- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia wszystkie 3 wyniki są za wysokie, niestety...a Twój glukometr to bym do kosza wyrzuciła skoro tak różnie pokazuje
A nie ma u Ciebie w mieście innej poradni diabetologicznej dla ciężarnych? U nas jest w kilku szpitalach, dodatkowo typowa przychodnia diabetologiczna i w większości przyjmują ciężarne bez oczekiwania, na bieżąco.
Co do mierzenia cukru na czczo, ja robię to chwilę po tym jak się obudzę, wycieczka do WC, umyć rączki i w łóżku pik w paluszek
Spytaj może swojego gina, gdzie poleca Ci iść.
Pór posiłków wg diabetolog się nie trzymam, bo od zawsze jem obiad ok 15-tej z mężem i teraz też tak robię, wcześniej kilka mniejszych posiłków o ile jestem głodna. Tak samo z kolacją, jak jestem bardzo głodna to jem o 18-tej, jak nie to o 20-tej.
Sylwka, sny sie tłumaczy na odwrót, więc to pewnie znak, że nic złego już Was nie spotka Myśl pozytywnie, wszystko będzie dobrze
Później poodpisuję na Wasze posty bo naskrobałyście, że ho ho, a ja zaraz muszę wyjść
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
my seriali nie ogladamy bo zazwyczaj o tych porach to albo pracujemy albo spimy chociaz prawo agaty czasem ogladam w powtorkach i julie bo w soboty leci z calego tygodnia hihihi...
jak bym mogla sie przypomniec o glosowaniu to przypominam www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158
z gory dziekuje za glosy
dzis nam sie troszke pospalo dluzej z przerwa na spacerek z klopsami teraz robimy male prace domowe bo m ma wolne przynajmniej do 20
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja spalam dzis do 10 :O szok...
dzis leniuchuje ^^
sylwka nie martw sie tak jak pisala monia sny dzialaja na odwrot trzymaj sie :*
dziewczyny slodkie wy powinnyscie otworzyc dodatkowy watek , zeby wszystko bylo w jednym jak co uzywac ...
drzyzgunia ciesze sie , ze lepiej, wiem jaki to stres , ale musisz myslec pozytywnie , dawaj czasem znac jak sie czujesz
domi wierze ci , ze masz juz dosyc ale wiem tez , ze bardzo chcesz tego dzidziusia i dla niego napewno wszystko wytrzymasz :* bedzie lepiej moze zacznij sobie haftowac w lozeczku albo zacznij pisac blog
jakie macie plany na dzisiaj? ja leze w wyrku , sniadanie zjadlam , ale ruszac z lozeczka mi sie nie chce...
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
A ja się dzisiaj w miarę wyspałam, śniadanko zjadłam i taki leń złapał, że się z łóżka szybko nie chce wyjść, dopiero po południu się zabiorę za porządki ;P
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzyzgunia odpoczywaj,bedzie dobrze
domi wierze Ci,na pewno ciężko,jeszcze troche i spacerek już z dziecmi
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dziś zaszalałam wstałam przed 7 męża zawieść do pracy wróciła i znów padłam i wstała dopiero jakieś 10 minut temu ale teraz już idę zabieram się za sprzątanie
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pisza ze mozna obiad pidzielic na dwa dania.w sensie jem zupe a za pol godz drugie..tylko jak wtedy zmierzyc cukier.liczac godzinke od zupy???
Madlen wiem ze to nie jest dla reszty ciekawe jak ja ciagle o tym samym ale nie ma mi kto pomoc.pewnie jeszcze kilka pytac i przestane.szukalam tez forum typowo z cukrzyca ciazowa ale nie znalazlam
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Te paski do badania moczu to musicie trochę z dystansem odczytywać, bo one są niedokładne. Ja miałam bardzo często zapalenia pęcherza i korzystałam z pasków i zawsze wychodziła mi podwyższona bilirubina w moczu, a jak dawałam do laboratorium to było ok. Jak wynik wychodzi na jeden plus (+) to najlepiej to potwierdzić w laboratorium i nie martwić się
Co do glukometrów to z krwi włośniczkowej ( z palca) zawsze będą trochę różne wyniki Ja też polecam ten Accu-chek o którym pisała Jadzia.
Wczoraj pisałyście o snach. Mi przez pierwsze 4 miesiące ciąży to co tydzień się śniło że krwawię i tracę dzidzię, ale w domu mnie zawsze pocieszali że jak się śni krew to na zdrowie
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabilee być może Twój gin rozpatrzył ten pas pod kątem ortopedycznym? Jedną z jego zalet jest trzymanie skóry czego rezultatem może być mniejsza ilość rozstępów. Mi się niestety robią, coś czuję, że do lutego zamienię się w zebrę Co do warg to ja też mam wrażenie, że są jakby większe i nie wyobrażam sobie ich golić maszynką pod prysznicem.
Wczoraj ważyłam się u gina, ważę 74 kg czyli od początku ciąży +10 kg mąż się mnie pyta, gdzie te kilogramy, bo dla niego oprócz większego brzuszka wszędzie jestem taka sama
Drzyzgunia ale już lepiej, nie krwawisz, nie plamisz? Poza tym wszystko ok? Ze mną na sali leżała dziewczyna, która raz zakrwawiła ale wszystko było ok i wyszła do domu.
Dominia podziwiam Cię, że dajesz radę chodzić do szkoły I z drugiej strony zazdroszczę bo też bym chciała się znowu uczyć
Madlen ja też nie oglądam W 11 bo wydaje mi się to śmieszne... Za to lubię Wesołowską i Sąd rodzinny Oprócz tego Masterchef. Kiedyś czasem oglądałam Trudne sprawy itp. ale tak mnie to zaczęło denerwować że teraz patrzeć na to nie mogę. Animal Planet też uwielbiam, tylko zawsze przełączam jak leci Policja dla zwierząt bo nie mogę patrzeć na cierpienie zwierzaków. Nie oglądam też Porodówki, Ciąży z zaskoczenia itp. bo po co się nakręcać
Gosiunia popieram. Ci którzy stoją za tymi durnymi reklamami i nagłaśnianiem "końca świata" powinni się leczyć na głowę.
Sylwka to na prawdę miałaś straszny sen. Ja też takie miewam ale nie ma co się przejmować, wszystko będzie dobrze
My dziś spaliśmy do 8.30. W nocy wstawałam wziąć dawkę luteiny, teraz muszę ją aplikować co 6 godzin. Piękną pogodę mamy na Warmii, od rana świeci słoneczko, tak bym chciała sobie wyjść na jakiś spacerek, ale dziś od rana brzuszek mi twardnieje i na dodatek coś zaczęło kłuć w pachwinie. Wieczorem mam jechać z mamą do kościoła, nie wiem czy dam radę, chyba odpuszczę
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
acha...mi na paskach do moczu wychodzi wyraznie negatywny....ten pierwszy kolorek
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen synek mial urodziny w pon i dziadkowie dzis przychodza.mieli mu kupic dentyste playdoh i dzis tesciowa lata po klepach i nigdzie nie ma.rychlo wczas
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Madlen wiem ze to nie jest dla reszty ciekawe jak ja ciagle o tym samym ale nie ma mi kto pomoc.pewnie jeszcze kilka pytac i przestane.szukalam tez forum typowo z cukrzyca ciazowa ale nie znalazlam
Ależ Kochana mi to nie przeszkadza absolutnie, zyskam nową wiedzę jak poczytam. Ważne, żebyście Wy słodkie były spokojne.