BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #467758 przez sylwia1986
Kasiu spróbuj się ukłuć z boku opuszka a nie na środku, ważne też żeby opuszek był ciepły, bo z zimnego nie poleci i dla pobudzenia krążenia możesz go chwilę wymasować.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #467763 przez dominia
Jadzia wiesz co .. powiem Ci, że od jakiś 3 dni budzi mnie już głód w nocy :dry: tak samo miałas prawda ? ale cukier na czczo mam idealny, mniej niz 80 :)

Jejku myślę co dzisiaj robić, pojechalibyśmy do siostry M ale jej mąż chory dosyć.. a ich Juleczki i Mateuszka juz troche nie widzialam :( a nie chce mi sie nudzić ..

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467764 przez jadziatopol
Sylwia ja tez kluje sie z boku opuszka , wczesniej jak myje rece to grzeje pod ciepla woda i masuje i tez nie leci :( potem trzymam dlon do dolu i masuje w kierunku opuszka....i cieniutko :( aglebokosc na multiclix mam ustawiona na maxa. Sylwia...powiedz czy te ciala ketonowe najpierw sa widoczne w krwi? czy warto kupowac taki sprzet?
Dominia tak...w nocy najbardziej...bo ja zawsze lubilam na noc zjesc solidnie...a teraz pomimo insuliny i diety to i tak cukier mam ok.90. U mnie w rodzinie wszyscy maja taki na czczo. Przed ciaaza tez mialam taki tylko wtedy to normalne bo norma do 105.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467765 przez kasia123m
Po drugim sniadaniu 135.ale czytalam ze norma w wawie jest do 140.na kolacje wczoraj zjadlam 1,5kromki schulstad z salata i szynka to bylo o 20.o 18 jadlam 1kromke z bialym erem i marchewke.wazyla 80gram a tam pisalo 200gram tartej marchwi.to mialam wiecej tych marchewek zjesc?noi na noc zjadlam 2 kromki wasa z pokrojona pieczona piersia z kurczaka..tak kolo 22.a posilkow wczoraj mialam 6.dzis lece dokladnie co do godz z 7.zjadlam juz dwa sniadania.na 13,30 zjem zupe warzywna z ziemniakami a potem drugie danie z ryzem.potem 16,20,noi 22.i zobaczymy.musze tam chyba jechac moze kurde czy dzwonic od rana?palce tre masuje itd.zawsze mialam rece lodowate.a cisnienie mam niskie 100 na 70.ale w poprzedniej ciazy mialam 87 na 56 i mowila polozna oki.cial ketonowych ilosc juz srednia wiec spadaja.pije duzo zeby to wyplukac

Domina te paski kosztuja 17zl a na zywaja sie keto diastix.pokazuja czy masz ciala ketonowe i cukier w moczu..moj glukomierz mierzy ciala ketonowe we krwi ale musialbaym miec jakies inne paski do tego.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467769 przez jadziatopol
Kasia ja marchewki jem 3 -4 razy dziennie po 2 szt....podgryzam sobie...do tego selera starego...teraz miedzy posilkami zjadlam salate z kurczakiem,pomidorem,ogorkiem i pestkami z dyni i z sosem czosnkowym. :P mniam i do tego owoca zjem.Wase tez jem czasem ale w ciagu dnia...na noc staram sie owsianke albo bulke z serem...cos sytego. Ja bym pojechala na twoim miejscu...no ale jak to problem dla ciebie bo daleko to moze przez telefon tez zalatwisz :) Ale mialas niskie cisnienie w poprzedniej ciazy :ohmy: no ale lepiej niskie niz wysokie :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467772 przez dominia
Kasia moj glukometr tez ma taka opcje ale ja sie nie bede w to bawic bo nawet nie umiem, kupie jutro te paski to bede spokojniesza.. albo nie .. jak wyjda te ciała ketonowe.. wogole dalej nie wiem o co z nimi za bardzo chodzi :)

Kurde ja marchewek takich gorzkich tak nie lubie.. ciocia mi mowila, ze u niej we Wiedniu sa marchewki ale slodkie sprzedawane .. ze jakas inna odmiana ale wiekawe czy to cukier zawiera jak slodkie

wczoraj jak bylam na urodzinach to Milena miała torta ambasadora ktorego uwielbiam.. i wszyscy jedli a ja patrzylam i mi sie normalnie plakac chcialo, mowili zjedz sobie chodz troszeczke ale ja NIE i tyle .. :)

12 lata 1 miesiąc temu #467774 przez sylwia1986
Wydaje mi się że badanie ciał ketonowych z samego moczu w zupełności wystarczy, trzeba więcej pić. A i miałyśmy w labie taki przypadek dziewczyny, która we krwi miała cukier w normie a w moczu miała i cukier i ciała ketonowe, jakiś taki obniżony próg nerkowy. Ale dzidzia urodziła się całkiem zdrowa i jej po ciąży też się wszystko unormowało.

12 lata 1 miesiąc temu #467781 przez jadziatopol
Sylwia ale numer :ohmy: nie bedziemy panikowac...przynajmniej ja. Dostalam paski do moczu to sie bede ich trzymac...prawda?
Dominia niestety marchewka ma cukier :( dlatego w ograniczonych ilosciach mozemy...ale tak jak mowilam te normy sa w roznych krajach i nawet miejscowosciach (Kasia napisala) różne...wiec nie popadajmy w szalenstwo...nie mamy cukrow po 200 czy 300. Z umiarem tylko i z ozytywnym mysleniem :lol:
oj wspolczuje ci widoku tego ambasadora. Ale mnie tak jak ciebie do slodyczy mniej ciagnie..bardziej do owocow :P wlasnie zjadlam niedozwolona całą pomarancz....zobacze jaki cukier bedzie

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467785 przez dominia
Jadzia mnie nawet do slodyczy nie ciągnie :) jedzą sobie u mnie jakieś słodkości i jakoś mnie to nie rusza za bardzo :) ale musze mieć jakiś owoc w dniu i to obowiązkowo bo wtedy wariuje jak nie mam :)

12 lata 1 miesiąc temu #467788 przez sylwia1986
Jadziu super to ujęłaś, poza tym stres niekorzystnie wpływa nie tylko na poziom cukru, ale ogólnie na cały organizm. Więc tylko spokój może nas uratować ;) Faktycznie pomiar ciał ketonowych we krwi jest zalecany pacjentom z cukrami na czczo w granicach 250.

12 lata 1 miesiąc temu #467791 przez kasia123m
Cial ketonowych w moczu brak :laugh: ulzylo mi.biore marchewke na droge i dwie kromki wasy i jade na rynek bo syn chce zobaczyc pochod.moze zdaazymy.wojska itd.przyznam sczerze ze sama zobacze 1 raz w zyciu.a im w przedszkolu nagadali i on chce.o 13#30 bede na zupke w domu.bedzie dobrze.musi.tylko jak zoabczylam rano ten kwadracik to sie przerazilam.dobrze ze ta lekarka mila i pogadala ze mna.
Alinka zaglosuje jak wroce.pamietam.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467810 przez Madlen
Witam

Ale pospałam, do 10... W życiu na trzeźwo albo nie po nocce tyle nie spałam...
A jaka głodna byłam.
Alina co to za dieta cud? Lubię zdrowo się odzywiać i łączyć to z ćwiczeniami. Oj trzeba będzie za niedłgo. Zagłosowane oczywiście.
Kasiu współczuje nerwów. Ale będzie dobrze, już obcykana jesteś w tym. :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467817 przez [email protected]
Hej mamusie :) też pospałam prawie do 10-tej,zjem owoce i na spacer,jak sie dzisiaj czujecie?
Juz wyczaiłam o co chodzi z pulsem,zawsze po sniadaniu takie wysokie a po godz lepiej,troche to nie perzyjemne jak serce sie tłucze

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467821 przez jadziatopol
Aganobla Madlenjej ...ale macie spanko :) Ja w tej ciazy nie moge spac dluzej niz do 6 rano :( Aganoblaa duzy masz ten puls?
Kasia ciesz sie ,ze juz jestes spokojniejsza...idz z synem i zabaw sie. Ja mam taka sama zupe dzisiaj na obiad :)
Sylwia dobrze mic ciebie na forum :lol:
Dominia w mojej diecie sa przewidziane 3 owoce na dzien :( ale i tak dojadam jednego wiecej :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467826 przez [email protected]
jadzia 110-120 puls przed ciażą 65-80,dlatego czuje jak sie tłucze,w pon powiem gin

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka