BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #467553 przez mrufka
No ja miałam przy synku pompowane i tak nie bardzo mi się sprawdzały często schodziło powietrze i pare razy została przebita opona raz pękło koło a tych piankowych nie miałam bo mój synuś szybko zakończył jazdę w wózku.

Wszystkie maluszki mają lenia a moja Aduśka daje od rana czadu kopie wierci się praktycznie cały czas.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #467557 przez mrufka
Satine jak tak mówisz to chyba muszę dorwać jakąś babkę na ulicy z wózkiem z piankowymi kołami i nim posterować :P Bo kurdę co widzę to teraz same wózki na tych piankowych i tak jak widzę nie męczą się z tymi wózkami

12 lata 1 miesiąc temu #467558 przez Paulaaa
Hej dziewczyny. :)

My dziś cały dzień na nogach. Rano pojechaliśmy do mamy, potem do sklepu na zakupy. Wróciliśmy chwilę przed 16 i drzyzgunia nas odwiedziła. :P :P

Zamówiłam dziś przewijak do łóżeczka. Babka w sklepie miała kremowy w żyrafę, a ja potrzebuję w krówkę coby do pościeli pasował. :) :) Na Czwartek ma być.

Co do prania to rzeczy kupione w sklepie będę prała od razu w dzidziusiu. A rzeczy z lumpa najpierw w naszym płynie a dopiero później w dzidziusia i do prasowania pójdą z dwóch stron.
Zacznę to robić na początku Stycznia, teraz nie ma sensu.

W Środę mam usg i wizytę u gina. Myślę że już mi powie mniej więcej kiedy mnie cc czeka. Termin mam na 20-25 Luty więc myślę, że na początku Lutego zobaczę malutką. :) :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467564 przez DOMI
Ja mam dla synka wózki z piankowymi kołami i nie narzekam. W zimę też na śniegu sobie poradziliśmy. Nie mam porównania bo innych kółek nie miałam.
Ja rzeczy dla malutkiej jeszcze nie kupuję więc i nie piorę. To co mam po synku jest czyste i tylko w orzechach indyjskich w pralce przepiorę. Z nowymi rzeczami zrobię tak samo ale to jeszcze przyszłość daleka. Wszystko, co ma nadruki piorę na lewą stronę bo mniej się niszczy.
Jadzia dobrze, że tak zadecydowałaś. Dobrze być z bliskimi w takich chwilach jak narodziny dziecka.

12 lata 1 miesiąc temu #467574 przez Madlen
Dziekuję za odpowiedzi. :)

Princess urlop ojcowski trwa 2 tygodnie, również mąż może wybrać 2 tygodnie opieki nad żoną po porodzie, tj L4. Mój na pewno skorzysta. Ci przełożeni masakra. Skąd ja to znam..

Sylwia, to jak będziemy miały jakies pytania to na pewno się zgłosimy do Ciebie :) Fajnie, że mamy na forum eksperta :)

Mam talent cd.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467577 przez mrufka
Domi nie wytrzęsło go jak były koła piankowe? A jaką miałaś spacerówkę kubełkową? Jeśli tak to jak się sprawuje?

Paula masz palowaną cesarkę? Kurdę ja tu się modlę żebym tylko znowu nie miała,ale ty chyba szybko doszłaś do siebie po pierwszej nie?

A ja właśnie zmyłam farbe i stwierdziłam że mam dość już tego brązu i chyba powrócę w najbliższym czasie do blondu. Czuję się jakaś nie takaś :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #467581 przez DOMI
Mrufka raczej jeździmy po terenach utwardzonych i nie zauważyłam aby głowa mu "odskakiwała ". Spacerówki mam 2 ale żadna nie jest kubełkowa.

12 lata 1 miesiąc temu #467583 przez princess
To mówisz Madlen, że już 2 tygodnie przysługują? Kiedyś był tydzień pamiętam. A opieka nad żoną w formie L4 ? Nie słyszałam o tym, musiałby iść po to do rodzinnego czy jak?

12 lata 1 miesiąc temu #467587 przez Marlena1888
ja jeszcze ubranek nie piorę, poczekam jeszcze do grudnia ;)
mój Filipuś też dziś leniwszy ;P czuję go, ale delikatnie i kopie mnie wewnątrz na samym dole spryciarz, to takie pyknięcia czuję w brzuszku :silly:
2 tyg tatusiowego- super, dobrze wiedzieć :D
ja właśnie mam talent oglądam :) reklama i idę się kąpać ;D

12 lata 1 miesiąc temu #467588 przez DOMI
Princess tylko ta opieka 80 % płatna jak zwykłe L4 i może je wypisać ginekolog w szpitalu.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467590 przez mrufka
princess madlen a nie jest tak że tacierzynskiego jest 2 tygodnie a opieka nad żoną zależy od porodu jak był sn to tydzień a jak cc to dwa tygodnie tak było 3 lata temu

domi dzięki za odp

12 lata 1 miesiąc temu #467591 przez kasia123m
Tylko 2?bylam pewna ze 4.a od wrzesnia bedzie rownouprawnienie.ze niby tata moze siedziec w domu a mama do pracy.ale slyszalam tez ze tacierzynski mozna wziasc chyba dopoki dziecko roku nieskonczy.czyli co jakby go we wrzesniu wziasc to na nowych zasadach?

Jadzia mialas racje z ta waga.zwazylam kromke i 35gram i juz z 2 sie robi poltorej.zjadlam dopiero o 20 kolacje ta najwieksza.i tak przy tesciach poszlam jesc bo co mialam zrobic.za 20min pomiar.no mam nadzieje ze starznie niebedzie.

Przy synku mialam pompowane kola ale wozek polskie bardzo dziadowski.teraz sa chyba po 400 takie nowe ze wszystkim.i z 3 razy kolo nam peklo..tzn opona.ale zaleta bylo to ze jezdzic gladko po sniegu,chlapie ciapie,piasku i blocie.i zjezdzal po schodach z 11 na 10 przez ponad rok.i wcale sie nie zniszczyl.

12 lata 1 miesiąc temu #467594 przez mrufka
kasia a teraz kupiłaś z jakimi kołami?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467600 przez DOMI
Okres opieki nie zależy od rodzaju porodu. No i jeszcze mężowi przysługują 2 dni urlopu okolicznościowego w związku z narodzinami dziecka.

12 lata 1 miesiąc temu #467601 przez kasia123m
Z pompowanymi.wparwdzie teraz az tak po schodach jezdzic niebedzie bo mieszkam na 4 i jest winda ale bralam pod uwage to ze jak nasze maluchy beda miec pol roku to zacznie sie zima i jakby byla sniezna to wole pompowane.pompka przy tym wozku jest,tamten pompowalismy na stacji.raz kolo strzelilo bo M zaduzo napompowal.a dwa razy to tak poprostu.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka