BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 tygodni temu #252531 przez LILY
Hej wszystkim :)

Pati kuruj się :) Najlepsze życzenie z okazji 3 miesiąca dla Kacperka :)

Megi gratuluję Julce i Tobie. Musisz być mega dumna :)

Fanka a jaki masz plan? Jaki pomysł?

Ja mam swoją firmę i jestem zadowolona, co prawda nie tu w Polsce ale wszystko odbywa się przez internet więc mogę pracować gdzie tylko mam ochotę :D

Pati ma racje że nie wszyscy się do tego nadają ale jeśli masz dobry pomysł i wiesz co chcesz robić to zaryzykuj. Naprawdę firma może być prawie jak dziecko i człowiek jest niesamowicie dumny jak się udaje :)

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
Temat został zablokowany.
13 lata 3 tygodni temu #252534 przez LILY
Pati wydaje mi się ze Mała jednak chwaliła się tym zdjęciem :D

13 lata 3 tygodni temu #252541 przez iwonaNAVI
Witam sie :) Udalo mi sie w koncu Was nadrobic :D musze przyznac ze to nie lada wyczyn :P
Melduje ze zakupy swiateczne pokupowane takze spokojnie mozna czekac na swieta. Jeszcze tylko umyc 1 okno i lazienke tak generalnie i wsiooooo :lol:
Wszystkie dziedziaczki slodziaki kochane tylko do schrupania :lol: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 tygodni temu #252544 przez fanka
Dziewczyny ja chciałam połączyć przyjemne z pożytecznym i przy okazji wykorzystać swoją pasję, może to nic odkrywczego ale chciałam zrobić firmę z cateringiem ! Moja cała rodzina jest "gastronomiczna", moja mama pracuje jako szefowa kuchni u kogoś, zarabia marne pieniądze, a do tego szef różnie traktuje swoich pracowników w zależności od humoru , ja też bardzo lubię gotować i myślałam o firmie z cateringiem ale kuchnią tradycyjna, polską, wiem, że ludzie mają coraz mniej czasu na robienie np. pierogów, i moja mamę często ktoś prosi o zrobienie jakiś potraw np na święta ludzie sobie u niej zamawiają stąd też ten mój pomysł.
13 lata 3 tygodni temu #252551 przez bewipo
Witam :)
Slowiczek fotokoszyk to moja ulubiona strona z albumami :) My mamy taki www.fotokoszyk.pl/Album_Dzieciecy_Walthe...djec_10x15-2161.html
Co do zabawek to moja mała potrzebuje częstej zmiany otoczenia więc latam z nią między matą, łóżeczkiem, fotelikiem samochodowym, noszeniem na rękach, siedzeniem na kolanach, itp... Mam nadzieję, że taka huśtawka zajmie ją na troszkę dłużej ;) Ostatnio porysowałam jej na białej kartce czarnym markerem kółka, trójkąty, kwadraty i patrzenie na to trochę ją zajmuje.
U nas dzisiaj deszczowo więc w domku siedzimy...
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #252553 przez LILY
Fanka dokładnie ludziom się nie chce gotować i nie mają też czasu. Moja mama w ciągu 2 lat miała 4 razy firmę kateringową na różne imprezy i była bardzo zadowolona.
Nawet na te święta ciasta będzie nam piekła ciocia :)

Super pomysł!! :) Dobra kucharka to skarb, gospodarz jest zadowolony, goście zadowoleni i chwalą imprezę.

Dobrze to sobie zaplanuj i do dzieła. Wcale nie trzeba na to dużo pieniędzy. Najważniejszy wkład to własna praca i jeśli mama Ci pomoże to super :)

13 lata 3 tygodni temu #252557 przez slowiczek
Monia - też mam takie coś do wypełniania www.empik.com/album-dzidziusia-opracowan...1043853602,ksiazka-p właśnie korzystając z tego, że maleńka śpi uzupełniłam tyle co się da, powklejałam zdjęcia itd

fanka - najważniejsze to dobry pomysł, ja ciągle czekam na to, że wpadnę na coś genialnego :)

gratuluję kolejnych osiągnięć maluszkom :kiss: no i buziaki dla naszych starszaków - Jagódki i Kacperka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #252567 przez LILY

13 lata 3 tygodni temu #252574 przez magda79
Agusia, Monia i Mała mają nowe zdjęcia profilowe a tylko Mała nam się nim pochwaliła :)
Dziewczyny....czekamy :laugh:

Fanka super pomysł i myślę, że na czasie!!!
Bewipo Ty pomysłowa mamusiu :laugh:

U nas dzisiaj Ładna pogoda byłam z Dominikiem na krótkim spacerze a od 1,5 godz dosypia w domu, więc ja korzystam. Pranie na miejscu,dom posprzątany, jeszcze tylko podłogi trzeba wymyć ale to część pod wieczór a resztę jutro rano,zupa prawie gotowa, na drugie idziemy do mamy - mieszka obok i będzie robiła dzisiaj kluski (gałuszki po naszemu) na parze, więc się załapaliśmy ;)

My też mamy album i aktualnie muszę wypełnić 3 miesiąc :lol:
a...najważniejsze sto buziaków dla naszych dzisiejszych solenizantów Jagódki i Kacperka :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #252591 przez fanka
Lily- mamy taki sam album, dostaliśmy od przyjaciół i jeszcze mamy drugi "album mojego syna" który dostaliśmy od moich rodziców wiec podwójne wypełnianie.
Co do firmy, naprawdę zaczynam intensywnie mysleć, może to jest ten czas, że warto się zdecydować. byle tylko "kuchenne rewolucje" nie musiały niedługo u mnie gościć ;-)
13 lata 3 tygodni temu #252597 przez ewelinaa
Witam i ja w piątek :)

U nas pogoda się poprawiła, jest cieplej więc byłyśmy na spacerku, wróciłyśmy godzinę temu, a mała dalej śpi w gondoli :)
Także miałam czas Was nadrobić :)

Beti - :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: A lekarza też bym poszła i op....ła.

Tak jak wspominałam pediatra córki jest ok, daje skierowania, tylko co z tego skoro do kardiologa mogę się umówić za 3 miesiące :ohmy: albo w innych poradniach w ramach nfz zadzwonić po świętach i też umówić się po Nowym Roku :angry: Oszaleli chyba, przecież dla tak małych dzieci każdy tydzień, dzień jest ważny. Do d.... to służba zdrowia :angry: :angry:

Fanka - gratuluję pomysłu na biznes, trzymam kciuki aby udało Ci się zrealizować pomysł :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i też mam taki album do wklejania zdjęć i opisywania różnych momentów z życia dziecka, fajna zabawa ;)

A jutro wieki sprawdzian dla mojego męża - zostaje sam cały dzień z małą, bo ja jadę do Warszawy i pewnie cały dzień mi zleci :) Będę trzymała za nich kciuki :silly:
13 lata 3 tygodni temu #252604 przez pati-m
fanka - ja też uważam, że to super pomysł, zwłaszcza że masz mamę która jest świetną kucharką jak sama mówisz, a to podstawa :)

Ja ostatnio szukałam albumu dla Kacpra i znalazłam takie coś
allegro.pl/album-bajka-na-zdjecia-usg-tw...cka-i1969654631.html
Póki co mnie to nie dotyczy, ale uroczy jest :) Może kiedyś się przyda :silly:
A z okresu brzuszkowego to sama zrobiłam Kacprowi albumik :lol:
13 lata 3 tygodni temu #252615 przez ewelinaa
Pati - fajny ten brzuszkowy album :laugh: W Kingi albumie też były miejsca na zdjęcia usg, już są powklejane.
A ostatnio robiąc porządki znalazłam płytkę z nagrania usg :lol: :woohoo:
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #252639 przez mgielka22
Witam sie i ja :D

My od rana bylismy juz na zakupach :) Te pampersy w tesco w kartonach juz nei sa w promocji bo teraz kosztuja 109zł za 186 szt ja znalazlam karton huggisow tez 186szt za 79,99 od razu 2 wzielam :)

Mala wlasnie buja sie w bujaku :D

A ja wystawilam na allegro swoja suknie slubna :P

Co do albumów to ja robie sama na pierwsze 3 miesiace :D i jeszcze kupilam taki allegro.pl/album-dziecka-do-wyboru-dziew...11r-i1913080547.html

a to mala w nowym bujaku :D

Smerfetko moja Lilianna jest jeszcze wolna :P wiec Leo jest idealny :D

A moja mala osdtatnio powiedziala swoje pierwsze slow OKEJ :p MYSLALAM ZE UMRE ZE SMIECHU I TAK ZE 3 X :D
Załączniki:
13 lata 3 tygodni temu #252645 przez pati-m
mgielka - Lili to piękności! :lol: Też myjesz te długaśne włoski szamponikiem? :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia