BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #669997 przez mami_nka
agniesia1604 napisał:

mami_nka napisał:

aha Captivia to starszy model pozniej byl Laret Alive i ten City :) tez patrzylam na Captivie ale jest masywniejszy taki wiekszy i sprzedawczyni potwierdzila moje mysli... w tym City denerwuje mnie ta folia z boku bo tak to jest tez super i bym go brała :D ale cos nie gra miedzy nami hehe

To zależy jaka Captiva..
Ja się skupiłam na nowej czyli z 2013 roku - MISY (czyli wiekszej gondoli - misy)
Także wzór wózka jest nowy bo z 2013 roku... jednak projekt stelaża to 2011-2012.

Np Laret to też byl wcześniej produkowany a teraz zmienia się tylko kolor tapicerki lub np torebki an zakupy.

Jeśli chodzi o Tako City Move to 2013 - to nowość 3 w 1 kosztuje około 1800zł
aczkolwiek jeszcze 2 miechy temu kosztował 2000zł:)))))
Nasza Captiva kosztuje 1450zł z fotelikiem.

Są naprawdę różne te wózki - a z każdego praktycznie projektu wózka można stworzyć inny wygląd..... tapicerkę mozna zmienić :P takze można w tym zmienic torebkę:)

Dokładnie ale dobrze niech kombinuja poprawiaja bledy i wymyslaja nowe rzeczy :) Tako to nie droga a wydaje mi sie solidna firma przynajmniej tak wyglada wozek wizualnie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #670007 przez agniesia1604
dokładnie:)

11 lata 6 miesiąc temu #670019 przez malutkamilka
My z mezem obejrzelismy kupe wozkow na allegro zapisalismy ich nazwy i ceny i wybralismy sie do najblizszej hurtowni artykulow dla dzieci. Obejrzelismy x sztuk pod wzgledem wykonania, amortyzatorow, kol i lekkosci w prowadzeniu. mielismy na uwadze glownie Tako Laret, Bebetto Solaris i tutek Grander. Wygral ten ostatni. róznica byla nie wielka ale lepiej jak dla nas sie prowadzil i amortyzatory wydawaly sie lepsze. W kazdym badz razie maz nie lubi jak cos kupuje i pol miasta ma takie samo, lubi takie nie powtarzalne, albo rzadkie rzeczy i to bylo ostatnie kryterium jakie przesadzilo o zakupie wozka.

11 lata 6 miesiąc temu #670048 przez klauduska89
jakoś mam dziś wrażenie że moja skóra na brzuchu jest już napięta do granic możliwości i dalej rozciągać się nie da...

11 lata 6 miesiąc temu #670055 przez agniesia1604
Ja się nabradziej martwię jak ja zejdę z wózekiem z 3 piętra...ale chyba już znalazłam sposób...
Myśle o zakupie chusty np takiej: allegro.pl/chusta-kieszonka-filmy-jak-no...m-6-i3265472496.html

I z dzieckiem wchodzić i schodzić ze stelażem i z gondolą...albo stelaż trzymać zawsze w aucie...
Ale jednak dziecko w chuscie ... łatwe włozenie i wyciągnięcie dzicka i nie trzeba dziecka zstawiać w domu aby zejsc na parter...co o tym myślicie?

11 lata 6 miesiąc temu #670113 przez Joanna89
Hej dziewczynki.U mnie fatalna pogoda i niestety wycieczka odpadła...ale pojechaliśmy do IKEA i do centrum handlowego :) Wszędzie pełno dzieciaczków:) no i my też kupiliśmy coś dla Naszego dzieciaczka:):)
w końcu po całym dniu chodzenia siadłam na tylek :P
-zestaw ubranek bluzeczka,spodenki i czapeczka
- otulaczek
- aspirator do noska
- wkład do wanienki
- płyn do prania
- grzechotkę
Mąż kupiła nawet kaczuszkę do wanny haha ( chyba dla siebie) ;)
Więc dzień zleciał bardzo pozytywnie , na koniec wyszło piękne słonko i poszliśmy na kolacyjkę do Sfinxa:)

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu #670162 przez MamaBąbelka
My też dziś cały dzień lataliśmy, więc teraz padam. Wczoraj mąż z kumplem pomalowali pierwszy pokój, niestety pokój małej i sypialnia muszą zaczekać dwa tygodnie, bo w następny weekend będzie ciocia i nie byłoby gdzie spać. Ale w międzyczasie pomalujemy łazienkę i kuchnie.

Acha, jak jesteście zainteresowane założeniem karty Rossnę w Rossmannie, to jednak można to zrobić przed narodzinami dziecka, choć co innego mówią w sklepach, ale na stronie są dwie opcję "Jestem rodzicem" oraz "Spodziewam się dziecka". W regulaminie są dwa załączniki z rzeczami, które można kupić z rabatem 3 % (tak jest na początku, potem rabat rośnie, jak się robi zakupy), jeden dla tych, którzy już mają dzieci i jeden dla oczekujących dziecka, produkty się na tych listach nieco różnią, warto się zapoznać. My dziś wzięliśmy, aktywowaliśmy i następnym razem już możemy robić zakupy z rabatem.

11 lata 6 miesiąc temu #670165 przez Joanna89
MamaBąbelka mam tą karte już jakiś czas,ale rabat jest śmieszny...dopiero jak często się kupuję to może wzrosnąć.. taniej wyjdzie mi jak zamówię ten sam towar przez internet.

11 lata 6 miesiąc temu #670185 przez Monix
mami_nka napisał:

Monix napisał:

A ty maminko jaki kupujesz model TAKO, bo gdzies to przeoczyłam?

Tako Laret imitacja lnu ale jeszcze nie wiemy jaki odcien :)

Laret też jest świetny :) Najbardziej ten przypadł mi do gustu - czadowa kolorystyka :lol:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670223 przez mami_nka
Doberek :))) słoneczko świeci łooooooo az inaczej mija poranek :) nie pijam kawy ale mam na nia ochotkę dziś :D

Laterta chce takiego :
jak nie ten to ten:
albo

Mój M chce brązowy taki jaki ogladalismy na żywo:

11 lata 6 miesiąc temu #670225 przez mami_nka
tutaj są pokazane fajnie wszystkie :) i widac ładnie spacerówkę www.ewozki.eu/pl/p/3w1-wozki-Tako-wozek-...-Maxi-Cosi-Cybex/601

Przekonuje mnie to (oczywiscie oprócz lekkości prowadzenia, zwrotnosci, tego ze nadaje sie na piach wertepy itd itp) że:
- ma rączkę z skórki oczywiscie eko ale wyglada fajnie i latwe w czyszczeniu
-w spacerówce podnóżek dla małej tez jest ze skórki i fajnie sie czesci po błocie np. mozna wygiac albo ściągnąc
- ta zakładka w budzie z przodu moze wystawac albo byc schowana w zaleznosci czy bardzo świeci albo wieje czy nie
środek gondolki jest fajnie wykonany grubszy nie jakies dziadostwo ze płyte czuć :D
- i jeszcze w spacerówce ta taka misiowata wkładka dla ziecka fajnie sie komponuje

11 lata 6 miesiąc temu #670226 przez cukierecek27
WItam :) śliczne te larety :) wszystkie :D

u mnie od rana burza :((

11 lata 6 miesiąc temu #670249 przez klauduska89
jaką miałam okropną noc...Obudziłam się i miałam wrażenie że się duszę, nie wiem czy to zgaga czy co ale kwas z żołądka cofnął mi się do gardła i się krztusiłam i oddechu złapać nie mogłam, aż mąż się przestraszył co się ze mną dzieje, zrobiło mi się później strasznie gorąco i duszno i musiałam z 10 minut przy otwartym oknie postać żeby ochłonąć, no i później oczywiście spać już nie mogłam.

11 lata 6 miesiąc temu #670260 przez wunia1984
Hej mamuski. U nas pieknie. Wczoraj caly dzien nad morzem. Dzisiak na obiadek dorszyk. Dla mnie kolorystyka tych wozeczkow nieciekawa. Choc tutaj wozki wszystkie czarne, bleh. Zakupki dla Ali bombowe. Bez kaczuni ani rusz :P Klauduska pewnie bejbisek uciska na przepome stad te dusznosci.

11 lata 6 miesiąc temu #670310 przez agniesia1604
MamaBąbelka napisał:

My też dziś cały dzień lataliśmy, więc teraz padam. Wczoraj mąż z kumplem pomalowali pierwszy pokój, niestety pokój małej i sypialnia muszą zaczekać dwa tygodnie, bo w następny weekend będzie ciocia i nie byłoby gdzie spać. Ale w międzyczasie pomalujemy łazienkę i kuchnie.

Acha, jak jesteście zainteresowane założeniem karty Rossnę w Rossmannie, to jednak można to zrobić przed narodzinami dziecka, choć co innego mówią w sklepach, ale na stronie są dwie opcję "Jestem rodzicem" oraz "Spodziewam się dziecka". W regulaminie są dwa załączniki z rzeczami, które można kupić z rabatem 3 % (tak jest na początku, potem rabat rośnie, jak się robi zakupy), jeden dla tych, którzy już mają dzieci i jeden dla oczekujących dziecka, produkty się na tych listach nieco różnią, warto się zapoznać. My dziś wzięliśmy, aktywowaliśmy i następnym razem już możemy robić zakupy z rabatem.

a ja podziałam gdzieś kartę bo miałam ...a teraz jej znaleźć nie potrafię:(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka