BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #468000 przez dominia
Teraz tez cukier ladny :) musze popracowac nad sniadaniem bo duzo mi wyszlo :)
Tak mi teraz brzuszek poszedl do przodu chyba w kilka dni, ze szok :) a jak czuje sie ciezko to masakra nie mam sily chodzic :( tez tak macie ?
Odnosnie szkoly rodzenia, nie mam kasy na to zeby wydac 300 zl teraz.. I jutro bede patrzyc na szkole rodzenia online zeby sie chociaz nauczyc oddychac i jak cwiczyc te miesnie 'dolne' :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #468013 przez Marlena1888
Andzia fajnie że masz już najważniejsze rzeczy przygotowane :D teraz to już z górki, pozostaje czekać na Maleństwo :D
Dominia super że tak dobrze sobie radzisz z tymi cukrami :) spryciula :P
sylwia to czemu przytulanko z M macie zabronione, my korzystamy :D trzeba sobie jakoś radzić heh :P
miłej nocki! :*

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468014 przez [email protected]
dominia u mnie szkola 380 i tez odpuszczam,pytałam siostry i kuzynki czy zajecia cos im pomogły podczas porodu,uczyly sie oddychac ale jak przyszły bóle to im nie wychodziło,wiem ze bedzie bolec jak cholera ale zeby szybko urodzic,tylko jak to zrobic

12 lata 1 miesiąc temu #468026 przez Pliszka
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

dominia u mnie szkola 380 i tez odpuszczam,pytałam siostry i kuzynki czy zajecia cos im pomogły podczas porodu,uczyly sie oddychac ale jak przyszły bóle to im nie wychodziło,wiem ze bedzie bolec jak cholera ale zeby szybko urodzic,tylko jak to zrobic

Wcale nie jest za dobrze jak poród przebiega szybko. Potrzeba czasu żeby dzidziuś sobie bezpiecznie przeszedł przez kanał rodny. Gdy wszystko przebiega zbyt szybko, cierpi na tym nasze ciało :( O ile tętno dzidzi jest ok, to dobrze jak poród toczy się w spokojnym tempie. Moja koleżanka położna mówi, ze najfajniejsze są takie porody, które zaczynają sie wieczorem i trwają sobie spokojnie do rana, jak wszystko jest ok, to nawet nie budzi lekarza, tylko pozwala naturze działać. Mama sobie leży w wannie, słucha ulubionej muzyki, pali się tylko mała lampeczka... Grunt żeby do tego spokojnie podejść no i trafić na szpital gdzie sie da tak urodzić, po ludzku, bo to niestety nie jest chyba standard...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468033 przez kasia123m
Ja tez do szkoly nieide.nie mam kasy.ale oddychanie to sie lapie nawet w trakcie porodu.one tlumacza kiedy oddychac a kiedy lepeij wstrzymac oddech.ja pamietam ze parlam i parlam a mlody byl tak pepowina owiniety ze figa.dopiero jak sie urwalo lozysko to poszedl z lozyskiem.teraz narazie niemysle
Domina ajakie masz cukry po sniadaniu?ja dzis miala az 150 ale to ponoc przez te ciala ketonowe.ale wczoraj tez bylo kolo tego.tyle ze wczoraj drugie sniadanie norma a dzis 130.ale wydaje mi sie ze zaszybko bylo jedno po drugim.bo 8,30 i 9,30.jutro juz mlody do przedszkola wiec musze z nim przed 8 zjesc a nastepne zjem najwyzej o tej 9,45.potem obiad o 13,30.wyszlo mi tez po kolacji tej niby glownej 125. Ale kolacja o 18 a nie jak wczoraj o 20.po tej o 20 duzo ruchu bo mlody do mycia itd.noi wczoraj bylo ladnie po kolacji .dzis znowu mam wrazenie ze jem zaduzo.hehe.oszalec mozna.ale na noc zjem jak ta lekarka mowila.mam pytanie czy zawsze jecie obiady dwudaniowe? Bede miec problem w tyg z robieniem tego wszystkiego.noi dzis po obiedzie lazilam pokoj kuchnia i mialam cukier 111.a oni na tym szkoleniu mowili ze trzeba sie ruszac po kazdym posilku?przyznam ze jestm przemeczona tym lazeniem i ruchem po kazdym posilku.moze jednak to nie o to do konca chodzi

12 lata 1 miesiąc temu #468034 przez dominia
Dzisiaj po sniadaniu mialam 143 :dry: , ja Kasia nie mam codziennie dwoch dan, zupa jest tylko ze 2 razy w tygodniu :) ja dzisiaj sporo zjadlam i na obiad i po, kolacyjka ladna i po godzince 99 :)

12 lata 1 miesiąc temu #468072 przez kasia123m
Domina a te obiady to oprocz duszonej piersi,pieczonej pieri,grilowanej piersi to takie inne dania tez jadasz.ryba pieczona w foli wedlug Jadzi przepisu.ale co jeszcze?wszedzie gdzie czytam to piers z kurczaka indyka...jak tak codziennie to zjem to padne juz po 2tyg bo mi zbrzydnie hehe.

12 lata 1 miesiąc temu #468077 przez dominia
Staram sie jesc kazde mieso :) najwyzej jak mi cukier po jakims wywali to wtedy odstawie :) nie jem smazonego miesa tylko gotowane albo z rekawa z piekarnika :)

12 lata 1 miesiąc temu #468085 przez Satine0
Hej brzuszki ! :)

Nie dawno wróciłam od teściowej. Jutro będę musiała nadrobić wasze posty. Przywiozłam ze sobą masę ubranek dla małej...teściowa szaleje tylko nie wiem, gdzie ja to wszystko pomieszczę :P Jutro postaram się popstrykać foty łaszków.

12 lata 1 miesiąc temu #468117 przez Madlen
Cześć Brzuchatki :)

Satine to znowu szlaban na ciuszki :P

Ale dziwna noc, ciągle siusiu, potem od 3-6 przerwa w spaniu.
Zjadłam jajka i znów po nich blee. Zapomniałam, że nie moge jajek w ciąży, za ciężkie.
Miłego dzionka.

12 lata 1 miesiąc temu #468131 przez aniajulia2
Hej Mamuśki ;-)
Ja wczoraj bylam na kabarecie Paranienormalni. Siedzialam na twardym krzeselku 2 godz i tak mnie pupa bolala ze az wstac nie moglam a dzis jeszcze chodzic za bardzo nie moge ;) Ale kabaret naprawde fajny, tak sie usmialam ze az Iga zaczela kopac.
Dzisiaj ciezki dzien przede mna. Pozdrawiam

12 lata 1 miesiąc temu #468145 przez kasia123m
Ja tylko na chwile.dodzwonilam sie do jakiejs lekarki.znow mam ciala ketonowe w moczu.mala gloduje.pani dr mowila ze musze dostac insuline i to szybko.jade na kopernika ale jest juz pozno.sprobuje sie wepchac na chama.masakra
:( :( :(

12 lata 1 miesiąc temu #468158 przez Paulaaa
Hej Wam :)

Tak mi szybko zleciał ten weekend...

Na 14 idę do gina. Tego na NFZ - powpisuje mi wyniki w książeczkę, zbada na fotelu i serduszka posłuchamy. Ciekawa jestem jak tam moja glukoza. Tak Was czytam i aż się boje tej cukrzycy.

Kasiawspółczuje Ci. Oby udało Ci się wepchać!! :)

Miłego Dnia. :)

12 lata 1 miesiąc temu #468159 przez jadziatopol
Kasia jej...jaki kolor ci wychodzi na tych paskach? przykro mi Kasia. Lec i zalatw co trzeba. Ja dzisiaj wstalam i na czczo po insulinie 91...poszlam do przychodni i jak wrocilam to 109 :( nie wiem co sie dzieje....ja juz nie mam sily...dzisija dam 3 jednostki na noc bo te 2 jedn wogole nie dzialaja :( Kasia, odezwij sie jak zalatwisz wszystko

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468171 przez dominia
Jejku Kasia zeby Ci sie udalo wejsc do tego lekarza .. Ty sie jeszcze tak strasznie denerwujesz :(

Paulaaa trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)

Jadzia nie rozumiem tego Twojego cukru na czczo :( w dzien wszystko pieknie a z rana za duzy :( ja narazie mialam zawsze ponizej 80.. Jak dasz te 3 jednostki to moze bedzie lepiej :)

Ja dzisiaj wstawalam chyba z 6 razy na siku :ohmy: w pewnym momencie to mnie szlak chcial trafic.. No ale ja bardzo duzo pije w dzien i to moze dlatego.. A musze pic przez diete i te nerki zeby mnie znowu nie zaczely bolec bo wtedy to nie wytrzymam :( hmm chyba sie leniwy dzien zapowiada, chociaz zobaczymy jak to bedzie :) pogoda to juz nie taka piekna jak wczoraj ..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka