BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #563069 przez MlecznaMama
Dziewczyny.... bo większość z Was czuje już swojego Dzidziusia, a ja mam problem z rozróżnieniem czy to On czy nie.... jak to rozpoznajecie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #563074 przez agusiaa26
Mleczna moj spioszek tez nie daje znaku ale jak czuje ze coś mi tam pływa albo bulgocze to wiem ze to dzidziunia. Codziennie smyram brzuch i gadam do niego a on nic, cisza;)

11 lata 10 miesiąc temu #563076 przez MlecznaMama
No widzisz Agusia to mamy podobnie... nie jest to łatwe do rozróżnienia.. mnie jakby coś dźgnęło dwa razy od środka, ale pewności nie mam. Wierzę w to,że to Dzidziuś. Fajnie będzie, a pewnie będzie tak już niedługo,że bez wątpienia będziemy wiedziały,że to Maleństwo daje znać

11 lata 10 miesiąc temu #563079 przez Kamilka22
Hej:)

ja od razu wiedziałam że to moja dzidzia:) bo wcześniej nie czułam nigdy takiego uczucia:)miziania i łaskotania od wewnątrz :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #563081 przez emi87
mój puka stuka i babelkuje z kazdej strony brzucha wiec wiem e to zadne gazy ani nic takiego, zreszta to jest troche inne uczucie (chociaz miałam mysli ze sie moze głupia nazarlam i bulgoczący obiad biore za dziecko hahaha B) ) ale jednak to pukanie i trzeszczenie jest takie inne - jakby człowiek miał chomiczka w brzuchu :D no i rozpieranie w dole bvrzucha jak napiera.
Mleczna no to faktycznie tak z brzucholkiem wyrobic na stacji to nieciekawie - współczuje bo to mimo wszystko ciezka praca. ale juz niedługo :)

magdalena ale juz dobrze po tym leku?? co lekarz mówił na te spinanie brzuszka??

11 lata 10 miesiąc temu #563082 przez Kamilka22
i bąbelki też czuję:)

11 lata 10 miesiąc temu #563085 przez emi87
ach i ostatnio czuje tez chyba jak sie cały rusza...to takie dziwne uczucie w brzuchu. cos takiego jak czujecie taka niepewnosc w brzuchu czy stresik np przed egzaminem...cos podobnego :D nie wiem czy to motylkami mozna nazwac ale takie własnie dziwne cos hehe
ale mocnymi kopami mój Bąbello mnie jeszcze nie zaszczycił :D a nie!-raz mu sie kiedys zdarzyło jak zaspana lezałam (chyba ze to był piekny sen hihi) :P

11 lata 10 miesiąc temu #563089 przez MlecznaMama
Jeśli to był mój dzidziuś to co poczułam to nocny marek z Niego... Bo to było dwa razy jak sie przebudziłam w nocy. Może w nocy buszuje a w dzień śpi... Byle by mu tak nie zostało jak już przyjdzie na świat :laugh:
Muszę się przyjrzeć bardziej tym bąbelkom :) trzeba się wsłuchać w siebie..

Emi bardzo się cieszę,że już powoli koniec pracy... będzie więcej czasu dla siebie i na przygotowania. A Ty do kiedy planujesz pracować?

11 lata 10 miesiąc temu #563094 przez agniesia
Mój kopie strasznie, uczucie niesamowite:) Widać jak skóra się rusza lub robi się wypukła;)

Dla mnie to takie uczucie, jak delikatny "orgazm":)

11 lata 10 miesiąc temu #563096 przez MlecznaMama
mmmmhahaha już drugi raz widzę porównanie do orgazmu :) coś w tym jest :) :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #563111 przez dorkiszon
Mi tez uwypukla jak sie wierci no i kopie motylków juz nie mam tylko kopanie wczoraj cały dzień, dziś nad ranem mnie obudził kopaniem, a teraz co jakis czas kopnie czasem jak zdąże i mam farta to widze jak skóra sie ruszy, bo np. kopnie trzy razy pod rząd.
Ogólnie coraz mocniej to czuję i częściej i zniczym juz tego nie myle, wzdęcia są delikatniejsze :)

11 lata 10 miesiąc temu #563112 przez emi87
MlecznaMama wstepnie do konca maja ( o ile bede w stanie) ale od marca mam dziewczyne do pracy wiec moge spac spokojnie,ze nie zostawie moich kochanych klientek na pastwe losu :D bo juz zaczeły panikowac co to bedzie haha :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #563118 przez MlecznaMama
Czyli u mnie pewnie też przyjdzie moment, już mam nadzieję niedługo,że też nie pomylę tego z innymi zawirowaniami. Super Dorkiszon,że masz to takie intensywne i że uda Ci się nawet podglądnąć jak Mały kopie.

Emi 87 kurczę to widzę,że jakieś poważne stanowisko gdzie Cię potrzebują. Do maja to długo posiedzisz jeszcze w pracy, ale jeśli tylko kobieta chce i czuje się dobrze w ciąży to dlaczego rezygnować z pracy szczególnie jeśli się ją lubi

11 lata 10 miesiąc temu #563121 przez Qltoorka
No, to niektóre dzieciaczki, z tego co widzę, to juz takie silne są, że czujecie już kopniaki. Super :) Ja też rozpoznaję maleństwo po tym, że nigdy wcześniej nie czułam takich odruchów w brzuchu. Kopniaków nie czuję, parę razy tylko takie bulgotanie-smyranie, ale od paru dni czuję wyraźnie kiedy mi się przemieszcza bądź zmienia pozycje, normalnie uczucie jakby mi coś w brzuchu chodziło. Chociaz, jak przykładam wtedy dłoń do brzucha to nic...

Mleczna Mama, pytałam już na kiedy masz termin, ale mnie olałaś :( Chyba, że nie chcesz być w lipcowej tabelce ujęta :P I skoro już wiesz, że synuś to masz już wybrane imię?

I strasznie współczuję pracy na stacji...każde święto, kiedy wszyscy mają wolne Wy tam musicie pracować...
Od razu przypomina mi sie ta świetna piosenka kabaretu Młodych Panów "Na stacji" :P

11 lata 10 miesiąc temu #563125 przez Qltoorka
No nasza kochana Emi87 to wcale tak rewelacyjnie nie ma, jakby sie wydawało, bo pracuje sama na siebie. Fajnie jest mieć własną działalność 1-osobową i być sobie szefem, ale w takich sytuacjach jak właśnie ciąża i macierzyństwo to już wcale tak to różowo nie wygląda. Prawda emi? Ale fajnie, że będziesz miała pracownika do pomocy. Nic się nie chwaliłaś...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka