BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #563480 przez karolinap
Też tak macie ze możecie przewidzieć kiedy dzidzia kopnie??
Ja nie wiem czy to coś w głowie siedzi, czy Mala wysyla jakies sygnały, czy to ja juz wiem które musniecie skończy się kopniakiem ale tak mam. Oczywiście potrafi mnie zaskoczyć ale czasami to wiem kiedy kopnie;)
Rozumiemy się bez słów ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #563482 przez Patrizia
karolinap tak to juz u tych naszych babc jest :) moja jakby mogla to cala lodowke by mi wpakowala :)
Ja juz zaczelam pic wode niegazowana bo ponoc pomaga na kupke ale nic mnie nie rusza latam tylko na siku jak oszalala :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #563485 przez Kamilka22
Moja babcia to samo ma heh:-) chyba jak kazda:-) wyprawki z jedzeniem zawsze mi robi na wyjscie, dzwoni ze zrobila pierogi zebym przyjechala i zabrala itd. Itd. :-) ale oczywiscie nie nazekam:-)

11 lata 10 miesiąc temu #563487 przez Patrizia
niestety ja jeszcze nie odczuwam tak ruchow tylko raz poczulam takiego jakby kopniaka ale chyba mialam mega szczescie bo akurat zaraz po przebudzeniu polozylam rece na brzuchu i poczulam maluszka :) czekam na nastepne kopniaki :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #563516 przez karolinkanice16
Mnie kopie z zaskoczenia :)

11 lata 10 miesiąc temu #563531 przez carmelove
mnie tez kopie z zaskoczenia raczej :) zazwyczaj to serie, po jakieś 5-6 kopniakow :)

wybaczcie, nie pamietam która z Was, ale ktoś pytał czy opłaca sie robic badania prenatalne 3d :)

ja dzis byłam na takim badaniu - wszystko super, bo dowiedzialam sie, że wszystko jest zdrowe, że nie ma rozszczepow zadnych ani wad genetycznych ani anatomicznych, ale kiedy przyszła kolej na obraz 3d mała obróciła sie dupką, schowała do kąta i tak już została, wiec buźki nie było widac :)

P.S. brzusio bliźniaków przecudny ! :cheer:

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 10 miesiąc temu #563533 przez carmelove
aaa i dziekujemy za gratulacje :)
akurat było mi to obojetne czy to chłopaczek czy babeczka :)
mąż chyba po cichu liczył na małego meżczyzne... ale dziś aż sie wzruszył :)

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 10 miesiąc temu #563538 przez siwa342
Hej

wracam do tematu wózków, czy któraś słyszała lub widziała taki model i coś wie więcej?

allegro.pl/3w1-quinny-fotelik-maxi-cosi-...sol-i3034340618.html

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #563548 przez Kasik88
Witam się niedzielnie,
Nikaa co do bólu pleców to opisz mi dokładnie co, w którym miejscu, jak boli,jak silny jest ból w skali od 1 do 10(gdzie 1 to ból najmniejszy a 10 nie do zniesienia) tutaj albo na pm, to postaram dobrać Ci parę lekkich ćwiczeń, które powinny przynieść ulgę.Kiedyś dziewczynom dobierałam, ale nie wiem niestety z jakim skutkiem:( bo się nie chwaliły czy pomogły.
Ja już obiad w 90% zrobiony, mąż w pokoiku położył panele, dziś trzeba zamówić meble i czekać.
I tyle napisałyście, że ciężko to wszystko na raz ogarnąć :)
Lecę dalej do kuchni, i z moim małym marudą walczyć ;)

11 lata 10 miesiąc temu #563579 przez kaska1982
Hejka :)
Po raz pierwszy w tym tygodniu spalam cala noc. Albo bylam juz tak zmeczona, albo troszke nerwy odpuscily i dzieki temu moglam spac. Ale najwazniejszeze w koncu czuje sie wypoczeta.

Przez te ostatnie nerwy moje Malenstwo zadziej sie poruszalo, juz sie wystraszylam ze cos jest nie tak, ale wczoraj konkretnie dalo o sobie znac i wiem ze jest dobrze :)

miłego dnia :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #563586 przez askan2
Witam, ja cierpliwie czekam na kopniaczka, jak na razie czuję dzidzie bardzo delikatnie i praktycznie wtedy kiedy przyłożę dłoń do brzucha... tak sobie myśle że później poczuje ruchy przez to że mam tyłozgięcie macicy (nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale taka moja teoria)

U mnie z wypróżnianiem spoko codziennie jest

Dziś śniło mi się ze moja siostra po raz trzeci w ciążę zaszła i ja się wkurzyłam i jej wykrzyczałam: przecież wszystko miałaś dla dzidzi mi dać, tak obiecywałas :) a teraz co? he he co za sen ;) A i we śnie miała mieć dziewczynkę a ma dwóch chłopaków.. śniła mi się dziewczynka bo tak głęboko w duszy też marzy mi się córeczka :) ale obstawiam że będzie chłopczyk :) mam nadzieje ze za tydzień na połówkowym się dowiem, a najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa i to mnie najbardziej stresuje

Miłej niedzieli dziewuszki :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #563598 przez agusiaa26
Hello laski.
Ja z rana o jedzeniu.
Dorkiszon zrobię ta pizze ale powiedz jak dodajesz drożdży to nie kieszasz tylko czekasz aż urosnie?
Nie wiem jak wy ale ja co noc jak mam spac to myślę o jedzeniu;)

11 lata 10 miesiąc temu #563618 przez Patrizia
Hej dziewuszki :)

kaska1982 organizm chyba potrzebowal sie zregenerowac dobrze ze wypoczelas bedziesz miec lepsze samopoczucie :)

siwa342 wozek sliczny ale niestety niegdzie takiego nie widzialam moze dlatego ze to nie moje fundusze ;) i nie patrzylam na takie cudenka :)

Rosolek wstawiony :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #563643 przez Lacrijka
A my po zażartej rozmowie dotyczącej imion mamy podjęta prawie decyzje :laugh:

Dwie cinki - Aurelia i Anastazja Jedna cinka - Anastazja
Dwaj syneczkowie - Maxymilian i Antoś Jeden syneczek - Antoś

Skapitulowałam dosc mocno, no ale co tam. Antoś tez mi sie podoba. Walka byla o Leona ale na to sie nie dałam nabrac hihi

11 lata 10 miesiąc temu #563651 przez dziubasek
Lacrijka będą dwie cinki :)
Ja jakoś zacznę myśleć o imionach jak mi się dzidziul ujawni ;) na razie czuje się jakoś ciężko, w 1szej ciąży biegałam cala w skowronkach do końca a teraz to bym się położyła do góry pipa i leżała, a wczoraj zauważyłam ze juz mi pępek wylazi(jakoś to wszystko szybko się dzieje).
Miłego dzionka brzuszki :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka