BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468487 przez DOMI
Dni płodne tak ale nie koniecznie moment owulacji :-). Od owulacji komórka jajowa wędruje jakieś 24h.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #468489 przez Madlen
w każdym bądź razie będzie dziecko Euro 2012 ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468490 przez DOMI
No tak. A tak z ciekawości to jaką mają dokładność testy owulacyjne ? Popatrzę z nudów w internecie.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468497 przez Madlen
Pewnie nie 100 %, tym bardziej zakupione w pakiecie na allegro
allegro.pl/testy-owulacyjne-owulacyjny-2...owy-i2753336747.html z
testami ciążowymi. Piszą że b. czułe.
Testy te dwukrotnie robione, w odstępie czasu, w określonym terminie nie wykazały ciąży. Dopiero po terminie miesiaczki ok 40 dc. test apteczny zrobiony ot tak (gdzieś się znalazł w szafce) pokazał 2 krechy. Ale szok był...

12 lata 1 miesiąc temu #468501 przez xpatiiix3
Ja miałam okropną noc budziłam się co 2-3h, jestem niewyspana i niedawno wróciłam ze szkoły i jestem tak zmęczona, aż oczy się same zamykają... ehh taki okropny dzień u mnie już ciemno się robi ahh te jesienne popołudnia...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468504 przez DOMI
U mnie też test późno pokazał dwie krechy ale potem się okazało, że właśnie owulacja była jakieś 2 tygodnie później niż termin om wskazywał. Po prostu za mało jeszcze się gonadotropiny kosmówkowej produkowało. Jeszcze jak poszłam na usg do przypadkowego gina to mnie postraszył, że to puste jajo płodowe bo na ten czas ciąży powinien być zarodek a nawet bijące serduszko. Na szczęście za tydzień już wszystko było.

12 lata 1 miesiąc temu #468525 przez jadziatopol
mi tez inaczej termin wychodzi...z pierwszych dwóch usg , ktore robilam w 6 i 10 tygodniu wyszlo na 27 stycznia i teraz usg tak samo mi pokazuje. A z ostatniej miesiaczki wychodzi 4 lutego. Ale zasialiśmy Huberta w piaty dzien cyklu :) wiec wszystko sie zgadza.
buziaczek faktycznie dawno cie nie bylo
Monia juz bierzesz 14 jednostek? I jak? ja sie boje az tyle jednostek...jej...boje sie ,ze w nocy mi spadnie za bardzo i sie nie obudze. Odczuwasz jakas różnice? acha...powiedz mi...boli cie tzn . szczypie przy wkluciu? bo wczoraj jak sobie wstrzykiwalam to strasznie mnie pieklo ;)
Kasia wrocilas juz?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #468528 przez Monia_T
Jadzia do 14j doszłam stopniowo, w nocy nie mam spadków cukru, a rano między 80 a 90 także ok. No niestety boli przy wbijaniu i często krwiaki mi się robią w miejscu wkłucia :angry:
Czasami zdarza mi sie wkłuć bezboleśnie, ale rzadko.

Co do terminu zajścia w ciążę, ja zaszłam po planowej owulacji, jakieś 4-6 dni przed spodziewaną miesiączką, widocznie mi się przesunęło :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #468534 przez Madlen
Ja po dwóch kreskach na teście poszłam do gina na NFZ, poprosiłam, by przyjął, bo się czeka miesiąc. Potwierdził powiekszoną macicę na usg, i jak to określił.. podejrzenie ciąży..Miałam przyjść za miesiąc!
I wtedy dopiero dostać skierowanie na badaia krwi- wyniki do odbioru za kolejny miesiąc. :angry:
A ja potrzebowałam pewności (niebezpieczna praca). 3 dni później poszłam do znanego gina prywatnie, powiedział, że to 5tydz (serce dopiero widzielismy w 7.t.c), zarodek miał 2 mm no i dał zaświadczenie :)
Na szczęście szybko zrobiłam badania krwi, bo wyszła ta choroba tarczycy, a gdybym chodziła na NFZ to.......... :angry:

to sobie powspominałam..
A Wy w którym tygodniu się dowiedziałyście?

12 lata 1 miesiąc temu #468538 przez Satine0
Ja w 5 t.c. :)

12 lata 1 miesiąc temu #468542 przez bananamana
Ja wiedziałam kilka dni po zaplodnieniu poprostu to czulam 9 dni pozniej zrobilam test tydzien przed miesiaczka wyszedl pozytywny ale bardzo delikatny, w terminie miesiaczki zrobilam drugi test wyszly dwie grube krechy 2 tyg pozniej zrobilam bete i poszlam do gina (6tydz ciąży, żebym jeszcze od poczatku miala takie przeczucia do plci dziecka byloby super :)

12 lata 1 miesiąc temu #468544 przez Alina2408
ja zrobilam tez w piatym tygodniu i wyszedl pozytywny a w 6 dostalam plamienia sie wsytraszylam poszlam do szpitala i tez mi pani powiedziala ze wszystko wyglada na ciaze do lekarza poszlam w 8 tygodniu i wtedy uslyszalam najwazneijsze slowa pecherzyk z plodem zywym :) 20 mm

czy wy tez zawsze czekacie na te slowa plod pojedynczy zywy???

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #468545 przez Madlen
Fajnie tak czuć.., ja bardzo chciałam, ale testy mnie okłamały :) I pracowałam nocki jakby nic.. Ale bardzo zmęczona byłam, bardziej niż zwykle, a ostatie służby już po teście, to mdliło podczas jazdy radiowozem :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #468546 przez DOMI
Po pozytywnym teście poszłam do tego gina co mnie pustym jajem płodowym postraszył to teoretycznie było 6w5d ale w praktyce 4w5d. Więc też 5 tc.

12 lata 1 miesiąc temu #468549 przez Alina2408
ja z testem poczekalam na powrot z zielonej szkoly bo wiecie zmiana klimatu mialam dostac okres na 26 maja dzien mamy pierwszy dzien wycieczki i czekalam za kazdym razem idac do toalety z obawa ze jednak dostane ale na szczescie nie dostalam :)

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka