BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu #608118 przez Paulaaa
Hej :)

Jak to moja koleżanka trafnie ujęła ''Matka natura chyba się najebała. Na Wigilię tyle śniegu nie było!'' :lol: Masakra.

nika te kropelki są na receptę?
Monia nie dam jej zaszczepić. Za duże ryzyko. I Oli i A. chodzą zasmarkani więc szczepienie odpada. Pójdziemy tyko się zważyć i zmierzyć. I wybłagać coś na tą pieprzoną kolkę.
Oglądałam wczoraj fotki Twoich dziewczyn na fejsie. Cuuuuudne są! :) :)
Gabilee ślicznie wyglądacie. Leonek jaki elegancik :kiss:

Wczoraj wynosili mi Amelinkę na rękach i skubana spać nie chciała w łóżeczku tylko na rękach. Chyba z 15 razy ja odkładaliśmy z rąk do łóżeczka. Drzemka 5 min i oczy jak 5 zł. Nie poddaliśmy się. :lol: Zasnęła po 30 min takie odkładania. :silly:

Miłego dnia! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #608126 przez dominia
Paulaa te kropelki nie sa na recepte. Ciotka kazala je uzywac w ten sposob, ze uzywam je przez 4 dni przed KAZDYM karmieniem .. I jak po tych dniach nie przejdzie tzn, ze nie pomoze ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608175 przez dominia
My z wczoraj :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608207 przez gabilee
jeju dziekuje dziewczyny za komplementy :) M. zajal sie malym to moglam sie ogarnac :P

Leoś przesyła buziaki :)

monia sliczne dziewczynki :)

dominia teraz bardzo ladnie w tych wloskach i jak sciete do super dlugosci pasuje ci :kiss:
powiem ci , ze teraz po urodzeniu Igiego wygladasz duzo powazniej :D
i gdzie ty gruba jestes ? :0
i zmobilizowalas mnie do zrobienia suwaczka :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608211 przez gabilee
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608213 przez kasia123m
no laseczki...jak sie czlowiek inaczej ubierze czy lekko podmaluje to odrazu lepeij sie czuje:PP

Domina bardzo ładna focia..

to ja tez wklejam moje dzieciaczki:)
i moje jedno z corcia...musze isc podciac wlosy na taka dlugosc jak Domina..bo mam starszne koncowki..ale nawet spoko..tylko oczy jakies podkrazone..marnie wygladam..

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #608286 przez Suzi
cześć dziewczyny,
mam pytanie do byłych "słodkich" mam - pamietam jak na jakis czas przed porodami wspominałyście, że Wam poziomy cukru pospadały, ze mimo, ze jadłyscie tak jak wcześniej to wartości były niższe niż wcześniej po tym samym...
Chyba Dominia i Jadzia tak pisały...a może Kasia?
Czy pamiętacie może na ile czasu przed porodem ( chociaż mniej wiecej) tak sie zaczeło dziać? z góry dziekuję za odp :)

11 lata 8 miesiąc temu #608292 przez kasia123m
Dziewczynom cukry spadly z tydz przed a nawet niecaly.mnie chyba wogole..mialam wczesniej spadki takie ze na czczo byly po 78 i juz sie ludzilam ze to juz a potem wracly do 87...ja spadku niemialm...wiec chyba nie ma reguly.czytalam tez o dziewczynie ktorej znow cukry starsznie skakaly do gory w ostatnich dniach ciazy...i to po 180-200.
I nie obnizyl mi sie wogole brzuch...i nie mialam parcia na szyjke...hehe...taki odmieniec jestem

Dziewczyny co tu tak cicho?my dzis w domu.wczoraj bylismy u tesciowej a dzis w sumie nie ma gdzie.mialam jechac do taty ale brat chory wiec figa.zlapalam jkiegos dola...zdalam sobie sprawe ze nie mam z nikad pomocy...kiedys jak jechalam do Mamy to przez te 2godz zajela mi sie kacprem a ja moglam odsapnac a teraz...teraz bylam u tesciowej..tesc sie chwile z synem pobawil...potem niby siostra m a ja zajmowalam sie Tosia.tesciowa lezala bo po operacji...fajnie bo porozmawialismy i inaczej czas minal ale zebym jakos odpoczela okropnie to niepowiem.....i dotarlo do mnie ze nie mam juz gdzie jechac zeby choc chwilke odsapnac...Zazdroszcze sasiadce ktora ma mame pietro nizej czy kolezance ktora z Mama mieszka...ech...to sie wyzalilam..dola mam na maxa...
.

11 lata 8 miesiąc temu #608296 przez Monia_T
Kasia, Dominia bardzo ładnie wyglądacie :laugh: I dzieciaczki w ramionach mamuś piękne :)
Kasia, synuś super z Tosią wygląda. Będzie starszy brat bronił siostrzyczki.

Suzi mi ok 10 dni przed porodem zaczęły normować się cukry i spadło zapotrzebowanie na insulinę. A im bliżej tym bardziej :)

Dziękuję za miłe słowa w imieniu moich córeczek :lol:

Paulaa tekst o matce naturze boski :woohoo: :woohoo: :woohoo: Idealnie pasuje. U nas dziś w nocy spadło 10cm śniegu :angry: Rano jak odśnieżałam auto to kurwica mnie brała na taką Wielkanoc...normalnie żart prima aprilisowy...

Gabilee bardzo trafione demoty. podobają mi się oba :)

Spędzamy dziś leniwy dzień w domu. No może poza tym, że mój mąż chyba sprzedał dziś swoje auto. W piatek wrzuciłam mu ogłoszenie, dziś był pierwszy klient i właśnie zadzwonił, że jutro przyjedzie z kasą :ohmy: Chyba, że jutro zadzwoni i powie "prima aprilis" ;)

Obżarłam się w te święta...na wagę nawet nie patrzę. Zresztą w dupie to mam i tak czuję się brzydka i zaniedbana, nie mam ochoty nic przy sobie robić, więc nadprogramowe kg w ogóle mnie nie ruszają :silly:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608308 przez jadziatopol
Monia dziewczyny masz sliczne obie :kiss: ale jakie moja synowa ma rajstopki :ohmy: ho,ho,ho :lol: :kiss: sliczne :) Monia, pisalas ostatnio,ze Igunia sie przemieszcza po lozeczku ...moj Hubek wlasnie w te noc zaczal i ciagle jak sie budze to jest w poprzek lozeczka albo na koncu :lol: przewijaka niestety nie mam :blink: ale boje sie ,ze wlozy sobie raczke albo nozke miedzy szczebelki bo nie mam tego ochraniacza ;) musze jak najszybciej kupic . A z kg i samopoczuciem to mozemy sobie podac rece :lol: tez czuje sie jak straszydlo...zaniedbana, gruba i brzydka...i wydaje mi sie ze mi przybylo z 10 lat ;) obzeram sie ciastkami obserwujac przez okno laski cwiczace na silowni i popadam w jeszcze wieksza depresje ;)
Dominia slicznie wygladasz z Igorkiem :kiss: figurke masz extra :) co do sexu...to niestety mnie tez pobolewa jeszcze w miejscu gdzie nie mialam ciecia. Tak jak ciebie ;) ale to minie. Jest juz coraz lepiej. Ale jak bedziesz na wizycie to powiedz o tym.I tak jak Gabbilee napisala ,ze od tylu boli...w innej pozycji duzo lepiej. Trzeba sobie znalezc odpowiednia :silly:
Kasia rodzenstwo super :) Tosia cudowna :kiss: a i Ty bardzo ladnie wygladasz i jestes taka szczuplutka ..ech...pozazdroscic ;)
Suzi mi tez cukry zaczely sie normowac na okolo 2 tygodnie przed :)
Gabilee ladna z ciebie kobieta :ohmy: :) slicznie wygladasz z Leosiem :kiss: Demoty extra :lol:
Patii biedny Marcelek :( Ale jaki dzielny i usmiecha sie do mamy! sliczny :kiss: ciesze sie ,ze juz jestescie w domku :kiss:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #608400 przez dominia
Brzus boli .. Jutro zaczynam aplikowac kropelki :(

Kasia sliczne dzieci :) a Ty chuda jak patyk :)

Jadzia jak swieta ? :) no to musimy sprobowac jakies inne pozycje ;)

Suzi u mnie bylo roznie, spadly kolo 10 dni przed ale czasem lubil wyskoczyc po bzdecie ponad norme :)

11 lata 8 miesiąc temu #608409 przez Paulaaa
Kurde blaszka padam na twarz. Amelia dziś ''spała'' systemem 5-7-13 minut. Od 6.40 do 19.30 spała dosłownie cztery razy po 13 minut max. :angry: Co ''zasnęła'' odłożyłam do łóżeczka i oczy jak 5zł. Koszmaaaaar! :unsure:

Laski mój A. dziś do mnie ''Paula chyba przytyłaś bo masz jakiś OKRĄGŁY brzuch''!!!! Zamurowało mnie kurwa mać :lol: :lol: :lol: Wlazłam na wagę ale leci ładnie w dół więc git. Ten kałdun to serio mam OKROPNY! Waga spada a kałdun jak w 5 mc ciąży. Fuck! Szkoda ze nie spię na kasie bo bym sobie odsysanko fundła :silly: :blink:

Domina chudzinko Ty. W ogóle nie widać że w ciąży byłaś. :) Ślicznie wyglądacie z Iguniem :)

Kasia śliczne dzieciaczki. :) Fajnie jest mieć starszego brata. :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #608414 przez kasia123m
moja dzis tez troszke brzuszek popoludniu bolal..spala na brzuchu i nagle wrzask..nie jest to juz taka typowa kolka gdzie krzyczy 2 godziny ale czasami purknie z bolem..dzis popoludniu wlasnie tak purkala..spala i placz...
a teraz zjadlla o 21 i lezy w lozeczku..uspypia..patrzy na maskotki i ptaszki i lzey grzecznie..a wieczorem juz na 100 % swiadomie sie usmiechala..najpierw do taty przy kapieli a pozniej do mnie kilka razy..jak fajnie.. :laugh:
juz mi przeszlo..dol...baby blus..glowa mnie troche sciska...kiedy wreszcie przyjdzie wiosna?

jutro na 8 rano ide do dentysty,..takiego mlodego przystojnego co na skuterze jezdzi:):P)..moj M zawsze zazdrosny troszke..wogole juz chodzi i mu sie marzy male przytulanko a tu figa bo ja nadal plamie..jeszcze poczekam z dwa tyg i jak nieprzejdzie to do gina pojde..i tak musze zeby posprawdzal czy ok...oby przeszlo ...starsznie dlugo tym razem to trwa

Michasia widzialam ze Ania juz ochrzczona..wszystkiego dobrego..slicznie wygladala ksiezniczka:)

11 lata 8 miesiąc temu #608422 przez Suzi
kasia, monia, jadzia, dominia,dzięki za odpowiedź :kiss:
ciekawe co to u mnie sie szykuje za zmiana, bo ja nie przyjmuje insuliny i zwykle na czczo mialam 90, nawet bywało, ze ciut więcej, po posiłkach norma było ponad 100, do 120 a i wyskoki bywały, a teraz od dwóch dni nie wiedzieć czemu na czczo po 74, 75 a po posiłkach 80 do 85 :unsure: , najwyższy wynik to 90 i jestem w szoku, bo takich wartosci to nie ogladałam :silly: , ale w sumie lepsze takie niż za wysokie.
trzymajcie kciuki :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #608429 przez dominia
Suzi trzymam kciuki ! :) oby to byl znak zblizajacej sie mety :)

Jestem wypompowana jak dętka... Swieta, swieta i po swietach :)
Teraz musze sie przygotowywac na sobote na chrzciny Igunia, to dopiero bedzie hardcore ;)
Maly spi. Jak w koncu grzeczniej zlapal cyca to wciagnal chyba cala zawartosc i miedzy czasie poszla kupa, wtedy sie uspokoil i dziecko jak aniol :)
Jutro podam mu ten delicol, zaczne moze od 3 razy dziennie i podam do tego koperek :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka