BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 9 miesiąc temu #83258 przez slowiczek
wrociłam od lekarza :)
wszystko ok z maleństwem i ze mną, mam się przyzwyczaić, że mnie czasem zaboli a na uspokojenie dostałam 2 tygodnie zwolnienia i mam sobie odpocząć :)
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #83308 przez Pyśkaaaa
dorze ze z dzdzia wsio ok :p teraz i Ty se slowiczku w domku posiedzisz :P
13 lata 9 miesiąc temu #83322 przez slowiczek
no jutro przejdę się do pracy w ramach spaceru, dam zwolnienie - ciekawe jak zareagują :P bo jeszcze nie informowałam o ciąży :P
13 lata 9 miesiąc temu #83336 przez bewipo
slowiczek to pewnie będą w szoku :) Ale najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze :)
Marta tak to różnie bywa z ciuchami przez internet, też wolę isć do sklepu i zobaczyć co kupuję :)
13 lata 9 miesiąc temu #83474 przez Mała
Jestem, wszystko ok. Chyba będzie drugi synek, wymiary idealne jak na ten tydzień. Jutro jeszcze idę na pobranie krwi na test podwójny, a w poniedziałek na odczytanie badań i lekarz jeszcze raz dokładnie obejrzy małego. Wszystko jest ok, ale tak dla mnie jeszcze raz chce wszystko zobaczyć.Usg miałam przez brzuch i dopochwowe z pięściami pod tyłkiem. Nawet mąż był, ale tylko na usg przez brzuch, a potem zwiał :laugh: Zdjęcia wrzucę jutro.
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #83590 przez Agusia83
Dziewczynki, ciesze sie, ze badanka wypadly pomyslnie i ze z dzidziami wszystko w porzadku...moze wstawcie fotki??bardzo na to czekamy!

No i pogoda sie zepsula i moj organizm chce mi to zakomunikowac...Boje sie, ze znow dzis bede caly dzien zle sie czula...juz wstalam z bolem glowy i czuje sie jakas slaba.....Dziewczyny, czy jest mozliwe by przez noc urosl mi brzuch? Naprawde to sie zdarzylo...brzuszek powieksza sie coraz bardziej... :silly:

Fanka, gratuluje rozpoczecia 16tygodnia :lol:
13 lata 9 miesiąc temu #83602 przez slowiczek
postaram się wrzucić później jakieś zdjątko :)

ja Agusia mam dziś to samo! wstałam jeszcze przed 7, z bólem głowy i jest mi strasznie słabo, leżę przy otwartym oknie, jest mi minimalnie lepiej no i szarpie mnie dziś niesamowicie :(

co do rośnięcia brzucha to nie mam doświadczenia :P aleeee tak z 2 tygodnie temu myślałam, że mi się rozerwie ale to było bardziej przez wzdęcia i ogólnie problemy trawienne, teraz to już ustąpiło i jest mniejszy niż był
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #83686 przez Mała
Jak obiecałam chwalę się moim dzieciątkiem :laugh:

Kręgosłup
Załączniki:
13 lata 9 miesiąc temu #83712 przez Pyśkaaaa
dzien dobry :D

Mała tak sie ciesze ze dzidzia rosnie i ze wszystko ok :) Maluszek jest sliczny :D a powiedz mi ten test potrojny zlecil Ci lekarz?

Slowiczku to sie zdziwia jak mi to zwolnienie zaniesiesz! ja wczesniej poinformowalam zeby nikt do mnie nie mial pretensji i zeby zastepstwo za mnie sobie zalatwili :P

a ja dostałam jakiegos uczulenia na buzi wyglada to nie zaciekawie :( dziewczynki powiedzcie mi czy ja moge sobie wapno popic?

u nas tez pogoda kiepska ale cieplo jest i cisnienie w normie:)
13 lata 9 miesiąc temu #83750 przez Mała
Tak po usg zleciła mi lekarz, bo w wywiadzie poza moim Kamilem jeszcze dwie osoby u męża w rodzinie miały przepuklinę oponowo-rdzeniową. Na usg nic niepokojącego nie ma, ale chce zestawić usg razem z testem podwójnym (podobno jest trochę bardziej czuły od potrójnego) i oszacować ryzyko. Powiedziała, że szczególniej dba o mamy po przejściach, żeby maksymalnie je uspokoić.
13 lata 9 miesiąc temu #83763 przez fanka
Mała śliczny Dzidziuś i najważniejsze, że zdrowy!!! ja idę na wizytę w czwartek i już się nie mogę doczekać no i standardowo się denerwuję.
No to jeśli chodzi o płeć naszych maluszków zaczynamy witać pierwszych mężczyzn w naszym gronie :-) miłego dnia
13 lata 9 miesiąc temu #83815 przez Pyśkaaaa
Fanka wiem co czujesz ja jutro... teraz lece po wyniki badan i dalej wykłocac sie o swoje wrr... :angry:
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #83866 przez Agusia83
Mala, sliczny dzidziolek...widac, ze sobie fikal, bo raz ma glowke w dole, raz na gorze:P...ladny akrbata...i w ogole jaki duzy, ponad 6cm :lol:

Pyskaa, bez problemu mozesz pic wapno. Jak mialam zatrucie pokarmowe, to tez dostalam uczulenia, chyba od jedzenia i mialam czerwone kropki na twarzy...wygladalam strasznie....Dzownilam do swojej ginekolog i powiedziala, ze nie ma zadnych przeciwskazan do picia wapna...i po 2 dniach przeszlo :woohoo:

Fanka piszesz o plci dzidziusiow...to kto juz mniej wiecej wie, co bedzie? a Raczej ,co mowili lekarze, ale oczywiscie jeszcze nie sa pewni na 100%...
Nie zakodowalam tego w glowie, dlatego pytam :woohoo:
13 lata 9 miesiąc temu #83948 przez bewipo
Mała cieszę się, że wszystko dobrze :) Śliczne dzieciątko :)

Pyśkaaaa ja też mam uczulenie na buzi od poniedziałku, uhhh... Oczywiście od makijażu, bo się wymalowałam w sobote i niedziele. Smaruje kremem bambino. Dermatolog mi zalecił, bo wcześniej miałam różne cuda na buzi.

Ja dzisiaj po staniu pół godz w kolejce zapisałam sie do mojej gin na fundusz. No troszkę kasy zaoszczędzę przynajmniej.
Poza tym byłam zamówić meble (szafę+łóżeczko), bo akurat jest promocja na ten komplet co mam w sypialni. Łóżeczko tylko i wyłącznie w sypialni mogę mieć, więc przynajmniej od kompletu będzie.
13 lata 9 miesiąc temu #83955 przez Edyta1986
witam kobietki :) ja dzisiaj bylam na usg, wszystko jest w porzadku-kosc nosowa jest, nt-1,88mm dzidzius ma wymiary na 12w6d a jego glowka jest poltorej tygodnia starsza :O:O:O:O nawet nie wiedzialam ze tak moze byc ale lekarz nie zauwazyl w zwiazku z tym nic nieprawidlowego. Niestety dzidzius sie na nas troche wypial bo jest jakos tak ulozony jakby siedzial i to jeszcze plecami do nas wiec malo co bylo widac ale za to mam piekne zdjecie plecow w calej ich okazalosci hahaha :) Pozdrawiam :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia