BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 tygodni temu #252245 przez Marta M
I co?? Maja dzisiaj kilka razy powiedziala MAMA :):) Znaczy wiadomo ze nie swiadomie ale to jej jojczenie tak wychodzi :):)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 tygodni temu #252247 przez LILY
Marta M napisał:

Troche mnie nie bylo..ale Dominika Agusi udalo mi sie zobaczyc, hurraa!!

Czytam Was i ja jakas nienormalna jestem, wszystko na opak...nie lubie ciuchow z ciucholandow, Maja ma kilka ciuszkow, nie kupuje na zapas, nie znosze kupowac zabawek, Maja ma kilka, zadnych hustawek i nic z tych rzeczy, mam tylko to co dostalam w prezencie...jestem zdania ze dziecko ma cwiczyc wyobraznie i bawic sie tym co ma pod reka, np fasola, drewnianymi lyzkami, itd..owszem mis, materialowa laleczka, klocki, puzzle i bajki musza byc, ewentualnie baczek..:) I Lily tylko ja za 1..I nie chodze do fryzjera, nigdy nie mialam farby a wlosy sama sobie podcinam...ja piernicze. Jednym slowem: DZIWAK ZE MNIE, haha

Lily ja mam ten zegar i za chiny ludowe nie wiem ktora pokazuje godzine, haha...ale na zdjecia jest ok :)

A do tematu kupek robimy ze 3 dziennie...zreszta kazda pieluszka zawsze zazolcona...popuszcza sobie..

Ha ha przyznam sie ze osobiście też byłam za fryzurą pierwszą :side:
A zegar chce ze względu na zdjęcia czyli zupełnie bez sensu :P

A moje dziecko też nie ma za wielu zabawek i maty nie ma i huśtawki i bujaczka. Na razie ma tylko grającego misia i mnóstwo pluszaków po moim bracie :)

Moj brat miał pełno zabawek ale bawil sie tylko klockami i rysował. I musze przyznac ze zdolna bestia. Majac 7 lat budowal zamki z wnetrzami, podnoszonymi bramami, bez instrukci i nie ze specjalnych klocków. I rysował statki gigantczne. Sklejał razem 4 kartki A4 i rysowal tak ze było widac co statek ma w srodku. Nawet sklep H&M był :lol:

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 3 tygodni temu #252248 przez LILY
Ai gratuluje tej "mamy" bo mojemu to wchodzi tylko "aja" :D

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 3 tygodni temu #252256 przez Edyta1986
beti i gdzie znalazlas ta rehabilitacje?? w MIńsku czy gdzie indziej?
13 lata 3 tygodni temu #252269 przez megi2501
Witam się Kochane,

Beti nic tylko bym pojechała do tego pediatry i wygarnęła mu :angry:
Nasza służba zdrowia to jeden wielki żart :ohmy:

Gosiu GRATULUJĘ :laugh:

Smerfetka, ale śliczny chłopiec z Twojego synka :kiss:

Aj, jestem nie wyspana. Tak ładnie budziła się tylko raz w nocy i jak ją pochwaliłam to znowu 3 razy się budzi :(
Moja Jula łapie już grzechotki od wczoraj :woohoo: Jestem dumna, jak paw :laugh:
Załączniki:
13 lata 3 tygodni temu #252276 przez magda79
Witajcie na dzisiaj :)
Ale się naczytałam ;)
Beti normalnie brak mi słów ale dobrze, że jesteście już w dobrych rękach...będzie dobrze :)
Pati, Smerfetka śliczni panowie Wam rosną...a my razem z Leo będziemy świętować razem urodzinki :lol: no i właśnie tego dnia wychodziliśmy z Domisiem ze szpitala :laugh:

Megi gratulujemy nowych umiejętności, śliczna i dzielna Julcia :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #252277 przez magda79
...a Marta żaden DZIWAK z Ciebie nie jest, ciesz się, że sama dajesz sobie radę z włosami - dużo oszczędzisz ;)
a wiesz...ja już kobieta po 30stce to trzeba nadrabiać fryzjerem i siwe włosy maskować :ohmy: :ohmy:
13 lata 3 tygodni temu #252279 przez magda79
a no i przede wszystkim gratulujemy Majusi wołania MAMA...nieważne czy świadomie czy nie...ważne, że wyszło :lol:

no i Gosia witaj wśród "rozdziewiczonych" hehe
13 lata 3 tygodni temu #252284 przez magda79
Gosia fajne zakupy, ekspres ciśnieniowy super sprawa, też poluję i w końcu muszę się skusić :laugh: bo taka kawka jest pysznaaaaa
my narazie korzystamy u znajomych :P

A ja jestem dzisiaj wyspana dobrze, Dominik budził się na papanko ale za to wieczorem mamuśka poszła spać bardzo wcześnie bo coś mnie łamało w kościach :)
teraz prasowanie bo wczorajsze pranie dosycha, potem sprzątanie domu,obiad..itd itd wiadomo jak to jest :laugh:
13 lata 3 tygodni temu #252313 przez Agusia83
dziewczynki wczoraj Was tylko podczytywalam..nie mialam sily pisac...jakos wczesniej poszlam spac...bylam pewna, ze Emisia znow bedzie sie budzic kilka razy a tu niespodzianka..pobudka o 2 i 6:30...teraz jakies pol godzinki temu znow zasnela:)Jak sie obudzi pojdziemy do sklepu bo pieluch brak...

Marta, ciekawa jestem czy nadal sa te pieluchy...gratuluje Majeczce slowa "mama"..niewazne, czy swiadomie, czy nie...raz tez mi sie udalo uslyszec od Emisi i szczerze, to lezka mi sie zakrecila w oku...a co dopiero jak bedzie mowic kilka razy dziennie:) :laugh: I kochana wcale nie jestes dziwaczka...super, ze radzisz sobie sama ze wszystkim :laugh:

Beti, z przerazeniem czytalam twojego posta...totalne konowaly z tych naszych lekarzy...i pomyslec, ze teraz ich nauka bedzie okrojona...to juz w ogole beda konowaly do potegi n-tej...najwazniejsze, ze trafiliscie do specjalisty i Fifik bedzie rehabilitowany...zycze szybkiego powrotu do zdrowia :laugh: I ciotka oraz Emisia sla caluski dla Filipka :lol: :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Tez bym chciala taki expres do kawy...

Magda, witaj w grupie, ja tez zaliczam sie do siwcowych kobiet, tyle, z eu mnie to juz sie zaczelo w wieku 22lat :( tak wiec farbiczka musi byc...bym mogla wygladac jak czlowiek..

Smerfetka, witam ponownie, super, ze sie w koncu odezwalas...Slicznego masz synka...kapelusik wymiata:) :S

Megi, ale masz juz duza coreczke...a jaka madra:) na zdjeciu widac jak slicznie lapie grzechotke :woohoo: piekna niunia 1
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #252425 przez monika1984lodz
Dzien dobry.

Megi :) gratulacje dla Juleczki :)silnadziewczynka :)

Slowiczku fajny ten album :)
ja mam cos takiego :) merlin.pl/Kubus-Puchatek-Wielka-Ksiega-M...iN46wCFQRO3godMFTznA
ale zwykly album tez planuje kupic :) noi oczywiscie kolaz ze zdjec na scianie :)

Martus wcale nie jestes dziwna :) kazdy zyje tak jak chce i jak lubi :)

co do zabawek, bujaczkow itp. to ja to wszystko uwielbiam :) i che zeby moja Nunka miala wszystko to czego janie mialam - najwazniejsze juz ma dwoje rodzicow , ktorzy kochaja ja nad zycie :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 tygodni temu #252448 przez pati-m
Witam :)
Ja dziś z mały cały dzień u mamy - troszkę się nim zajmie, a ja poleżę pod kocem bo cały czas mnie trzyma ta gorączka :angry:

megi - gratuluję zdolnej córci :lol:

Marta - gratuluję pierwszego "mama" :) No i co z tego, że nie do końca świadomie, i tak na pewno pięknie to brzmi :lol:

A mój mały mężczyzna kończy dziś TRZY MIESIĄCE!!! :lol: :lol: :lol:

JAGÓDKA - buziak od cioci i Kacperka, bo Ty też dziś już 3-miesięczna pannica jesteś :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #252459 przez Mała
Witam.
Ja już od rana tyle narobiłam, że padam na pysk, a do tego mój przedszkolak stał się chrypulcem :( i siedzi w domu. Mam nadzieję, że nic sie poważnego z tego nie rozwinie.

Kacperek, Jagódka sto lat :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #252473 przez fanka
Jagódka, Kacperek- gratuluje 3- go miesiąca, buziak wielki dla Was.
Gosia- czyli rozumiem , że wspominany tu syndrom o z n Cie już nie dotyczy? ;-)
Kacperek, Leo- ale z Was przystojniaki, a Julcia śliczna, silna dziewczynka.

Mojemu Dawidowi też czasem wyjdzie "ma ma" i " nie nie nie" śmiesznie to brzmi ale i cudownie, taki "zalążek" mówienia

Beti- walcz o swoje bo to jest masakra co robią z nami, całe życie się płaci składki , a jak przyjdzie co do czego to ciężko pomoc uzyskać.

Dziewczyny dziś od rana chodzi mi po głowie co zrobić z powrotem do pracy, wiem, że nie poradzimy sobie finansowo jak ja nie będę otrzymywać żadnej kasy, a z drugiej strony przeraża mnie fakt zostawienie Dawida tak szybko i powrót do pracy i wiecie co , zaczęłam bardzo intensywnie myśleć o właśnie firmie, która od dawna chodzi mi już po głowie tylko nie mam odwagi.
13 lata 3 tygodni temu #252498 przez pati-m
Mała - piękny awatarek :lol: Ale chyba nie chwaliłaś się tym zdjęciem Oleńki? :)

fanka - a kiedy musisz wrócić do pracy? Co do własnej firmy, to wszystko zależy od osoby - jedni się do tego nadają, inni nie. Ale jeśli czujesz, że podołasz to czemu nie. Jest mnóstwo dodatków pieniężnych, które ułatwią Ci start, a to że się boisz, to jest normalne, to tylko świadczy że racjonalnie podchodzisz do tego. A masz już jakiś pomysł czym chciałabyś się zająć?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia