BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu #607426 przez Madlen
Gabilee piekny Leoś, do wycałowania :)
Mój też charczy, lekarz mówił, że ok.
U nas 2 dni temu 1 raz ;)też bezbolesny :) Ale w gumie :dry:

Satine tez myślę o huśtawce, z fisher price. Adaś bardzo lubi kołysanie. Ta z jakiej firmy?

Pliszka ciekawe w tym ssaniem..

Alina czytałam, ze woda z glukozą niedobra, bo niezdrowa, niepotrzebnie przyzwyczaja do słodkiego. Kiedyś się to stosowało, by zamknąć buzię dziecku..

Mój cyca rączkę i zły, potem rzuca się na butlę..

M. kupił Bebilon1 w Auchan 800g. za 43zł. Tanio.. W Polo płacę 49zł

Marlena Filipek cudny :)

Aganobla czkawka normalna, tak mówili lekarze. Adaś ma prawie po każdym jedzeniu.
A obiady.. podziwiam Cię. U mnie jest fajny bar mleczny. ;)
M. nie gotuje to i ja to walę. Mam teraz ważniejsze sprawy. Chyba, że mi się chce.

Mojej przyjaciółce, która ma noworodka w domu pediatra na kolki polecił Colinox. Mówił, że naj, to to co sab simplex..

Pati dzielna jesteś :*

Dominia b. ładnie wyglądasz.
Linomag zielony super, potwierdzam.

Pliszka mi mówili, ze po pierwszej cc nie musi być kolejna cc, tylko poród sn.
I próbują sn..

Jadzia ale widoki :lol: Laskaa :)

Dominia jestem Kochana :) Zakręcony dzień dziś miałam. Ale wracam grzecznie :)

Nika słodziak :)

Mrufka ale ona pocieszna :)

Jadzia ale dałaś Chince popalić :lol: I dobrze, że jesteś nadgorliwa mamusia :)

Satine co z babsztyl. A raczki nie muszą być ciepłe..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #607433 przez Marlena1888
hej mamusie!!!
moi chłopcy sobie śpią a ja czekam siedząc na kompie, pewnie za chwilkę się Fifi obudzi bo 2.5godz właśnie moja od ostatniego karmienia;)
Aganobla mam nadzieję że już atmosfera w domku się poprawiła i M przeprosił za swoje zachowanie..

Patii szkoda że na święta będziesz w szpitalu.. jak Marcelek? pozdrawiam i :kiss:

Dominia przybij 5:P ja też nie mam talii :/ :unsure: chyba potrzeba trochę czasu żeby oponki się wygładziły..

jadzia śliczne foteczki!!! ;)

Mrufka cudowna ta Twoja Adusia!!!

Niika śliczny bobasek:)

Satine współczuje teściowej.. taka typowa z kawałów! :ohmy: najlepiej ją olać i robić swoje..

a ja muszę się pochwalić, jeszcze mi zostały prawie 2kg do wagi z przed ciąży :woohoo: ale chciałam sobie odmówić słodyczy i.. zostałam przy ograniczeniu :woohoo: teraz moja mama piekła takie pyszne torciki i placki i chyba po świętach nie będę ich jeść hehe jak się troszkę objem na świętach :blush: :blush: :lol: :lol:

dziś byłam na zakupach, ruszyłam się troszkę do ludzi i od razu lepiej się czuje..ale pogoda jest masakra..a w sklepach tłumy.. ale jak weszłam do sklepu to taka zamyślona chodziłam że z koszykiem aż do auta wyszłam :ohmy: :ohmy: :huh: :lol: o Filipku rzecz jasna :) wiecie co zauważyłam, że jak odciągam pokarm to najwięcej mogę odciągać 20 ml co godz. mimo że widzę że pokarm jest.. dziwne trochę..idę spać, padam..
3majcie się i wiosennych pięknych świąt życzę każdej mamusi z osobna!!!

11 lata 8 miesiąc temu #607441 przez jadziatopol
Marlena ale ci zazdroszcze wagi...jej ;) ja nie moge zgubic za cholere ;)
Madlen z tym charczeniem to mnie pocieszylas :lol:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607448 przez Madlen
Hej mamuśki.

Nie mogę uwierzyć w to, że już z nas mamki pełną gębą :laugh:

No nic trzeba jakoś ogarnąć święta.
Wybiorę się do marketu do cukierni po ciasta, sama jedno upiekę, zrobię sałatkę, zakupy jeszcze..sprzątanie..ale to na spokojnie wszystko. No i M. zatrudnię do pomocy.

Zazdroszczę Marlena. Z tą wagą to u mnie walka, zjadłam na noc parę sucharów i waga się zemściła ;)
Oj nie pojem w te święta. No ale wolę to niż być puszysta.
Efekt nie przyjdzie sam.

Więc pewnie dziś wieczorkiem dopiero zajrzę.

Jadzia ale piękny zajączek/króliczek :lol:
To charczenie z tego powodu, że dzieciaczki jeszcze mają krtań niewykształcona do końca. Jakoś tak.
Mojej kumpeli córa charczy, ona wezwała lekarza i ten jej powiedział, że to od zalegania pokarmu :ohmy: (mała ulewa) i wszystko ok..

Miłego dnia.

11 lata 8 miesiąc temu #607454 przez Alina2408
domonia akurat moje biodra ksztaltu nie zminily bo one zawsze byly takie inne :P :P

dziekujemy za zyczenia

satine powiedz tesciowej ze ona to juz miala okazje wychowywac i basta a odnosnie hustawki to ja mysle ze to zazdrosc bo oa kupila lezaczek...

kasia ze mnie sia dlugo lalo jeszcze czasem na wkladce cos sie pojawi wiec cie przebijam :)

madlen ja podaje wode bez glukozy szczegolnie wczoraj po tej biegunce... tez sie do glukozy nie przekonalam...

marlena ja jak odciagne laktatorek nawet setke to moja mala zassie i sie naje laktator odciaga z wierzchu a dzieci tam z glebi :):)

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 8 miesiąc temu #607457 przez kasia123m
Mialo byc ladnie 1 dzien i widze ze snieg pruszy...dup...nawet do siweceienia niepojde ech..

Tosia sie prezy i prezy...spi niespokojnie...ja juz nie wiem...moze ten bebilon jej niepodchodzi...1 kupa dziennie jest...aa smierdzi jak nie wiem mimo iz niby zolta...juz nie mam pomyslu co zrobic...zmienic mleko tylko na jakie?teraz zjadla 90 i dzremie.to ja tez ide drzemac...

11 lata 8 miesiąc temu #607468 przez dominia
Jadzia wkleilas Hubcia do kroliczka ? Super :)

Kasia moj Igi tez zazwyczaj robi jedna kupke :) i tez ma chwile co sie prezy .. Ale ja stwierdzilam, ze to taka Jego natura bo wiem kiedy zdziwia a kiedy faktycznie cos mu dolega :)

11 lata 8 miesiąc temu #607483 przez ola85
Witajcie mamusie,
ja tylko na chwilę, bo moja mała jest dziś z rana bardzo absorbująca, teraz na chwile zasnęła, ale to tak chyba tylko na 5 minut :blink:
Sylwia - śniłaś mi się dzisiaj. Że wpadliście do nas z Twoim M, i jeszcze była u nas moja koleżanka z którą mieszkałam na studiach też z mężem i dzieckiem. Najgłupsze było to że mieszkałam w centrum Bielska, a Ty miałaś córeczkę i to już taką 10-miesięczną. Poszliśmy coś zjeść, to powiedziałaś że jesteś wegetarianką :blink: Potem byliśmy na jakimś nadbrzeżu z którego widać było Bielsko, które wyglądało jak Manhatan, tylko było tam strasznie dużo różnych kościołów :blink: Straszne głupoty...

11 lata 8 miesiąc temu #607503 przez Monia_T
Cześć

Ja tylko na chwilkę, nie wiem czy później będzie na to czas.

Chciałam Wam życzyć cudownych, spokojnych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze.
Przesyłamy z Igunią całuski wszystkim cioteczkom, kolegom i koleżankom forumowym :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #607506 przez Alina2408
ola mnie sie dzisiaj snilo ze odpadla mi sciana w kuchni i ze jakos do piewnicy mozna bylo wejsc i ze dodatkowy pokoj zrobilismy tylko trzeba bylo robale wypedzic :P:P

monia dziekujemy i modelce tez :) rowniez wesolych siwat z duza iloscia sloneczka i wiosna w koncu :)

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607509 przez dominia
Monia i piekna Igunia :*:* dziekujemy za zyczenia :)

Wiecie co .. :ohmy: moj Syn sie ogarnal, czyli Go ubralam, wysmarowalam, zrobilam przy ciemieniuszce przy czym sie strasznie zloscil :silly: zjadl i zamknal oczy .. Wlozylam Go do wozka ale nie spal .. Lezal grzecznie !!!! :ohmy: to jest nieprawdopodobne :) zrobilam mu herbatke, sobie sniadanie a On nie krzyczal tylko jak aniol lezal :) no normalnie w to nie wierze ! :) musialam sie tym z Wami podzielic bo normalnie szok ! :) jestem z Niego mega dumna :lol:

Mi tez sie snily glupoty :/ chyba mam gorsze sny niz w ciazy :D

Sam, samiutki, samiusienki usnal !!!!!! Spi :D jak ja kocham takie chwile :)

11 lata 8 miesiąc temu #607539 przez Satine0
Już po 7 do Szymka dzwoniła hahah bo wczoraj go brzuch bolał i musiała wypytać co mała robi i czy dalej boli. Jak można codziennie wydzwaniać? Wiecie... ona nie może przebboleć, że Szymka już z nią nie ma bo on zawsze wszystko jej pomagał robić. Na święta zawsze on gotował a ten drugi synek to leser taki, że nawet po sobie nie sprzątnie.

Madlen
Nasza huśtawa jest z Bright Starts. Fajna sprawa...moja też lubi być bujana.

Mała jak wczoraj o 20 w niej zasnęła to musiałam ją obudzić o 2 w nocy bo nie wiem ile by tam jeszcze spać chciała :P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607567 przez kasia123m
Noi spalismy sobie wszyscy do 9,30.potem Tosia zjadloa prawie 150ml
:ohmy: noi siedziala w lezaczku ogladajac ponad pol godz m?agnesy na losowce.jak zczela przysypiac to ja wlozylam do lozeczka i spi a mama miaala czas jjk ugotowac i koszyk przygotowac...niedlugo sie pewnie obudzi na jedzenie ale i tak dobrze..:)
Dlalam jej bobotic po jedzeniu bo od wczoraj niedwalam i teraz M kupil jakas herbatke rumiankowa...zobaczymy

11 lata 8 miesiąc temu #607577 przez Martyna
Witajcie Mamusie :)

ja tylko na chwilę. Od czwartku jesteśmy u moich rodziców. Dziękuję za wsparcie. Pogrzeb jakoś przeżyłam :(

Teraz staram się odpoczywać. Rodzice non stop przy wnuku co pomału robi się męczące bo ani w spokoju nakarmić ani uśpić bo oni muszą dotknąc, pogadać... rozumiem cieszą się, Mama nie mysli za bardzo o tym co się stało ale rozwalają nam cały rytm dnia bo oni wiedzą lepiej. No nic oby do wtorku jakoś przeżyć :) M już nie wytrzymuje :)

Mam nadzieję, że u Was wszytsko w porządku i macie lepszą pogodę niż my tutaj.

Bardzo brakuje mi forum ale mam nadzieję, że po powrocie nadrobię :)

Zdrowych, pogodnych i rodzinnych Świąt Wam życzę :)

11 lata 8 miesiąc temu #607594 przez drzyzgunia
dziewczyny zdrowych wesołych świąt :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka