BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #569467 przez Qltoorka
Jamajka, mam nadzieję, że 5 marca się okaże na USG ;) Odliczam dni... Jeszcze 11 :lol:

Kamilka, opowieści lutowych mam to ja nie czytałam , bo marcówki już się wypakowują i czekam na relacje kolejnych ;) Ja z chęcią zaglądałam często do styczniówek, żeby zobaczyć jak to wygląda, może podłapać jakieś rady i pomysły, trzy mamy tam były z mojego miasta, więc czekałam na ich relację ze szpitala, ale koniec końców każda z nich urodziła przez CC... A marcówki jakoś dziwnie piszą :P non stop tylko cytują i często w tych cytatach są kolejne cytaty :P No czytać sie tego nie da, hihi :P Zaraz będą wypakowywać się kwietniówki, majówki, czerwcówki i....nasza kolej :ohmy:

Lacrijka, to muszę jednak zajrzeć do lutówek, bo nie widziałam ich tabelki ;)

magdalenagal
, o tym wózku to myśmy tu już kiedyś rozprawiały, tylko Ciebie chyba jeszcze na forum nie było. Wózek jest super, na żywo dostępny chociażby w Smyku, tylko szkoda, że nie ma torby, a jest plecak ;)

carmelove, mnie sie podoba wózek bebetto solaris. Dotknęłam go w Smyku i jest super :)

patrysia305, ja bym mu zwróciła uwagę, że swoim podejściem do klienta to raczej zniechęca do zakupu niz zachęca ;) Taki sprzedawca to skarb dla tego sklepu :P Ciekawe ile dzięki niemu uhandlowali :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #569472 przez Qltoorka
karolinap napisał:

Modelki maja wymiary 90x60x90.
Jestem właśnie po pomiarach i wpasowuje się w te:
90(cm brzuszka)x60(kg moja waga) :)
Trzeba sobie jakoś tłumaczyć te wymiary :lol:

To raczej nie wymiary modelek, kochana, bo one szczapy są :P Nawet ja przy nich gruba jestem :) Te wymiary to się określa jako te idealne :) To ja mam..prawie takie: 91 w cyckach, 90 w brzuchu i 90 w biodrach :) Hahaha :silly:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #569478 przez bisbas
witam dziewczyny :) Dzisiaj z brzuszkiem lepiej choc nadal pobolewa ale biore nospe ten nieszczęsny magnez i w miare jest ok słuchałam serduszka i tam tez chyba wszystko ok teraz mam wrażenie ze to faktycznie przez niedobór magnezu bo znowu zaczęłam miec ten wstrentny syndrom niespokojnych nog i skurcz mnie lapal w łydce oby moje przypuszczenia byly słuszne a nie cos powazniejszego ale wystraszylam sie strasznie zaczelam wyc jak glupia ze znowu nie bedzie mi dane wydać tego dzieciatka na swiat ehh mam nadzieje ze juz koniec moich rozterek

czyli 8 marca pokolorujemy tabelke dziewczyny być moze na różowo :lol:

co do wozeczkow to ja polecam wam Tako jestem posiadaczkom tego wozka choc starszego modelu i jestem bardzo z niego zadowolona choć rzeczywiscie gdyby ktos mial go wnosic po schodach to dosc ciezki jest przez masywne koła ale dzieki wlasnie tym kółeczkom jezdzilismy nim popiasku bez problemu amortyzacja jest regulowana mozna te sprezynki popuscic i wtedy zawieszenie jest bardzo mieciutkie a dla starszego dziecka znowu przelaczyc i zawieszenie jest bardziej twarde

a moj wozeczek to ten model troche tanszy od tych laretow allegro.pl/wozek-tako-jumper-x-3w1gratis...013-i3036235714.html a mozna znalesc tez tansze np modele 2 w jednym bez fotelika i dokupic adaptery do fotelika maxi cosi bo pasuje na rame tego wozeczka :)

11 lata 10 miesiąc temu #569504 przez jabluszko
ja mam usg w ta srode :) ale staram sie nie nastawiac ze od razu poznamy plec :/

11 lata 10 miesiąc temu #569511 przez Qltoorka
Ja jak teraz na tym USG połówkowym nie poznam to następna szansa pojawi się dopiero na USG w 30tc... Bo moja lekarka niby aparat USG posiada, ale obsługiwanie się tym to jakoś średnio jej idzie i gdy mi je wykonuje podczas wizyt to generalnie sprawdza tylko tętno.

11 lata 10 miesiąc temu #569516 przez magdalenagal
Ja na połówkowe umówię się z lekarzem na połowę marca :-) cieszę się że Monsz ze mną pójdzie i zobaczy co narobił :D

11 lata 10 miesiąc temu #569517 przez jabluszko
moj chyba sie zna bo jest ordynatorem poloznictwa ;) ale roznie to moze byc... najgorzej ze moj M jest negatywnie nastawiony na robienie usg i jak sie okaze ze nie widac kim jest nasze dziecko to na bank sie nie zgodzi zeby isc na dodatkowe usg :/

11 lata 10 miesiąc temu #569520 przez Kasik88
jabluszko trzymam za Was kciuki :) żeby się Maleństwo ujawniło :)no chyba że mały wstydzioszek rośnie tak jak u mnie ;)

11 lata 10 miesiąc temu #569528 przez patrysia305
dziewczyny odebrałam wyniki krwi i mam hemoglobinę 11,7 min 12
hematokryt 35,9 % min 37%

co Wy na to czy to anemia ?? co robić co jesć aby to zwiększyć ;/

11 lata 10 miesiąc temu #569529 przez jabluszko
no wlasnie... ach te nasze misie male. wczoraj przyszly tatus pirwszy raz został szturchniety przez swoje dziecko :D mam wrażenie ze z dnia na dzien dzidzia jest coraz silnejsza :) dzis czulam pod reka takie mocne kopniaki

11 lata 10 miesiąc temu #569533 przez jabluszko
patrysia mysle ze to nie jest jeszcze anemia.
jedz buraczki. najlepiej dziala sok ze swiezej pokrzywy ale to nie ten czas...
watróbka tez jest dobra
wogole wszystko co ma duzo żelaza

11 lata 10 miesiąc temu #569534 przez Kasik88
patrysia jedzenie szpinaku, buraczków, natki pietruszki a przy tym zażywanie witaminy C (wspomaga wchłanianie żelaza) powinno pomóc,
jabluszko moja dzidzia dziś też daje o sobie znać dość wyraźnie :) z dnia na dzień co raz silniejsze są te nasze dzieciątka :)

11 lata 10 miesiąc temu #569539 przez jabluszko
kasiu a ty kiedy teraz idziesz na wizytę?

11 lata 10 miesiąc temu #569542 przez Patrizia
Czesc mamusie :)

Qulturka tzrymam kciuki zeby sie malenstwo ujawnilo a jak sie nie ujawni to zapraszam do Jaworzna do mojego lekarza on sie zna na obsudze usg :)

jabluszko rowniez trzymam kciuki :)

patrysia305 ja mam hemoglobiny 10,1 :dry: wiec jeszcze gorzej od Ciebie ,mam przepisane dodatkowe zelazo do zarzywania ale dziewczyny tutaj poradzily zeby jesc zielone warzywa bo tam jest duzo zelaza :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #569545 przez Kasik88
jabluszko ja dopiero 19 marca mam wizytę, więc jeszcze dużo czekania :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka