- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Melduje się, że żyje i wszystko u nas dobrze
Byliśmy wczoraj na kontroli bioderek i już mamy wbite pieczątki w książeczkę, że wszystko ok i więcej wizyt nie będzie.
Co do chust to zakupiłam natibaby, teraz jest tam taka promocja że za 200 zł 2 chusty Moja malutka tak różnie, jak ją motam to zazwyczaj się denerwuje ale jak chwilkę pochodzę, to jest już dobrze. A jak jej zupełnie nie pasi, no to odwiązuję. Wygodniej mi nosić w chuście.
Nie wiem kiedy teraz się odezwę bo na wyjeździe jestem, ale postaram się być na bieżąco.
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Lily- jaka tam ze mnie laska, masa dodatkowych kilogramów na mnie wisi.
Katy- Twoje dzieciaczki śliczne, piękną, egzotyczną urodę oboje mają.
Beti- jako eksperyment na obiad dziś była zupa- krem z warzyw z groszkiem ptysiowym, nigdy takich kremów nie robiłam tylko tradycyjne zupy, a dziś mnie naszło tylko nie miałam żadnego przepisu więc sobie tak z głowy robiłam. Całkiem, całkiem wyszło
zmykam spać bo mały już 1,5 godziny śpi i niczym ja się zbiorę do spania to on już będzie o jedzonko wołał
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobrze wiecie, że moja natalka zawsze była bezproblemowa, sama zasypiała, w nocy max 1 karmienie a od paru dni wieczorne zasypianie to cyrk...nie dość, że w dzień też najchętniej by wisiała cały czas na cycu to wieczorem nie chce zasnąc, zasypia przy cycu, odkładam ją do łóżeczka, 30 sekund i ryk, i znowu wszystko od nowa, noszenie, cyc, łóżeczko, ryk...po kilku takich próbach poddaję się i mała ląduje w moim łóżku...i o dziwo, zasypia błyskawicznie pewnie to skok bo je ciągle i wymyśla jak nie ona
Katy - dzieciaczki masz bombowe...męża też
Agusia - trzymam kciuki za chrziny...ja się właśnie zastanawiam kiedy chrzcić....w święta za dużo zamieszania, przed świętami każdy zabiegany, więc chyba początek stycznia
- LILY
- Wylogowany
- budujemy zdania
o rany, ale jestem zmęczona
dobrze wiecie, że moja natalka zawsze była bezproblemowa, sama zasypiała, w nocy max 1 karmienie a od paru dni wieczorne zasypianie to cyrk...nie dość, że w dzień też najchętniej by wisiała cały czas na cycu to wieczorem nie chce zasnąc, zasypia przy cycu, odkładam ją do łóżeczka, 30 sekund i ryk, i znowu wszystko od nowa, noszenie, cyc, łóżeczko, ryk...po kilku takich próbach poddaję się i mała ląduje w moim łóżku...i o dziwo, zasypia błyskawicznie pewnie to skok bo je ciągle i wymyśla jak nie ona
Katy - dzieciaczki masz bombowe...męża też
Agusia - trzymam kciuki za chrziny...ja się właśnie zastanawiam kiedy chrzcić....w święta za dużo zamieszania, przed świętami każdy zabiegany, więc chyba początek stycznia
Słowiczku jak tak miałam przez pierwsze tygodnie z Jasiem. Zawsze jak go odkładałam do łóżeczka to się budził i płakał i w końcu spał ze mną bo po paru próbach miała dośc takiej zabawy. Cycek w buzie i za 5 min spał jak zabity. Ale przeszło i teraz śpi w łóżeczku bez cyrków.
A chrzciny ja robie właśnie w święta bo u nas tylko wtedy wszyscy naraz zjeżdzają z zagranicy. Tzn. mój facet, jego tata, jego brat i bratowa, moja mama, siostra i jej chłopak. A na imprezie będzie ok 16 osób i dwójka maluchów.
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Katy oby szybko Cię wypuścili Oj, będzie pewnie się działo w pracy u męża
Słowiczku ja tak miałam 5-dni i myślałam, że oszaleje. Wszystko wróciło do normy i jestem szczęśliwa. Doceniłam też, jak grzeczną córeczkę mam
Bewipo to gdzie ten urlop Zaglądaj do nas częściej
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Katy - trzymam kciuki za Ciebie i Samiego, w szpitalu pewnie nie będą Cię trzymać dłużej niż potrzeba i niedługo przytulisz swoje dzieciaczki
Monia - tak jak pisała Beti Emolium to to samo co Oilatum, też bardzo dobre (kąpaliśmy w tym Kingę po urodzeniu), teraz używamy Balneum, bo mniej tego trzeba do kąpieli niż Emolium, zamawiałam na allegro butelka 500 ml ok. 50 zł, a do kąpieli wlewasz tylko 5ml Więc moim zdaniem się opłaca
Słowiczku - współczuję i doskonale Cię rozumiem, bo ostatnio też moje dziecko z aniołka zamieniło się w marudę
U nas dziś deszcz, mgła i od rana jest ciemno Aż nie chce się ani kąpać ani ubierać, sterta prasowania czeka, ale tego też nie chce się robić
I coś gardło mnie boli - trzeba ciepłą herbatkę z miodem wypić dopóki dziecko śpi
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Moja corcia coraz lepiej spi...dzis w nocy znow obudzila sie tylko o 3:45 i o 6:30 a po 8 znow poszla spac i nyna do tej pory ale dzieci to maja spanie... sama polozylabym sie kolo niej, ale praca czeka
Bewipo, gdzie sie wybraliscie? Dlugo Was nie bedzie?
Dziewczyny trzymajcie kciuki by wszystkie potrawy mi sie udaly..
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
U nas dzisiaj w nocy znów karmienie co 2 h, szalone to moje dziecko, ale jakoś daję radę.
A na dworze cuuudna pogoda.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Katy trzymam kciuki, żeby szybko Cię wypuścili i żeby Sami jednak załapał mleczko butelkowe.
Agusia no super, że Emilka się poprawiła w nockę, bo strasznie mi było Ciebie żal. A potrawy na pewno będą smaczne.
Słowiczku w końcu minie Natalce, oj też pamiętam taki czas, masakra.
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie noc jak zwykloe pobodka 2 i 5 a od 6 mala nie spala ;/ nie wiem kiedy jej sie przestawi na spanie calonocne bo w dzien prawie w ogole nei spi...
Slowiczku nie przejmuj sie ja mam z mala tak od poczatku
Katy dasz rade scignij pokarm najwyzej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marta - Majeczka cudna, no i cała mamusia nauszniki wymiatają, hihihi
Mala - Olcia na chrzecina wyglądała jak śpiąca królewna A kolaż z rodzinnych zdjątek rewelacja!
katy - prześliczny Samiczek i jego uśmiech No i oczywiście Ineska cudo
Mój synuś dziś mnie zaskoczył - zasnął o 24 i obudził się na jedzonko dopiero o 6
W kinie byłam - LISTY DO M. REWELACJA!!! POLECAM WSZYSTKIM!!! Dawno nie widziałam tak dobrego, polskiego filmu
A co do prezentów dla malucha na gwiazdkę to my chyba zdecydujemy się na takie coś allegro.pl/kolorowy-edukacyjny-interakty...cha-i1940523526.html Kacper już teraz jest zachwycony wszystkim co mu gra i dynda nad głową, a ten pałąk jest taką długoterminową zabawką
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Mala ja sie naogladalam Waszych zdjec na tej stronce ktora podalas i sniliscie mi sie z Kamilem...a ostatnio mgielka mi sie snila, ale o co w tych snach chodzilo nie pamietam..
Mgielka ja czytalam duzo opini rodzicow chorych dzieci ze gdyby czas wrocil szczepili by od razu na pneumo...jak my mialysmy podejrzenie sepsy, wspominali tez zapalenie opon mozgowych to mowili ze to moze pneumo, na szczescie sie nie potwierdzilo ale wtedy zrozumialam ze od razu szczepimy..
My dzisiaj konczymy 11,5 tygodnia i wedle tabeli u nas burza z piorunami.
Agus to sie napracujesz przy chrzcinach, my mielismy w restauracji a tez zalatwien troche bylo, nie wypbrazam sobie jak bym to miala wszystko ogarnac, podziwiam Cie
Wogole Was podziwiam, tyle robicie, prasujecie, ja mam w nosie, nigdy nie prasuje, niczego, tylko wtedy jak mam sie elegancko ubrac to wlaczam zelazko, a koszule maz sobie sam prasuje
A jesli chodzi o kapiel ja kapie Majke w wodzie i uzywam tylko mydelka Nivea, nawet do wloskow, potem oliwka Nivea i wsio!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- magda79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas nocka ok 3 razy papanko i zaraz spanko
Od rana piękna pogoda, świeci słoneczko więc zaraz na spacerek pójdziemy albo wyśle M z Domisiem, a ja obiadek jakiś przygotuje
Katy, Mała, Marta, Fanka śliczne zdjęcia mam nadz ze nikogo nie pominęłam, jeżeli tak to przepraszam
A z kremów to ja wczoraj dla gości miałam krem z pory na rosole z wiejskiej kury z groszkiem ptysiowym,potartym żółtym serem i pietruszką zieloną
podobno był smaczny
Bewipo - udanego wypoczynku
Monia jak Mała
- magda79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marta ja narazie bez @ i mam nadz, że jeszcze długoooo , zobaczymy bo tak miałam przy Majce