BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 2 miesiąc temu #757629 przez Anulka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A właśnie przypomniało mi się. Gdy byłam już w szpitalu i czekałam na synka,a on jeszcze nie chciał wyjść, w ostatnim dniu przed porodem, do naszej sali położyli taką babeczkę, która strasznie była gadatliwa. No buzia jej się nie zamykała. Opowiadała o wszystkim, dosłownie. No i w pewnym momencie mówi do nas( było nas prócz niej trzy): Ey jak będziecie rodziły, a szczególnie już parły, to Wy oczy zamykajcie mocno, bo to taki wysiłek, że oczo-wytrzeszczu można dostać :lol: :lol: . I co ?? No i ja mimo, że strasznie mnie bolał ten poród ( teraz już wiem, że nie mam zbyt wysokiego progu bólu) i prawie o wszystkim zapomniałam przez ten ból, to JEDNAK o tym oczo-wytrzeszczu PAMIĘTAŁAM i gdy parłam, to jak tylko maglom z całej siły oczy zamykałam :lol: :lol: .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #757769 przez agnesssa
Dzień dobry :)

Czajusiątko Wszytskiego naj naj dla Oliwci kochanej z okazji roczku :woohoo: Żeby była zawsze taka uśmiechnięta i pełna radośći :kiss: :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Karolak Śliczny Kacperek :) Taki przystojny w tym garniaku :woohoo:

Sandara Będzie dobrze, musi być :blush: :kiss:

Maks wczoraj marudny był w żłobku :huh: Ale coraz więcej gada po swojemu, normalnie buzia mu się nie zamyka :woohoo: Dogadał by się z Bruno :lol:

Makrelcia
Pochwal się koniecznie czapusią :) Ja już zakupiłam Maksiowi kombinezon. Zdecydowałam się na dwuczęściowy i zobaczymy jak się będzie sprawdzał. Teraz musze dokupić czapkę szalik rękawiczki i buty, z tymi ostatnimi mam problem, bo nie wiem jaki rozmiar kupić ani czy bardziej śniegowce czy typowe kozaczki :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 2 miesiąc temu #757796 przez Ania14.09
karolak super wygląda Kacper :laugh:
agnessa ja kupiłam kaloszki takie cieplejsze i jeszcze kupię kozaczki takie wyższe buciki. Fajne widziałam w cc, skórzane.

Ja wczoraj miałam problem żeby wejść na stronę naszego forum, ciągle była niedostępna :huh:

Właśnie byłam z Filipem u chirurga ze stulejką. Strasznie miły był pan doktor. Powiedział, że jego mama też urodziła go po 40-ce i kobieta dłużej młodość zachowała :) no, dużo osób o tym mówi. Ja nie mogę nadążyć za Filipem. Nie mam czasu odetchnąć po pracy. Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, że nie jesteśmy cały dzień razem, a z drugiej nie mam czasami siły na energię mojego syna, który wszystko chce dotknąć, przewalić i nie potrafi długo skupić się na jednej zabawie....
Wracając do stulejki, to powiedział, że w tym wieku jest fizjologiczna. Kazał naciągać,ale nie za bardzo i nie na siłę. Za pół roku do kontroli.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 2 miesiąc temu #757821 przez Ania14.09
czjusiątkoMilion buziaków dla Oliwki i Mamusi z okazji pierwszych urodzin
Chyba jesteś ostatnia z naszej grupy?
Sorki, że nie składałam życzeń wszystkim mamusiom, tzn. tym co już nie piszą,ale nie wiem czy nas czytacie, więc uznałam, to za bezsensowne. Al wiadomo, że życzę jak najlepiej.. :kiss:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #757869 przez siteczko
Sto lat dla Oliwci, również od nas :)
Tym sposobem już wszystkie nasze dzieciaczki skończyły roczek :) Więc tak jak wspominałam 2 miesiące temu chętnie zrobię roczkowe zestawienie ;)
Tak więc kto chce wysyła mi na maila zdjęcie plus info Wasz nick z forum, oraz imię i datę urodzenia dziecka :) Co by mi się nie pomyliło :)

Za wielkie to to nie jest i nie wyraźne :| ale nie pamiętam linka gdzie było w większym formacie ;)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #757890 przez Sandra85
Witam :) Anulka juz Ci kiedys pisalam,ze lubie Twoje poczucie humoru :ohmy: :lol: A Twoj maz wymiata z ta szceroscia :P Usmialam sie i od razu mi sie humor poprawil :silly: Makrelcia my juz bylismy 4 razy u fryzjera,ostatnio tak jak pisalam to plakal bardzo,ale dlatego,ze wczesniej go zostawilam z wujkiem.A jak go obcina to siedzi u mnie na kolanach i nawet spokojnie,a mamy fajna fryzjerke,ma synka 4 mies. starszego od Bruna to ma podejscie do dzieci :) Karolak fajnie wygladal Kacperek,taki maly mezczyzna :kiss: Czajusiatko WSZYSTKIEGO NAJ DLA OLWKI,SZCZESLIWEGO DZIECINSTA I SAMYCH USMIECHOW :kiss: :kiss: :kiss: Agnessa musi byc dobrze,ale zanim sie przyzwyczai...Dzis plakal juz po drodze do zlobka :dry: No i teraz zdarzja mu sie ataki histerii :huh: Zaczyna tak plakac,ze az sie dlawi :( Wczoraj np. na spacerze mi tak zrobil :dry: Aj juz sama nie wiem,z czasem sie to unormuje,mam nadzieje. A gadula to jest,szkoda ze sie z Maksiem nie moga spotkac,oni to by sie dogadali :silly: Siteczko jak tylko bede miec chwilke to przesle fotke :side: Buziakuje Was wszystkie i zabieram sie do roboty,musze zmienic posciel na 3 lozkach,posprzatac i obiadek zrobic.Mam czas do 13-stej-zdaze :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #757912 przez agnesssa
Ania Czyli tylko kontrolować czy się nie przylepie ta stulejka :huh: To chyba tyle jestem w stanie zrobić :silly:

Siteczko Jak miło powspominać :) Jak tylko wrócę do domu to wyślę zdjęcie :lol: Fajnie będzie z takim zestawieniem :woohoo:

Sandra Wydaje mi się, że te ataki złości wynikają z tego, że nasze maluchy chcą pokazać, że to one rządzą... najważniejsze to być konsekwentnym chociaż wiem, ze to potwornie trudno patrzeć na swoje płaczące dziecko :dry: Maks przedwczoraj nie mógł zasnąć i popłakiwał, normalnie siedziałam pod drzwiami i nasłuchiwałam ale nie wchodziłam, bo w końcu zasypiał bez histerii a teraz mnie serce bolało, że rano go zostawiam w żłobku i zmiękłam poszłam do niego... głupio zrobiłam bo męczył się przez to o kolejną godzinę a padnięty był bardzo. Nie jest łatwo radzić sobie z własnymi emocjami związanymi z naszymi maluchami :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 2 miesiąc temu #757985 przez PolaL
Wszystkiego naj dla Oliwki :kiss: :kiss: :kiss:

U mnie praca wre, ale myślami jestem z moim małym rozbojem :) U nas w żłobku panuje jelitówka, ale mała na razie ok. Za to jej koleżanka wylądowała po 1 dniu żłobku w szpitalu :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 2 miesiąc temu #758035 przez chasiami
Wszystkiego naj dla dzieciaczkow ktore obchodziły roczek!!!
Wybaczcie ciocia Michasia się nie spisała, ale mieliśmy ostatnio duzo na głowie.

Byliśmy u okulisty i jak mi powiedziała ze Ala ma wadę to wmurowało mnie w podloge, poszłam z lekkim zezem a ona do mnie ze Ala slabo widzi
Ma zeza i +6 dioptrii na lewe i na prawe oko.
Zaraz przepisała okularki i powiedziała ze do konca życia w okularach bedzie chodzic :(
Jak wczoraj pierwszy raz moja mama zakładała okularki to ja uciekłam, bo mała płakała.
Ja jak ją widze w tych okularkach też tylko płacze, jakoś nie umiem tego zrozumiec ze jej to pomoże :(

Oprócz tego w środe byliśmy na szczepieniu a dzisiaj rano mała wstała chora :( żal mi jej bo ciągle ją meczymy z tymi okularkami a jeszcze zapalenie krtani i gardła :(

Trzymajcie kciuki zeby było tylko lepiej.

11 lata 2 miesiąc temu #758052 przez makrelcia
chasiami jak dziecko ma zeza to wada się pogłębia. Ale nie wierzyłabym w stwierdzenie, że całe życie będą potrzebne okularki. Mój ma +3,5 i powiedziała, że przy wadzie plusowej łatwiej zeza leczyć. I wada też z czasem się zmniejszy.
Ja sama w żłobku nosiłam już okularki (nie wiem jaka miałam wadę ale też na pewno +) W podstawówce już nie nosiłam okularów. dopiero w liceum ale to tylko dlatego, że komputer popsuł mi wzrok i obecnie mam minusy. Oko jest dziwne :D
Także nie przejmuj się. Ala na pewno się przyzwyczai. Pozwól jej oglądać książeczki w okularkach. Przy takiej wadzie z bliska mało co widziała.
Mój łobuz od początku zatolerował okulary na szczęście. Czasami nawet sam zabiera z półki i udaje, że zakłada.
Jakie macie okularki ? Pokaż zdjęcie Alusi jak już je zaakceptuje :)
Jeszcze co do rad... Ale już jest w wieku, że rozumie. Nie powinno się robić z okularów wielkiego wydarzenia. Żadnych och i ach jak ty ślicznie wyglądasz. Po prostu. Element garderoby. Rano zakładamy spodnie, buty to i okulary. Pokaż jej też jakąś osobę w okularach. Może niech czyjeś weźmie w ręce i się pobawi. To pomaga :)
Trzymam kciuki za szybkie postępy.

czajusiątko 100 lat dla Oliwci !!

Agnessa pocieszę Cie... moje dziecko rano dzisiaj płakało w żłobku.

Sandra Do tego spotkania dokładam moją gadułę :) Też potrafi nawijać :)

a nie mówiłam wam.. moje dziecko już biga :):):) Od niedzieli tak udoskonalił sztukę chodzenia, że aż nie dowierzam :D Mój mąż ma popołudniówki i jak mu mówię, że Jurek już chodzi to pyta ile kroczków zrobił. JAkoś nie wierzy mi, że już swobodnie mu to idzie. Będzie miał okazję się przekonać jutro bo idę do pracy i sam zostaje z Małym. Pierwszy raz tak długo. Specjalnie namówiłam babcie żeby wymyśliły jakiś powód żeby im nie podrzucił Jurka. Niech poświęci czas dziecku :)

11 lata 2 miesiąc temu #758207 przez MADZIA7
CZAJUSIĄTKO TOLAT DLA OLIWKI!

I już wszystkie urodziłyśmy!:)

U nas ok, tylko trochę marudy są, bo się trzecia 4 wyżyna, w sumie to już 11 ząbek, kupiłam nową szczoteczkę, bo mi się wydaje, że tą silikonową nie domywam jej zębów i taki żółty osad nieraz miała od soczku.

Chasiami dobrze, że wykryliście tę wadę, na pewno będzie lepiej, a Alusia szybko przyzwyczai się do okularków. Okulary są też w tylu oprawkach, że stały się faktycznie "elementem" storju, w mojej klasie niektóre dziewczynki specjalnie chciały nosić okulary, choć nie miały wady wzroku. Też muszę pójść o okulisty z NAtalką.

11 lata 2 miesiąc temu #758212 przez Jussstyś
Wszystkiego najlepszego dla Oliwki :kiss:

Przepraszam, ze sie nie odzywam, ale czasu brak :(

siteczko zdjecie wysle jutro :-)
chasiami mam nadzieje ze Ala szybko sie przyzwyczai do okularow :kiss:

Chcialam sie jeszcze pochwalic ze moja Julka wlasciwie juz biega :-) i nauczyla sie w pare dni raczkowac :D
A zebow nadal nie mamy, zaczynam sie martwic :( 17-go idziemy na szczepienie to sie zapytam o co tu biega :huh:
Koncze bo malo czasu...
Buziaki :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758321 przez czajusiątko
Dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia i oficjalnie zamykamy sezon roczkowy :)
Mnie tu dziś mało, bo zaczęłam przygotowania do niedzielnej imprezy roczkowej. Jutro też mam kupę roboty.

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #758513 przez PolaL
Czajusiątko przepiękny uśmiech Oliwki

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758628 przez chasiami
Wiem ze powinnam to wszystko zrozumiec, ale jakos nie potrafie tego przeżyc. z okularkami nie jest źle, juz nawet powoli zapomina ze je ma.
A tutaj Ala, zbytnio nie była zadowolona.

Oprawki mamy z fisher price a szkiełka mamy niby jakies lepsze, ale parują :(
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka