- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A właśnie przypomniało mi się. Gdy byłam już w szpitalu i czekałam na synka,a on jeszcze nie chciał wyjść, w ostatnim dniu przed porodem, do naszej sali położyli taką babeczkę, która strasznie była gadatliwa. No buzia jej się nie zamykała. Opowiadała o wszystkim, dosłownie. No i w pewnym momencie mówi do nas( było nas prócz niej trzy): Ey jak będziecie rodziły, a szczególnie już parły, to Wy oczy zamykajcie mocno, bo to taki wysiłek, że oczo-wytrzeszczu można dostać . I co ?? No i ja mimo, że strasznie mnie bolał ten poród ( teraz już wiem, że nie mam zbyt wysokiego progu bólu) i prawie o wszystkim zapomniałam przez ten ból, to JEDNAK o tym oczo-wytrzeszczu PAMIĘTAŁAM i gdy parłam, to jak tylko maglom z całej siły oczy zamykałam .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Czajusiątko Wszytskiego naj naj dla Oliwci kochanej z okazji roczku Żeby była zawsze taka uśmiechnięta i pełna radośći
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Karolak Śliczny Kacperek Taki przystojny w tym garniaku
Sandara Będzie dobrze, musi być
Maks wczoraj marudny był w żłobku Ale coraz więcej gada po swojemu, normalnie buzia mu się nie zamyka Dogadał by się z Bruno
Makrelcia Pochwal się koniecznie czapusią Ja już zakupiłam Maksiowi kombinezon. Zdecydowałam się na dwuczęściowy i zobaczymy jak się będzie sprawdzał. Teraz musze dokupić czapkę szalik rękawiczki i buty, z tymi ostatnimi mam problem, bo nie wiem jaki rozmiar kupić ani czy bardziej śniegowce czy typowe kozaczki
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
agnessa ja kupiłam kaloszki takie cieplejsze i jeszcze kupię kozaczki takie wyższe buciki. Fajne widziałam w cc, skórzane.
Ja wczoraj miałam problem żeby wejść na stronę naszego forum, ciągle była niedostępna
Właśnie byłam z Filipem u chirurga ze stulejką. Strasznie miły był pan doktor. Powiedział, że jego mama też urodziła go po 40-ce i kobieta dłużej młodość zachowała no, dużo osób o tym mówi. Ja nie mogę nadążyć za Filipem. Nie mam czasu odetchnąć po pracy. Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, że nie jesteśmy cały dzień razem, a z drugiej nie mam czasami siły na energię mojego syna, który wszystko chce dotknąć, przewalić i nie potrafi długo skupić się na jednej zabawie....
Wracając do stulejki, to powiedział, że w tym wieku jest fizjologiczna. Kazał naciągać,ale nie za bardzo i nie na siłę. Za pół roku do kontroli.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Chyba jesteś ostatnia z naszej grupy?
Sorki, że nie składałam życzeń wszystkim mamusiom, tzn. tym co już nie piszą,ale nie wiem czy nas czytacie, więc uznałam, to za bezsensowne. Al wiadomo, że życzę jak najlepiej..
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Tym sposobem już wszystkie nasze dzieciaczki skończyły roczek Więc tak jak wspominałam 2 miesiące temu chętnie zrobię roczkowe zestawienie
Tak więc kto chce wysyła mi na maila zdjęcie plus info Wasz nick z forum, oraz imię i datę urodzenia dziecka Co by mi się nie pomyliło
Za wielkie to to nie jest i nie wyraźne :| ale nie pamiętam linka gdzie było w większym formacie
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Siteczko Jak miło powspominać Jak tylko wrócę do domu to wyślę zdjęcie Fajnie będzie z takim zestawieniem
Sandra Wydaje mi się, że te ataki złości wynikają z tego, że nasze maluchy chcą pokazać, że to one rządzą... najważniejsze to być konsekwentnym chociaż wiem, ze to potwornie trudno patrzeć na swoje płaczące dziecko Maks przedwczoraj nie mógł zasnąć i popłakiwał, normalnie siedziałam pod drzwiami i nasłuchiwałam ale nie wchodziłam, bo w końcu zasypiał bez histerii a teraz mnie serce bolało, że rano go zostawiam w żłobku i zmiękłam poszłam do niego... głupio zrobiłam bo męczył się przez to o kolejną godzinę a padnięty był bardzo. Nie jest łatwo radzić sobie z własnymi emocjami związanymi z naszymi maluchami
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie praca wre, ale myślami jestem z moim małym rozbojem U nas w żłobku panuje jelitówka, ale mała na razie ok. Za to jej koleżanka wylądowała po 1 dniu żłobku w szpitalu
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wybaczcie ciocia Michasia się nie spisała, ale mieliśmy ostatnio duzo na głowie.
Byliśmy u okulisty i jak mi powiedziała ze Ala ma wadę to wmurowało mnie w podloge, poszłam z lekkim zezem a ona do mnie ze Ala slabo widzi
Ma zeza i +6 dioptrii na lewe i na prawe oko.
Zaraz przepisała okularki i powiedziała ze do konca życia w okularach bedzie chodzic
Jak wczoraj pierwszy raz moja mama zakładała okularki to ja uciekłam, bo mała płakała.
Ja jak ją widze w tych okularkach też tylko płacze, jakoś nie umiem tego zrozumiec ze jej to pomoże
Oprócz tego w środe byliśmy na szczepieniu a dzisiaj rano mała wstała chora żal mi jej bo ciągle ją meczymy z tymi okularkami a jeszcze zapalenie krtani i gardła
Trzymajcie kciuki zeby było tylko lepiej.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Ja sama w żłobku nosiłam już okularki (nie wiem jaka miałam wadę ale też na pewno +) W podstawówce już nie nosiłam okularów. dopiero w liceum ale to tylko dlatego, że komputer popsuł mi wzrok i obecnie mam minusy. Oko jest dziwne
Także nie przejmuj się. Ala na pewno się przyzwyczai. Pozwól jej oglądać książeczki w okularkach. Przy takiej wadzie z bliska mało co widziała.
Mój łobuz od początku zatolerował okulary na szczęście. Czasami nawet sam zabiera z półki i udaje, że zakłada.
Jakie macie okularki ? Pokaż zdjęcie Alusi jak już je zaakceptuje
Jeszcze co do rad... Ale już jest w wieku, że rozumie. Nie powinno się robić z okularów wielkiego wydarzenia. Żadnych och i ach jak ty ślicznie wyglądasz. Po prostu. Element garderoby. Rano zakładamy spodnie, buty to i okulary. Pokaż jej też jakąś osobę w okularach. Może niech czyjeś weźmie w ręce i się pobawi. To pomaga
Trzymam kciuki za szybkie postępy.
czajusiątko 100 lat dla Oliwci !!
Agnessa pocieszę Cie... moje dziecko rano dzisiaj płakało w żłobku.
Sandra Do tego spotkania dokładam moją gadułę Też potrafi nawijać
a nie mówiłam wam.. moje dziecko już biga Od niedzieli tak udoskonalił sztukę chodzenia, że aż nie dowierzam Mój mąż ma popołudniówki i jak mu mówię, że Jurek już chodzi to pyta ile kroczków zrobił. JAkoś nie wierzy mi, że już swobodnie mu to idzie. Będzie miał okazję się przekonać jutro bo idę do pracy i sam zostaje z Małym. Pierwszy raz tak długo. Specjalnie namówiłam babcie żeby wymyśliły jakiś powód żeby im nie podrzucił Jurka. Niech poświęci czas dziecku
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
I już wszystkie urodziłyśmy!
U nas ok, tylko trochę marudy są, bo się trzecia 4 wyżyna, w sumie to już 11 ząbek, kupiłam nową szczoteczkę, bo mi się wydaje, że tą silikonową nie domywam jej zębów i taki żółty osad nieraz miała od soczku.
Chasiami dobrze, że wykryliście tę wadę, na pewno będzie lepiej, a Alusia szybko przyzwyczai się do okularków. Okulary są też w tylu oprawkach, że stały się faktycznie "elementem" storju, w mojej klasie niektóre dziewczynki specjalnie chciały nosić okulary, choć nie miały wady wzroku. Też muszę pójść o okulisty z NAtalką.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
Przepraszam, ze sie nie odzywam, ale czasu brak
siteczko zdjecie wysle jutro
chasiami mam nadzieje ze Ala szybko sie przyzwyczai do okularow
Chcialam sie jeszcze pochwalic ze moja Julka wlasciwie juz biega i nauczyla sie w pare dni raczkowac
A zebow nadal nie mamy, zaczynam sie martwic 17-go idziemy na szczepienie to sie zapytam o co tu biega
Koncze bo malo czasu...
Buziaki
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Mnie tu dziś mało, bo zaczęłam przygotowania do niedzielnej imprezy roczkowej. Jutro też mam kupę roboty.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
A tutaj Ala, zbytnio nie była zadowolona.
Oprawki mamy z fisher price a szkiełka mamy niby jakies lepsze, ale parują