BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #669494 przez Joanna89
Groszek a nie możesz sobie dokupić kosza w większym rozmiarze?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #669499 przez Gro-szek
Nie zastanawiałam się na tym, ale wątpie...

11 lata 6 miesiąc temu #669503 przez Joanna89
Wiem że nie które wózki mają wymienne na większe, przynajmniej znajoma tak miała.

11 lata 6 miesiąc temu #669505 przez MamaBąbelka
Groszek, mam koleżankę korzystającą z kieszonek, rozmawiałam też z innymi mamami i na razie jestem pozytywnie nastawiona :). Kieszonki właśnie wychodzą całkiem nie drogo, a są też dość chłonne, dorzuca się je do normalnego prania, a kupka, no cóż, przecież zdarza się, że przecieknie i z normalnej pieluszki i trzeba zapierać ubranko, to mniej więcej to samo. Ale między innymi dlatego chcę od razu zacząć wysadzanie, po takim maluszku i tak od razu widać, kiedy chce kupkę.

Joanna, to zależy komu do czego jest potrzebny wózek. Ja u nas w ogrodzie i w pobliżu, to będę raczej nosić małą w chuście, wózkiem będę ruszać na dalsze wyprawy, między innymi właśnie na targ po zakupy albo na jakiś plac zabaw czy dłuższą wycieczkę, a wtedy zabiera się ze sobą dużo rzeczy. To oczywiście dopiero po zimie, ale my kupujemy wózek taki, żebyśmy mogli korzystać z niego do kolejnej zimy.

11 lata 6 miesiąc temu #669513 przez Joanna89
Uff dobrze,że u mnie zakupy robi mąż :) hihi
Ja się na torbie tak nie skupiam , bo mogę dokupić większą,gdyby cos..

11 lata 6 miesiąc temu #669521 przez Gro-szek
Ja od dłuższego czasu bardzo powaznie podchodze do spraw związanych z ekologią... bardzo bym chciała korzystac z takich pieluszek ale jak na razie większość aspektów nie przemawia do mnie... a w konfrontacji z ekologią samą w sobie wypadają dość znacząco... może sie jeszcze do nich przekonam...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669533 przez wunia1984
Dziewczyny wracając do tematu badań na paciorkowca GBS, wysłałam maila do mojej lekarki i odpisała mi, że je wykona, więc się cieszę, lepiej dmuchać na zimne :)
Ja dzisiaj cały dzionek nad morzem. Jutro z mężusiem również morze i grilek, malutkiej się podoba taki sposób spędzania dnia, często daje znać :)

11 lata 6 miesiąc temu #669569 przez patka1603
Groszek ja ostatnio też usłyszałam od jednej osoby że mam mały brzuszek jak na 7 miesiąc (i nie był to nikt bliski) mimo że wszyscy dookoła mówią że jest duży więc zareagowałam na to wielkim zdziwieniem, a ta osoba na to ze ona to wie najlepiej bo jest po 2 ciążach... normalnie śmiechu warte, zresztą tak samo jak z tą historią z autobusu zabić od razu takiego gnoja!

Jak nie zapomnę to 19 zapytam o to GBS gina. Z tego co czytałam to to się chyba robi koło 36 tygodnia

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669589 przez Sikoreczka
Mam pytanko kupuje któraś z was fotelik cybex? allegro.pl/fotelik-cybex-aton-3-nowosc-w-wa-i3292690950.html Ja byłam przekonana do kupna maxi cosi cabrio lub pebble ale jak dziś pojechalismy do sklepu i oglądaliśmy foteliki to zachorowaliśmy na tego cybexa i patrze że w testach też jest na 1 miejscu hmmm
Ja z doświadczenia przy Kubie powiem że mi bardzo przydaje się duży koszyk :) zawsze moge schować tam cieplejsze ubrania prowiant no i zabawki :) a co do zakupów to też nie raz zdażyło mi się wracać z obładowanym wózkiem bo akurat wstąpiłam po drodze do jakiegoś sklepu i jak zawsze niby po dwie rzeczy a wyszły dwie siaty :)

11 lata 6 miesiąc temu #669680 przez ziii
Echhh co do pogody to muszę zmartwić - w Krakowie leje :angry: Niby ma się poprawić pod wieczór, ale póki co - szaro, buro i do spania :(

11 lata 6 miesiąc temu #669715 przez cukierecek27
u mnie pogoda tez nie ciekawa..... na szczescie nie pada....ale zimno jakos, nieprzyjemnie po wczorajszych burzach

11 lata 6 miesiąc temu #669755 przez mami_nka
Witam dziewczyny w ten upalny czerwcowy dzień :D u mnie tez leje... nie nowość

Co do komentarzy to moja tesciowa mowi ostatnio "ale brzuch to masz mały, w sumie jestes szeroka w biodrach to optycznie moze sie tak rozlewa" haha no mowie super :D

Ten wózek Graco fajny ale tylko spacerowka bo jakos gleboki to taki jakis dziwny wisi i wyglada jakby byl tani a taki wlasnie nie jest.... takze jak dla mnie to spacerowka a gleboki dziadosko wyglada ale wiadomo ze kazdy ma inne gusta bo moj wybor to Laret i tez nie kazdej sie podobał co szanuje :) ja musze miec wozek wytrzymały na kamienie wertepy i dziury :D a ten jest idealny tylko torbe wyrzuce z miejsca :D

Fotelik - my zostajemy przy maxi cosi i bazie napewno... juz ostatnio bylam w samochodzie sprawdzic czy mam te haki całe :D cosi ma dobre opinie i nie jedna odoba go miala chyba nie bede kombinowac z nowa firmą.

Macie ból jakby w biodrze? tak bardzien z tyłu pupy ze stanąć na noge nie idzie :/

11 lata 6 miesiąc temu #669763 przez patka1603
u nas również pada ale przelotnie, może nawet słońce się przebije

11 lata 6 miesiąc temu #669767 przez cukierecek27
co do fotelika .. mam z zestawu wózka który przyjedzie do nas w lipcu od kuzynki baby merc agat... wlasciwie jeszcze go musze przymierzyć do autka. na poczatku nie byłam przekonana ale stwierdziłam że nie ma co wydziwiać tylko brać jak dają :D zawsze to jakies pieniażki zaoszczędzone :)

11 lata 6 miesiąc temu #669770 przez katarzynaxxx89
U mnie leje ale ta pogoda do bani, dziś dzień dziecka.
Mi nikt mi nic nie mówi na temat brzuszka ale samej mi się wydaje że jest mały ale jestem szeroka to pewnie dlatego

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka