BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu #246145 przez slowiczek
no a pamiętacie jak wam pisałam, że zapukała do mnie laska z WWF a byłam wtedy już w mocno widocznej ciąży a ona na to "czy jest ktos dorosły, mama albo tata w domu" :lol: nooo, ale ja już jestem przyzwyczajona, że biorą mnie za małolatę :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #246185 przez ewelinaa
witam i ja :)

Moja mała od dwóch dni rano daje takie koncerty, że pewnie sąsiedzi opiekę społeczną naślą... Albo Uwagę B) Nie wiem o co jej chodzi :dry: :dry:
Płacze, płacze i po jakimś czasie samo mija :dry: :S
I to nie przez te szelki, bo nawet jak jej zdejmę to i tak płacze. Więc nie wiem o co kaman :unsure:

We wtorek idziemy na drugie szczepienie, muszę popytać pediatrę jak te szelki wpłyną na jej rozwój, no bo pewnie ciężko jej będzie się w tym obracać i w ogóle. A jak wszytsko będzie dobrze to zdejmą jej to dopiero jak będzie miała 4,5 miesiąca :( :ohmy:

Też już zaczynam się rozglądać za prezentami mikołajkowo-świątecznymi, chyba na allegro kupię, bo w sklepach masakra cenowa :ohmy: Nawet już mam kilka rzeczy upatrzonych ;)
13 lata 1 miesiąc temu #246212 przez fanka
Zdjęcie z chrzcin- proszę bardzo :-) lecę bo obiad robię ...dziś na obiad eksperymenty ;-)
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #246221 przez mgielka22
Fanka sliczne zdjecie:D

Slowiczku a moze inaczej na mnie zadziala :P a Ty bralas regularnie??? Ja po yasminelle, dianie i plastrach evra mialam skutki uboczne ;/ wiec musial mi cos innego przepisac...
13 lata 1 miesiąc temu #246318 przez Marta M
fanka super :)

Jak Was czytam to sie utwierdzam w tym ze nie tylko nasze dziecko placze...ewelinaa u nas tez glooooosno potrafi byc i tez niby wszystko ok wiec tak naprawde niewiadomo o co chodzi...ale to kobietki sa wiec juz maja nastroje w genach :lol: :lol: :lol:

A ja od trzech dni mam normalny okres, wlasciwie to nie normalny ale to nie jest juz plaimenie, ale istna powodz..i wyobrazcie sobie ze brzuch mi dzieki temu spadl :lol: :lol:

Powiedzcie mi jeszcze, czy sa jakies przeciwwskazania zeby szczepic jednego dnia na wszystko znaczy podstawowe plus pneumo i rota??
13 lata 1 miesiąc temu #246335 przez monika1984lodz
13 lata 1 miesiąc temu #246355 przez Pyśkaaaa
chyba sie dzis jeszcze nie witałam przez ten okres mozg mi zanika :P
MartaM ja szczepiłam podstawe i rota wiec chyba można :) a co do twojej opowieści to padłam że smiechu :P ja w ciązy miałam taka przygode jak wylądowałam na IP to pani pytała czy 18 lat mam skonczone :D
Fanka :D
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246412 przez Marta M
Chcialam sie z Wami jeszcze podzielic nowym patentem na usypianie...w kocyku na glowce bylo jej cieplo a pieluszke nakladala na buzie, a w tym cicho, cieplo, wygodnie :):)

Jak ktoras wie ile dziecku urosl obwod glowki od urodzenia prosze napiszcie mi..
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #246427 przez slowiczek
mgiełka, oczywiście, że regularnie :) novynette to jedne ze słabszych tabletek więc mam nadzieje, że nie odczujesz skutków ubocznych

marta - haha jak na to wpadłaś żeby zakładać majeczcce nauszniki :D? a co do główki - natalka przy urodzeniu miała 32 cm, 6 tyg - 37.5....mierzyłam ją ze 2 tyg temu to było chyba 38 teraz rośnie o wiele wolniej, jak się obudzi to ją zmierze :) a czemu pytasz ?

robiliśmy bilirubinę wczoraj, natalka jest totalnie biała, myślałam, że już po żółtaczce, ciągle spada ale ma jeszcze 2.4 bilirubiny...a jak pozostałe dzieciaczki, które miały przedłużoną żółtaczkę ?
13 lata 1 miesiąc temu #246430 przez Marta M
Dostala nauszniki w prezencie i zalozylam zeby zobaczyc jak smiesznie w nich bedzie wygladac...i tak juz zostaly, szybciej w nich zapada w sen ;)

A pytam, bo czytalam jeszcze o tym zachodzacym sloncu i ze przy wodniakach dzieci szybko nabieraja obwodu w glowce, ale widze ze u nas w normie bo mialysmy 32 jak Natalka a teraz 38,5 haha :D
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246435 przez Marta M
A to minka dla wszystkich cioc :)

I jeszcze taka:
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #246476 przez Mała
Marta Majeczka to fajna pucka, jak moja Olcia :laugh: Nauszniki wymiatają.
Ja szczepiłam obowiązkowymi i pneumo także chyba można.

A mnie dzisiaj dopadło zmęczenie materiału i jakoś mi tak źle i smutno. :(
13 lata 1 miesiąc temu #246490 przez Marta M
A tu mala ja :)
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #246491 przez Marta M
Mala przytulam :) Na polepszenie humoru pochwal nam sie tu Ola..:) Bo chyba dawno jej nie widzialam :)
13 lata 1 miesiąc temu #246500 przez monika1984lodz
Maja pyzulo kochana buziaki :kiss: :kiss: Martus widze podobienstwo :)

Mala tule :*

My wyladowalysmy u dermatologa.Babka ogolnie srednio ogarnieta pytala, czy daje malej soczki owocoe :huh: :ohmy:
Nunka ma okrutne uczulenie niewiadomo na co mam ja kapac w wodzie przegotowanej i oliatum

Kurde jak nie kolki i skazy bialkowe tak jakies dziadostswo musialo sie przypaletac eh

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży