BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #569340 przez dziubasek
Dziewczyny sprawdźcie sobie ceny wózków w uk bo te same wózki są w bardziej przystępnych cenach. Nie mam teraz jak wstawić wam linka bo pisze z telefonu.
Ja też wczoraj podczytywalam mamusie z lutego, normalnie się nie mogę doczekac:-D
Miłego dzionka
Dorkiszonjakie dzisiaj samopoczucie? ;) zapodaj jakiś wykład będzie mi się weselej pracowało ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #569342 przez karolinap
Ja na Porodowce nie płacze :)
Ogląda ktoś na TVN Style "Dramatyczne adopcje"?? To jest dopiero wyciskacz łez :( Dziewczyna zachodzi w ciążę i wie ze sobie nie poradzi i od razu szuka pary która po porodzie zaadoptuje dziecko. Ten moment kiedy rodzi, dają jej przytulic i oddaje dziecko w rece przyszłych rodziców - ja to sie aż zanosze z płaczu. Ale bardzo lubię ten program. Matka ma 30 dni ma decyzje i np. ostatnio zrezygnowala i zostawila dziecko:)

11 lata 10 miesiąc temu #569343 przez dorkiszon
magdalenagal napisał:

Dorkiszonku,a powiedz mi Złociutka- on tam jest ten wózek z wszystkimi częściami (gondola, spacerówka i fotelik z adapterem?) I Kochana masz znajomości że masz zniżkę czy masz kartę zniżkową? I rozumiem że chodzi Ci o Smyka w Sferze? Jestem z Pszczyny więc jak mnie przyciśnie to tam podskoczę :-)

Wczoraj oglądałam Porodówkę, pierwszy raz. Na szczęście nie płakałam ;-)

No własnie fotelik musisz dokupic osobno. Tak to jest smyk w sferze.
Tylko tam jest w zestawie jeszcze z plecakiem zamiast torby więc kwestia gustu czy sie to komus podoba zawsze można zmienić na torbe, ale trzeba sobie samemu kupić jakaś inną.
Mojego męża siostra tam pracuje ona ma zniżke na siebie chyba na karte stałego klienta nie wiem jak to tam działa i mam chyba zniżke 20 czy 30 % jakos tyle i wyliczyła, że bez fotelika 800 zł, a z fotelkiem 1000 zł jakos tyle to wyszło.

11 lata 10 miesiąc temu #569349 przez dorkiszon
hahaha
Więc tak czytałam wczoraj o kolkach, że mogą doprowadzić do szału rodziców i niektórzy z nerwów juz na skraju wyczerpania :) postrząsają noworodkiem co jest bardzo, ale to bardzo niebezpieczne.
Można uszkodzić kręgosłup, a nawet uśmiercic noworodka.
Więc Apel !!!! Nie potrząsać mi noworodkami :D hahahah

Kolejna rzecz to 80% dzieci w Polsce do 3 roku życia ma niedobory wapna więc PIĆ MI MLEKO< a nie wybrzydzać.

"I nikt mi nie powie, ze białe jest czarne, a czarne jest białe " :P

Fajne ?? :D

11 lata 10 miesiąc temu #569352 przez dorkiszon
dorkiszon napisał:

hahaha
Więc tak czytałam wczoraj o kolkach, że mogą doprowadzić do szału rodziców i niektórzy z nerwów juz na skraju wyczerpania :) postrząsają noworodkiem co jest bardzo, ale to bardzo niebezpieczne.
Można uszkodzić kręgosłup, a nawet uśmiercic noworodka.
Więc Apel !!!! Nie potrząsać mi noworodkami :D hahahah

Kolejna rzecz to 80% dzieci w Polsce do 3 roku życia ma niedobory wapna więc PIĆ MI MLEKO< a nie wybrzydzać.

"I nikt mi nie powie, ze białe jest czarne, a czarne jest białe " :P

Fajne ?? :D

To dla dziubaski :)

11 lata 10 miesiąc temu #569356 przez dorkiszon
karolinap napisał:

Ogląda ktoś na TVN Style "Dramatyczne adopcje"?? To jest dopiero wyciskacz łez :( Dziewczyna zachodzi w ciążę i wie ze sobie nie poradzi i od razu szuka pary która po porodzie zaadoptuje dziecko. Ten moment kiedy rodzi, dają jej przytulic i oddaje dziecko w rece przyszłych rodziców - ja to sie aż zanosze z płaczu. Ale bardzo lubię ten program. Matka ma 30 dni ma decyzje i np. ostatnio zrezygnowala i zostawila dziecko:)

Ja to ogladałam zabiłam bym taka dupe, a jak się pukac to wiedziała jak i gdzie ?
Potem oddaje dziecko świnia. To juz chyba trzeba byc konkretnie z kamienia.

11 lata 10 miesiąc temu #569361 przez carmelove
cześc Mamuśki

chyba o tej nowości TAKO pisałyście: www.sklepbobas.pl/s28,prdid2939_opt9497,...osc_2013_!!!!!!.html

a słyszałyście coś o wózkach bebetto? polecił mi go sprzedawca i tak sie nad nim zastanawiam...

allegro.pl/nowosc-wozek-bebetto-nico-plu...ice-i3018198938.html

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 10 miesiąc temu #569367 przez karolinap
Dorkiszon ja zauważyłam ze to te matki tych ciężarnych tak naciskają na nie i od razu mówią ze sobie nie poradzą.

Ale i tak lubię to oglądać ;)

11 lata 10 miesiąc temu #569378 przez magdalenagal
karolinap napisał:

Oglądałam może ze dwa odcinki. Ale jeden, gdzie dziewczyna oddawała dziecko parze gejów hmmm nie specjalnie mi się podobał :P

11 lata 10 miesiąc temu #569388 przez patrysia305
a ja się sprzeciwię hhehe ostatnio coś gadali że mleko jest nie zdrowe to co teraz mamy w sklepach, tylko te krowie jest wspaniałe, ale dlaczego to już nie pamiętam chyba przez ten proces pasteryzacji (zapytam mojego taty on mi to mówił) niby lepiej jeść ser żółty bo ma tyle samo wapnia co prawda ja w to wszystko wierzę tak z przymrużeniem oka co chwilę coś wymyślają

muszę się ruszyć bo obiecałam sobie ze dzis idę na spacerek do mojej mamci , także uciekam

a jeszcze Wam opowiem - bo byłam z moim w hurtowni art dla dzieci i przyszedł doradca - czy mogę w czymś pomóc - zapytał, mój mąż że nie, a ja oczywiście popełniłam błąd i zapytałam czy mają na stanie wózki espiro a on mi taki wykład walnął że szok, mówi : "a jaki wózek Pani szuka musi Pani wiedzieć czego Pani oczekuje czy gondola duża, mała amortyzatory tak czy nie, lekki cieższy itp" a ja do niego że nie wiem bo jeszcze nie widziałam dwóch wózków obok siebie z duża i mała gondolą i nie mam porównania. Zaczęłam mu mówić co bym chciała że np daszek odpinany mocno żeby był przewiew to dał mi wykład ze tam się robi przeciąg u dziecka jak mam odpięte i założoną przykrywkę na nóżki - no debil poprostu (po co mi przykrywka jak będzie upał), na każde moje zapytanie odpowiadał kontrą tak mnie zniechęcił że szok, a no i espiro nie miał na stanie żadnego wariat

sorki że tak dużo

11 lata 10 miesiąc temu #569390 przez betka555
cześć Mamuśki:)
Za Wami nadążyć to masakra!!! :) Mnożą się te strony poprostu , tymbardziej jak tylko przelotnie ostatnio tu bywam bo jakos czasu nie moge sobie zorganizować:) i wiecznie go brakuje, ale w temat wpiełam się idealnie bo właśnie kilka dni temu zakupiłam wózeczek dla bąbelka . Znajomi sprzedawali po swoim maleństwie a w sumie mieli 2 gondole wiec wozek jak nowy a wydaliśmy na niego .... 50 euro , no więć naprawde groszowe sprawy i nawet się nie zastanawiałam. a moj dobytek to mutsy i choc byłam troche przeciwna jemu to jest mega rewelacyjny i swietnie się prowadzi...
A mój maluch dzisiaj od samego rana buszuje mi w brzuchu i bardzo wyraźnie go/ją czuć.
No i chciałam zapytać gdzie kupujecie brzuszkowe ciuszki ? :) wczoraj wybrałam się z moim M na zakupy w celu kupienia sobie kilku bluzeczek i leginów i przeszłam całą Brede i poprostu wpadłam w szal bo wszedzie polikwidowali działy dla mamusiek....;/ ani w c&a ani w h&m... i z fochem wrocilam do domu....nie kupiwszy sobie nic;/
Ale się rozpisałam :)
Zycze milego dzionka :) i silnych kopniaczków:)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #569407 przez Lacrijka
W H&M sa działy ciązowe ale nie w każdym sklepie, musisz sobie zobaczyc w necie gdzie sa..Bzdura taka ze głowa mała.

Lutóweczki maja fajna tabeleczkę..Qltoorka, robimy małą przebudowę ??? ;)

11 lata 10 miesiąc temu #569431 przez jabluszko
carmelove napisał:

a słyszałyście coś o wózkach bebetto? polecił mi go sprzedawca i tak sie nad nim zastanawiam...

czesc carmelku! moja siostra ma bebetto i jest bardzo zadowolona. jak szukali gdzie bedzie najtniej to poszli i kupili na targowicy miejskiej nowiusienki bebeciak za 750zł!!! 3w1 ja tez tam bede kupowala

11 lata 10 miesiąc temu #569457 przez karolinap
Modelki maja wymiary 90x60x90.
Jestem właśnie po pomiarach i wpasowuje się w te:
90(cm brzuszka)x60(kg moja waga) :)
Trzeba sobie jakoś tłumaczyć te wymiary :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #569463 przez jabluszko
hehe my wszystkie jestesmy teraz super modelkami :)
bylam dzis na ciuchaczach w szmizierce. znalazlam super plaszcz na wiosne rozmiar 10 :P narazie jeszcze troche luziku mam ale nie wiem czy zdarzy wiosna przyjsc zanim bede sie w moje cudenko za 30 zl miescic heh :/

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka