BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #470248 przez Anulka
Lui śliczna twoja Lilusia :). Ahh Kochan jak ja ci zazdroszczę, tego ze Twoja malutka przesypia od 23 do 7. Mój po kąpieli o 21 ma mleko i potem zasypia o 22 - 23 i budzi się na następne karmienie o 3-4 a potem o 6-7. Kiedy on już będzie spał całą noc?? Ja gdy nie idę na spacer z synkiem , wystawiam go na tarasie i się dziecię wietrzy samo :laugh: .
Moja znajoma ma córeczkę, która urodziła w jednym dniu z Juliankiem. Czyli dziś Julianek i jej córeczka kończą 2 miesiące. Ale jej mała łapie do rączki już zabawki , gdy jej się poda i je trzyma. A wasze maluchy, które już skończyły 2 miesiące, utrzymują też w rączkach zabawki, kiedy zaczęły to robić?? A co jeszcze, już potrafią prócz tego??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470281 przez Lui
Anulka

moja nie łapie jeszcze zabawek, za to do nich gaworzy i się uśmiecha :) ma parę takich swoich ulubionych, uwielbia np. Małpkę z maty edukacyjnej, czasem ja ręka zaczepia. Obraca sie brzuszka na plecy ale to już od jakiś dwóch tygodni

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470286 przez baby_55
Lui śliczności :)

Aganio słodkie chłopaki :)

Jussstyś ładnie przybiera Julcia :)

Agnessa słodziaczek :)
śliczne ubranko :)

Patys Mati też ładnie przybiera :)

Anulka niektóre dzieci mając dwa latka nie przesypiają całej nocy bo potrzebują jeszcze coś zjeść, to normalne, więc jeszcze ma czas :)
mój Adi ma 1,5 roku i nadal często ma nocne pobudki co prawda jedną raczej i nie jada tylko czasem się wody napije ale jednak się budzi, koleżanki córka ma 2 lata i 3 mies i też jeszcze potrzebuje w nocy zjeść

nasza kluska przybrała w 5 tyg. 1600g :ohmy: w piątek byłam na szczepieniu BCG, więc przy okazji była zważona i zmierzona i ma teraz 57cm i wagę 4620g nasz mały pulpecik :woohoo:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #470300 przez karolak25
baby czy tez moge prosic o przesslanie ksiazki??
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #470342 przez Anulka
Och Baby pocieszyłaś mnie Kochana :laugh: :laugh: , no coż nikt nie obiecywał, że będzie lekko :woohoo:

Ja też bardzo proszę o książeczkę :laugh: :

12 lata 1 miesiąc temu #470350 przez siteczko
Witam!
Ja to mam mało spokojne dziecko, tak więc mało czasu na cokolwiek... nie wiem jaka jest tego przyczyna, ale znowu poniedziałek wtorek muszę zaliczyć do marudnych, wczoraj nic nie spał w ciągu dnia, a w poniedziałek 2x40 min! więc bardzo mało sypia... w nocy natomiast zasypia na 2,5h-3,5h-jak ma lepszą noc, następnie na ok2h, a później na 1-1,5h :| ciężko przy takim częstym wstawaniu się wyspać :| dziś w nocy było nie lepiej, ale na szczęście jak rano zasnął na 1,5h tak teraz również już śpi godzinkę :)

Jussstyś, Patys, Baby_55 pięknie nam maluszki rosną i przybierają :) my wczoraj byliśmy w końcu u pediatry i nasz waży 5945 g ! jest co nosić hehe :) tak więc od wyjścia ze szpitala czyli od 1.10 przybrał 2345g :) i to karmiąc tylko cycem :) a myślałam że z moim pokarmem coś jest nie tak, czasami mam wrażenie że jest go mało, a tak nie jest :)

baby_55 ja też poproszę skan książeczki, zresztą pisałam maila ;)

Lui, Aganio, Agnesssa, baby_55 śliczne dzieciaczki :) patrząc na nasze zestawienie widać jak ładnie urosły i się troszkę pozmieniały te nasze szkraby :)

A ja cały czas szukam przyczyny, dlaczego mój mały tak często budzi się w nocy i raczej nie spokojnie śpi, no i że taki często jest marudny, płaczliwy itp :| jak ma dobry dzień, to jest ok, zajmie się chwile sobą, zdrzemnie się w ciągu dnia, uśmiecha się dużo i gaworzy coś po swojemu, łatwo mogę odczytać kiedy co się dzieje pieluszka czy cyc lub że znudził się zabawą... a z kolei jak jest gorszy dzień to mam wrażenie że cały czas jest przy cycu, w ogóle nie śpi w ciągu dnia, jedynie jakieś drzemki przy cycu do 10 min maks.. ciągle marudzi, płacze, jest niespokojny i tak od rana do nocy :| już sama nie wiem o co chodzi... ma któraś tak?
A jeszcze mam pytanie... wszystkie dajecie maluszkowi witaminę K? bo słyszałam że po niej mogą być maluszki niespokojne lub że bolą je brzuszki... ?

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #470353 przez moniab26
Widzę, że już pomalutku wszystkie się do świąt przygotowują, ja też właśnie dzisiaj kupiłam Oskarowi strój na pierwsze w życiu święta:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #470363 przez MADZIA7
Siteczko ja miałam podobnie, teraz mam osobno witaminę d (już nie w kapsułkach, tylko w kropelkach) i osobno wit. k też w kropalkach i jest lepiej, choć też mamy problemy ze spaniem w dzień, ale tych gorszych dni jest teraz mniej niż wcześniej. I w dzien to najchętniej śpi na spacerku lub w chuście, a przy cycu to na chwilę i nie chce być odłożna do łóżeczka, bo się zaraz budzi. Ale uroczy i duży Tymonek!

Lui, Baby, Aganio, Agnessa cudne Wasze MAluchy!

12 lata 1 miesiąc temu #470376 przez siteczko
MADZIA7 Tylko że my od początku dajemy osobno D i K - mamy w kapsułkach... dopiero mieliśmy dawać połączone, jak się nam skończą te osobno... tak więc od dziś odstawie na tydzień K i zobaczymy... zresztą pediatra tak powiedziała by zrobić :)

Wczoraj nastawiliśmy się na szczepienie ale lek powiedział że nie zrobi, musi zobaczyć dziecko jeszcze raz :| tak więc idziemy za tydzień...

12 lata 1 miesiąc temu #470399 przez siteczko
Lui Chyba nasze dzieci mają taką samą matę edukacyjną :) Dla mnie małpka jest super, ale mój synek zdecydowanie bardziej przepada za niebieskim słoniem hehe ciągle go zaczepia, ale pewnie dlatego że jest to grzechotka :)

12 lata 1 miesiąc temu #470435 przez Anulka
A ja do tej pory nie miałam jeszcze okresu. Zrobiłam wczoraj test, myślałam, że może znowu... ufff - jedna kreska, bo gdybym była, to test by wykazał na pewno. Zresztą, żadnych objawów nawet najmniejszych nie mam. Więc czekam, może się pojawi, łaskawie.... a zreszt a ja tam za nim nie tęskne :blink:. A właśnie, dziewczyny, wiecie jak szybko ma być pierwsza miesiączka po porodzie, gdy się nie karmi piersią??

12 lata 1 miesiąc temu #470440 przez Jussstyś
siteczko moja Julcia dostaje witamine K+D w jednej kapsulce i dobrze to znosi :-)

Sliczne wasze dzieciaczki i jak ladnie rosną :-)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470455 przez Jussstyś
Jak już wszystkie się chwalicie swoimi dzieciaczkami, to i ja się pochwalę :)
Niunia za dwa dni skończy dwa miesiące :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #470489 przez baby_55
Jussstyś słodka mysia :kiss:

dziewczynki wysłałam książkę :)

Siteczko wybacz, ale nie wiem czemu wpadło mi do wiadomości śmieci i nie zauważyłam tej wiadomości, już wysłane :)

12 lata 1 miesiąc temu #470528 przez Ania14.09
Kasia, Justyśś dzięki za przepisy.
Dzieci śliczne i takie pogodne. Udały nam sie te wrześniowe maluchy. Nawet jak urodzone w sierpniu czy październiku :laugh:
Zauważyłam, że dziewczynki mają więcej włosków. Moja Madzia też miała bujną czuprynę,a Filip to prawie łysolek :laugh:
Anulka Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, a dziewczynki inaczej niż chłopcy, bo inaczej rozwija się mózg chłopca i dziewczynki. Świetnie jest to wytłumaczone w książce, którą polecałam "Wychowywanie chłopców". Moja Magda np. mówiła jak miała 1,5 roku i to pełnymi zdaniami, chodziła sama jak miała 11 m-cy, i jest bardzo inteligentą panną, choć leniwą ;) , a wiem, że Filip będzie się rozwijał inaczej, bo jest facetem. Faceci mniej mówią, są mniej "społeczni", trudniej się dostosowują do innych, więc nie nadają się np. do żłobka. Tak napisane jest w tej książce. To nie znaczy, że wyrastają na głupków. wprost przeciwnie jak dobrze prowadzimy i wychowujemy syna, to....więcej zresztą jest wybitnych wśród mężczyzn, to o czymś świadczy.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka