BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #563843 przez Nikaa
agusiaa26 chyba będzie trzeba

ja przytyłam 2 kg ( przed ciąża ważyłam 49 kg a teraz 51 kg)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #563848 przez kaska1982
U mnie 3kg na plusie w porównaniu z waga sprzed ciazy :) ale w koncu to juz polowa ciazy wiec teraz bedzie tylko przybywac :)

Zazdroszcze Wam z tym pichceniem, mnie wogole do kuchni nie ciagnie, nawet specjalnych zachcianek nie mam. Moze tylko dlatego tak malo przytyłam, bo moja bratowa w polowie ciazy to juz dosyc sporo przytyla, ale ona jadla duzo fast fodów jadła, wiec moze dlatego.

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #563849 przez Patrizia
Mi przybylo 4kg a obwid brzucha wynosi teraz 96cm, nie wiem ile mialam przed ciaza dokladnie ale kolo 20cm napewno przybylo :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #563852 przez kasiak
Bułeczki będą z tego przepisu www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-z-czosnkiem
Polecam całego bloga, jak na razie wyszły mi wszystkie przepisy z tej strony. A zdjęcia powodują ślinotok u mnie :)
No i wszystkie przepisy można pobrać jako aplikację na tel i zabrać ze sobą do sklepu! Boskie rozwiązanie!

11 lata 10 miesiąc temu #563860 przez Kasik88
Nikaa a więc tak, na zwolnienie i odpocząć od pozycji biurkowej, postaram się zdobyć filmik z ćwiczeniami, które w biurze można wykonywać, bo takowy robiliśmy ze znajomymi dla urzędu miasta w Opolu. Co do ćwiczeń, to na ból łopatek:
1. W klęku podpartym - wykonywanie kocich grzbietów i w druga stronę takiego mostka wklęsłego,
2. W leżeniu na plecach - wykonywanie ruchów rękoma (tak jak orzełka się na śniegu robi)
3. polecam też na ta okolicę masaż strumieniem wody z prysznica, może byc zminnocieplny, raz zimna raz ciepła,
Co do ćwiczeń, relaksacji odcinka lędźwiowego i stawów biodrowych:
1. Poduszka, bądź rogal między nogi podczas spania, odpoczywania - to w naszym stanie najlepiej odciąża,
2. W pozycji klęku podpartego możesz wykonywać ruchy prostowania nogi prawej i lewej ręki i tak na zmianę,
3. Możesz w pozycji stojącej, albo siedząc na krześle obrotowym wykonywać w tej pierwszej pozycji skręty, a w tej na krześle trzymając się biurka też skręty, z tym, że w niewielkim zakresie.
Każde ćwiczenie zrób po 15 razy, w tempie wolnym i skup się na oddechu, no i ostrzegam, że po pierwszym razie niekoniecznie może odpuścić.

My dziś zamówiliśmy meble, kupiliśmy lampę:) teraz pomalować tylko zostało :)
Więc bardzo owocny weekend.

11 lata 10 miesiąc temu #563861 przez Kasik88
kasiak też korzystam z tej strony i jeszcze się nie zawiodłam :) a bułeczki robiłam latem, sa pychaaa :)

11 lata 10 miesiąc temu #563870 przez Nikaa
Kasik88 dziękuje od dziś zacznę ćwiczyć :)
a ja polecam koktajl z mrożonych truskawek - mniam mniam pycha

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #563881 przez kasiak
Kasik88 napisał:

kasiak też korzystam z tej strony i jeszcze się nie zawiodłam :) a bułeczki robiłam latem, sa pychaaa :)

No to polecam jeszcze stronkę www.domowe-wypieki.pl/index po prostu boskie rzeczy można znaleźć, mniam :laugh:
Drugi powiązany blog to domowe-gotowanie.pl na obiad w tym tyg przepis z tej stronki www.domowe-gotowanie.pl/przepisy-dania-g...dy-z-miesa-mielonego :woohoo:
Trzeba się kulinarnie rozwijać :lol: a to co robią te panie w kuchni to po prostu poezja :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #563882 przez Kasik88
A proszę :) Emek może tez delikatnie pomasować te okolice :)

11 lata 10 miesiąc temu #563894 przez dorkiszon
Agusiaa26 jak robie tą pizzeto mąke daje na około miski w środku robie dziure i wszystko tam daje i czekam z 20 min. potem zarabiam i znowu czekam 30 min.
Potem robie sos pomidorowy: przecier pomidorowy mieszam z zimną wodą tak żeby była konstystencja śmietany i smaruje cała pizze.
Potem posypuje mozzarela, układam surowe pieczarki bardzo cieńsko pokrojone w plasterki robie to na takiej tarce no, a reszta co chesz salai itp.
Pieke nie jak tam pisze tylko w 180 stopniach z termobiegiem.

11 lata 10 miesiąc temu #563897 przez agusiaa26
Dzięki dorkiszon, napewno zrobię:) czasami kupujemy gotowe ciasto ale napewno swoje ciasto jest lepsze;)

11 lata 10 miesiąc temu #563906 przez dorkiszon
No dobra jest, bo jadłam juz rożne domowe pizze, ale ta jest najbardiej zblizona do oryginału nawet niektórzy mówia, że lepsza, bo nie taka gumowa.

11 lata 10 miesiąc temu #563911 przez askan2
kasiak napisał:

Bułeczki będą z tego przepisu www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-z-czosnkiem
Polecam całego bloga, jak na razie wyszły mi wszystkie przepisy z tej strony. A zdjęcia powodują ślinotok u mnie :)
No i wszystkie przepisy można pobrać jako aplikację na tel i zabrać ze sobą do sklepu! Boskie rozwiązanie!

Kasiak po co ty podałaś tego bloga ;) matko bosko co tam są za przepisy a jakie zdjęcia nie mogę się napatrzeć... i już planuje co by upiec ale tam tyle pięknosci pyszności ze nie można się zdecydowć :P

11 lata 10 miesiąc temu #563927 przez emi87
kaska1982 ciesze sie ze wszystko sie normuje :)

Lacra śliczne imiona :)
my chcemy Leosia hihi

Qltoorka boskie spiochy!! :D

karolinap a ja sie nie mierzylam w brzuchu-musze z ciekawosci sprawdzic :D ale bandzioszka juz mam sporego - nawet w sklepie spod plaszcza panie zauwazyly ostatnio hihi a przytylo mi sie 5 kg :dry:

my dzis leniwie w wyrku ale zaraz ide zrobic nalesniki :P milej koncowki weekendu :*

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #563937 przez kasiak
Ja schudłam 5kg przez wymioty a teraz jakies 6-7 przytyłam, więc jestem raptem 2kg większa niż przed ciążą :laugh:
Zobaczymy jak się wagowo sytuacja dalej rozwinie :) bułeczki mi coś powoli rosną...a ja bym już zjadła :dry:
A i pępek mi wychodzi! Śmiesznie to wygląda :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka