmy:
A w nocy wstala dwa razy, raz po pólnocy i wtedy faktycznie ssała tego cycka a potem po 5 po to zeby sobie potrzymac cycka w buzi i zasnąć :dry:
Agusia tez mam czasami wrazenie ze Iga sie budzi nie dlatego ze głodna ale dlatego zeby sobie possac i przytulic sie do piersi :) ale tak to jest z dziecmi na piersi, dzieci na mm szybciej uczą sie przesypiać całą noc - tak mi się wydaje....

Anetko ja tez próbowałam podawac jej mm i kaszki dosypywac ale mnie rozszyfrowała natychmiast :dry: i tez odmówiła :dry: zje czasami troszke owocowej kaszki tej mleczno-ryzowej i tyle :dry:

Motylku fajnie ze Kornelce wyssedl juz ząbek, odpoczniesz troszkę od marudzenia :)

Adee witaj :kiss: a co się stało laptopowi?

zaraz bede nadrabiac dalej...
12 lata 10 miesiąc temu #317498 przez a!gusia
Kasiek a czemu odciagasz mleko do kaszki?
12 lata 10 miesiąc temu #317510 przez kiniaa
Kasiek z jednej strony zal tego cyca a z drugiej.... znam kilka osob ktore karmily do roku...i przeciagnelo sie im to do 2 lat. Bo pozniej dziecko juz jest kumate, samo szarpie za bluzke i ciezko go oduczyc. Ja zamierzam jeszcze 2 mce karmic :)
12 lata 10 miesiąc temu #317511 przez domii
Hej

Blazejek usnal wiec mam chwile zeby nadrobic :) Za nami ladnie przespana nocka obudzil sie po 1.30 i po 5-przez 15minut musial sie nagadac-bo on calymi dniami gada i gada i buzia mu sie tylko zamyka jak je :laugh: pozniej zjadl cycka i poszedl spac i wstalismy 20 po 8 :lol:

Kasiek laktatorem nigdy nie sciagniesz tyle co jest wstanie dziecko wyciagnac, a zobaczysz wyjda zeby to bedzie znowu cyckac-Blazejek tez mial taki okres i znowu cyckaa co do spania to wydaje mi sie ze jak 2 razy wstajemy w nocy do dzieci i odrazu zasypiaja to jest okey-u mnie je po 10miut i odrazu zasypia i to mi pasuje i wcale nie musi przesypiac ciagiem 11 czy 12 h tak ajk niektorym dziewczynom

Renata Celinka mocna jak juz siedzi :)

Happymamma Jas sliczny i super ma sliniaczek :)

Marta Sz zaproszenia sliczne te wiosenne to mi sie podobaja z niebieska wstazka a te z kamyczkami to czerwone lub szare,sukienke tez mialam bez ramionczek z tym ze z tylu wiazana i nie leciala mi chociaz nie mam najwiekszego biustu, i ta co Kinia wrzucila to wlasnie bardzo podobna do mojej. Jak nie chcesz bialej to ladne tez sa w kolorze kosc sloniowa to takie ladniejsze ecri :)

kinia zazdroszzce ze u Ciebie wiosennie, u nas leje i wieje strasznie wiec spacer dzis odpuszczamy :(

Adee to juz masz sprawny komputer?

Aneta ja wslanie jeszce nie robilam tego kisielu ze wzgledu na maka :)
Majeczko Sonii sto lat

MATEUSZKU KASI TOBIE TEZ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Madzia jak tam Julitka,sypia w nocy? a ta musztarde co dostalas to jakas zwykla czy z Hippa :laugh: ?

Agusia sa nocce co Blazejek tez marudzi i go biore do siebie

Beti Trzymam kciukasy za badanie :kiss:

Asika co ty tak przelotem? Marecki jeszcze jest?

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 10 miesiąc temu #317512 przez Kasiek
Viszka gratulacje a wiesz juz na kiedy termin masz? :)

ja tez nie wiem ile ml zupki Iga zjada ja biore na łyżeczki :) a kaszkę na noc przed kąpaniem je z butelki (tzn nie wiem czy mozna nazwac to jedzeniem :huh: ale nich będzie :P )

ale mamy ją wazyc co tydzien i patrzec czy przybiera czy spada jej waga. No i wczoraj ją ważylismy i Iga wazy 7550...chyba nie jest tak źle na razie :) jak dobrze ze mamy ta wagę niemowlęcą :laugh:

Agusia fajnie, ja tez zamierzam sie wybrac na mikrodembrazje ale musze popatrzec ile kosztuje? a ty ile płacisz? bo kurcze wzielam wych i na dniach przyjdzie mi moja ostatnia pensja.... ;) i nie wiem czy mnie bedzie stać :laugh:

i w ogole kiedy wy zdązylyscie naklepac tyle postow??? :P ledwo nadrobie to moje dziecko wstanie :P

Domii my nie bylismy wczoraj na specerku bo pogoda okropna :angry: dzis tez nie idziemy, wieje masakrycznie i non stop pada, odpuszcze sobie...

Pippin tez kocham rower :laugh: boze jak ja cierpialam w lecie jak nie moglam jezdzic :laugh: tzn nie zrozumcie mnie zle :laugh: ogromnie sie cieszylam ze jestem w ciazy to oczywiste ale strasznie mi brakowało jazdy na rowerze :laugh:

Renatko Celinka bardzo rezolutna :laugh:
Moja Iga ostatnio nauczyła sie słowka "NIE" :ohmy: i na dodatek skubana rozumie co mowi :laugh: :laugh: mowie do niej ostatnio trzymajac ja na rekach "Igusiu mama cie teraz odłozy do łóżeczka a Ty sobie sama ładnie zasniesz tak?" a Iga na to: "NE NE NE" i w płacz....no i wezcie mi powiedzcie czy te nasze dzieci naprawde nie rozumieja?? mi sie wydaje ze dobrze rozumieja co my mówimy :laugh: :laugh: a taki mielismy ubaw z Adamem z tego mowie wam :laugh: :laugh:

Kinia faktycznie Bella troszkę mało waży ale zaczekaj spokojnie na to co powie lekarz. A jak to w centylu wygląda? Ja bym jeszcze potem dla pewnosci poszla do innego lekarza zeby tez ją zbadał, czasami warto sie paru lekarzy poradzic..
Ja dla pewnosci poszlam do lekarza z tym Igi niejedzeniam i sie uspokoilam jak badania porobilam i wyszlo ze zdrowa ta moja córka :) zrób morfologie kontrolnie i jak jest ok i Bella usmiechnieta to pewnie taka jej natura :kiss:

Marta_Sz sukienka piekna. I ja mialam suknie bez ramiaczek ale sie trzymala ladnie :laugh: moze przez moj biust :lol: :lol: :lol:

Happymama Jasio sliczny :) i swietna ma tę pelerynke ja musze taka Idze sprawic bo jak mi pluje jedzeniem to wszystko łącznie z podłoga jest w kropkach :huh: :huh: gdzie moge taka kupic??
i ciesze sie ze nie mam dywanu...bo bylby caly w zupie, kaszce, mleku itp itd :huh:

Beti trzymam kciuki :kiss: powodzenia :kiss:

Renatko super ze Celinka sie przekreca :) i czemu masz doła kochana?

aa Majeczko 1000 latek z okazji 6msc :kiss: :kiss: :kiss:

1000 latek dla Mateuszka :kiss:

Agusia odciagam bo Iga za nic nie zje kaszki na mm :dry: :dry: na moim mleku zje fakt ze tylko troche ale zawsze.. no i ja jej robie bezmleczna truskawkowa i do niej trzeba mleko..
12 lata 10 miesiąc temu #317521 przez a!gusia
Kasiek
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a co do kaszki to takiej mleczno ryzowej tez nie zje?
12 lata 10 miesiąc temu #317527 przez domii
Kasiek dzieci bardzo dobrze rozumieja a szczegolnie jak sie je chce odlozyc z raczek :laugh: to Twoja Iga przynajmniej po Polsku mowi nie :laugh: moj to ostatnio jak sie go cos spytalam to powiedzial Nein :dry: wprawdzie chodzilam do Liceum i klasy niemieckiej ale nie przepadam za tym jezykiem moze dlatego ze juz nie pamietam tylu slowek :angry: A u mnie wczoraj Synus wolal ama ama i nawet Tesc przyszedl i mowi czy dobrze slyszal mama :laugh:

Kinia ja tez jak zaczelam dawac Blazejkowi kaszki i zupki myslalam ze ladnie przytyje ale tez nie przybral za duzo :( i pediatra mi powiedziala ze moze ma taka przemiane i czy nie robil czesto kupek-a on wtedy robil po 3-4 dziennie wiec moze u Belii tez tak jest-nie martw sie glodna nie chodzi :)

12 lata 10 miesiąc temu #317541 przez Asik
Domii Marecki grzeje jajka we Włoszech :0 był w Neapolu a teraz pędzi do Mediolanu :D

Ja robiłam wczoraj ten kleik :) mmmmmm Szymek się zajadał nim tak że musiałam dorobić biszkopciki rozpaćkane w soku :D

Ja się obijam a Szymek szaleje na dywanie :D ta kula-hula jest super :D śmiga za nią coraz szybciej :D a lubi bardzo z dywanu zejść na panele i ręką bić po nich :D

noo a teraz czas na drugie śniadanko :D a potem chyba nyny go położę bo przez ten baaardzo aktywny tryb życia to szybko energia z niego uchodzi :D z tym że śpi góra 20 min ...

aaa no i Viszkaaaaaa moje gratulacje :D pamietałam o nich i doopa :D zapomniałam napisać :D

ja mysle że Piotrus tam sobie siedzi :D

Happymamma :D Jasio jaki przystojniak :) a do jedzenia go tak rozbir=erasz czy sobie tak pomyka po domciu ?

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 10 miesiąc temu #317549 przez Kasiek
Agusia :ohmy: to mnie nie stac na razie, chyba ze cudem bedziemy mieli jakis dodatkowy przyplyw gotówki :) bede musiala zaczekac do konca wakacji i na jesieni sobie zrobie :)

A kaszke mleczno-ryzowa Iga zje czasami ale po niej bardzo szybko sie budzi, juz po 22 czy 23 potrafi wstac..... :dry: :unsure: nie wiem czy boli ja brzuszek czy co :unsure: no nie mam pojecia dlaczego....

Domii no mam nadzieje ze jak ząbek wyjdzie to Iga zacznie jesc i laktacja nie zniknie :) A z tym "nein" Błażejowym to sie usmialam jak nie wiem :lol: :lol: :lol: moze poliglota ci rosnie :lol: :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kinia nie, do dwóch lat karmic nie zamierzam naprawde, no ja tez slyszalam ze sa takie dzieci co bardzo dlugo ssa piers. Nawet ostatnio byl o tym program i pokazywali chlopaka 10-letniego co dalej ssie maminego cycka :ohmy: :ohmy: :ohmy: dla mnie to juz przesada ale skoro pasuje to tej mamie i dziecku to ok. Ja bym na to nie pozwolila. Byłam w szoku jak to obejrzałam...
12 lata 10 miesiąc temu #317557 przez beti
Cześć laseczki, u nas pobudka o 7 dziś :s

Kasiek, mi położna mówiła, że jak dziecko mniej je to żeby po każdym karmieniu ok 10 minut pościągać jeszcze laktatorem nawet jak nie leci, powinna się wtedy trochę zwiększyć produkcja :)

Happymama, miałam się wczoraj pytać...A Jasio to taki golasek pod tą pelerynk a??? :P :P
12 lata 10 miesiąc temu #317558 przez domii
Asik ale zazdroszcze Mareckiemu tej pogody-niech przysle troche do polski sloneczka :) Super ze szymus tak ladnie sie bawi-no ja sie chyba nie doczekam na ta kule od Tesciowej wiec jak dostaniemy wyplate sama kupie :angry:

Kasiek no wlasnie poliglota,podobno takie maluchy szybko lapia,wiec sluchamy z Blazejkiem radia i spiewam mu po angielsku i w innych jezykach a ta piosenke Michel Telo to uwielbia :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #317561 przez a!gusia
Kasiek do 10 roku zycia?to juz obrzydliwe,sorry!!!!!!
Domii wspolczuje.. :(
Kasiek mowia ze zima albo jesien jest najlepsza na mikrodermabrazje,w lecie nie bardzo bo na slonce sie nie powinno wychodzic :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia