BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #178736 przez Marta M
Agusia a jest moze ten gaz w zeromskim, pytalas??

Mgielka ale Lili bedzie miala wesoly pokoik :)

Tak czytam ostatnie cztery strony i zaczyna u nas sie goraco robic: skurcze, wicie gniazda..oj...jeszcze pare dni i pewnie ktoras nas zaskoczy...ciekawe ktora pierwsza: beti, monia, fanka?? ja?? ;)

BEWIPO spelnienia marzen :)

Ja caly dzien sama bo maz w Brukseli..jak bede miec taki dzien jak wczoraj to strach sie bac..wczoraj od nie wiem kiedy mialam sile na wszystko: pranie, sprzatanie, gotowanie..a od magnezu powiem Wam nie moge sie oduczyc..od poniedzialku mialam nie brac, nie wzielam rano, w poludnie i zaczelo mi oko drgac..i biore dalej ale mniej..przyzwyczailam sie ze cala ciaze nie czulam zadnych skurczy, drgan i teraz sie boje..na 18 ide do gin :) zapytam czy te dwie, trzy tabletki magnezu moge dalej brac czy kategorycznie ani jednej tablety..
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #178756 przez slowiczek
mnie też Marta na początku było dziwnie bez magnezu ale dałam radę z nałogiem :P dziwnie bo w sumie z 9 tabletek jakie brałam, zrobiła się już tylko jedna maleńka na dzień dobry...

powiem Wam, że zrobiłam sobie prezent z okazji końca ciąży i kupiłam sobie zegarek na który "choruję" już od kilku miesięcy....czekam właśnie na kuriera, powinien pojawić się dziś :D :D :D
13 lata 4 miesiąc temu #178761 przez monika1984lodz
Ja wczoraj nie wzielam ani jednej tabletki magnezu, ale rano mialam skurcz lydki wiec lyknelam jedna piguleczke.

Slowiczku pokaz :)

Ja tez czekam na kuriera ciekawa jestem kiedy sie pojawi, bo powinien wczoraj....

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #178777 przez basia89
hej brzuchalki :)

melduje ze u mnie wszystko w porządku :) nadal jestem w dwupaku :) ale coś mi się wydaje że już niedługo :) termin mi się przesunoł o całe 7 dni :cheer: i mam niby rodzić 11 września :P ciekawe :) ja już mam wszystko zakupione :) i powiem wam że jakoś szczególnie dużo pieniędzy nie poszło :) teraz tylko muszę kącik dla małego przygotować :)
w długi weekend miałam dużo atrakcji między innymi byłam na imprezie na pożegnanie lata :) i nawet potańczyłam :) wyobraźcie sobie mnie z wielkim brzuchem na parkiecie :P :P ludzie sie patrzyli jak diabli :) a co kangurek też ma prawo do zabawy :)

dzisiaj miałam mieć wizytę u pana doktora ale go zalało :) hehe :) ciekawe, może któraś ciężarówka mu się rozsypała :) pójdę jutro :)

ja jakoś nawet tych skurczy przepowiadających nie mam :S hmm więc u mnie magnez leży niezużyty :)
13 lata 4 miesiąc temu #178782 przez Agusia83
Marta nie pytalam i szczerze watpie czy to maja....

Dziewczyny, mnie chyba odchodzi czop....nic wam nie pisalam ale tak mi sie wydaje...kilka dni temu poczulam, ze cos mi polecialo...no i nie bylo to zbyt galaretowane, bardziej przypominalo konsystencja zbity, bialy budyn i bylo tego gdzies na pol kieliszka...teraz sie obudzilam, czytam Was i znow poczulam to samo...i ponownie tyle samo tego czegos...hmmm...myslicie, ze to moze byc tez czop?
Jesli chodzi o skurcze, to sie z nimi obudzilam, ale z tymi spinajacymi...juz mam rozluzniony, ale one sa coraz czestsze....

Beti, Ty sie nie przemeczaj, spokojnie lez pod ktg dzis...hmmm, moze to Ty bedziesz u nas przodowniczka parcia :silly:

Kasiu, gratuluje rozpoczecia 38tc :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #178791 przez pati-m
Hej dziewczynki!
Nie było mnie 2 dni a tu tradycyjnie tyyyyyyle czytania :)
Ale jestem padnięta! Kupiliśmy wkońcu te meble, no i przez 2 dni totalny bałagan w mieszkanku. Wywalanie rzeczy z szafek z dwóch pokoi, skręcanie nowych mebli, układanie rzeczy, jednym słowem totalny kataklizm :silly: jutro jeszcze przyjeżdża szafa, włożę ostatnie rzeczy i uff... skończone :) No i zamówiłam kołyskę dla małego, dzięki czemu będzie spał z nami w pokoju, ale nie w łóżku żeby się nie przyzwyczaił :)

No to by chyba było na tyle jak na razie. Skrobnęłam tak na dzień dobry a teraz zaczynam Was nadrabiać :)
13 lata 4 miesiąc temu #178795 przez Mała
Agusia to chyba czop. :laugh:

U mnie dwa tygodnie temu trochę poleciało przy okazji rozwierania szyjki, a póki co spokój.

Katy i ja gratuluję 38 tc.

Agusia ty prorokowałaś, że u nas pierwsza rozpakuje się 21.08, a dziś już 17, więc kto wie :laugh:

Mój mąż załapał bakcyla i co rano pyta, jak tam, która. A tak się śmiał, że bez forum ani rusz :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #178806 przez MlodaMama
Hej kobitki:)
Biore udział w konkursie i mam nadzieję że wygram ale potrzebuje troche pomocy ''plubicie to??''

www.facebook.com/photo.php?fbid=17862209...96386&type=1&theater

[url=[url=http://
13 lata 4 miesiąc temu #178818 przez monika1984lodz
ale mi niedobrze buuuuuuu

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #178824 przez Agusia83
MlodaMama, chetnie bym pomogla, ale nie mam konta na fb....

wlasnie poczytalam o tym czopie i to chyba faktycznie to....moze on odchodzic 1-2tyg przed porodem badz tez kilka dni lub kilka godzin...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :S :S :S :S :S :S
13 lata 4 miesiąc temu #178829 przez slowiczek
eeeeeeeeeeej wkurzyłam się, patrzę na fakturę z dzisiejszego pobierania krwi i WR - spoko, ale przy HBs mam napisane przeciwciała ilościowo a nie kurde HBsAg o co wyraźnie prosiłam....no zabiję ciziunię jak będę musiała się jeszcze raz kłuć :[
13 lata 4 miesiąc temu #178836 przez Agusia83
Slowiczku, to moze zadzwon do laboratorium i upewnij sie, ze beda robic odpowiednie badanie...na pewno jeszcze probki nie dali do badania...
13 lata 4 miesiąc temu #178838 przez bewipo
Dziękuję wszystkim za życzenia :)

Wklejam Wam informacje odnośnie diety mam karmiących.
www.resmedica.pl/pl/archiwum/zdart10017.html
i52.tinypic.com/2s93ryd.jpg
i53.tinypic.com/4kk751.jpg
i55.tinypic.com/5wgnpg.jpg
13 lata 4 miesiąc temu #178842 przez slowiczek
a właśnie bewipo, 100 laaaaaat i szybkiego porodu :*
13 lata 4 miesiąc temu #178851 przez kasia79
Slowiczku ja też sobie prezent zrobiłam, ale trohę mniej gustowny, wczoraj zamówiłam odkurzacz bo stary się spsół :(

Ja cały czas mam dziwnie nieregularne skurcze i ból brzucha i pleców i już 3 razy byłam na kibelku, ale czopu ani śladu myślę że do 2 tygodni się rozpakuję.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia