- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja przedciążowe spodnie mam dobre, ale ciut jakby się niekomfortowo czuje.
Czasami tez ubieram leginsy, a na lato mam leginsy 3/4 jak narazie , bo akurat były przecenione i na takiej super płaskiej gumce, a wcale nie dla ciężarnych za 5 zł sztuka
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
W poprzedniej ciąży też tak miałam-niby trafiłam do szpitala w 7 tc, a brzuszek już wybrzuszony był, w co nikt nie mógł uwierzyć...
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
askan2 ja wogóle nie grzeje w domu kaloryferami już od kilku lat więc napewno za sucho nie będą miały no to dzięki za info i zobaczymy jak mi pójdzie hodowla storczyka, bo głównie to mam kaktusy, benjamina fikusa, kalanchoe, zygokaktusa storczyków się bałam , bo troche mam ciemne mieszkanie.
Jak mieszkałam w pl to mialam dwa kalanchoe, dwa razy mi zakwitlo, a tak to rosly glownie liscie teraz tesciowa sie nimi opiekuje. Kupuje od czasu do czasu jakiegos kwiatka, ale mam ciemne mieszkanie(typu piwnica) i wszystko mi zdycha. Mam storczyka, przekwitl i na razie nie zanosi sie na powtorke, nie wypuszcza nowych pedow a stary usechl i obcielam.
Możesz polecic jakieś kwiatki, ktore mi nie zdechna? Aha i mam jeszcze malego fikusa, takiego z ikei nie wiem jaka to odmiana, i gubi mi liscie
Maz to sie smieje, że nawet kaktusa bym zabila...
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
czasami storczyk jak uschni to moze po 2-3 latach dopiero zakwitnac
rozumiem wasze dylematy co do płci i nie potepiam tego choc mi jest to obojetne...czekam tylko az bede je mogła wziac w ramiona i byc o nie spokojna...
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
A kwiatki, jedno opadają, inne rosną
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Ja zrobiłam sobie mini odwyk od kompa i weekend spędziłam z Lenusią i M. Trochę tęskniłam i stwierdziłam, że to chyba już jakieś uzależnienie
Ja też hoduję ok.6 storczyków i powiem wam, że każdy kwitnie mi już drugi albo trzeci raz Aż jestem w szoku, że kwiaty mnie jakoś polubiły, bo kiedyś to nie za bardzo miałam rękę do nich. Ja namaczam je raz na tydzień, czasem dwa. Jak kwitną to do wody dodaję nawóz i usychające pędy obcinam, i przekwitnięte długaśne też przycinam i zazwyczaj zaraz nad ciachnięciem wypuszczają kolejne boczne łodyżki
Lacra fajne imiona, Aurelia rządzi jak dla mnie, Anastazja też ciekawie życzę parki, a gdyby się nie udało to trzymam kciuki za dziewczyneczki
U mnie na plusie 5 kg, ale czuję się lekko słoniowato! Nawet moja Lenula jak czytamy książeczki to pokazuje na słonia i mówi "mama"!
ale ciul, nie waga najważniejsza wymalowałam sobie dzisiaj paznokcie, zrobiłam porządek w szafie!! ale przejrzało aż mi ulżyło a szafa jak nie moja wygląda, bo z mojej zazwyczaj się wysypywało i żeby zamknąć drzwi to musiałam poupychać co nieco
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
I chyba miałam w druga stronę tak jak Wy z dziewczynkami. Nie mogłam wymylec kolorów do pokoiku, zaczęłam myśleć o ubrankach i innych gadżetach - a w głowie same chlopiece kolory. Ciężko było się przestawić. Ale teraz jestem szczęśliwą przyszłą mama Mojej Kochanej Corci:) ciesze się na te sukieneczki, spineczki, opaseczki z kwiatkami i właśnie moze będziemy z tych które będą miały ta więź - matka-corka
Takze mysle, ze te rozmyślania o plci są jak najbardziej normalne. Kazda coś sobie w głowce umyslila na swój sposób a tu Nasze Maleństwa zrobiły Nam psikusa
Wiadomo, ze co by nie było - będą to Nasze Najcudowniejsze Skarby niezależnie od plci
I mamy jedno wyjście- po narodzinach spotkać się za kilkanaście miesięcy na kolejnym forum i czekac na rodzeństwo dla Naszych Lipcowych Bąbelków:)
DOBRANOC :*