BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #179274 przez Marta M
To ewelina bardzo bym Cie prosila zebys jutro podala, ja trzymam sie od poczatku terminu 5 wrzesien wiec jestesmy teoretycznie w tym samym wieku ciazowym...Powodzenia na wizycie :)
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #179278 przez ewelinaa
Marta M napisał:

To ewelina bardzo bym Cie prosila zebys jutro podala, ja trzymam sie od poczatku terminu 5 wrzesien wiec jestesmy teoretycznie w tym samym wieku ciazowym...Powodzenia na wizycie :)

Ok, jak tylko wrócę jutro do lekarza to dam znać co i jak :) :kiss:

Ja też trzymam się terminu 5.09, bo termin z pierwszego usg, z om 15.09 - ale jest mało prawdopodobny, bo zaszłam w ciążę praktycznie zaraz po odstawieniu tabletek, lekarz stwierdził, że 5.09 jest bardziej "realny" :)
13 lata 4 miesiąc temu #179284 przez Marta M
Dziekuje :) Moja gin trzyma sie 5 wrzesnia i twierdzi ze dlatego taka mala ze ja i maz niscy, a zreszta moja siostra i moj tata tez maja krotkie nogi..nie rzucaja sie w oko, ale lekarze twierdza ze maja pewne dysproporje..wiec mala miala sie na kogo podac..
13 lata 4 miesiąc temu #179287 przez beti
Marta M napisał:

Myslalam ze dzis zaprzoduje a tu Mala zaszalala :)

Ja probowalam po wczorajszej wizycie sie tu wbic ale nic z tego. ERROR! A widze ze Wy normlanie pisalyscie!! Niesprawiedliwe :( No wiec tak: u mnie na ktg kilka malutkich skurczy o sile co najwyzej 30. Odczuc praktycznie zero. Mnie tylko w nocy bola krzyze jak na @, a na ktg nigdy wiec nie wiem czy ja sie w nocy "skurczam" tylko czy co..Jesli chodzi o wymiary i wage to:

HC: 320.1mm 36t+1d
AC: 309.1mm 35t+0d

Jestem w 37t+3d ale od poczatku mowili ze wczesna ciaza takze to pewnie ta roznica tygodniowa...gorzej z nozkami:

Nozke miala dwa razy mierzona i wyszlo:
FL(1): 63.8mm 33t+0d
FL(2): 66.3mm 34t+1d

I waga z FL(1) to: 2421g
Waga z FL(2): 2521g

U mnie w zeszły poniedziałek było 36+4 a wymiary:

HC 324 mm, 35+1d
AC 333 mm, 37+1d
FL 75mm, 38+3d

Więc też mam spore różnice, ale pytałam kilku lekarzy i powiedzieli, że to jest ok...
13 lata 4 miesiąc temu #179290 przez beti
A BPD 94mm, 38+0 d

Jutro Ci spiszę to co mi jutro wyjdzie w USG
13 lata 4 miesiąc temu #179292 przez beti
A tak w ogóle to dzień dobry kuleczki :)

przechwaliłam wczoraj bo skurcze szybko wróciły i cały wieczór do 1 w nocy mnie masakrowały :(
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179304 przez Marta M
Beti dziekuje :kiss:
to Twoje dziecko dlugonozne bedzie :) A moje bedzie mialo spora glowke..ale wedlug mnie to normalne takie rozbieznosci, zreszta naprawde trudno jest lekarzowi podac w miare dokladny wynik zalezy gdzie krzyzyk postawi a mm w ta czy w ta strone daje juz spore rozbieznosci...a wyczytalam jeszcze, ze: Średnia masa urodzeniowa dla polskich dzieci mieści się między 3250 a 3400 g, średnia długość ciała to około 50 cm. Chłopcy bywają ciężsi od dziewczynek o około 250 g i są o mniej więcej 5 procent dłużsi. Gdy noworodek waży mniej lub 2500 g, mówi się, że ma małą wagę urodzeniową. . To my prawdopodobnie te 2,5kg zdazymy przekroczyc bo jakos tak oscylujemy teraz :lol:

Oj beti..czyzby u Ciebie sie powoli rozkrecalo?? Ja mam jeszcze zazywaz magnez przez kilka dni :)
13 lata 4 miesiąc temu #179319 przez beti
Ja się właśnie zastanawiam co z tym magnezem zrobić, podobno 1 tabl nie powinna zaszkodzić ani spowolnić akcji i już sama nie wiem, czy brać czy nie brać...
13 lata 4 miesiąc temu #179320 przez beti
Aha, i zaczęłam 39 tc :) więc już pełnoprawnie Fifi może się rodzić :) Ciąża donoszona :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179325 przez Marta M
Mnie powiedziala zeby odstawic poczatkiem 39tc, czyli tak jak Ty teraz jestes..wiec chyba nie powinnas juz brac..chociaz wedlug mnie jedna tabletka nie zaszkodzi ;) I gratulacje wejscia w ten szczesliwy, bezpieczny okres ciazy, w ktorym dziecko moze juz opuscic swoj dotychczasowy domek :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179331 przez Pyśkaaaa
witam :kiss:
ale se dziś pospałam... wstałam zrobiłam mojemu K sniadanko i poszłam dalej spać aż do teraz w nocy mnie tylko wizyty w toalecie meczyły... dziewczyny czy wam też tak w nocy gorąco :unsure:
Beti gratuluje 39 tc
Gosia 3mam kciuki za Jagódkę niech jeszcze chwilkę posiedzi :)
MartaM ja myślę że bedzie dobrze i już to pisalam ale taka uroda Mai sama mowisz ze nie ma po kim być duża :)

aha i ja jeszcze nie chcę rodzić jeszcze kącik Franka nie gotowy wszystkiego nie mamy :P
13 lata 4 miesiąc temu #179332 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
monika jak by to zaskoczenie sie dziedziczyło, to na pewno mam duże szanse na suprisa :D
raczek dzięki za pamięć, rzeczywiście czas minął tak szybko, aż trudno uwierzyć :)
beti to już lada dzień możesz mieć swoje maleństwo w ramionach :)
13 lata 4 miesiąc temu #179337 przez slowiczek
cześć brzucholki :*

Pyśka ja potwierdzam, mnie w nocy jest gorąco :D przed ciąża zawsze spałam po kołdrą, nieważne czy lato czy zima a teraz śpię w ogóle bez kołdry i oczywiście z otwartym oknem...bez poduszki w sumie też, mam rogala :D

Martakażdy dzidziuś jest inny, to nie są jakieś ogromne rozbieżności więc moim zdaniem nie ma co się martwić :) a co do terminu porodu to ja bym się trzymała tego z OM :D

ja zaraz zmykam pod prysznic, czeka mnie zaawansowana akrobatyka :D = idę się ogolić :D a na 13.30 mam gina, także umieram z ciekawości co mi tam dziś powie :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179339 przez Marta M
Pyska mamy trzy okna w mieszkaniu i wszystkie trzy otwarte, na dodatek spie odkryta a i tak szyje z reguly mam mokra od potu, bo spie z rozpuszczonymi wlosami..

aj slowiczku to tez moze Twoja ostatnia wizyta :D Powodzonka i napisz jak wrocisz :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179342 przez Pyśkaaaa
rany jak oni mnie wnerwiają w mojej robocie czekam od tyg az mi wyślą ubezpieczenie ciagle zaglądam na poczte i nic...

Słowiczku daj znać jak po wizycie

a co do pocenia to myśłałam że cos ze mną jest nie tak.... :silly: też śpie na tym rogalu
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia