BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #564306 przez agusiaa26
magdalenagal no dałaś wykład ;)
dla mnie dla takiej osoby nie ma współczucia, ciekawa jestem wyniku rozprawy:/

emi jaki brzusio:):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #564323 przez dorkiszon
magdalenagal zgadzam się z tobą w zupełności.
Podobnie nie wiem czy pamiętacie koło mnie w Kozach dziewczyna chyba 19 lat zabiła dwóję małych chłopców wracających ze szkoły na przejściu. Okropna tragedia nie wyobrażam sobie takiego ciosu jako rodzic stracić dziecko. Jednak myślałam tez o tej dziewczynie i jakbym była na jej miejscu i każdy prawie co z nim o tym gadałam " dozywocie jej" bez skrupułów.
Wydaje mi się, że nasze społeczeństwo jest strasznie nietolerancyjne wogóle, a jeśli chodzi juz o takie przypadki to wogóle najchętniej spalić na stosie.

11 lata 10 miesiąc temu #564325 przez askan2
agusiaa26 mam takie samo zdanie jak Ty. Dla takich czynów nie ma usprawiedliwienia, nie chciała dziecka mogła oddać a nie zabijać z premedytacją i robić szopkę z całej sprawy (a co trzeba w tv się pokazać). I jak dla mnie nie ma wytłumaczenia, ze biedna zagubiona bez wsparcia rodziny itp.
Dla przykładu znam dziewczynę młodą 22lata miała rodziców ale tak naprawde NIGDY nie miała matka alkoholiczka ojciec w więzieniu, przerzucana była z osrodka wychowawczego do domu dziecka i tak w kółko.... a teraz jest wspaniałą matką....

11 lata 10 miesiąc temu #564327 przez askan2
dorkiszon , nie mieszajmy dwóch spraw zabić przez tzw. przypadek, a celowo to dwie różne sprawy...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564329 przez emi87
magda tez brałam to wszystko pod uwage ale dla mnie nie tłumaczy to zabicia dziecka. jak go nie chciała mogła oddac do adopcji, do okna zycia albo rzucic to wszystko w piździuuu i odejsc od meza i dziecka.
szanuje twoje zdanie i to ze mówisz to co myslisz :) i tez uwazam ze łatwo mogła nie mieć i mogła byc bardzo nieszczesliwa. ale nie ona jedna... i nic nie tłumaczy zabicia tak bezbronnej istotki jak dziecko - zwłaszcza swoje...

brzuszek rosnie :D ale najgorsze jest to ze dupcia mi ucieka :huh: zawsze miałam taka a'la Jenifer Lopez hihi i uwazam ja za atut :) a tu mąz mi zwrócił uwage ze sie płaska robi i ptrze w lustro-faktycznie! ja chce moja pupe :blush: :woohoo:

lece do pracki - raptem na 2h max :P buziaki brzuchatki

11 lata 10 miesiąc temu #564330 przez dorkiszon
Moim zdaniem nikt normalny nie zabija swojego dziecka więc musiała miec cos z psychiką.
Nikt tak naprawde nie wie czym się kierowała, bo znamy to tylko z TV to co media podaja.
Czemu np. nie pokazują księży pedofili którzy gwałcą dzieci, czemu im nikt nie życzy dożywocia ?
Przecież gwałcą DZIECI !!!

11 lata 10 miesiąc temu #564331 przez sloneczko33
hej ja bylam wczoraj w smyku a ceny wozkow astronomiczne

11 lata 10 miesiąc temu #564334 przez askan2
A to czy miała coś z psychiką czy nie to już nie nam oceniać, od tego będzie sąd, psycholog... my miejmy nadzieję że będzie to sprawiedliwy wyrok (jaki by nie był, ale sprawiedliwy!!!!)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564336 przez emi87
dorkiszon alez ja nie mówie ze nie! oczywiscie za gwałt dozywocie i to najlepiej w celi z wyrokowcami. ja potepiam kazdy taki czyn - zwłaszcza w stosunku do dziecka! jestem osoba bardzo wyrozumiała (na prawde) ale dla takich czynów jak morderstwo dziecka czy gwałt (nawet dorosłej osoby) nie mam usprawiedliwienia.

czy gdyby ktos skrzywdził wasze dziecko albo bliskie wam dziecko tlumaczylybyscie go?
a czy to ze niejednej z nas czasem bywało bardzo ciezko upowaznia nas do krzywdzenia innych?

oczywiscie nie chce sie kłócic ani nic innego, szanuje zdanie kazdej z was ale wyrazam równiez swoje :)

11 lata 10 miesiąc temu #564343 przez magdalenagal
Wózek w smyku... nie dość że mały wybór- przynajmniej u mnie to jeszcze kosmiczne ceny... Więc Smyk pa pa, szukam gdzie indziej ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #564345 przez judytejsza
hej witam wszystkie ciezaroweczki :) ja własnie wstałam wchodze na nasze forum a tu taki ostry temat:) moze cos przyjemniejszego? jak sie czujecie kochane przyszłe mamusie?

11 lata 10 miesiąc temu #564395 przez siwa342
a ja se siedzę na łóżku i patrzę jak panowie robią mi sypialnie:)nareszcie bo już w tym bałaganie nie umiem wytrzymać

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #564401 przez patrysia305
u mnie jednak nie ma polepszenia humoru, siedzę i wyje - nie wiem po co ...
nie wiem jak mam sobie humor poprawić ;/

11 lata 10 miesiąc temu #564404 przez askan2
Ja też mam wkurwe z samego rana, 4 m-c temu wprowadziliśmy się do nowego domu, miałam piękną bambusową podłogę w salonie, własnie miałam bo hydraulik spierdolił mi robotę pękł jakiś trójnik w ścianie i przez 2 m-c pięknie pod posadzkę podciekała sobie woda a teraz wychodzą piękne plamy wilgoci i fale na drewnie, normalnie cud miód :(

11 lata 10 miesiąc temu #564405 przez Kasik88
Hej, hej:)
Nikaa jak się czujesz?
U mnie dziś łatanie dziurek w pokoju, a później malowanie i oczekiwanie na meble:) więc pokoik powinien być gotowy przed świętami, tak samo jak liczę na prezent od zajączka a mianowicie poznanie płci ;)
Ja już od rana działam, trochę ogarnęłam chałupkę, ale niestety jeszcze nie do końca, obiad gotowy, prania dwa zrobione, także coś do przodu. Niestety teraz siedzę, bo kurczaki męczy zgaga :/
Co do procesu to nie oglądam, bo nie chcę sobie nerwów psuć, bo jak tylko patrzę na ta kobietę to z jednej strony żal mi jej, ta cała nagonka - ale słuszna, bo takie czyny trzeba potępiać, a z drugiej strony to nie ma co żałować takiej baby, zabiła i już, to kwalifikuję się według mnie na najostrzejszą karę w naszym kraju - dożywocie.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka