BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #190345 przez slowiczek
Ale mnie boli dupsko :((((( poza tym oka nie zmruze w tym szpitalu, co chwile placze inny maluch, mam bardzo milusinska pielegniarke pod reka ktora zwraca sie do Natalki i kazdego placzacego malucha "Ty rozdarta japo" :| a sam porod to mialam lekki, fartnelo mi sie :p ale to pozniej Wam opisze
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #190360 przez Mała
Witam się sobotnio.
Ja w sen zimowy zapadam, jak wczoraj o 22 poszłam to przed 8 wstałam, no i 2razy w nocy na siusiu. A nie mogłam z łóżka wstać, jakiś ból mnie w pachwinę i żebra złapał, że masakra, ale jakoś się rozeszło.

Słowiczek dupsko jeszcze trochę poboli, ale dasz radę. Super, jak poród łatwy. A pielęgniarka milusia :silly:

Megi gratuluję pozbycia się czopa.
Ja się pozbyłam w poniedziałek i co, póki co nic. Wczoraj skurcze co 13 min. i się rozeszło, a mąż jaki zestresowany.
13 lata 3 miesiąc temu #190399 przez gosia2324
Czesc Dziewczyny ?
Jak tam noc u Was ? :)

Ja moge smialo powiedziec ze sie WYSPALAM :)
O 4.00 karmienie i o 8.00 kolejna podubka !
Jak zobaczyliśmy na zegarku która godz to nie mogliśmy uwierzyć!!!
Mala zjadła ,zmiana pieluchy i znów śpi ...

Slowiczku a nacinali Cie ?
13 lata 3 miesiąc temu #190402 przez megi2501
Hej,
Cały czop to mi jeszcze nie odszedł. Dopiero dwa takie kawałki. A z tego, co opisujecie to jeszcze trochę go chyba mam...
Co wieczór Julka zaczyna szaleć, tak mocno, że nie śpię. A wczoraj, jak mi się już udało to obudziłam się z łzami, bo chyba z całych sił uderzyła mnie główką w szyjkę..Czy któraś też miewa takie ataki astronauty :unsure: ;)

Ciągle też się zastanawiam, jak takie cuda, jak pokazujecie na zdjęciach mieści się w brzuszku. Myślę, jak będzie wyglądać i czy jest zdrowa itp. :(
13 lata 3 miesiąc temu #190406 przez mgielka22
Hej melduje sie w dwupaku :) chociaz wczoraj mialam tak bolesne skurcze ze myslalam ze to juz a tu dupa :(

Ja juz zglupialam nt wszystkiego juz zaczelam swirowac, jak tylko sa jakies bole to ja glupieje bo nie wiem czy to to czy nie to, czop to tez nie wiem 3 razy mi cos cieklo glutowatego ale bezbarwnego albo bialawego i w ogole...Wierzcie juz szlag trafia czlowieka z tym wszystkim jakby nie moglo sie zaczac raz a porzadnie i najlepiej odejsciem wod bo wtedy wiadomo co sie dzieje a nie liczyc te cholerne skurcze i nie wiesz grrrrrrrrrrrrrrr...:angry:

Gosia to super ze malutka tak spala oby tak dalej :)

Slowiczku no wlasnie jak Gosia pytala nacinali Cie???

Megi ja mam tak czasem ale odczuwam takie mega ciagniecie w dol jakby doslownie mi tam cos pchala czy napierala... w nocy ja musialam pomaltretowac bo sie nei ruszala...
13 lata 3 miesiąc temu #190435 przez Agusia83
No to i ja sie zamelduje w 2 paku :laugh: noc byla w miare...nad ranem jakies skurcze wystapily, ktore jak zwykle poszly sobie gdzies hen hen,...
Zbieramy sie teraz z mezem na kolejne ktg...ciekawe czy wyjda skurcze takie jak wczoraj, czy zadne? A moze juz beda chcieli mnie polozyc/ chociaz mam nadzieje, ze nie...ja mam dalej plamienia...ponoc to czop...a oprocz tego w ten sposob zgladza sie szyjka,...dziwne, bo jak lezalam na patologii to wszyscy mowili, ze juz jest miekka i sie zgladzila...a jednak nie....

Gosia, ale masz dzielna coreczke...tak dlugo wytrzymala Was nie budzac na papnko :laugh:

Slowiczku musisz nam opisac co i jak bylo podczas porodu....

Mgielka ja Cie doskonale rozumiem...kiedys to nie wiedzialam, ze skurcze moga sobie przejsc..bylam pewna, ze jak sieknie to od razu na porodowke, a tu natura robi nas w konia...
13 lata 3 miesiąc temu #190444 przez beti
No to i ja się melduję po w miarę przespanej nocy :) Karmienie o 24, 3:30 i o 7:30 :)
13 lata 3 miesiąc temu #190445 przez mgielka22
A mi odpadl kolejny kawalek czopa :D
13 lata 3 miesiąc temu #190448 przez Agusia83
No to super....to mysle, ze gora, za 2 tygodnie urodzisz...ale moze byc i wczesniej :laugh:

Beti, to Twoj bobas tez widze zdyscyplinowany i nie budzi mamy wiele razy :laugh:

A wiecie, ze 5.09 przyszedl na swiat bobas z mam pazdziernikowych? Wlasnie sobie je czytalam...
13 lata 3 miesiąc temu #190459 przez fanka
Ja również witam sobotnio w dwupaku ale nie najlepszej formie, noc spokojna, za to dziś wstałam było ok, zjadałam śniadanie i teraz okropnie się czuję, słabo mi się robi, brzuch mi ściska jakby , cały czas napięty i to ściskanie aż do kręgosłupa wędruje. Idę się położyć !
13 lata 3 miesiąc temu #190465 przez Agusia83
fanka, a odczuwasz ten bol jako ciagle, czy przychodzi i odchodzi? Wczoraj sie duzo na ten temat naczytalam i to moga byc bole porodowe...tylko licz odstepy miedzy nimi...
13 lata 3 miesiąc temu #190467 przez beti
Fanka, Ty się lepiej już spakuj do końca....bo to dokładnie takie bóle... :)
13 lata 3 miesiąc temu #190469 przez Agusia83
Czyzbys my mialy miec dzisiaj kolejnego maluszka? :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #190496 przez fanka
No to pięknie mi mówicie, a ja mówię do Męża , że mam jakieś dziwne bóle ale to napewno nie porodowe. :-)
Póki co to są nieregularne, tak co 20 min nawet rzadziej. Ale prawie wogóle nie mam przy tym bóli jak na miesiączkę, a wcześniej praktycznie tylko takie miałam. A wczoraj wieczorem też miałam takie bóle właśnie "ściskające' wieczorem ale przeszły. I do tego wczoraj przez ponad pół dnia miałam takie jakby upławy zabarwione krwią. Myślicie , że w końcu się rozkręcam??? oby....
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #190518 przez Paletka
rodzic laseczki rodzic!

Mamy 1 Bobaska Pazdziernikowego-Mateuszka od Anetkib :lol: :lol:

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby