BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #468317 przez andzia_zg
Oby w końcu doszedł... ile można czekać. Jak tylko przyjdzie to wrzuć fotki :-)

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #468321 przez Satine0
Własnie mi babka smsa wysłała, że już kurier zabrał wózek :) Jak dojdzie to napewno wrzucę foty :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468384 przez anet-a-1401
ja to jestem chyba przewrażliwiona moja mała nie kopała mnie od rana tylko na pobudkę 2 kopniaki a teraz tylko delikatniutko tak a ja już się martwię jak głupia ze coś nie tak bo się nie rusza i takie tam tez tak macie? przecież może mieć dziecko leniwy dzień a po za tym czy zawsze musi kopać :dry:
zgłupieje do porodu już kompletnie :ohmy:
Chciała bym żeby były już święta :laugh:
ej ostatnio zaczęłam licytacje wózka i napisałam do pani ile chce za niego ona ze 550 to ja mówię ze przyjadę po niego i w ogóle a ta mi przed końcem licytacji wycofała moja ofertę i napisała ze wózek sprzedany i nic poza tym, jak się w kurzyłam z m bo mieliśmy na następny dzień po niego jechać. Byłam u znajomej rzecznika praw konsumenta czy jakoś tak i poradziła mi żebym napisała o tym na allegro bo nie mogła czegoś takiego zrobić i teraz czekam na odpowiedź ... allegro.pl/show_item.php?item=2770805012
wam tez się suwaczek nie zgadza w tygodniu ciąży?
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468402 przez mrufka
Hej ja jak zwykle ze spaniem słabo chodzę spać o 3, 4 budzę się jak Igor do pracy wychodzi o 5 30 potem do 6 spać nie mogę a jak zasnę to mój synalek o 8 mnie budzi i pospane :( Dziś do tego doszły mi straszne duszności i uczucie suchości w ustach i nosie masakra jakaś :dry:

Kasia daj znać co i jak

MartaB mi nogi nie puchną ale w I ciąży mi puchły i ograniczałam sól i dużo piłam, a jak leżysz miej nogi wyżej.

Satine jak wózek dojdzie to koniecznie się pochwal

Paula daj znać jak po wizycie

Princess jak twardnieje ci brzuszek to czujesz przy tym jakiś ból?

anet moja Adula jakoś nie leniuszkuje cały czas buszuje raz mocnej raz słabiej ale kopie jak położę rękę na brzuchu to odpowiada kopniakiem.
Też bym chciała już święta te zapachy jedzonko choinka mam nadzieje że będą białe i mroźne wtedy aż miło jechać na pasterkę na Jasną Górę :)

A co do szkoły rodzenia to nie mam czasu na nią za to znalazłam szkołe rodzenia online i oglądam szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ i nawet spoko stronka :P

Lecem do sklepu i robić obiadek dziś szef kuchni serwuje faszerowaną cukinię :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #468406 przez Satine0
Aneta moja mała też ma jakieś leniwe dni :) Kopnie raz czy dwa...za chwile cisza. Staram się przy tym nie wariować. Może po prostu sobie śpi.

Jutro wizyta :D Doczekać się nie mogę.

12 lata 1 miesiąc temu #468407 przez anet-a-1401
jeszcze dowiedziałam sie teraz ze mojej siostry mąż został poszkodowany w marszu 11 listopada bo jest policjantem i jacyś kibole czy ktoś zrobili rozróbę w warszawie nie wiem jak to wyszło ale ma ciężko rozwalona nogę w kolanie bo dostał kostką brukową. kurde a moja siostra sama z małym dzieckiem w domu :(

12 lata 1 miesiąc temu #468408 przez Alina2408
hey dziewczyny

raz jeszcze dziekuje za glosy i sie znow przypomina :)

www.bebiklub.pl/ho...t=7415&id=11158

my wczoraj pojechalismy do lasu na spacerek i wszyscy byli szczesliwy i klopsy i my a po powrocie zajechalismy do rodzicow m i zalapalismy sie na paczki domowej roboty :) wsysnelam jak to mowi moj m kolo 6 :)

kochane co do diety to ja od razu powiem ze to za rada dietetyka ale bez dodatkowych polepszaczy i bez dodatkowych cwiczen troche basenu i rolek bo doszlam do wniosku ze pozniej nie bede cwiczyc wiec po co sie oszukiwac nie wiadomo jak :) generalnie caly cud polegal na mobilizacji braku soli i zbednych cukrow i przepsowe 5 posilkow o okreslonej porze :) oczywiscie musialam zrezygnowac z tzw produktow macznych i rozdymajacych ale za to pieczarek kalafiorka i brokulow moglam jesc do woli :) to naprawde nie bylo takie trudne jak mogloby sie wydawac no i relaks to bylo wazne bardzo :) bo stres dzialal na mnie tyjaco :)

moje malenstwo dzis mniej ruchliwe pewnie przez malego nerwa jakiego mialam pod wieczor za sprawa jednej osoby ktora i te nerwy ciagle probuje popsuć ale tak czy inaczej jej sie nie daje :) pozdrawiam cieplutko

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #468414 przez dominia
Mrufka ja też znalazlam ta stronke i sie bede brała za oglądanie :)

moj maluszek ma takie fazy, np pare dni boksuje co chwile a pozniej pare dni jest spokojny :) jak brzuch sie stawia to takie dziwne uczucie jest, ze mozna szybko sie zorientować, że to to :)

12 lata 1 miesiąc temu #468432 przez MartaB
mrufka coś w tym może być...wchodzą mi rzeczy mocno słone :>:> może od tego tak puchnę :> a piję różnie, raz mało a raz przyzwoicie...do 18 tyg nie przyjmowałam wody ...bo od razu ją zwracałam jedynie herbata coś gazowanego niestety ...w szpitalu dali mi kubek coli, wtedy wymioty jak ręką odjął :).

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468435 przez Madlen
Princess nie moge jajek gotowanych, bo zawsze po nich mam dolegliwości żołądkowe..

Aneta znam to, też czasem biorę udział w zabezpieczeniu meczów, imprez.. Chuliganka nie śpi. Zawsze są jakies zadymy. Na pewno szwagier dostanie długie L4 i odszkodowanie. Ale się biedny nacierpi z tą nogą. Służba.. I jeszcze te debilne komentarze w necie, że policja winna..

Mi aż tak się do Świąt nie spieszy, bo M. ma w Wigilię służbę :(

Byłam w mojej firmie, ale wyprawa, coraz mniej siły mam.

Alina, fajnie, że masz swoja, sprawdzoną dietę.

Ten link nie działa.

12 lata 1 miesiąc temu #468442 przez anet-a-1401
madlen no właśnie te debilne komentarze ludzi w internecie ze policja zaczęła i w ogóle... kurde to naprawdę jest straszne... Jeszcze to co się czuje w takiej sytuacji on myślał tylko o swojej córce i mojej siostrze że musi wrócić domu:( nikt nie zdaje sobie sprawy jak policja się poświęca swoje zdrowie życie dla nas ludzie tego nie doceniają... Ale jak coś się im stanie (ludziom) ktoś ich okradnie czy coś to w tedy szukają ratunku u policjanta!! Szkoda moich nerwów świata nie zmienie ...

12 lata 1 miesiąc temu #468445 przez Alina2408
oczywiscie juz sie poprawiam :):)

www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158

nie wiecie ze to zawsze idzie na policje a idiotow na swiecie nie brakuje uwierzcie mi bo najlatwiej jest zrzucic na kogos :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #468446 przez drzyzgunia
www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat...galeria/?start=16125

Dziewczyny bardzo prosze o głosy :) i z góry dziękuje :)

12 lata 1 miesiąc temu #468448 przez Madlen
Nie widzę powrotu do służby, ale będzie trzeba bo $$$$
Na docenienie nie ma co liczyć, ale to nie tylko w psiarni. Przełożeni wbiliby nóż w plecy, nie ma przyjaciół, są tylko znajome twarze..
A procedury są absurdalne, bez supermocych dowodów nic się nie udowodni nikomu..

12 lata 1 miesiąc temu #468449 przez Monia_T
Cześć Mamuśki :)

Nie miałam ostatnio weny na pisanie, w ogóle jakaś huśtawka hormonów mnie dopadła... :silly: W jednej chwili wszystko mnie wkurzało i rzucałam piorunami, za chwilę miałam ochotę płakać, a później nagle rozczulenie...eh hormony. Chwilami mam dość ;)

Jadzia ja też zaczynałam od 2 jednostek insuliny na noc, a teraz ma 14... :angry: Pocieszam się, że insuliną dziecku nie szkodzę, gorzej ze skokami cukru. Gratuluję decyzji odnośnie wyjazdu i trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak po maśle :laugh:
Kasia przykro mi, że u Ciebie coraz gorsze wyniki. Musisz szybko trafić pod opiekę diabetologa, który odpowiednio rozpisze Ci dietę i insulinę. W ogóle dziwne te terminy dla ciężarnych u Was...przecież tu chodzi o zdrowie malucha i nie można czekać. Widać co szpital to obyczaj. Żebyś mieszkała bliżej Bydgoszczy już dawno byłabyś po konsultacji. Mnie wkurza to, że wizyty u diabetologa mam co tydzień, ale dzięki temu jestem pod stałą kontrolą.
Bananamama ja w ogóle nie pamiętam kiedy byłam szczepiona, chyba baaaaardzo dawno temu,ale gin nie wspominał o konieczności szczepienia.

Dziś sie nie wyspałam, te wycieczki do WC mnie wykańczają, zwłaszcza, że coraz trudniej zgramolić się z łóżka z ciężkim brzuchem ;)

W sobotę przed zawiezieniem auta do mechanika, wyjechałam na chwilkę załatwić pilną sprawę i oczywiście mój ukochany van odmówił posłuszeństwa na środku drogi :huh: Stałam sobie na awaryjnych na środkowym pasie czekając na hol i przyznam, że miałam niezły ubaw z kretynów, którzy trąbili za mną, że mam jechać...widać światła awaryjne i trójkąt, to za mało i wydawało im się, że jak potrąbią to nagle auto się naprawi. Dobrze, że to było akurat w chwili mojej euforii hormonalnej i w ogóle się tym nie przejmowałam, no stres :lol:

Po wygranym materacyku moi rodzice stwierdzili, że kupią dla Igi nowe łóżeczko :woohoo: nie spodziewałam się i jestem mile zaskoczona, pokażę Wam mój wybór allegro.pl/lozeclozeczko-dwa-misie-sosna...-pl-i2764542898.html będzie nam pasowało do jasnych mebli w sypialni.

Ale się rozpisałam, muszę nadrobić resztę Waszych postów :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka