BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #467832 przez jadziatopol
Aganobla o..to rzeczywiscie bije ci serduszko żwawo ;)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #467845 przez dominia
Igi dzisiaj chyba zadowolony :) kopie jak nie z prawej strony to z lewej :laugh: ciekawe jak jest ulozony, chociaz od 2 miesiecy ma glowke w dol a mama nie zbyt urodziwa to nie wiem czy ma miejsce sie przekrecic :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467850 przez jadziatopol
Dominia mama niezbyt urodziwa??? :ohmy: oh kurczę...z tego co widze to mama całkiem niezła laska :) ...a jezeli chodzi ci o metraż mieszkanka Igorka to na pewno sobie radzi...spokojnie. Moj Hubek tez od 2 miesiecy glowka w dol...czasem wychodzi z tamtąd i wtedy czuje jak uklada sie w poprzek. Tez mi sie wydaje ,ze ma maly metraż a z zewnatrz wyglada na M10 :ohmy:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467881 przez kasia123m
Domina co Ty za glupoty gadasz.laska jak nie wiem z Ciebie.

Wrzucialm piers z kurczaka na patlnie grilowa i posypapalm ziolami.ciekawe co wyjdzie.a podsuncie mi jeszcze kilka pomyslow na salatki do obiadu.wstyd przyznac ale nie umioe robic.mizerie kapuste zasmazana i tyle umie,czasami ogorka kiszonego,warzywa na parze.a co jeszcze mozna.po obiadku bede spacerowac po mieszkaniu zeby spalic cukier.kolo 16 tata przyjezdza z bratem do syna z prezentem.

12 lata 1 miesiąc temu #467888 przez dominia
ojj przepraszam chodziło mi bardziej o to ze nie wiem gdzie on tam ma miejsce do przekrecenia sie bo dopiero teraz cos mi idzie brzusio do przodu :blush:

zjadłam ryż brązowy na obiad z rzeberkiem malutkim i sałatką z pekińskiej ogórka i pomidora ze szczypiorkiem polaną jogurtem naturalnym, sporo tego bylo nie zmiesciłam wszystkiego, poszliśmy na spacer z M zaraz po i cukier wyszedł 105 ! :lol: ale sie ciesze :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467892 przez kasia123m
I cukier ekstra.ja wlanie spaceruje po mieszkaniu bo zjadlam piers z kurczaka z patelni grillowej ryz ciemny i polowe salatki z mc donalda.bez sosu vinegre bo byl w nim cukier.wogole kawalek fileta jak zwazylam na wadze to wydawal mi sie duzy.wczoraj jadlam polowe.a 45min wczesniej 2 malutkie ziemniaczki z zupa warzywna.zmierze jak Jadzia mowila.godz od rozpoczecia drugiego dania.boje sie troche bo sie najadlam.trudno bedzie co bedzie.a pijecie przy posilku czy troche odczekujecie.w sensie czy to zawyza cukier popijanie czy nie.

A moj M wymyslil przed chwilka ze szkoda ze seks zakazany bo bylby to sposob na spalanie cukru po tych 3 glownych posilkach.biedny.glodnemu chleb na mysli hehe.typowy facet

12 lata 1 miesiąc temu #467893 przez Madlen
Mi gin mówił, ze dziecko co chwilę zmienia ułożenie na tym etapie, bo ma dużo miejsca jeszcze.

12 lata 1 miesiąc temu #467908 przez Pliszka
Ale dziś było fajnie i cieplutko :) Zdrowo sobie pospacerowałam :laugh: Ile wózeczków wszędzie, psiaków, rolkarzy, rowerzystów, place zabaw pełne, wszyscy chcieli skorzystać ze śelicznej niedzieli :) Fajna odmiana po tych ostatnich zawieruchach :)

Jadzia, ja też wstaję o 6 ;) Jakoś dłużej nie umiem spać, a poza tym śniadanko to mój ulubiony posiłek :laugh: Plus jest taki, że do 9 mieszkanko lśniło i zrobiłam muffinki takie o niskim ig i wyszłym boskie, tak dawno nie robiłam ich z tego przepisu z mąką pełnoziarnistą i kefirem, ze zapomniałam jakie są smaczne, dopiero jak słodkim mamom szukałam, to mi się o nich przypomniało :) Lubię poranki, zawsze mnie rano rozpiera energia, gorzej wieczorem ;) Zaraz po studiach pracowałam przez rok codziennie od 13:00 do 21:00 i nigdy nie byłam w tak dobrej formie i taka szczuplutka jak wtedy :) Codziennie rano basen albo fitness, a potem jeszcze długi spacer z psem :) Super to było. Potem zaczęłam pracować w "normalnych" godzinach i jakoś po pracy już bardzo ciężko było mi wykrzesać energię żeby coś ze sobą zrobić, szczególnie zimą, bo latem to obowiązkowo rower :) Teraz znów mam poranki dla siebie i bardzo mnie to cieszy :laugh:

Alina, zagłosowałam :)

12 lata 1 miesiąc temu #467917 przez Marlena1888
hej :) ja już w domku. Byliśmy na uroczystej mszy o 13.00 ale strasznie dużo ludzi było i duszno mi się zrobiło. Ale coś mój Bąbelek dziś leniwyy, czuję tylko delikatne przesuwanie tak ledwo ledwo od rana może tylko z 5 razy..może ma taki dzień mniej ruchliwy.

12 lata 1 miesiąc temu #467924 przez anet-a-1401
hej dziewczyny co tam robicie bo ja ogladam z m asteriksa i obeliksa na tvn i odpoczywamy troszke bo dzis na obiadek zrobilam kopytka z sosikiem i murzynka i dosc ze z przejedzenia to jeszcze ze zmeczenia musialam sie polozyc;) milego wieczorku:)

12 lata 1 miesiąc temu #467927 przez Pliszka
Ja zrobiłam sobie goździkowego rooibosa z miodkiem i oglądam jakieś stare odcinki Big Bang Theory :) Śmieszny ten serial :) Tata mi dziś podrzucił różne smakołyki od mamy, więc mam wyjątkowo szeroki wybór na kolację i jutrzejsze śniadanie i obiad... :lol:

Upolowałam ostatnio tę książkę w oryginale na Allegro za 5zł :)
www.empik.com/zapomniany-ogrod-morton-ka...1044866092,ksiazka-p
Czyta się super :) Polecam! :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467928 przez princess
Aganobla, ja też mam taki puls. Gin raczej nic na to nie poradzi, mi jedynie zalecił branie Asparginu (magnez+potas). Mam takie same odczucia jak Ty, że po śniadaniu skok a po południu się poprawia. Nie lubię tego odczucia, kołatanie, brak powietrza i niepokój, ale już się przyzwyczaiłam. Trzeba uważać, żeby nie zemdleć.

Dominia podziwiam, że masz taką silną wolę, mnie też by było ciężko obejść się smakiem torta. A ludzie powinni Cię wspierać a nie namawiać do złego ;)

Witam się w leniwe niedzielne popołudnie :) Też spałam dziś do 10, jak nigdy. Oglądałam obchody Święta Niepodległości, puszczałam Adasiowi marsze wojskowe to przestawał kopać, chyba słuchał :) Mama upiekła dziś babkę pomarańczową, miała być cytrynowa ale nie miałyśmy olejku cytrynowego i cytryn, za to pomarańcze i olejek pomarańczowy, mama dodała jeszcze skórki pomarańczowej no i wyszła pycha, już kilka kawałków wciągnęłam :) Do tego mama ugotowała kompot jabłkowo gruszkowy, nie mogę się od niego odessać :D Od wczoraj wróciłam do swojego hobby, które kiedyś zaczęłam się uczyć i nie dokończyłam a mianowicie szydełkowanie. Na razie uczę się wszystkich splotów, jeszcze nie uszyłam nic oprócz zwykłego prostokąta ale bardzo chciałabym już coś wydziargać, może któraś z Was szyje i ma jakieś fajne przepisy dla początkujących szydełkomaniaków? :)

Mój Adaś też zmienia pozycje jak mały szaleniec, raz mnie kopie na samym dole, zaraz okopuje nad pępkiem he :) Dziś akurat upodobał sobie dołek, parę razy jak mi zasunął w pęcherz to szybka wizyta w kibelku gwarantowana, no i niektóre kopniaki na dole niestety są bolesne. Ale wystarczy jak się położę na plecach z poduszką pod pupą to młody zaraz zjeżdża do pępka :)

12 lata 1 miesiąc temu #467940 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Nie było mnie parę dni bo byłam u rodziców, a tu ponad 100 postów do przeczytania. Ale produkujecie :P

Kupiłąm już praktycznie wszystko co potrzebuję dla Wojtusia łącznie z wanienką, przewijakiem i majtkami siateczkowymi itp. Zostały mi do kupna tylko butelki i smoczki (bo te wychodziły mi taniej na allegro niz w tej hurtowni co kupowałam) A robilam zakupy dlatego teraz bo nie bede w Zielonej już do porodu, tylko na świeta (a wiadomo, że na swieta sklepy zamkniete),a u mnie jest duzo drożej. Wiec praktycznie mam juz wszystko z głowy :-)

Witam nową mamusie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467963 przez Pliszka
Princess, próbowałam szydełkowania, ale mam chyba dwie lewe ręce do tego typu rękodzieła :( Moja teściowa za to wyczarowuje takie cuda, ze szok, najbardziej lubię jej aniołki na choinkę, są słodkie. Dużo lepiej wychodzi mi decoupage, w zeszłym roku wyprodukowałam parę ładnych rzeczy, ozdobiłam sobie taborety i szafkę w kuchni :) Powodzenia w szydełkowaniu! Pochwal się pierwszymi sukcesami :)

andzia, zazdroszczę,że już masz prawie wszystko, też muszę zrobić listę czego jeszcze mi brakuje, nie ma co czekać do ostatniej chwili :)

12 lata 1 miesiąc temu #467975 przez sylwia1986
Mój bąbelek kopie póki co w prawej dolnej części brzucha, u nas w górach ciepło bo aż 16 stopni było, ale bardzo wietrznie. Wyższy puls w ciąży to normalka, bo zwiększa się ilość krwi którą serducho musi przepompować :)
Ja ogladam z M film o Agacie Mróz "Nad życie" i czuje że bez płaczu się nie obędzie. Póki co mamy małą przerwę w oglądaniu, bo mój kochany poszedł zrobić kromki z nutellą, taka naszła mnie ochota :)
U nas na szczęście przytulanko z M nie jest zabronione :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka