BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #467247 przez Monia_T
Cześć

Kasia wszystkie 3 wyniki są za wysokie, niestety...a Twój glukometr to bym do kosza wyrzuciła skoro tak różnie pokazuje :angry:
A nie ma u Ciebie w mieście innej poradni diabetologicznej dla ciężarnych? U nas jest w kilku szpitalach, dodatkowo typowa przychodnia diabetologiczna i w większości przyjmują ciężarne bez oczekiwania, na bieżąco.
Co do mierzenia cukru na czczo, ja robię to chwilę po tym jak się obudzę, wycieczka do WC, umyć rączki i w łóżku pik w paluszek :)
Spytaj może swojego gina, gdzie poleca Ci iść.
Pór posiłków wg diabetolog się nie trzymam, bo od zawsze jem obiad ok 15-tej z mężem i teraz też tak robię, wcześniej kilka mniejszych posiłków o ile jestem głodna. Tak samo z kolacją, jak jestem bardzo głodna to jem o 18-tej, jak nie to o 20-tej.

Sylwka, sny sie tłumaczy na odwrót, więc to pewnie znak, że nic złego już Was nie spotka :) Myśl pozytywnie, wszystko będzie dobrze :)

Później poodpisuję na Wasze posty bo naskrobałyście, że ho ho, a ja zaraz muszę wyjść :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #467249 przez Alina2408
aniajulia2 jestem z leczycy z miasta boruty czyli jedynka jakies 35 km od lodzi w strone torunia :):) w sumie to pochodze z wloclawka ale tu mnie przygnalo i sie osiedlilam ale to dluga historia :):) jezeli chcesz to mozemy sie zabrac razem na te swiadoma mame bo ja z pewnocia bede autkiem :)

my seriali nie ogladamy bo zazwyczaj o tych porach to albo pracujemy albo spimy :):) chociaz prawo agaty czasem ogladam w powtorkach i julie bo w soboty leci z calego tygodnia hihihi...

jak bym mogla sie przypomniec o glosowaniu to przypominam :):) www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158
z gory dziekuje za glosy

dzis nam sie troszke pospalo dluzej z przerwa na spacerek z klopsami :) teraz robimy male prace domowe bo m ma wolne przynajmniej do 20 :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #467255 przez gabilee
hej mamusie:)

ja spalam dzis do 10 :O szok...
dzis leniuchuje :) ^^

sylwka nie martw sie tak jak pisala monia sny dzialaja na odwrot :) trzymaj sie :*

dziewczyny slodkie wy powinnyscie otworzyc dodatkowy watek , zeby wszystko bylo w jednym jak co uzywac ...

drzyzgunia ciesze sie , ze lepiej, wiem jaki to stres , ale musisz myslec pozytywnie , dawaj czasem znac jak sie czujesz :)

domi wierze ci , ze masz juz dosyc :( ale wiem tez , ze bardzo chcesz tego dzidziusia i dla niego napewno wszystko wytrzymasz :* bedzie lepiej :) moze zacznij sobie haftowac w lozeczku albo zacznij pisac blog :)

jakie macie plany na dzisiaj? ja leze w wyrku , sniadanie zjadlam , ale ruszac z lozeczka mi sie nie chce...

12 lata 1 miesiąc temu #467260 przez Satine0
Hej brzuszki :)

Ja dziś też pospałam...mmm. U mnie w planach zapewne błogie lenistwo.

12 lata 1 miesiąc temu #467264 przez xpatiiix3
Coś tak patrzę ,że u prawie każdej mamuśki się leniwa sobota zapowiada;))
A ja się dzisiaj w miarę wyspałam, śniadanko zjadłam i taki leń złapał, że się z łóżka szybko nie chce wyjść, dopiero po południu się zabiorę za porządki ;P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #467268 przez Satine0
Leniuchujmy dopóki możemy :D

12 lata 1 miesiąc temu #467269 przez [email protected]
Hej mamusie :) nawet sie wyspałam,zaraz biore sie za gotowanie i zakupy,pózniej do mamy i na spacer z psami

dzyzgunia odpoczywaj,bedzie dobrze :)

domi wierze Ci,na pewno ciężko,jeszcze troche i spacerek już z dziecmi :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467275 przez jadziatopol
Kasia ja tez mierze rano w ten sposob. Wstaje ide do kibelka , pierwsze siusiu i badam paskiem a potem myje rece i mierze cukier. Mi tez zawyza ten Accu chek...na tym z kliniki mam 86 rano a na swoim mam 104 i nie wiem ,ktory jest wlasciwy. Szlag mnie trafia . Moja pani doktor powiedziala,zebym wybrala ten,ktoremu bardziej ufam. Ktoremu mam ufac? wiec racej bazuje na tym z kliniki bo tak robia wszystkie kobiety ciezarne. :( Wyszly ci ciala ketonowe?mi jeszcze ani razu nie wyszly. Kasia,zadzwon na ta klinike i powiedz,ze wyszly ci ciala ketonowe i ze masz takie wysokie wyniki. Ja bym zadzwonila...bo z tego co pamietam to wizyte prywatna masz na 19...tak?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467278 przez sylwka727
Dziękuje dziewczyny kochane jesteście :kiss: przepraszam że was zadręczam ale miałam potrzebę się wygadać

Ja dziś zaszalałam wstałam przed 7 męża zawieść do pracy wróciła i znów padłam i wstała dopiero jakieś 10 minut temu :huh: ale teraz już idę zabieram się za sprzątanie

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #467279 przez kasia123m
Bede to mierzyc dzis i jutro a w pon rano bede tam dzwonic ze mam takie wyniki.wyczytalam ze wyciskanie krwi z palca zayza wynik.noi cos w tym jest bo pierwszy po posilku wycisnelam ten 154 a ten 3 wynik czyli 138 juz krew sama leciala.moze dlatego takie rozne wyniki.wogole maz mi kupil jakis chleb schuslatd fitnes style i pisze weglowodany w tym cukry....pewnie zly.
Pisza ze mozna obiad pidzielic na dwa dania.w sensie jem zupe a za pol godz drugie..tylko jak wtedy zmierzyc cukier.liczac godzinke od zupy???

Madlen wiem ze to nie jest dla reszty ciekawe jak ja ciagle o tym samym ale nie ma mi kto pomoc.pewnie jeszcze kilka pytac i przestane.szukalam tez forum typowo z cukrzyca ciazowa ale nie znalazlam

12 lata 1 miesiąc temu #467283 przez ola85
Witam mamusie,
Te paski do badania moczu to musicie trochę z dystansem odczytywać, bo one są niedokładne. Ja miałam bardzo często zapalenia pęcherza i korzystałam z pasków i zawsze wychodziła mi podwyższona bilirubina w moczu, a jak dawałam do laboratorium to było ok. Jak wynik wychodzi na jeden plus (+) to najlepiej to potwierdzić w laboratorium i nie martwić się :)
Co do glukometrów to z krwi włośniczkowej ( z palca) zawsze będą trochę różne wyniki :) Ja też polecam ten Accu-chek o którym pisała Jadzia.

Wczoraj pisałyście o snach. Mi przez pierwsze 4 miesiące ciąży to co tydzień się śniło że krwawię i tracę dzidzię, ale w domu mnie zawsze pocieszali że jak się śni krew to na zdrowie :)

12 lata 1 miesiąc temu #467286 przez princess
Mrufka, bardzo ładny domek ma Twoja Ada :) Kochana niestety dalej mi twardnieje brzuch ale na szczęście czuję, że się to wycisza :) Bardzo mi pomógł pas ciążowy.

Gabilee być może Twój gin rozpatrzył ten pas pod kątem ortopedycznym? Jedną z jego zalet jest trzymanie skóry czego rezultatem może być mniejsza ilość rozstępów. Mi się niestety robią, coś czuję, że do lutego zamienię się w zebrę :dry: Co do warg to ja też mam wrażenie, że są jakby większe i nie wyobrażam sobie ich golić maszynką pod prysznicem.

Wczoraj ważyłam się u gina, ważę 74 kg czyli od początku ciąży +10 kg :) mąż się mnie pyta, gdzie te kilogramy, bo dla niego oprócz większego brzuszka wszędzie jestem taka sama :)

Drzyzgunia ale już lepiej, nie krwawisz, nie plamisz? Poza tym wszystko ok? Ze mną na sali leżała dziewczyna, która raz zakrwawiła ale wszystko było ok i wyszła do domu.

Dominia podziwiam Cię, że dajesz radę chodzić do szkoły :) I z drugiej strony zazdroszczę bo też bym chciała się znowu uczyć :)

Madlen ja też nie oglądam W 11 bo wydaje mi się to śmieszne... Za to lubię Wesołowską i Sąd rodzinny :) Oprócz tego Masterchef. Kiedyś czasem oglądałam Trudne sprawy itp. ale tak mnie to zaczęło denerwować że teraz patrzeć na to nie mogę. Animal Planet też uwielbiam, tylko zawsze przełączam jak leci Policja dla zwierząt bo nie mogę patrzeć na cierpienie zwierzaków. Nie oglądam też Porodówki, Ciąży z zaskoczenia itp. bo po co się nakręcać :)

Gosiunia popieram. Ci którzy stoją za tymi durnymi reklamami i nagłaśnianiem "końca świata" powinni się leczyć na głowę.

Sylwka to na prawdę miałaś straszny sen. Ja też takie miewam ale nie ma co się przejmować, wszystko będzie dobrze :)

My dziś spaliśmy do 8.30. W nocy wstawałam wziąć dawkę luteiny, teraz muszę ją aplikować co 6 godzin. Piękną pogodę mamy na Warmii, od rana świeci słoneczko, tak bym chciała sobie wyjść na jakiś spacerek, ale dziś od rana brzuszek mi twardnieje i na dodatek coś zaczęło kłuć w pachwinie. Wieczorem mam jechać z mamą do kościoła, nie wiem czy dam radę, chyba odpuszczę :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467288 przez jadziatopol
Kasia jak dzielisz obiad na dwie czesci to liczysz godzine od poczatku drugiego dania. Tak mowila na szkoleniu pielegniarka. Stezenie krwi w naczyniach wlosowatych zawsze wychodzi wyzsze niz z zyły. A wyciskanie palca faktycznie podnosi wynik...ale ta pielegniarka mowila,ze trzeba mocno wyciskac,zeby zawyzyl. Zawsze trzeba delikatnie pomóc a najlepiej trzymac reke w dół i druga ręką masowac palca od góry w kierunku opuszka. :)
acha...mi na paskach do moczu wychodzi wyraznie negatywny....ten pierwszy kolorek

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467295 przez kasia123m
Uf 115 ale pewnie ruch mial na to wplyw bo bylam w klepei miedzy czasie.zjadlam godz temu kromke schultad fitnes style z bialym serem plus pol pomarancza.noi synek mi przestawil naklowacz na 4 ale przynajmniej krew sama poleciala.bylam w piekarni i maja chleb dla cukrzykow tylko dzis ie konczyl.ide po jarzynki do zupy jarzynowej i ciemny ryz,plus kupie piers z kurczaka i upieke na patelni.
Madlen synek mial urodziny w pon i dziadkowie dzis przychodza.mieli mu kupic dentyste playdoh i dzis tesciowa lata po klepach i nigdzie nie ma.rychlo wczas

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467296 przez Madlen
kasia123m napisał:

Madlen wiem ze to nie jest dla reszty ciekawe jak ja ciagle o tym samym ale nie ma mi kto pomoc.pewnie jeszcze kilka pytac i przestane.szukalam tez forum typowo z cukrzyca ciazowa ale nie znalazlam

Ależ Kochana mi to nie przeszkadza absolutnie, zyskam nową wiedzę jak poczytam. Ważne, żebyście Wy słodkie były spokojne. :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka