BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #467316 przez Pliszka
My właśnie wróciliśmy z lasu dotlenieni, a psiak cały w błocie :laugh: Biorę się za obiadek :) Miłego leniuchowania! :) Kasia, nie przejmuj się gośćmi ;) Uśmiechaj się i dbaj o Amelkę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #467360 przez chiczi
Wczoraj wieczorem trochę się wystraszyłam. Mąż kładąc się spać, zaplątał się w kołdrę i szturchnął głową mój bok brzucha- leżałam na boku i zdenerwowałam się bardzo...Nic się nie dzieje, nie boli itd., ale ja panikara jestem...Czytałam, że dziewczyny, zwłaszcza zimą..., czasem lądowały na ulicy na brzuszku i było ok :|. Już się boję, jak ja będę funkcjonować jak brzuszek urośnie a ja będę nim "wadzić" o wystające przedmioty...
Miałyście takie "przygody" brzuszkowe?

12 lata 1 miesiąc temu #467364 przez sylwka727
Chiczi mojemu mężowi wypadł telefon akurat na mój brzuch i też się zdenerwowałam aż sie rozpłakałam z nerwów ale nic się nie stało mała zaraz się ruszała i się trochę uspokoiłam ale byłam na niego zła że nie uważa

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467366 przez chiczi
No ja też byłam wręcz wściekła...Wiem, że zrobił to niechcący, ale obawy zawsze są :(.
Nie boli, więc mam nadzieję, że jest ok :).

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467375 przez jadziatopol
Chiczi mój syn niedawno uderzył mnie łokciem z cała siłą (niechcący)....i uspokoje cie....mialam w poprzedniej ciąży wypadek w 8 miesiacu ...czołówke. Cale szczescie nic sie nie stalo maluszkowi. Ja mialam glowe rozbita (walnelam w przednia szybe) , nogami wbiłam sie w schowek. Kolizja była poważna. A dzidzius bezpieczny. Lekarz mnie uspokajal, ze dzieci sa bezpieczne w brzuszku....a jeszcze jak jest duzo tkanki tluszczowej to juz wogole....pelne bezpieczenstwo jezeli chodzi o urazy. Ale my jestesmy przewrazliwione...wiadomo. :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467382 przez chiczi
Jadziatopol serdecznie Ci dziękuję :*, mama też mnie uspokaja, że co by było, gdybym miała drugiego malucha, który co chwilę lądowałby na moim brzuchu!
Ale strachu się najadłam co nie miara...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467388 przez DOMI
Chiczi mój synuś już mi kilka razy dołożył piąstką w brzuch i kilka razy mocno nacisnął. Też się zdenerwowałam ale nic się nie stało. Maluszka chronią wody płodowe , pęcherz płodowy , macica i mięśnie brzucha.
Kasia ja też mam xido optium i nie wiem czy zawyża czy zaniża bo ja nigdy nie mierzyłam po kilka razy pod rząd ani nie wyciskałam krwi z palca. Zmierz raz zapisz wynik i koniec. Po co dodawać sobie nerwów. Co do tego chleba schulstad fitness to dla mnie był ok i często go jadłam na diecie i jadam nadal. Ciała ketonowe pojawiają się w moczu nawet u ciężarnych, które cukrzycy nie mają. Myślę, że śladowe ilość to nie powód do paniki a jutro już pewnie nic ci nie wyjdzie. :)
Drzyzgunia trzymam kciuki aby wszystko było już ok. Odpoczywaj.
Dużo ostatnio tych problemów się pojawia...
Pliszka tobie się czas nie dłuży bo możesz robić co chcesz oczywiście w granicach rozsądku. Jak możliwości są ograniczone i do tego dochodzi sporo nerwów to człowiek nie może się doczekać pomyślnego zakończenia.

12 lata 1 miesiąc temu #467391 przez chiczi
Dzięki DOMI :*
Kochane jesteście, bo ja tu już wariować zaczynałam ;)

12 lata 1 miesiąc temu #467412 przez dominia
Od wczoraj jakos tak mnie cisnie placz.. Moja chrzesnica wlasnie wczoraj skonczyla 2 latka, juz jest taka duza, zaczyna mowic czasem tak wymysla, ze smiech to malo :) urodzila sie malutka bo miala ok. 2,5 kilo a teraz juz taka baba, jestem z nia bardzo zzyta od poczatku widuje ja prawie codziennie i jak sobie pomysle, ze dzisiaj ide na urodziny z mezem a za rok juz bede miala swoje dziecko to od razu placz na wierzchu, nie wiem ale to chyba ze szczescia, marze o tym zeby Igor byl zdrowy, ostatnio coraz czesciej mysle o porodzie i czy pozniej sobie poradze z obowiazkami.. Przepraszam, ze tak Wam gadam ale tak mi to wszystko weszlo w glowe i nie moze wyjsc ..

Jadzia ja chodze na Akademie Krakowska na resocjalizacje :) powiem Ci, ze juz mnie jakos nie ruszaja slodycze, bardzi ej brakuje mi owocow i to tych co lubie najbardziej nam sa raczej niewzkazane.. Ale pamelo teraz w miare tanie a uwielbiam to sobie podjadam :laugh:

Princess jakos daje rade chociaz juz jestem dzisiaj zmeczona, ciezkie sa te podroze z uczelni pociagiem do domu, najgorsze jest to, ze termin mi wypada typowo w sesje :( tego sie boje najbardziej bo nie wiem jak to bedzie.. Dzisiaj jedna baba powiedziala, ze jak mnie nie bedzie to trzeba bedzie nadrabiac ustnie i na jej dyzurach, zwolnienie lekarskie nie wchodzi w gre.. Malo kto uznaje zwolnienie lekarskie na szpitalne tez patrza z jakims skrzywem i ocene masz i tak najnizsza jak Cie dluzej nie ma mimo, ze jest zwolnienie i to szpitalne ! Martwie sie tym no ale zobaczymy :)

12 lata 1 miesiąc temu #467420 przez kasia123m
Co to jest pamelo?
Domina ja caly czas chodze przerazona.najpierw sie modlilam zeby ta szyjka sie nieotwierala bo co wtedy a teraz kurde ten cukier.jak ja nieumie gotowac.zadko robilam obiad dwudaniowy w domu.a ilez mozna jesc pieczonej piersi czy schabu.nie mam nawet czasu usiasc i poczytac co moge robic na te obiady choc i tak pewnie bym nieznalazla.cukier mierze za 15min a i tak juz mam nerwy.i ciagle mam mysl w glowie ze jak mi wylazi cukier zaduzy to ze szkodze dziecku.a wszyscy mi mowili ze mam minimalnie przekroczony i pewnie mi nic nie jest.chcialabym zeby choc styczen juz byl.a to dopiero listopad.myslalam ze najtrudniejsze bedzie donosisz bez lezenia.a tu pac i jest gorzej.plakac mi sie caly czas chce.myslalm ze jak bede jadla wedlug tej tabeli to cukry beda w normie a przynajmniej blisko normy.a tu takie wskazania.

Dzieki Domi.mierze raz bo i tak pozniej nie wiem ktory wynik zapisac.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467429 przez DOMI
Pomelo to taki bardzo duży cytrus podobny do grejpfruta.
mamzdrowie.pl/pomelo-gigantyczny-cytrus/

12 lata 1 miesiąc temu #467431 przez dominia
Kasia pamelo to jest cos podobnego do grejfruta tylko wieksze i ciut slodsze :) to akurat lubie :) mysle, ze musisz sie uspokoic, ja wczoraj tez sie zdenerwowalam przed jednym badaniem i cukier mialam masakryczny.. Dla dobra Amelusi nie wolno Ci sie denerwowac ! Cukier wtedy podskakuje i moze dlatego masz takie wyniki jak sobie wkrecasz juz 15 minut przed miara :) tylko spokoj nas ratuje :) a gotowaniem sie nie przejmuj tez nie umiem :P dobrze, ze z mama mieszkam to cos mi zawsze zrobi :)

12 lata 1 miesiąc temu #467433 przez sylwka727
Tak sobie z nudów siedze na tablicy i powiedzcie mi czy słyszałyście coś o tych wózkach i który jest lepszy według was tablica.pl/oferta/wozek-ID1LAcN.html#00559a37;r:17;s:106 czy tablica.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-b...#00559a37;r:17;s:106

Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467435 przez Satine0
Sylwka ja czekam na tego Merca tylko w innej kolorystyce i wzorze :P we wtorek ma być .

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467438 przez sylwka727
Satine Właśnie pamiętałam że zamawiałaś Merca :lol: a to ten sam model? to mam nadzieję że podzielisz się swoimi odczuciami jak już go dostaniesz? :blink: A przypomnij mi ile dałaś?

Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka